Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bluetooth hangszórók
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megmentené a GPU-s PhysX-et a ZLUDA
Aktív témák
-
kisbuba
tag
válasz
Palika71 #16882 üzenetére
Kb 5m-es de nem a legjobb minőségü volt az a (Y, Pb, Pr) kábel ugyanis az ára (1000Ft) és a kép nem volt teljesen 100%, ugyanis 1,5m-ről nézve nehezen lehetett elolvasni a szöveget. A VGA-m tipusa: 8800GT.
Ezek szerint nyilván jobb lenne egy (http://www.vatera.hu/hdmi_dvi_osszekoto_kabel_5_meteres_hq_minoseg_89667636.html)
ilyen kábel?
Köszi!!! -
wassermann
addikt
válasz
Palika71 #12718 üzenetére
"..eszközkezelőben, a hangoknál szerepel az "Intel(R) High Definition Audio HDMI" felirtat, ezért sejtem azt, hogy valamit én csinálok rosszul..."
A tippem a következő:
vagy a film-lejátszó programban vagy a vezérlőpult hang beállításainál kell a HDMI-s cuccot lejátszó eszközként kiválasztani. -
wassermann
addikt
válasz
Palika71 #12714 üzenetére
"...a HDMI kábellel rákötött laptopról csak a kép jön át, de a hang nem. Esetleg valaki ezügyben? (Vista 32 bit..."
Ez a HDMI-n hang dolog legtöbbször hardver korlát miatt áll elő, Vistának kicsi a valószínűsége, hogy köze lenne hozzá. Meg kellene nézned a notebook doksiját említ-e bárhol HDMI-hangot. Esetleg a gép BIOS-ában is körülnézhetsz, ha érted mik vannak ott, mert ha tudja, akkor szokott ott is egy beállítási pont csücsülni (AC97 vagy HDMI).
-
Bazs-
tag
válasz
Palika71 #12714 üzenetére
Ha jól tudom csak néhány újabb videokártya tudja HDMI-n átvinni a kép mellett a hangot. Talán 1-2 ATI. Szerintem a tiédben olyan van, ami csak a képet továbbítja.
Várható a TV-dről majd egy részletes beszámoló
? Én is ilyet szeretnék. ( sajnos a székesfehérvári "akcióról" lecsúsztam
). Azért ha valaki tud jó áron 7603-ast az érdekelne
-
válasz
Palika71 #9101 üzenetére
Az elég sok azért, mindenestre sajnálatos, hogy ezek a TV-k is ennyire érzékenyek még erre. Anno a LG 32LE2R-eket hordozgatták folyton szervízbe hasonló hibajelenséggel, csak ott permamensen benne is maradt. :S
Ma már szinte minden TV kézikönyve úgy kezdődik, hogy az ezzel kapcsolatos beégés nem garis hiba...
-
kugyu21
senior tag
válasz
Palika71 #9101 üzenetére
Elég jól volt használva - napi 12 óra, minden nap.
A Toshiba ezt elég jól oldja meg azzal, hogy a két oldalt található csík fényerejét három fokozatban lehet állítani, így ha azt a legvilágosabbra veszed akkor nagyjából együtt van dolgoztatva az értékes terület "pöttyeivel".
Én ezzel együtt is csak akkor használom 4:3 ban, ha alul felírat van. Egyébként nálam a a MOZI1 megy, ami alul felül egy kicsit vág, de legalább nem torz és nem nyúlnak meg a fejek amikor a kép széle felé mennek (a Sonynál SMART- nálam most hirtelen nem is tudom, mert annyira nem jön be). -
Bazsika22
tag
válasz
Palika71 #8361 üzenetére
Ezt már elég sok hsz-ben olvastam!
Cifu és még jó néhány hozzáértő ember mondta,hogy ahol nincs használva a panel sokáig és rendszeresen ott "ellustulnak" a kristályok és sajna ez lesz.
Én ezt a munkahelyemen tapasztalom.
Azok az lcd-k amin ugyanaz megy évek óta és csak ünnepnakon áll meg sincs beégés vagy csak ritkán,de amiken csak egy kis ablak van megjelenítve a többi fekete használatlan terület ott pár hónapon belül megjelenik a beégés és elég látványosan ahogy Te is mondod.Próbáld meg a garanciát azzal,hogy Téged erről nem tájékoztatott senki és gondolom a használatiban sincs leírva.
-
válasz
Palika71 #8361 üzenetére
Sajnos az LCD is hajlamos a beégésre, de sokkal kevésbé, mint a plazma TV-k. Sajnos így, hogy a baj megtörtént, ezzel már nem lehet semmit sem csinálni. A gyártók közül egyesek ezt nem tekintik garanciális hibának, mások panelcserével kezelik a problémát. Hívd fel a Philips ügyfélszolgálatát, és érdeklődj, mi ilyenkor az eljárás.
-
Rick4
félisten
válasz
Palika71 #8361 üzenetére
ennek sajna annyi, és ráadásul nem is garis probléma. anno én egy monitornak használt thomson LCD-vel jártam így, pár hét rendes szélesvásznú használat sem oldotta meg...erre szokták mondani, hogy szopás, ezekkel érdemes próbálkozni: [link] , vagy megveszed eredetiben a pixelprotector dvd-t, ami majdnem ugyanez, drágább, többet tud...
-
Zoló
csendes tag
válasz
Palika71 #8319 üzenetére
egyenlőre nem..ez olyan dolog, hogy az egyik márka felbontásban ad többet, a másik szolgáltatásban, a harmadik látható képminőségben..stb..egyénre szabott tökéletes készüléket soha senki sem fog találni..az elvadult árú tv-ket most kihagynám..egy X3000-es Sonyval életem végéig "ellennék"..de horror ára van, legalábbis az én pénztárcámhoz ..
egy biztos és ezt már tisztán látom: ár/érték (talán ár/képminőség) arányban nem hiszem hogy van most jobb tv a PX80-nál..számomra! soha nem fogom a pc-t rákötni, max ps3-at, amiről még nem olvastam tapasztalatot de nem hiszem hogy nagyon béna lenne a tv-n.. -
Skynet258
veterán
válasz
Palika71 #6961 üzenetére
Ha dvd író az a player, akkor kellhet, hisz géppel bajosabb felvenni a tévé adást. Plusz a lejátszóhoz adnak távirányítót, ami szintén sokat számít kényelmileg. Tudom, minkét folyamat megtehető pc-vel is (tv-tuner, illetve ahhoz való távkapcs.), de azért az mégsem ugyanaz. Szerintem
-
cocoo
tag
válasz
Palika71 #6740 üzenetére
Egyik nap láttam egy riportot az MTV elnökével. A lényeg hogy új studiók már az idén készen lesznek a III. kerben , jövőre pedig már minden MTV-s anyag HD technológiával fog készülni.
Azt visszavonom, hogy az adás is HD-s lesz, mivel ezzel a résszel nem vagyok tisztában, de valószínűleg a digitális műsorszórás az lesz.... -
Rick4
félisten
válasz
Palika71 #524 üzenetére
nem is ezzel van a baj, mert sok pénzből lehet jót alkotni...de tuti nem a 150K-s LCD tévével nyertek EISA díjat....a volkswagen is tud bugattit gyártani, meg polot is, ha a díjat kellene odaadni, mégsem a polo miatt tenné a többség..mert ha arról beszélünk, hogy onkyo erősítő, akkor azt mondom, oké, ők joggal kapnak díjat, mert a legxarabb- legolcsóbb cuccuk is tuti jobb, a boltokban kapható 10 erősítő közül 9-nél. ez tuti...ugyanezt a Philips LCD tévéiről el tudod mondani?
Cifu: nincs ezzel baj, én most nézegetem, hogy lassan a 92 centis CRT tévémet lecserélem egy normális 107es LCDre....lassan nézegetem, hogy melyik lenne jó...ha az ember nem a kosztpénzből veszi el, akkor majdnem mindegy mennyi, csak jó legyen...
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Superlux E205U XLR + állvány.
- AKG P420 Nagy membrános kondenzátor Stúdió mikrofon, újszerű állapotban, 1 hónap garancia
- Steinberg UR22C USB Audio interfész, Hangkártya, szép állapotban, 1 hónap garancia
- TCL 43C655 43" 4K UHD Smart QLED Televízió, újszerű állapotban, 1 hónap garancia
- SAMSUNG QE65S90CATXXH OLED 4K UHD Smart TV, 163 cm
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! ASUS TUF FX506HE Gamer notebook - i5 11400H 16GB RAM 1,5TB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6 WIN10
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest