Új hozzászólás Aktív témák
-
_ZuPa_
csendes tag
válasz
csapos2
üzenetére
Ejha, látom beindult a fórum!
Azt hiszem egy kis segítséggel én is szolgálhatok. Triplet. Ezzel a szóval én is most találkozok először, de szerintem nem lesz ebből gond
Leképező lencsének -ha jól értem ilyen szerepet tölt be a triplet- bármilyen domború lencse használható [bizonyos határok között], tehát nem kell konkrét értékeket kiszámítani ehhez. Ha más a leképező lencse fókusztávolsága, az két dolgot befolyásol: egyrészt nyilván máshova kell állítani a lencsét, hogy éles legyen a kép, másrészt más lesz a kép mérete. Kipróbáltam egy darab sima lencsével amúgy az eredeti írásvetítő lencse helyett, és full jó lett a kép, megfelelő fókuszálás után.A reciprokos fókusztörvénnyel szerintem nem éri meg számolni, mert tologatással jobban be lehet állítani, szerintem.
Remélem nem írtam baromságokat=D
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Androidos tablet topic
- Crypto Trade
- Call of Duty 2
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Gaming notebook topik
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Leképező lencsének -ha jól értem ilyen szerepet tölt be a triplet- bármilyen domború lencse használható [bizonyos határok között], tehát nem kell konkrét értékeket kiszámítani ehhez. Ha más a leképező lencse fókusztávolsága, az két dolgot befolyásol: egyrészt nyilván máshova kell állítani a lencsét, hogy éles legyen a kép, másrészt más lesz a kép mérete. Kipróbáltam egy darab sima lencsével amúgy az eredeti írásvetítő lencse helyett, és full jó lett a kép, megfelelő fókuszálás után.