Hirdetés

Aktív témák

• redlac

csendes tag

Sziasztok!

Előre is bocsi a hosszú írásért, ha valakinek lesz egy kis ideje és tudna segíteni, megköszönném.
    Olvastam pár írást LCD ügyben, feltételezem nem bonyolult (lehet megmosolyogtató) a kérdésem. :)

Ilyen tévém van:
    SAMSUNG FULL HD LCD TV, B530-es sorozat, 40" (102 cm) képátló, Clear panel, Wide Colour Enhancer 2, 1920 x 1080, DVB-T/C MPEG 4 tuner, High kontraszt, 3 HDMI-CEC, Csillogó fekete káva, Eco Flower, Szórakoztató mód, SRS Trusurround HD hangrendszer, 1080 24p Real Movie

T-Home IPTV-s tévécsatornákat nézek, vagyis van egy Set-top boxom. A tv-t HDMI kábellel csatlakoztatom a set-top boxhoz. (Dvd lejátszót meg Scart-on, de az most nem lényeges.)

Miért van az, hogy bármelyik tv adást csak akkor tudom teljes képernyőre kirakni, ha a set-top boxon a felbontást 4:3-ra teszem, és a tv-n pedig 16:9-re? Ez 720*576-os felbontást jelent.

A boxon lehetne "szélesvásznú szabványos képarányt", valamint 720p és 1080-s felbontást is választani. Annyit érek el velük, hogy csak a képernyő közepén van kép/film, és két oldalt igen széles fekete rész.
    Számomra az lett volna a logikus, ha 16:9 boxon, és 16:9 a tv-n, akkor teljes a képernyő.
    Szép így is a kép, de csak akkor lenne max. kihasználva a tv tudása, ha hd / blue-ray filmeket néznék rajta?

Ha jól sejtem, a sima tv adásokat csak akkor tudnám nagyobb felbontásban kilőni a tévére, ha 1.) adnak ilyen adást; 2.) a boxon beállítom 3.) a tv-n is beállítom?

Előre is köszönöm!

Aktív témák