Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achilles209

tag

válasz zsomi25 #1957 üzenetére

Én továbbra is LG :R monitort javaslok. Itt az enyém, ilyet vettem 21-ért: [Monitor] Ami az AG-t illeti, általában csak az egyik felén van, ritkább a 2 oldalas, és ez az egy mindig azon a felén van, amit nézel, ahogy Dr Smoke is írta. Azért van, hogy ne magadat lásd a monitoron, mint egy tükörben. Arra kell figyelni, hogy közvetlenül az AG alatt van a polarizáló fólia, ezt nehogy lehúzd, mert akkor kampec a cuccnak. 5-10x-es nagyítóval (vagy akár az írásvetítő lencséjével) szépen meg lehet nézni, hogy hol kezdődik az AG, és hol a másik, itt alányúlsz áztatás után késsel/szikével, és lehúzod.

Érdekesség, hogy amikor leszedtem az AG-t, sokkal szebb lett az LCD, átlátszóbb, és tisztább, viszont a vetített kép semmivel sem lett fényesebb, csak élesebb egy kicsit. De eddig vagy nem mondta senki, vagy csak nálam fordult elő ilyen. Ja amúgy a kép teljesen szép.

A 850W azért sok, és inkább fűt a lámpa, mint világít, nekem 650W-os volt kezdésnek, téli időszakban elmegy :D

Szerintem azzal a monitorral, amit találtál a kontraszt lehet a gond, el van tolódva a sötét felé. Így a világos színek világosak, a sötétebbek pedig tök sötétek. Előfordul, de ez a hiba lehet szoftveres is, és függhet a monitor beállításától is. Talán lehet a háttérvilágítás is, nem tudom milyen módon van megoldva, mert az enyémet nem szedtem darabokra (jó lesz akvárium mögé), de ha olyan izzóval ami az élettartama vége felé elkezd sötétedni, akkor még az is lehet a gond, ez megintcsak eltolja a kontrasztot a sötét felé.

Új hozzászólás Aktív témák