- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Kényelmesen ingzsebbe rakható, fürge hordozható SSD az addlink műhelyéből
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- UHD filmek lejátszása
- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
- Milyen videókártyát?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
Aktív témák
-
Arthuro_Adam
őstag
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #17395 üzenetére
Elméletileg igazad van, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ami nem 3D full HD, az sokkal zavaróbb, bántóbb hibákkal jelenik meg.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csigger
őstag
válasz Arthuro_Adam #17397 üzenetére
Mik a preferált szolgáltatások amiket tudnia kellene (videólejátszás, hdmi portok száma, 3d stb)? Mert ebben a kategóriában igazság szerint már csak ilyen különbségek vannak, panelben Samsung és LG van az élen igazság szerint...
Kódjelet tekintve szerintem sok különbség nem lehet, általában csak annyi, hogy melyik országba, kontinensre van szánva...
[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz Csigger #17393 üzenetére
Köszi, azóta találtam infókat hivatalos LG oldalon is, igaz csak az angolon. Ott viszont 42LM660T a kódjel, míg nálunk az utolsó betű S. Mi a különbség?
Amúgy jobban utánanéztem, és az LM620-asban nincs beépített wifi, így igazán csak a 660-as jön szóba. Más gyártótól hasonló árban, jobban ajánlott készülék?
Köszi.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17395 üzenetére
Van a MM-ban is, csak hát drágán.
104K-ért volt eddig akciósan a webáruházakban a 37"-os. Nem veszek 120K-ért 32-eset.Mi a saját véleményed az LK450-ről? Képminőségben hol áll a D550-hez.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #17388 üzenetére
GeneraL_XTX: Hát nem tudom, én 90-100 ms input laget azért nem bagatellizálnák el. Az kb. 6 képkocka késés. Egy fps-nél szerintem sok.
szagnes69: A crosstalk mértéke szerintem elsősorban az adott tévé készüléktől függ, nem pedig a tartalomtól.
tzsolesz: tegnap voltam Euronicsban Pesten, ott még volt D550.
-
BBéci
legenda
válasz szagnes69 #17392 üzenetére
Szerintem van különbség, méghozzá akkora mértékű, hogy emiatt számomra nem létezhet más 3D, kizárólag 1080-as, amit Blu-ray lemezről játszom le.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csigger
őstag
válasz Arthuro_Adam #17390 üzenetére
Ráhibáztál! Ezek a legújabb szériás TV-k az LG-től, sokat fejlődtek tavalyhoz képest! Főleg a médialejátszó terén...
Azt nem tudom, hogy abban a kategóriában van-e jobb, de hogy az egyik legjobb az LG az biztos.Mivel Smart és 3D valószínűsítem, hogy tud adást is felvenni!
[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
szagnes69
aktív tag
válasz nightshadow #17383 üzenetére
Lehet, hogy elég butuska a kérdésem, de felmerült bennem, hogy függ-e a crosstalk mértéke a lejátszott videó felbontásától. Tehát, kevesebb crosstalk lesz-e, ha DVD minőségű 3D filmet nézek, mintha fullhd-s 3D filmet? Ne haragudj, hogy téged zargatlak vele, de az eddigi hozzászólásaidból azt látom, hogy egyike vagy azoknak, akik eléggé jól tájékozottak tv ügyben. Köszönöm a válaszodat!
-
tzsolesz
nagyúr
D550 sehol sincs.
LG LK450 több helyen is van.
Sőt a D550 amik a webshopok árlistáján található, attól drágább lesz, mert már nem lesz rá akció.Lehet hogy csak LK450 lesz belőle.
-
Arthuro_Adam
őstag
Nézegetem a tévéket én is.
Az LG-től ez az LM620/660 új tévék? Hasonló árban (max. 300ig) hasonló tudású, de jobb készülék van? (filmek+sport+ konzolon rock band szintű játékok).
Lehet a tévével műsort rögzíteni?Köszi szépen.
-
GeneraL_XTX
veterán
Konzol játékhoz tökéletes bármelyik tv. Itt igazából sokan feleslegesen erőltetik és nagyobbítják az input lag problémáját (konzolok esetében) mert ott már amúgy is olyan magas ez az érték hogy azt a plusz pár miniszekundum késést csak a profi FPS playerek veszik észre, az emberek 99 %-a nem.
-
Rekro
aktív tag
válasz #75912448 #17386 üzenetére
Akkor lehet várok 1-2 hónapot addigra gondolom több tesz lesz 620m/660m típusokról is.(+ elmegyek megnézem élőben)
PC-s játékra egyáltalán nem lesz használva arra ott van a monitor, és tényleg nem is a konzol ozás a fő szempont.
Mindenesetre nem lesz egyszerű döntés, már a 620 20k-val több mint amit alapból rászántam, de akkor már megfordul az ember fejében a 660 is(ami ugye 30al több mint a 620;p).
-
törölt tag
válasz nightshadow #17383 üzenetére
Az LM760 Flatpanels tesztben volt input lag utalás:
Input lag was measured to 30-40 ms in the game mode settings, which is in the high end Nem tudom mennyire mérnek pontosan.Persze egyelőre sokunk 47"-ra szánt költségvetéséből kiszorul ez a típus.
A 660(70)-ről is van némi infó: LG 42LM670T review
Plusz: Terrific 2D and 3D picture quality
Mínusz: High input lag100ms körüli adatot adnak meg. Egyértelmű, hogy aki a PC játékot helyezi magasabb prioritásba, az jól jár a Sony EX-szel. Kérdés, hogy érdemes-e feláldozni a jobb képminőségért, Rekro kolléga fontossági sorrendje soakt számít. A 615-620-ról semmi infóm nincs, csak amit a saját szememmel láttam MM-ben.
-
törölt tag
WHAT HIFI Samsung UE46ES8000
-
nightshadow
veterán
Igazából a konzolozás nem priorítás (90%-ban pc a játékplatform nálam/fps-eknél meg teljesen/), a lényeg a filmek/sport adások a tv-ben.
Ennek tudatában is az említett Sony tévéket ajánlanád?Igen, mert mint 2D tévé jó, de azt még érdemes megemlíteni, hogy a Sony-nak nagyon gyenge a beépített mediaplayere, kevés formátumot játszik le, tehát ha szükséged van a mediaplayerre, akkor mindenképp kell venned egyet, ami +20-30k-át jelent.
Az említett LG LM620 még nagyon új, se user vélemény, se teszt még nem nagyon van róla.
[ Szerkesztve ]
-
-
Rekro
aktív tag
válasz nightshadow #17379 üzenetére
Köszi a részletes választ.
A 3D-vel kapcsolatban a legtöbb helyen azt olvastam, hogy az Lg passzív megoldás a jobb, de tényleg a legegyszerűbb ha megnézem mind a két variációt egy MM-ben pl.
Igazából a konzolozás nem priorítás (90%-ban pc a játékplatform nálam/fps-eknél meg teljesen/), a lényeg a filmek/sport adások a tv-ben.
Ennek tudatában is az említett Sony tévéket ajánlanád? Mert, ha pl a 47lm620 annyival többet/jobbat nyújt egy ilyen összegnél azt a 20k-t még rááldoznám.
-
tzsolesz
nagyúr
Ti ezek a közül az üzletek közül melyiket ismeritek? Honnan érdemes rendelni, hogy legalább 3 évig még a garanciát tudják intézni, és ne azon aggódjak, hogy megszűnnek.
Képminőségre kinek melyik jön be inkább LK450, vagy D550?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Milyen tipusokat érdemes megnézni 47" 3ds max 300k Ft-s kategóriában?
Amire használnám:
-Pc-ről filmek/sorozatok
-konzol
-digitális tv adásAz egyik amit kinéztem eddig az egy LG 47LW5500 ennél ebben a kategóriában van jobb választás?
Először azt kéne tudni, hogy a te szemeidnek melyik 3D technológia jön be, az aktív vagy a passzív. Ez az amit senki nem fog tudni helyetted eldönteni, el kéne menni pl. egy MM-ba, ahol ki tudod próbálni a két technológiát. Pl. A Samsung az aktív 3D-és, az LG pedig passzív.
Másodszor, mivel konzolhoz is szeretnéd használni, ez eléggé behatárolja a választékot, mert nehéz olyan tévét találni, aminek az input lagje alacsony. (A tv-be megérkező jel, és annak a képernyőn való megjelenése közti idő az input lag, milliszekundumba mérendő. Nem egyenlő a képernyő válaszidejével.) Ennek főleg gyors fps játékoknál van jelentősége, mert ahol te látod az ellenfelet, a valóságban már nem ott van az input lag miatt, s emiatt mindig az ellenfél lő le előbb, ezáltal játszhatatlan lesz a játék. A probléma az, hogy ezt a gyártók nem adják meg a specifikációkban, hanem a különböző tesztelő oldalak tesztelői szokták megmérni, s ők közlik. Általában azt írják, hogy játék szempontjából az input lag lélektani határa 30ms, azaz amelyik készüléknek ezen érték alatt van az input lagje, az ajánlott játékhoz, amelyiknek e fölött, az pedig nem ajánlott.
Az általad kinézet LW5500-nak pl. 90ms körül van az input lagje, ami játékhoz nagyon magas. Az egyik tesztben írják, hogy állítólag kiadtak egy firmware update-et, ami lecsökkentette az input laget Game Mode-ban 25ms-ra, de a tesztelő egyelőre nem tudta megerősíteni ezt az adatot, így addig a 90ms a mérvadó.
Input lag tekintetében a tavalyiak közül az egyik legjobban sikerült tévé az aktív 3D-és Sony EX720:
KDL-37EX723 16-32 ms (avforums.com)
KDL-40EX723 21 ms (hdtvtest.co.uk)Ebből a 46-ost már 250k körül megkapod: [link] Hátrányának az átlagnál erősebb crosstalkot hozzák fel a tesztoldalak. Hiába, tökéletes tévé nincs.
Az idei tévék még drágák, év vége felé fog lecsökkenni az áruk normális szintre.
[ Szerkesztve ]
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Nálam is eljött az ideje, hogy új tévét vegyek.
Valamiért nekem szimpatikusabb az LCD (LED-es háttérvilágítással), mint a plazma. Filmek + sportra lenne használva leginkább, játék nem nagyon.
42 vagy 46-os lenne a cél, illetve, hogy legyen benne wifi, DLNA. Gondolom ezen a szinten a DVB tuner már alap. 3D nem lényeg, de úgy láttam, hogy ezekben már ez is szokott lenni.
Ha UPC előfizetésem van, és a kártyát a tv-be teszem, akkor minden funkció elérhető így is? TV-ben van lehetőség rögzítésre?
Milyen tévét ajánlanátok?
Köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
webdhopban lehet olyat kérni, hogy a mai nap szállítsák ki? Mert ha ma megrendelem akkor abból nem sok minden lesz, csak a jövő hét ilyenkor...
-
törölt tag
Amiben csak lehet, 2D, 3D és szolgáltatások. Biztos, hogy 40-50k-s áresés nem lesz 2-3 hónapon belül, a 47LM620-nál ellenben elképzelhető a 300k körüli ár. A 620 vs 660(70) közötti képminőségbeli kérdést jó lenne élőben látni, a nagyobbik Local Dimming-os.
[ Szerkesztve ]
-
Rekro
aktív tag
válasz #75912448 #17374 üzenetére
Köszi a választ
Esetleg abban még kérhetnék segítséget, hogy ez a tipus (47lm660) miben jobb mint egy 47lw5500 pl.?
A másik kérdés az árral lenne kapcsolatos, azt látom, hogy egy újabb model így egy 2 hónapos időtartamon belül várható-e 40-50k-s ár csökkenés vagy mire lehet számítani?
-
törölt tag
Panasonic WT50, idei csúcs 3D LED LCD TV review. 47"-os tévé 70W körüli fogyival, nem rossz.
(#17371) Rekro:
Megvárnám amíg az LG 47LM660/670 beesik 300k alá-köré.
[ Szerkesztve ]
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok
300k Ft felső határral milyen 47" 3D-s LED tévéket ajánlanátok?(márka/tipus)
Amire használnám:
- film/sorozat nézés(ez a fő szempont)
- konzol játékköszi
-
garami87
tag
válasz nightshadow #17368 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Legalább neked nem hatalmas az arcod!
gg
-
-
nightshadow
veterán
válasz garami87 #17359 üzenetére
elviekben a tv 100hz mindenhol ez van feltüntetve, de amikor rámegyek az infóra a hdmi 1 nél ahol a box van, akkor 1080p ír ki 60hz en!:S Nos, ebben szeretném segítségeteket kérni, hogy ez miért van igy?!
Kevered a bemeneti jel frekvenciáját a panel képfrissítési frekvenciájával: [link]
-
BBéci
legenda
válasz garami87 #17365 üzenetére
Ezek szerint a kezelési könyvet nem olvastad el.
Teszteltem pár tucat tévét, de ezt a luxust nem merném megengedni magamnak. Addig hozzá sem nyúlok.
A beérkező jel adatait írja ki az INFO gomb megnyomásakor, valamint bemenet váltáskor.Mans20!
Egyet kell tenni, jó nagyra nyitni a szemeidet és élvezni a szélesvásznú filmet. Azokat mozivászonra készítették, nem igazodnak a tévék képarányához. Nincs azokkal semmi baj, változtatás, nagyítás, torzítás nélkül kell hagyni![ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Jóestét
Leírná valaki hogy mit kell csinálni ahhoz hogy a régi fajta tv-knél ne legyen alul meg felül fekete csík a képnél?mert ugye az a kép hd tv-hez van,és hiába állítom 4:3 Pal ra a lejátszón,akkor is széles a kép,annyit tudok csinálni hogy nagyítom a képet,de akkor se tölti ki az egész monitort és a képből úgy hiányzik két oldalon egy rész.
-
garami87
tag
1080p irnak pl Forza 4 meg pgr 4 ezek a leirás szerint ennyit tudnak! Szépnek szép a kép csak ennyi a problem!:/ Elnézést akkor visszaolvasok meg tudnád mondani hol van leirva mennyivel van hátrébb, csak hogy gyorsabban megtaláljam! Nagyon köszönöm a segítséget! Illetve ha nem megterhelő leirhatnád röviden tömören utoljára ! Köszönöm szépen!
gg
-
Csigger
őstag
válasz tzsolesz #17358 üzenetére
Samsungnak a beépített média lejátszója jobb, azt szokták mondani hogy 10ből 7-8at visz a Samsung, míg az LG 10ből 5-t kb. És ha jól tudom az LG nem tudja a DTS hangot...
Ennek fényében gondold át neked mi kell, ha nincs mellette médialejátszód és az a lényeges szempont akkor Samsung...[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
BBéci
legenda
válasz garami87 #17359 üzenetére
Azok a játékok milyen felbontásúak? Feltételezem, nem 1920x1080, attól jelentkezhet, amit látsz.
Legalább ötvenszer leírtuk, a kezelési könyv is elmagyarázza, mit mutat a TV az info gomb megnyomásakor. Baromi unalmas 2-3 naponta ismételgetni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
garami87
tag
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne! Vettem egy Lg 42" LW5590 es led es lcd tvt! Szuper meg minden, csak van pár apró dolog amiben a segítségeteket szeretném kérni! Xbox 360 on tolok pár játékot és bizony ha közelebbről nézzük, akkor még full hd ban is recés a kép itt ott (ezt gondolom be lehet tudni annak, hogy boxon se ps en nincs élsimitás, de azért néha picit zavaró tud lenni) A másik és lényeges dolog, hogy elviekben a tv 100hz mindenhol ez van feltüntetve, de amikor rámegyek az infóra a hdmi 1 nél ahol a box van, akkor 1080p ír ki 60hz en!:S Nos, ebben szeretném segítségeteket kérni, hogy ez miért van igy?! Köszönöm szépen előre is!
gg
-
tzsolesz
nagyúr
Megtaláltam a nekem árban elérhető 2 választást.
LK450, D550.
Ki melyikre szavaz? Ezek viszik a 720p filmeket pendrive-ról?
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
Ave!
A mostanaban kaphato TVk javaresze 3D es LEDes. A LEDessel nincs baj csak a felhosodessel:S Fogyasztasban jobbak es vekonyabbak.
Hogy a szinhuseg, illetve kep tekinteteben milyen viszonyban allnak a sima LCD TVkkel azt nem tudom.
Igazabol meg azt sem igazan vagom hogy melyik 3D technologia a jovobe mutato, illetve melyik a legelterjedtebb. -
kenny123
addikt
Yea, köszi all. Kábelcsatorna volt a szó, amit kerestem. Holnap elpillantok az obiba.
yo
-
dh66e
veterán
válasz kenny123 #17351 üzenetére
Egy ismerősnek is ez volt a gondja.
Bútorlapból vágtunk neki egy lapot aminek kimartuk a hátulját hogy a kábelek elférjenek ezt felrögzítettük a falra (kábel előtte behúz) erre ment rá utána a konzol és rá a tv.Egy asztalos kell hozzá vagy ha van szerszám és ügyes a kezed akkor hadd szóljon(kőrfűrésszel is ki lehet szedni belőle,de ez nem új gyakorlat.
Utólag még kért egy lebegő polcot is a tetejére.
Esetleg egy olcsóbb verzió ha csak egy kb 10cm-es csíkot ugyanígy megcsinálsz,de ezt csak a tv mögé viszed be és akkor maradhat a helyén a konzol,persze ha van annyi hely mögötte. -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Olyan 100.000 körül szeretnénk tv-t venni.
Lehetőleg innen:
http://www.euronics.hu/uzleteink/kaposvar_berzsenyi_d_u_9De ha van valami jó netes boltokba, akkor arra is kíváncsi lennék.
Ez pl jó, nem?
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-lcd-tv-42LK450.jsp -
kenny123
addikt
Adott egy samsung lcd tv, tegnap vettem hozzá egy fali konzolt, ma jönnek felszerelni. Azt szeretném kérdezni, hogy mit tudnátok javasolni a lógó kábelek esztétikus elrejtésére? Jönne lefele tvből vagy 3, és rondán nézne ki.
Köszi.
yo
-
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Van ma a piacon olyan LED tv, amit 200 alatt be lehet szerezni, 40-42 colos kepatloju, megoldottak mar a felhosodes problemat es javasoljatok is?
film és tv nézésre, nem igazán sportműsorokra és nem a TVn való konzol játékra.[ Szerkesztve ]
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Tv vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni;
Milyen tipusokat érdemes megnézni 47" 3ds max 300k Ft-s kategóriában?
Amire használnám:
-Pc-ről filmek/sorozatok
-konzol
-digitális tv adás
De elsősorban a film-/sorozatnézés a fontos szempont. Hol lenne érdemes megnézni, ahol az ár is jó és az üzlet is megbízható?Az egyik amit kinéztem eddig az egy LG 47LW5500 ennél ebben a kategóriában van jobb választás? Erről a konkrét tipusról esetleg személyes véleménye van valakinek?
köszönöm
-
tzsolesz
nagyúr
Az euronics mennyire olcsó?
-
törölt tag
válasz Gabesz87 #17339 üzenetére
Tényleg drága volt annyiért, ráadásul MM-ben vannak még g30-ak 160k-ért
FlatpanelsHD EX720 kalibrát értékei, kiindulásnak jó lesz:
Picture mode: Custom
Backlight 5
Contrast 89
Brightness: 57
Color: 50
Hue: 0
Sharpness: 0
Color temperature Warm2
Noise reduction Off
Mpeg noise reduction Off
Motionflow On
Film-mode Auto 1/Auto 2
Black corrector Off
Adv. Contrast Enhancer Off
Gamma 0
Auto Light Limiter Off
Clear White Off
Live Colour Off
Detail/Edge enhancer Off
R Gain -10
G Gain -9
B Gain 0
R Bias -2
G Bias -1
B Bias +1 -
Gabesz87
veterán
válasz nightshadow #17338 üzenetére
Tudom én is láttam. Lehet, hogy nem egészen 240 volt, nem tudom. Csak én mintha vmi ilyet hallottam volna. Nyíregyháza, Media Markt-ban lett véve amúgy.
Na, majd ha hazamegyek, valahogy megpróbálom legalább normálisra beállítani a képet, épp most szedek le egy Digital Video Essential nevű kalibrációs lemezt.
Meg arra gondoltam, hogy a dobozhang kiküszöbölése érdekében lehet nem ártana venni vmi ilyesmit: [link] Csak épp sehol nem találok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #17330 üzenetére
Köszi, valahogy én is így akartam irni. 4096 az a szürkeskála, nem közvetlen a D.C hez kapcsolódik.
És a +sárga jelet sztem nem is fogják bevezetni.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Na, megvan a cucuska, LW5500 névre hallgat, de én csak drágámnak hívom.
Szép, meg jó, meg karcsú, de makacskodik. Valamit biztos én nem csinálok jól.Software 4.4.11. Leszedtem a gyári oldalról az 05.01.10 és 05.11.08 frissítést. Sorban kell frissíteni, ezt már tudom. Már csak az a kérdés, hogy ez megoldás lesz-e problémámra.
Kábeltévé csatornák rendben, de sem rádióadót nem talál, sem DTV-t.
Rendben van ez így?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
szagnes69
aktív tag
válasz Gabesz87 #17333 üzenetére
Az iptv szolgáltatással nincs gondom, csak olyan furcsa volt a két távirányító. Mondjuk lassan-lassan megszoktuk. Mellé jött még a médialejátszó távirányítója. Nekünk is raktak egy routert (CISCO), szerencsére nincs vele gond.
blg: Az iptv távirányító okosításnak utána nézek. Köszönöm az ötletet![ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz szagnes69 #17331 üzenetére
Nálam itt pesten már több mint egy éve IPTV van, én meg vagyok elégedve vele. Csak sajna egyelőre CRT TV-vel A távirányító meg....hát ez egy ilyen sport...ezzel együtt kell élni...
Nekem a set-top-box mellé még egy modemet is tettek. De szerencsére az csak a TV-t szolgálja ki. A meglévő netes modememet/routert nem bántották Féltem pedig, hogy kicserélik, mert egy rokonoméknak itt tőlem 3 utcára egy modemről megy minden, és az egy minősíthetetlen, kalap sz....A márkája is vicces: Pirelli Azt hittem csak gumit gyártanak.Azt láttam, hogy van egy TV gomb/led a STB távján, de azt nem tudtam, hogy meg lehet tanítani neki a TV alapfunkcióit. Lehet, hogy nem olvastam el a használati utasítást Vagy csak elsiklottam felette. na majd kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
válasz Gabesz87 #17329 üzenetére
Így már értem. Akkor valóban egy kissé túl okos a tévé. Tényleg jobb lett volna egyszerűbb.
Mi is előfizettünk digitális csatornákra, mert az analóg jel már előtte sem volt valami erős. (T-home). Karácsonykor kódolatlanul adta a t-home a digitális csatornákat, nagyon szépek voltak a képek. Nosza elhatároztuk, hogy mi is előfizetünk, de nálunk sincs se digi, se upc, csak a t-home iptv szolgáltatása. Bekötötték, és jött a bosszúság, mert azt hittük minden úgy jön majd, mint karácsonykor a tv digitális csatornáin. Erre kaptunk set top boxot, meg egy újabb távirányítót! A tévé távirányítójával bekapcsolom a tévét, csatornát pedig egy másik távirányítóval váltok. Eléggé kiakadtam. Mintha lebutítanák a tv-t. Eredetileg tud digitális csatornáról nagyon jó felvételt készíteni, de így már nem. Ha nálatok is t-home van, meg iptv, akkor erre készüljetek. Bár lehet, hogy ezt ti tudjátok, mi nagyon tájékozatlanok voltunk. -
-=RelakS=-
veterán
válasz #09634560 #17326 üzenetére
hehe, a magyarázatodban régi hibába esel
a 8 bites csúszka 256, a 12 bites csúszka meg 4096 lépésben állíthatóAmiből viszont már megint előkerül egy vakuló paraszt probléma:
ha 8 bites jelet kapsz a a forrásodtól, miért is jó a 12 bites megjelenítés? Maximum arra tudok gondolni, hogy mikor állítgatod a fényerőt stb, akkor nem a meglévő 8 biten skáláz, hanem a használt 12 biten.A csúcs vakítás az RGBY panel a Sharp-tól. Nincs Y bemenő jel, innentől kezdve a szép sárgát a "sárgás" jelből kell kikeverni :]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Gabesz87
veterán
válasz szagnes69 #17328 üzenetére
Nem azt mondom, hogy rossz TV, csak apám nem fogékony az ilyen technikai újdonságokra. Szóval a büdös életben nem fogja használni a 3D-t, Skypot, Wifit, DLNA-t, sőt, még HD filmeket sem néz. Egy árva DVD lejátsztó sincs otthon
Csakis TV nézésre lesz használva. De legalább megmondom, hogy T-home digitálisra cseréljenek (mert ott nincs UPC, vagy DIGI), mert most csak egy mezei szar kábelszolgáltató van. Így meg nem sokat ér az a TV.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Fater hajthatatlan Csak megvette amit kinézett:
Sony KDL-40EX720 240-ért! Ne mondjatok semmit inkább!!!Ennyiből magamnak vettem volna egy P50G30-at
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #17323 üzenetére
És a Deep color jelentésével tisztában vagy? Amit a normál átvitel 8 biten dolgoz fel,a Deep color 12 biten. Ezt kb. éertsd úgy hogy van egy csúszkád mely 8-at tud lépni, a D.C pedig 12-öt így jobban finomhangolhatók a szinek. Így 8 színárnyalat helyett 12 színárnyalatot tudsz kihozni egy szinből. Így már nem is kevés az árnyalat. Így lesz nem 262 hanem 1.6 mrd szinárnyalatod. Az általad megadott szürkeskála lcd-nél 4096.
-
BBéci
legenda
válasz -=RelakS=- #17323 üzenetére
Az a baj, hogy félreérted a műszaki adatokat.
Amit idéztél, a 6144 árnyalat, az csupán a szürkeskálára vonatkozik. Mellesleg a VT50 csúcsmodellnél ez már a négyszerese: 24576!!! Ami az LCD-nél 262000, az a plazmáknál többmilliárd.
Más kérdés, hogy ezek valójában csak elméletileg létezhetnek, arról nem tudok, hogy valakinek bármelyiket sikerült volna méréssel igazolni.A ditherelési zajt akkor látod ideális nézési távolságból, ha a tévé rosszul van beállítva, vagy gyenge minőségű, vagy hibás. Optimális esetben 1 méternél messzebbről lehetetlen felismerni.
-
-=RelakS=-
veterán
Plazmáknál a következőt nem értem:
Elvileg ugye ez ugyanaz a technika, mint a CRT tv-k, csak nem elektronágyú, hanem pixelenkénti plazma kamra izzítja be a foszfort.
Viszont ha ez így van, akkor hogy lehet ilyen adat pl egy plazma tv-nél?
Árnyalat:6144 önálló színárnyalat
Meg egyébként is, még a leggányabb LCD is 262ezer színű (ugye 6 bit per komponens), akkor hogy lehet a plazma ennyire... gagyi?
ezt meg végképp nem értem:
Mély színek (Deep Colour -10/12-bit)::igen
Ha olyan kevés árnyalat, akkor mi ez a sok bit?Amúgy eddig még nem láttam olyan plazmát, aminél sötétebb árnyalatok esetén nem szúrtam volna ki rendes távolságból, hogy a színárnyalatok kikeverésével csak próbálkozik. LCD-nél ilyet egyszer sem láttam.
flém on?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #17319 üzenetére
Egészen minimális mértékben láttam, azon valóban segített a 100 hertz.
Az első mondatodat aláírásként alkalmazhatnád!
(#17320) Vakegérke
Minden OK![ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Nem sértésnek szántam a titulust, de ha annak véled, készséggel kérek bocsánatot.
Nem vagy a "drága barátom", elnézést kérek túlzottan bátor megszólításomért.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #17317 üzenetére
A plazmás topikban megfordulók közül talán 1-2 ember látja, ez nem jó, vagy rossz szem kérdése, hanem idegrendszeri érzékenységé. A DLP-k szivárvány effektusát sem látom.
Barátaim, ismerőseim közül legalább tizenöten vettek plazmatévét az elmúlt 3-4 évben, az családtagokkal együtt közel 50 embert jelent. Még senki nem panaszkodott vibrálásra, mindenki kivétel nélkül ismét plazmát venne és vesznek is.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Drága barátom, hadd ne kelljen figyelemmel lennem arra, hogy drága pénzen vett tévém mit szeret, mit nem visel el.
Ha úri passzióm úgy tartja, hadd nézzek már hosszú órákon át olyan csatornát, amely elnyeri tetszésemet.Saját jogon választasz, én is választottam.
Remélem érzed, hogy nem akarlak meggyőzni, csak azt mondom, hogy nekem mi a jó.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
BBéci
legenda
Azért olyan baromi sokan nem látják, mindössze 15 %.
Egyértelmű, hogy Neked nem szabad plazmát venni, de aki nem érzékeny a vibrálásra, az ne alkudjon meg a szürkével fekete helyett, a gyors mozgások elmosódásával és még sorolhatnám.(#17309) Vakegérke
Ha nem nézel rendszeresen napi 2-3 órán át RTL klubot, vagy hasonlóan agresszív logójú csatornákat, és semmi mást, ami azokat "kimosná", nem kell tartanod beégéstől.[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Nem értem miért gond ez a csatorna logó beégés. Lejátszod a home videót, és mutogathatod, az ismerősöknek, hogy a gyerek milyen híres, hisz benne van az rtlklub-ban.
-
dh66e
veterán
Csak ne vibrálnának,tudom te nem látod, de én igen és sokan mások is akiknek jó a szeme.Pedig ha most kéne tv-t vennem és nem lenne ez a számomra elviselhetetlen képzaj akkor tuti azt vennék magamnak.Van 3 évük hogy megoldják ezt és a ghostot (és még pár apróságot) és már rohanok is és veszek egyet.
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #17307 üzenetére
Cserében olyan képminőséget nyújt, amit LCD-ből kétszerannyiért sem kapsz meg.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Gabesz87 #17305 üzenetére
LCD-ből ami 3D-ben is jó az LG LW4500/5500 szériáját tudnám javasolni. 42-es méretben pont 200 ezer forint körül van. 2D-ben és 3D-ben is nagyon jó képe van.
Persze egyáltalán nem baj ha beég a csatornalogó egy 160 ezres készüléken Csak akkor vagy bajban ha majd mást akarsz nézni akkor is bámulhatod a RTL logóját a bal felső sarokban
-
BBéci
legenda
válasz Gabesz87 #17304 üzenetére
Ha valaki mindig ugyanazt a néhány csatornát nézi, észre sem fogja venni, ha a logók beleégnek, mert mindig kint lesz az élő. LCD-t csak az ellenségeimnek ajánlanék.
Gyorsan vegyetek egy G30-at, amíg kapható!!![ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz GeneraL_XTX #17303 üzenetére
Hát én azt hittem, hogy keveset akarnak rákölteni, bőven 150e alatt, viszotn az előbb hívtak, hogy kinéztek egy Sony 3D Tv-t 200-ért Azt hiottem leesek a székről lebeszéltem gyorsan róla. Szóval nem kizárt, hogy 200e is lehet a határ.
-
Gabesz87
veterán
Kiderült, hogy még a 102 centis is befér. De igaz, hogy plazmában 42 a min. Viszont mi az hogy elfelejthetem az ellenérveim? Én is plazma rajongó vagyok inkább, és jómagam is Panasonic plazma TV-t készülök venni. Olvasom a fórumot (na meg persze az 1.hsz-t is elolvastam sokszor a plazma topicban), tudtommal a plazma hátránya, hogy ghostol, ill. nem odafigyelés esetén beéghet. Pl. soprt1, sport2, m1-en Forma1 lógója nem épp plazmabarát...Jó, tudom, hogy a mai Pana plazmák már nem annyira érzékenyek erre, de jól tudom, hogy nem fateromnak való, mert ő nem fog azzal törődni, hogy néha zoomolva kimossa a képet, meg csatornát váltson csak hogy a ghost eltűnjön...
-
BBéci
legenda
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok!
Faterom TV-t akar venni, és kíváncsi lennék mit ajánlanátok! Semmi sallang, csicsa, extra nem kell, csak TV-t szokott nézni, sok sportot. Hálószobába kell, nem túl világos szoba, ablakkal merőlegesen van a tv. 2-3 méterről nézik ágyból. Szekrénybe van betéve, szóval 82, max 94 cm-es fér be sztem. Nem szoktak DVD-t nézni, Blu-Rayt pláne Szóval full HD sem szükséges.
Mezei kábel szolgáltató van van otthon (nem UPC, Digi, vagy T-home, hanem Elektronet)
Szívem szerint plazmát vennék, csak hát faterom nem törődne a bejáratással, tuti beégne Na meg éjszaka sokszor úgy is marad a tv...
Szóval ezek fényében mit ajánlanátok?Előre is köszi!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- TCL LCD és LED TV-k
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Konteó topic
- Nintendo Switch
- Spórolós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen egeret válasszak?
- Sosem nyitottak még ilyen jól a Samsung csúcsmobilok
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Violectric Chronos dongle dac 1 hónapos
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- Yamaha RX-V473 hálózat, airplay, 4k HDMI házimozi erősítő
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest