- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
HD-Ready LCD TV-t szeretnék 23-27"-os (60-70 cm) közötti átmérővel, max. 80 e Ft-ig.
Tudtok valami konkrét típust ajánlani?
Előre is nagyon köszönöm a választ!
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hello!
Korábban kinéztem pár TV-t a kisebb, 23-27"-os (60-70 cm) kategóriában.
Felmerült viszont bennem, hogy ugyebár bevezették az MPEG-4 szabványt... Honnan tudhatom meg, hogy a TV-ben MPEG-4 kompatibilis DVB-T tuner van-e?Egyelőre ezeket néztem ki, van egy olyan sanda gyanúm, hogy egyik sem felel meg a fenti feltételeknek, vagy mégis?
Mi a véleményetek az alábbiakról, melyik lenne ideális választás? Esetleg más ajánlat?1.) LG 26LC51
2.) Panasonic TX-26LE8
3.) Philips 26PFL3403
4.) Samsung LE26A330
5.) LG 26LG3000-ZA vagy LG 26LG3000Előre is köszi!
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dabadab #26742 üzenetére
Hű, igen, kicsit összekavarodtam, közben rájöttem, hogy valóban, a DVB-T az a műholdas, DVB-C a kábeles adás, tehát utóbbi lesz érdekes, csak az Antenna Hungária egy cikkjét olvasva már kicsit belezavarodtam a dologba, főleg annál a mondatnál, hogy "A meglevő tető- vagy szobaantennák többsége alkalmas lesz a DVB-T jelek vételére, ezen túlmenően az adások vételéhez egy DVB-T MPEG-4-es dekóderre (set-top-box) vagy integrált televíziókészülékre van szükség, beépített DVB-T MPEG-4 tunerrel."
Mondjuk valóban, ez a műholdas adásokra vonatkozik...Esetleg tudnál ajánlani olyan típust, amiben DVB-C adások vételére alkalmas tuner van ugyanebben a kisebb kategóriában?
Ja, és ami ezzel együtt "jó" LCD TV-nek is számít...
Max. 90-100 lenne a keret...Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hmm, ezek szerint TV-nél is úgy van, mint a TV-tunereknél, hogy hiába találsz DVB-C tunert, ha a kódolt adásokat úgysem fogod tudni fogni vele.
Végül is a TV-ben is ugyanez van, szóval igazad van. Sajnos.
Igazából ebben a digitális átállásban ez a legidegesítőbb, hogy KÖTELEZŐ. Nem kiegészítő jellegű szolgáltatás, amit plusz pénzért igénybe lehet venni, hanem egyszerűen megszüntetik az analóg adásokat, és kész.
Most akkor minden rohadt TV-hez vegyek STB-t vagy mi a tököm? Bizonyára adnak a szolgáltatók, mondjuk egyet. És a többi TV-vel mi a szar legyen?
Marha jó, plusz pénz, plusz helyfoglalás, plusz kábelrengeteg, ja, igen, a jobb minőségért. Csodálatos.
Mondjuk persze ezzel meg lehet mozgatni egy kicsit az egész piacot, hogy az emberek költsenek már...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Egyik fórumtárs ajánlotta ezt: Sony Bravia KDL-26V4500.
A honlapon azt írják:
"
ᨊ A beépített MPEG-4 AVC tunerrel (analóg műsorok vételére is alkalmas)* kódolatlanul nézhet nagy és kisfelbontású földi sugárzású és kábelen érkező műsorokat. (*: A Sony HDTV-tunere megfelel a DVB-T és DVB-C HD műsorszórási előírásoknak, amelyeket több európai ország is átvett. Érdeklődjön a helyi márkakereskedőnél arról, hogy az Ön országa milyen műsorszórási előírásokat követ)
ᨊ Nézzen digitális tévét a beépített normál felbontású digitális földfelszíni hangolóegységgel (MPEG-2, analóg adások vételére is alkalmas)
ᨊ Nézzen kábeltévét a beépített digitális kábeltunerrel (országfüggő, csak ha a szolgáltatók is támogatják)"Most akkor hogy is van ez? Tényleg nem vágom, akkor szükség van mindenképp STB-re, vagy mégsem?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Valószínűleg igazad van, tulajdonképpen nincsenek ellenérveim, mert egyelőre nagyon nincs rálátásom a témára.
Csak akkor azt nem értem, mi ez a nagy őrület, hogy a boltokban már kiírják, hogy "a hazánkban bevezetett új szabványú digitális adások vételére alkalmas" tévé... akkor az a DVB-T adásokra vonatkozna?
Ha ennyire "bonyolult" a helyzet, akkor minek találták ki egyáltalán az MPEG-4 szabványú DVB-C tunerrel ellátott TV-ket? Vannak olyan régiók, ahol nincs akadálya az adások vételének? Vagy nem értem, ha mondjuk egy ilyen tévével valaki foghat mondjuk 5-6 adást ingyenesen, a többihez meg már STB kell, akkor mi a francnak az egész?
Szóval ez a téma sok kérdést vet fel, és egyelőre számomra sajnos Gugli sem segített, értelmes, szakmailag alátámasztott összefoglalót ebben a témában még nem találtam, és az a vicc, hogy sokszor még a "hozzáértők" sem tudnak kiigazodni, hogy akkor most mi van...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz einstein #26789 üzenetére
Na, végre egy épkézláb válasz
A Sony oldalán ezt írják:
"A beépített MPEG-4 AVC tunerrel (analóg műsorok vételére is alkalmas)* kódolatlanul nézhet nagy és kisfelbontású földi sugárzású és kábelen érkező műsorokat."
"Nézzen kábeltévét a beépített digitális kábeltunerrel (országfüggő, csak ha a szolgáltatók is támogatják)"
Gondolom ez se véletlen,"Kábeltuner
Egyes BRAVIA TV-k immár beépített televízió-tunerrel is rendelkeznek kábelhálózaton történő használatra. Ennek segítségével közvetlenül csatlakoztathatja BRAVIA TV-készülékét kábelhálózathoz antennakábellel, beltéri egység nélkül." ([link])És most megnéztem az adott TV kézikönyvét, és ott szépen látszik (ld. 192. o.) a TV oldalán az "Előfizetői kártya" (!!!) helye.
Magyarul nem pénzkidobás és csak szimpla lehúzás az MPEG-4 tunerrel ellátott TV-k vásárlása...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz asadasad22 #26794 üzenetére
Tehát akkor hülyeségeket beszél az, aki szerint nem éri meg az MPEG-4-es tunerrel ellátott TV, nemde?
Többletpénz, de hosszú távon megtérülhet, mivel már tény, hogy az MPEG-4 szabvány marad, nem változtatgatnak.
Viszont szarakodni az STB-vel kicsit kényelmetlen móka... Maradjon csak az a régi TV-khez, ha már úgyis ingyen fogják adni a szolgáltatók (remélhetőleg, ha már előfizetünk).Gondolom idővel az mpeg-4-es TV-k ára is elfogadható szintre fog süllyedni, csak még egyelőre nagyon új, nem is igazán elterjedt.
Tehát akkor visszatérve az eredeti kérdésre:
van max. 90-100 ezer Ft-ig ajánlott 23-27"-os, MPEG-4 DVB-C tunerrel ellátott (előfizető-kártya hellyel rendelkező) LCD TV?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz macikos #26797 üzenetére
Ezt úgy értettem, hogy akkor kényelmetlen, ha NINCS MPEG-4 tunerrel ellátott TV-d, és rá vagy szorulva az STB-re, tehát csak annak segítségével tudod fogni az adást.
(#26798) Alex91: "De IMHO kis meretu TV-nel ennek semmi ertelme nem lesz... " Nem értem a logikád, miért ne lenne ugyanannyi értelme, mint nagy méretű TV-nél?? Ha meg tudod oldani így is, hogy ne kelljen kerülgetni az STB-t, akkor miért ne lenne értelme??
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Alex91 #26800 üzenetére
Nem szeretném nagyobbra cserélni, már van nagyobb, de ez kis helyiségbe lenne, nagy nem is férne el. Ebből következően nem lenne túl jó kerülgetni még egy STB-t is, viszont az se lenne jó, ha mondjuk 2 év múlva már használhatatlan lenne a TV enélkül.
Capisce?
Nem rohanok megvenni a TV-t, igazából anyámnak lenne, hosszú távon gondolkozik, szerintem érthető módon. Még várok vele, hogy mi lesz, mit változtatgatnak, egyelőre elérhető áron úgysincs MPEG-4-es TV.Egyébként miért ne menne STB nélkül is, ha van előfizetői kártya behelyezésére lehetőség? Szerinted az STB-be nem ez megy ugyanúgy? Vagy tudsz valamit, amit más nem? Akkor ne tarts magadban...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz denes242 #26856 üzenetére
"persze ha van/lesz olyan tv, amiben van merevlemez akkor mar mas (lesz) a helyzet."
Hogy a fenébe' ne lenne? Itthon is 160 GB-os kapacitású HDD-vel ellátott LG 37LT75 van.
Fura, hogy úgy tűnt, valamennyit konyítasz a TV-témához, mégse hallottál még merevlemezes TV-rőlAmúgy az hogy van, hogy akarok a hivatalos LG-oldalról linkelni, és egyszerűen a típust nem találom a gyártónak se a magyar, se a külföldi oldalán??
(#26883) birooo: érdemes lehet elolvasnod ezt az írást:
ATi Radeon HD 4870X2 mint hangkártya(#26855) dabadab:
"A szepnevu Cinergy C PCI HD CI pl kaphato, 100 euro - nem keves, de mondjuk az analog Hauppauge tuneremet se arultak sokkal olcsobban."
Mikor vetted azt az analóg tunert? Az ára egy kicsit durva ahhoz képest, hogy már 15k-ért lehet kapni egy Leadtek PVR3000 kártyát, aminek a minősége nem igazán kifogásolható.
Ráadásul a Hauppage kártyákat elég gyengusz szoftverekkel látják el - ezt bzoley-tól tudom, aki igencsak benne van a tunertémában.Amúgy STB-vel kapcsolatban nekem is az egyik nagy problémám az, hogy hova rakjam, de leginkább az, hogy van itthon 3 TV, abból nem lenne vicces, ha csak egyet tudnánk használni, lévén, hogy mondjuk ad a szolgáltató egy STB-t. Gondolom többre is igényt tarthatunk, de csak plusz pénzért.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk az a baj, hogy ez nagyon sok gyártóra jellemző, és nem igazán értem az okát, szerintem konkrétan ennek semmi értelme, mert mi van, ha én épp kinéztem jó áron egy régebbi típust, de megvétel előtt szeretném megnézni a gyártó hivatalos oldalán a termékspecifikációkat? Ez azért lehet fontos, mert nagyon sokszor a kiskereskedelmi eladók oldalain oltári baromságokat tüntetnek fel, vagy rossz képet mellékelnek, vagy ezek kombinációja.
Ilyenkor a gyártó oldaláról már nem lehet letölteni se kézikönyvet, se specifikációt, se semmit. Azért ehhez csak gratulálni tudok a gyártóknak, sztem erre semmi racionális magyarázat nincs, mert nagyon kétlem, hogy tárhely-problémáik lennének a honlapjuk miatt... Különben is, mennyi helyet foglal néhány kép és egy pdf a manuallal? Nem sokat.
Egyébként pl. a szgépemben lévő tápegységnek (FSP 350PNF) sincs már hivatalos oldalaSk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Baluman #26984 üzenetére
Számít, hogy a DVI single vagy dual.
"The Digital formats are available in DVI-D Single-Link and Dual-Link as well as DVI-I Single-Link and Dual-Link format connectors. These DVI cables send information using a digital information format called TMDS (transition minimized differential signaling). Single link cables use one TMDS 165Mhz transmitter, while dual links use two. The dual link DVI pins effectively double the power of transmission and provide an increase of speed and signal quality; i.e. a DVI single link 60-Hz LCD can display a resolution of 1920 x 1200, while a DVI dual link can display a resolution of 2560 x 1600." ([link])Viszont szvsz ha a TV-den van DVI-bemenet is, akkor tök felesleges átalakítgatni HDMI-re, mert attól jobb NEM lesz.
(#27013) Möhe: "BME-s topikban lehet van pár olyan aki tudna segíteni.Szvsz nagyobb rá az esély mint itt."
Ezt nem tudom, honnan szedted, a BME-s topikban nem foglalkoznak ilyesmivel..Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz cellpeti #27033 üzenetére
Ez egy sima D-Sub VGA-kábel, a mi TV-nken ennél a csatlakoztatási módnál sima jack-jack kábelt kell használni, a hangbemenet közvetlenül a VGA-bemenet mellett található.
Csak az egyértelműség kedvéért itt az ábra róla:Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz cellpeti #27045 üzenetére
DigitXT mondjuk már mondta, de itt a korábban linkelt ábrán is igen jól látszik, hogy adott videobemenethez csak a hozzátartozó audiobemenetet használhatod (mondjuk ez szerintem amúgy is magától értetődő... ), ha az ábrát megnézed, külön-külön be vannak keretezve a különböző összetartozó bemeneti lehetőségek - HDMI-nél és Euroscartnál érthető módon nincs külön hangnyílás, de az RGB-nél és a komponens bemenetnél nagyon jól láthatóan fel is tüntették, hogy "AUDIO"...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Baluman #27068 üzenetére
Köszönöm!
Így elsőre elég bejövős, de a 800:1 kontrasztarány nem olyan meggyőző, bár már nem is igazodom ki az adatokon, mert a mi LG-nknél 8000:1, de az állítólag dinamikus kontrasztarány, ami tök más számokat eredményez, meg láttam már 30000:1 arányt is, ami kissé hihetetlennek tűnik, már nem tudom, melyik gyártó mit hazudik a termékeire...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dabadab #27074 üzenetére
Csak elég zavaró tud lenni, amikor össze-vissza tüntetgetik fel a gyártók ezeket az adatokat, ezzel is nem kicsit összezavarva, legalábbis én sokszor épp emiatt zavarodom bele az összehasonlításokba, és így nehéz dönteni.
A korábbi hsz.-emben említett TV-k közül összegyűjtöttem az adatokat:
1.) LG 26LC51: 800:1
2.) Panasonic TX-26LE8: 3000:1
3.) Philips 26PFL3403: 800:1
4.) Samsung LE26A330: 5000:1
5.) LG 26LG3000: 800:1, de érdekes módon ezen az oldalon azt írják, hogy ez dinamikus kontraszt! ???
Hozzáveszek még egyet: 6.) Sharp LC-26SB25E: 4.000:1Amúgy ezek közül melyiket ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Alex91 #27079 üzenetére
Akkor ha jól értem, ezeket a típusokat nem ajánlod.
Tudom, láma kérdés, de hogy lehet megállapítani, hogy milyen panellel készült? Én legalábbis nem láttam erre vonatkozó infót a honlapokon
Igazából a betekintési szög nem csak akkor számít, ha nem pontosan szemből nézed? Ez mennyire észrevehető gond?
A TN+film paneleseknek ez a legfeltűnőbb hibája, vagy van még?Tudsz/-tok esetleg ebben a méretben ajánlani valamit?
Bocs a sok kérdésért, és köszi a választ előre is...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Alex91 #27087 üzenetére
A 32"-os már túl nagy, kis helyiségben lenne elhelyezve, ezért érdekel a max. 26".
A korábban felsoroltakról nem tudsz/tudtok valami konkrétat mondani, hogy esetleg ezek közül melyik lenne a legelfogadhatóbb?
Nyitott vagyok más típusokra is.Megjegyzés: igazából nem házimozi-célokra lenne, tehát lehet, hogy még épp elfogadható lenne akár a TN+film paneles is, de abból azért "jóféle" érdekelne.
Előre is köszönöm!
(#27088) fokukac: hanyagolnám, ha találnék ebben a méretben jobbat. De ebből szeretném kihozni a lehető legtöbbet, ha már korlátozottak a lehetőségek...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #27076 üzenetére
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Baluman #27302 üzenetére
Szóval magyarul szerinted mindegy?
Hmm, nem tudom így sem eldönteni, mert valami különbség csak van. Sajnos még nem igazán láttam élőben ezeket a típusokat, ezért így itthonról igencsak nehéz dönteni látatlanbanTe ezek közül többet is láttál működés közben?
A Sharp-ról szoktam jókat hallani, Te a Sharp LC-26SB25E-t vetted, ugye? Ha azt mondod, az tényleg jó, akkor miért ne...Ja, amúgy sztem csak TV-zésre lenne, számítógéppel nem igazán lenne összekötve.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Baluman #27316 üzenetére
Rendben, köszi, hogy elmondtad!
A Pólus úgyis közel van, valamikor elugrok megnézni.Amúgy tök idegesítő, hogy jön a digitális átállás, és egyelőre nem igazán mondott senki ténylegesen működő alternatívát az STB kiváltására, ami abban a kis helyiségben, ahova a TV lesz, nagyon nehezen fog elférni.
A legszarabb ebben, hogy van itthon 5 TV, mivel szerintem érthető módon a régebbieket sem dobtuk ki, és amikor jön a kötelező átállás időszaka, akkor milyen fasza lesz, hogy azokat akár el is felejthetjük... (mivel kissé drága lenne 5 db STB-t bérelni )Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dabadab #27340 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, és hülyeségeket beszélek, én mindenesetre innen vettem:
"DVB-S and DVB-C were ratified in 1994. DVB-T was ratified in early 1997. The first commercial DVB-T broadcasts were performed by the United Kingdom's Digital TV Group in late 1998. In 2003 Berlin, Germany was the first area to completely stop broadcasting analog TV signals. Many European countries aim to be fully covered with digital television by 2010 and switch off PAL/SECAM services by then." ([Wikipedia])
Akkor ez csak a DVB-T-re vonatkozik?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dabadab #27346 üzenetére
Hmm, valóban. Köszi a tájékoztatást, ma is tanultam valamit.
De akkor szerinted a szolgáltatók nem fognak akarni teljesen átállni a digitális adásokra? Vagy az analóg-digitális adások párhuzamosan megmaradnak? Ha igen, akkor mi ez az STB-őrület/-elkeseredés?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz asadasad22 #27351 üzenetére
Hmm, hát egy szempontból jobb lenne, a minőség miatt, viszont azt a k×rva STB-t valahogy nagyon nem tudom elfogadni Mivel ha már digitális, akkor már STB-vel lesz. De a francért nem lehet máshogy megoldani...
Már azt is hallottam, hogy a TV-be bedugós lehetőség is szolgáltatófüggő, nem biztos, hogy be lehet dugni a TV CI slotjába, mert lehet, hogy nem létezik majd hozzá átalakító. Igaz ez?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz radi8tor #27430 üzenetére
Uhh, ilyen kontrasztarány-adatot még nem is láttam, de ez elég nagy kamu adat, nem?
Hogyan lehet ezt összemérni pl. a 800:1 statikus (??) kontrasztaránnyal rendelkező TV-kkel? (vagy akár pl. a 8000:1-es dinamikus kontrasztarányú LG 37LT75-tel)
Már rohadtul nem tudok kiigazodni a kontrasztarányokon, fogalmam sincs, melyik releváns adat, melyiknek szabad hinni.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz radi8tor #27440 üzenetére
Szerintem meg ezekkel az adatokkal csak egymást akarják überelni az egyes gyártók.
Lásd korábban dabadab-bal folytatott beszélgetésünket, ő is nagyjából erről beszél: [link]"Egy ilyen 100000:1-hez dinamikusnak kb 5000:1 statikus aránya van." Ez kicsit túlzásnak tűnik. De ha valamit tudsz, ne tartsd magadban
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
LG 26LU5000 (magyar) LCD TV-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, véleménye? (nem a külsejével kapcsolatban, nem túl férfias, de mutternak lenne )
Mindkettőt megköszönném!Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Először is köszi a választ.
Ja igen, bocsi, azt elfelejtettem mondani, hogy sajnos kis helyre kéne bezsúfolni, ezért kellene ilyen méretben... És azt sikerült eddig megállapítani, hogy sajnos legtöbb esetben a kisebb LCD TV-k még sokszor drágábbak is, mint a nagyobbak, ha jó felszereltségű...112k-ért árulják azon a helyen, ahol mutteromék kinézték. Elég brutál ára van szerintem is. De hasonló méretben, hasonló felszereltséggel eddig nem nagyon találtunk jó TV-t, ezért jutottak arra az elhatározásra, hogy akkor végül is megveszik.
Csak gondoltam rákérdezek, hogy technikai adottságai tekintetében mi a véleményetek róla, mert nekem így elsőre tetszik, nem nagyon tudnék rosszat mondani az árán kívül...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz nightshadow #46664 üzenetére
Na ne már, és akkor egy LG 37LT75 ([link]) már alsó középkategóriának felel meg? Mert az 8000:1 dinamikus kontrasztaránnyal rendelkezik...
Ezek a hatalmas számok (100 000:1 és hasonlók) inkább szerintem kicsit hiteltelenné teszik az adatokat...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
És valaki tényleg nem tudna esetleg véleményt mondani az LG 26LU5000-ről? Plusz.
Sk8erPeter
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest