Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Aktív témák
-
tam@s
tag
1 hónapos tapasztalataim a Samsung 32R81 Tv-vel kapcsolatban.
UPC-vel használom, analóggal, a kép kristálytiszta. Új építésű a ház, ahol vagyok, ez biztos közrejátszik. Egy pár napig földi antennával használtam, Bp-n, és a Pinnacle PCTV tunerhez képest jobb minőségű, élvezhető volt a kép. Láthatóan erősebb volt. DNIe akkor dobott rajta.
PC: DVI kimenetemre van kötve, tökéletes képpel.
Utánhúzás nincs, csak ha nagyon arra koncentrálok. A Szávay Ágnes féle teniszmeccsen volt észrevehető, a labda mozgásában, de ez már nagyon kötekedés.
3,5m-ről nézem, erre pont elég a 32''
Feketével semmi gond, nem szürke, sötétben sem, nappal sem.
Idegesítő dolgai azért vannak:
Lassan lehet vele csatornát váltani. (>1mp). Nincsen benne egy puffer, tehát hiába nyomok 2x gyorsan a P+ gombra, csak egy csatornát vált. Meg kell várni, amíg bejön a csatorna, és csak utánna lehet váltani.
Ez főleg a TV és a PC átkapcsolása között idegesítő, mert közben van a 2 külső bemenet, amit valószínűleg soha nem használok. (talán a SCART?). Tv-re visszatérni már a csatorna gombjának a megnyomásával lehet, erre rájöttem.
4:3 és 16:9
Engem idegesít, ha torz, egy ideig az alját-tetejét levágva használtam, de a megskalpolt emberek is zavaróak. Mostanában úgy nézem, hogy 4:3, és ha letterboxos a film, akkor átkapcsolok. Viszont erre 4x kell megnyomni a távkapcsolót, ami rengeteg idő (össz. kb 8-10mp). Kitalálhattak volna valami megoldást, mondjuk a 4 színes gomb 1-1 beállítást is jelenthetne.
A TV hangja kicsit műanyagosra sikerült, de ez, ha jól figyeltem anno, szinte mindegyiknél így van.
Ha rákötöm a TV-t a hifire, és nem némítom le, akkor viszhangos lesz az egész. A hifi később kapja a hangot. Megoldhatták volna a szinkront, erre rengeteg megoldás van.
Összességében nagyon jó a cucc, bővem megfelel magamfajta átlagfelhasználónak.
P.S.: 2 éves gyerek (vendég) hozzávágott egy kisautót a képhez.
Nem látszik meg szerencsére, ennyit kibír.
Nem látszik meg, szerencsére ennyit kibír. -
Mire akarod használni?
Általános célú felhasználásra nem rossz, egyedüli gyengéje az, hogy a feketéje az S-IPS panel miatt nem olyan mély, mint egy xVA paneles TV-nek. DVI-HDMI-n és VGA-n keresztül is lehet 1:1 pixel mappinggal hajtani, tehát számítógépre is jó rákötni. Ebben az árkategóriában szerintem nagyon jó vétel. -
Kobe
veterán
sziasztok
samsung le32s81bx vagy legalábbis samu tvknél tudja valaki hogy lehet aktiválni a PIP et ?
a menüben a PIP beállítása nem lehetséges (sötétszürkén van, nem látható opcióként, rálépni sem lehet) illetve a távirányítón a ''hotkey'' segítségével sem, azt irja ki Nem elérhető
leírás szerint igenis tudja ezt a funkciót, a kézikönyv szerinti lépések sem segítenek aktiválni (alapból ugy kezdődik hogy lépj be a PIP menübe....na ez megvan lőve, mert nem engedi...)
lécci tippeket
kösz -
-
LaMotta
aktív tag
A Videoton LCD-kről mit tudtok?
Ehhez mit szóltok, adatok alapján?
[link]
Van, amikor jó árat kérnek érte. Legalább is olcsóbbak a ''nagy márkáknál'' és mégis ugyanazt tudja (adatok alapján).
Köszi! -
limpeti
csendes tag
Hy! Tudja vki h mi a külömbség az új LG 32LC41 és 32LC51 között?? Egyszerüen nem tudom kibogarászni...Köszi!
-
gabo01
őstag
válasz
Race-Face #129 üzenetére
Tegnap voltam a budaörsi MM-ben de nem láttam mondjuk nem is néztem az 52''-osokat mert én 46''-ost akarok venni!
Német webshop-on láttam már 870.000-ért ami még mindíg nagyon sok de mégsem 1.2millió!
Majd ha megjelenik a 46'' kíváncsi leszek az árára! Meg is nézem az MM-ben ha legközelebb arra járok! Ha annyira jó akkor lehet inkább megvárom míg megjelenik a kisebb és normális ára lesz!
Ahogy olvasgattam OLED nem mostanában lesz nagy méretben!
A SED meg még bizonytalanabb. -
Race-Face
tag
A szegedi MediaMarktban van kirakva ledes samsung F96, brutális. Egy 52''-os samsung plazma van mellette, és brutálisan veri az lcd feketéje a plazmáét. Ugyanakkor a fehérek sokkal szebbek, volt egy rész, ahol fekete alapon fehér szöveg volt, a különbséget zongorázni lehetne.
És 1.200e forint, a plazma mellette meg úgy 900e körül. Hülyén hangzik, de a minőség tükrében a ledes lcd olcsóNézzétek meg, gondolom, nem csak Szegeden van...
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Keresgettem, de magyar tapasztalatokat nemigen taáltam az alábbi készülékről: Panasonic TX-26LX70
Jellemzői:
Wide 26''-os IPS Alpha HD LCD Panel, 1366 x 768 felbontás, LCD mesterséges intelligencia: 3D színképzés, Inteligens képzajcsökkentő rendszer, Alképpont vezérlés, 8500:1 valós kontraszt, Fényerő: 500cd/m2, Válaszidő: 8 ms, 2 alsó bambusz hangszóró, Motion Picture Pro (100 Hz-es technológia), Multi Window: PAT, 4 db AV bemenet( 2 SCART, komponens, oldalfali S-Video), 2 db HDMI cstlakozó, 1500 oldalas TEXT memória, Forgatható asztali talp
MM-ben láttam 200 körül, szerintem az eddigi legszebb képe volt ekkora méretben LCD-n, amit eddig láttam.
Persze kérdés, hogy TV adással hogyan nézhet ki.
Sajna max. ekkorában gondolkodhatok, mert 80 centi széles helyre kell bepaszíroznom, ha veszek egyet.
TV nézésre, DVD-zésre használnám főleg, kb. 2 méterre ülve a készüléktől. -
gabo01
őstag
500.000:1-es kontrasztot írnak! Elég nevetséges létezik egyáltalán ilyen?
Persze,hogy nem érdemes várni csak amilyen hülye maximalista vagyok szeretném mindíg a legjobbat venni az ésszerűség határain belül!(Ezen lehet jó nagyot bukni) Meg aztán mindíg vívok az Asszonnyal mert neki ugye megfelel a 82-es crt is! És hát elég nehezen viselné most is a cserét pláne még ha 2 év múlva újra cserélni akarnék!
Szerinted lesz ebből a SED-ből valami mert annyi mindent lehet olvasni?!
Az OLED valószínübbnek tűnik, persze mikor lesz emberi áron az egy más kérdés!
Ami leginkább elgondolkodtat az LCD-vel kapcsolatban az a fogyasztásuk ami nem kevés ennél a méretnél(260-270W)! Az új technológiák is ennyit fognak zabálni? -
Lacix29
őstag
OLED LCD TV-k
Ammeg mi ? A Sharp mondta azt a szupervékony (100 000 :1 -es) LCD-jére hogy OLED -es háttérvilágítású ?
A LED-es tv-ket pedig én nem látom messiásnak. A LED-ek nem pixelenként vannak hanem több pixel mögött van LED. PL: Egy csillagos ég megmutatásához lehet hogy ugyanúgy be kell kapcsolódni az összes LED-nek, tehát ott nem lesz igazán mély a fekete. Valamint a LED-ek ki-be kapcsolódásának ideje is problémát/hibát okozhat. -
Olyat, mint az F96 még biztos nem, mert ennél már a LEDek fényereje egyenként is változtatható (ezért irogat a Samu 100.000:1-es kontraszt arányt rá). Várni nagyon nem érdemes. Év végén, jövő év elején egy ilyen LED-es TV lehet a csúcs, egy évre rá meg már jönnek az OLED LCD TV-k, vagy a SED kijelzők... szóval csak technikai fejlődés miatt nem érdemes szerintem várni... Inkább végy egy közepes 46''-os LCD TV-t most, és két év múlva cseréld le, minthogy veszel most egy méregdrága csúcsmodelt, amit 2 év múlva egy középkategóriás oda-vissza ver képminőségben, tudásban, mindenben... Szerintem.
-
gabo01
őstag
Te láttál már ilyen LED-es lcd-t működés közben? Nagy a különbség egy hagyományoshoz képest? Mert ha érdemes lehet inkább várok egy kicsit és olyat veszek.
Egyébként most még csak 52''-tól felfelé létezik, de ha minden igaz lesz 46''-os is! Legalábbis nekem az alábbi linkből ez derül ki, 2007 végére írja a cikk! Már ha nagyon szerény francia tudásom nem csal?
[link] -
gabo01
őstag
Természetesen karácsony után lenne a vásárlás! Biztosan jönnek ki új modellek mint például most ez a samsung F86-os! Hallottál már róla valami infót? Amiket én találtam róla azok alapján a különbség az M-hez képest: nem 8 hanem 6ms +100Hz-es és 25000-es dinamikus kontraszt!
Nézegetem a német és az osztrák shop-okat a neten és 80-100 ezerrel az itthoni árak alatt vannak 46 coll-os méretnél.
Tegnap vettünk az Unoköcsémnek egy LG 32 LC51-est a budaörsi Médiában! Volt ott egy civilnek tűnő srác és mindenáron a JVC-re akarta rábeszélni! Komolyan ha bemegy egy ''tudatlan'' vevő azt adnak el neki amit akarnak!
Persze ha már ott voltam én is nézegettem a tv-ket egymás mellett volt egy 46 M86-os meg egy 46-os full HD-s JVC a Samsung képe szerintem direkt jó szarul volt beállítva (azért én gonosz módon átállítottam az általam jónak véltre) nézett is csúnyán az előbb említett srác( biztos gondolta magában basszus már megint állíthatom el a képet)!
Cifu: minden M-es Samsungnak fényes a képernyője? Persze a képnek nagyon jót tesz csak félek, hogy nagyon tükröződni fog?!
Ötlet, hogy hol tudnék Sharp 46 XL1E-t és LG 47 LY95-t élőben megnézni? -
Karácsony még messze van, ki tudja milyen új modellek jönnek még ki, és milyen árak lesznek. Viszont a karácsony előtti vásárlástól én óvnálak. Menetrendszerű lesz a raktárhiány a prominensebb készülékekből... :\
Külföldről behozni TV-t csak akkor éri meg, ha tényleg annyival olcsóbban meg tudod úszni (ilyen képátlónál már elképzelhető), a garancia terén a legegyszerűbb, ha felhívod vagy e-mailezel az adott gyártó itthoni ügyfélszolgálatával. -
zolforg
tag
válasz
question man #116 üzenetére
Jó a Sony,nekem is az van csak 40''-os ,gépről keveset használom de pl.a Fegyverneppert
hd felbontásban néztem meg és mondhatom nagyon penge képe van. -
question man
tag
válasz
Race-Face #115 üzenetére
köszönöm szépen pont ezeket a dolgokat akartam tudni akkor nekem nagyjából meg is felel mert az átlak mkv-s hd film olyan 1280*720-asok szoktak lenni és ha ezt nekem le tudja adni és szép képpel akkor már meg is felel mert tv az nem olyan sokat lessz rajta nézve főleg azért kell hogy ne mindíg a 22''-es acer menjen és ne kelljen folytn állítgatnom a video-felhasználói módokat
most már tényleg nagyon elgondolkodtam rajta és egyre valószínübb hogy iylet fogok venni mindent tud ami nekem kell
régebben is ellene voltam a dvd-k nek mert valahogy nem kedveltem a formátumot magát jobban szerettem a dvdrip avi-t és ez a szokásom a hd-nél is meg fog maradni azt hiszem
-
Race-Face
tag
válasz
question man #113 üzenetére
Cimbim épp tegnap vett ilyen Sony U2000 lcd-t, mert ENNYIÉRT jó vétel (15x.e).
MediaMarktban vettük, ott tv adással elég rettenetes volt a képe (mint az összesnek), de otthon T-Kábeles adással meglepően jó. Három napja minden nap bent voltunk, beállítottuk az összes tévét, némelyik igencsak el volt állítva. Volt vevő, aki konkrétan tőlünk kért tanácsot tévé vásárláshoz, az eladók meg már előre köszöntek
Van egy kellemes funkciója, a 4:3-as képet szélességben teljesen széthúzva 5 fokozatban állítható a magassági torzítás. Van olyan beállítás, amikor a kör már majdnem körIlyenkor a tv csatornalogók teteje van kb. a kép felső vonalában, tehát olyan sok nem vész el a képből.
Viszont pc-n natívban nem fog menni, leírás szerint max. 1280x768-ban lehet meghajtani.
Mellesleg ki van rakva egy ledes Samsung, 52'', brutál feketéi vannak - és mellette brutál fehérek. Én inkább megvárom, amíg megjelenik a 9x sorozat az alsóbb méretekben is... A mellette lévő azonos méretű plazmát bucira verte. Viszont 52''-nál a tv adás... -
Thom!
veterán
nem rossz, de nem is jó
jó ár/érték aránnyal rendelkezik, nem mai technika
U2000
[Szerkesztve] -
question man
tag
a Hd felbontással nincs gond mert a jelenlegi 22''-os acer monitoron is gond nélkül mennek a HD-s filmek igazából az érdekel hogy ki mit tud netán arról a Sony tv-ről vagy ha tudnátok ajánlani valamit
-
szkorhetz
őstag
válasz
question man #110 üzenetére
Szerintem a videókárdod és a procid sem fog örülni a hd felbontásnak, csinálj teszteket, mert gyengébb gépeken csúszik a hang.
Pécsett hol jó tv-t venni? olcsón persze
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
A következő a kérdésem kinek van Samu LE26R81 készüléke? Érdekes a movie+ funkciót a kézikönyv említi, de hivatolos oldalon nem, és láttam a menüben is, de inaktív volt, mi az igazság?
Egyszerűen sehol nincs a neten a raktáron 26R× széria a fene enné meg mind, mert kirakják h vihető ennyi-meg annyi pénzért, de nincs nekik raktáron. MM-ben pedig 40K drágábbért van csak kell a túrónak annyiért.
Mindenki LE26S86 ajánl azt vegyek mert az van, de abba gyengébb panel dolgozik.
Panasonic (IPS alpha +100Hz) lenne az igazi úgy földbe döngöli Samu R8× széirát mint állat, meg az ára is -
question man
tag
Egy kis segítségre és tanácsra lenne szükségem kinéztem agy tv-t csak nem tudom hogy tényleg jó-e
[link]
A gondom az hogy elég régi kártyám van egy asus 9600Xt és a dvi kimeneten jelenleg az acer monitorom van ezért kellett olyan tv-t keresnem ami tud D-sub bemeneten keresztül is üzemelni pc-ről és képpes támogatni azt natív felbontásában isigazából főleg filmnézés lenne a tvn a gépről mert van elég sok hd felbontásu avi-s filmem és ki is tudnám így használni előre is köszi a segítséget
-
tothbe
addikt
válasz
horvathkrisz #105 üzenetére
nem, driver nélküli módban, bootoláskor a legtöbb kártya a másodlagosra semmit nem tesz, csak a driver betöltése után kezeli.
-
lúzer
veterán
LG - M228WA-BZ ERRŐL TUD VALAKI VALAMIT?
ui: saját tapasztalatot
[Szerkesztve] -
djxp01
senior tag
LG (32LZ55) 32''-es LCD TV-n (1360x768) hajtok egy 8800 GTX (gainward) kártyát DVi csatin keresztül, a problémám annyi, hogy mióta van ez az új kártya (előtte 1900xt volt), azóta vista/xp oprendszereken nyomok egy újraindítást, és a boot képernyő (az a képernyő amin kiírja a cpu típusát, és a memória mennyiségét
) már nem jön be, csak akkor, ha megint resetelek egyet a gépen lévő reset gombbal. Mi lehet ez? A GTX nem biztos hogy kedveli a LCD TV-t?
pls help
Nem lehet köze az alaplapnak az egész problémához? -
gabo01
őstag
Sziasztok!
Karácsony körül szeretnék vásárolni egy lcd tv-t. Folyamatosan olvasom a fórumot nagyon sok értékes infóval gazdagodtam! A kérdésem a következő lenne van-e valakinek tapasztalata az alábbi tévékkel illetve tudtok-e olyan helyet ahol élőben meg tudnám nézni ezeket:
Sharp LC-46 XL1E
Samsung 46 F86BD
Lg 47 LY95
Szerintetek érdemes Ausztriából vagy Németországból behozni tv-t? Az árak lényegesen barátságosabbak mint itthon, csak nem tudom hogy a garanciát hogyan tudnám itthon érvényesíteni??? Tapasztalat??? -
tothbe
addikt
válasz
horvathkrisz #103 üzenetére
attól is függ, hogy látnod kell-e az indulást, hogy klón módban van-e, mert sima kiterjesztett asztal módnál boot csak az elsödleges kijelzön látszik.
-
horvathkrisz
addikt
van valakinek itt kötületek 8600gt-je?
ha igen, akkor milyen kábellel van összekötve az lcd tv-vel?
dual dvi esetén a bootlogót ill. gépindulást is kell látni jó esetben ugye?(dvi-hdmi kábeles kapcsolatra gondolok) -
Hát... mókás. Tiszta szívvel az LG 32LC41/LC51-et tudom mondani, azzal a legtöbben elégedettek voltak a topicban, és amennyit én is láttam belőle, az is alátámasztja a véleményem.
A Panasonic 32LE7 után többen érdeklődtek, technikai adatai alapján nem tűnik rossz vételnek, de őszintén szólva én személyesen még nem láttam. Az LG legnagyobb hibájának a nem olyan tökéletes feketét tudom felhozni, e téren a panasonic jobb lehet, és ha jól rémlik te nem akarod számítógépre kötni, tehát az 1:1 pixel mapping hiánya téged nem érdekelne. Így hirtelen a listából én még ezt tudnám kiemelni.
Johán barátomnak a JVC 32A70-el is csak egy baja volt, hogy ha DVI-HDMI-vel rákötötte a számítógépet, akkor az elektronikája fejre állt. Esetleg ezt is meg lehetne nézni.
Így hirtelen ezt a három típust említeném meg akkor.
Aktív témák
Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest