Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • szoja

    tag

    válasz anrab #43446 üzenetére

    Próbálom érthetően megfogalmazni:

    A kontraszt és a fényerő nem azonos az LCD háttérvilágítás erősségével, noha ez utóbbi az első kettőre is befolyással van. A Philipsnél ezt úgy valósították meg, hogy a kontrasztot ha állítod, kb 0-50 között csak a kontraszt paramétert állítja, afölött a kontrasztot ÉS a backlight-ot együtt. Más típusoknál nincs ilyen megkötés, ott feljebb tudod tolni a kontrasztot úgy is, hogy a backlight-hoz nem nyúlsz hozzá.

    Az avforums.com-on ezt írják erről:

    Like other Philips displays, there is no dedicated Backlight control, but instead it is bundled together with white level control in a setting called “Contrast”. Lowering this control will at first dim the intensity of the backlight lamps, and when these are at their lowest allowed light level, the TV will then begin digitally altering white level. Ideally, these should be two separate controls, because White Level sometimes has to be adjusted by a few clicks to improve Greyscale purity in the brightest areas.

    Kb ugyanazt amit én is írtam fent. A teljes teszt itt:
    http://www.avforums.com/reviews/Philips-32PFL7404H-LCD-HDTV-Review.html

    E tekintetben a 7404 és a 8404 ugyanilyen, de a tesztben írják, hogy ez általános Philips gyakorlat, úgyhogy minden típusba ezt a megoldást implementálták.

    Ennél érzékletesebben szerintem nem lehet ezt megfogalmazni.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák