- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpadv_
csendes tag
Szia,
Samsung PS-42S5HXEH plazmával van gond... Kép nincs hang van, rádiónak jó... de TV nek is szeretnénk...
Egy szakember már ránézett Ő azt mondta buffer probléma, de nem vállalta, (én sem értem, ne kérdezd miért.)
szóval elvinném hozzád,.... hova???Előre is köszönöm.
Á.
-
tomi73
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 1 éves LG42LW5590-es tv-m.
Pár hete a következőt csinálja:
Menet közben kb. 3 óra elteltével a kép megáll (hang tovább megy), pár mp. múlva kikapcsol, majd rögtön
vissza, és megy szépen tovább, majd újabb kb. 2-3 óra múlva ugyanez.
Amúgy tökéletes kép-hang, 3d, stb.
Elalvás időzítő kikapcsolva, további ötletem nincs.
Pc rákötve, pc üzemmódra állítva HDMI 1.4 kábellel.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
axlrose32
őstag
-
lildi
csendes tag
Samsung SP-43J6HD típusú lcd tévénk van. A képek nem kontúrosak, életlenek, a megjelenő betűket nem lehet elolvasni, a színei egy kicsit tompák. Lehet ezt még javítani?
Előre is köszönöm a választ
-
atika88
senior tag
Sziasztok! Alig három éves LG 32LG2000 LCD tévém a következőt csinálja pár hete: Leginkább a világos és erős háttérfénynél FEHÉR színnél látható kb. a középső harmadban hullám szerű kisebb-nagyobb sötétebb (inkább olyan mintha koszos lenne vagy mi) területek összevisszasága, rendszertelenül :S És bizonyos látószögekből ez változó, hogy mennyire látszik! Bocsánat h így írom le, de így látszik, másként sajnos ezt nem lehet leírni
Televíziós adásnál elég kaotikus a helyzet....de pl számítógépre kötve HDMI-n türhet (de azért még így is zavaró!). Kb. olyan az egész mintha lenne rajta egy koszos fólia, de a képet magát érdekes módon nem torzítja! Szerintetek mi lehet a gond? -
axlrose32
őstag
válasz
elmerfudd30 #986 üzenetére
Szia!
Javítható, a már lejjebb említett gamma probléma.
Írj privátot és megbeszéljük. -
elmerfudd30
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi elszíneződés jelent meg a 4 éves tévémen, mely egy Philips típus.
Javítható, vagy inkább keressek új gépet?
Előre is köszi. -
axlrose32
őstag
válasz
Oldfighter #983 üzenetére
Szia!
Bocsi, a kép alatt nem olvastam.
Hát akkor egyértelműen az display hibája, de ez sem javítható. -
Oldfighter
senior tag
-
axlrose32
őstag
válasz
Patakipisti #979 üzenetére
Szia!
Írtam délután privit, változik a helye és mérete, vagy fix? -
axlrose32
őstag
válasz
Oldfighter #980 üzenetére
Szia!
Ez az ún. felhősödés, legalábbis kép alapján.
Sajna nem lehet vele mit kezdeni. -
Oldfighter
senior tag
válasz
Oldfighter #968 üzenetére
Sikerült lőnöm két képet. Mobillal készültek, de a lényeg látszik.
Itt középen vehető ki az éles határvonallal rendelkező csúcsosodás.
Itt meg, a kép jobb szélén egy lankásabb rész. Természetesen itt is jelen volt a csúcsosabb rész, bár itt valahogy a fénykép nem adja azt vissza annyira.
A kép sarkaiban látható foltosodás a mobil velejárója, a valóságban egyenletes volt a képernyő fényereje.
-
axlrose32
őstag
válasz
Samsung SPS #977 üzenetére
Szia!
Teljesen feleslegesen állítgatja össze vissza, ez az AS15-F gammakorrektor ic hibája.
Aki mást mond, az csak elviszi egy olyan irányba (pl. szervízmód stb.) amivel megjavítani nem fogja az ic hibáját, viszont a készülékben egy sokkal komolyabb károsodást is okozhat. -
Samsung SPS
tag
válasz
takitibi25 #969 üzenetére
Szia!
Próbálj meg egy optimális beállítást használni. -
axlrose32
őstag
válasz
takitibi25 #969 üzenetére
Szia!
Gammakorrektor hibás a készülék, keress meg, megoldom, ha gondolod! -
jackie82
csendes tag
Üdv,
32-es LG lcd tévémet mintha megszállta volna az ördög.
Ha megpróbálom bekapcsolni, eltűnik a világító led a tv elején. Aztán minimum 1 óra múlva visszajön, de van úgy hogy 1 nap is kell neki. Ekkor vagy sikerül bekapcsolni, vagy megint csak eltűnik a fény.
Ha bekapcsol, akkor nagyon halvány a kép, nincs hang és nem ismeri fel a HDMI-t (több eszközt próbáltam csatlakoztatni, több kábellel). Mindez egyszerre.
A pc hozzá van még kötve vga kábellel, az még működik, de persze nagyon halvány.Szeretném megkérdezni, hogy mégis mi mehetett benne tönkre és érdemes egyáltalán javíttatni.
Köszönöm! -
kisgice87
csendes tag
Sziasztok!
Másfél éve van egy LG 42LW4500-as készülékem. A minap az az érdekes probléma merült fel, hogy bekapcsolás után egyszerűen rengeteg csatorna eltűnt. Kikapcsoltam a tv-t majd vissza, utána néhány visszajött de több mint 30 még mindig nem volt sehol. A programhelyek is elmásztak, semmi nem volt ott ahol eddig. Hiába írtam be egy programhelyet, nem is létezett, tehát ami volt eddig az 50-es csatornán az eltűnt, és hiába lépkedtem el 50-ig vagy írtam be a távirányítón, egyszerűen nem létezett ilyen.
Később újrahangoltam az egészet, de nem sokáig bírta, 1 nap után ismét előjött a jelenség.Volna valami ötletetek esetleg mitől lehet ez? Mi ez?
Köszönöm a válaszokat!
-
powers
tag
Sziasztok,kb 4 éves,42lg5000-es tévém hibája sötét képnél látszik igazán:
gondolom nem javítható,de mégis milyen néven fut ez a hibajelenség?
-
takitibi25
csendes tag
Üdv. Nekem van egy Samsung LE37R8 típusú kb 6 éves LCD-m,ami azt csinálja,hogy az élesebb,fényesebb képekhez pl:tűz,napsütötte arcok,fénylő arany,stb.olyan torz színeket csatol(a képen remélem látszani fog) amik egészen nem illenek oda.Ha a képminőségből visszaveszek akkor a hiba megszűnik pl
NIE ki,kevesebb kontraszt stb.Ez kb 2 éve kezdődött azóta így használom,állítólag t con panel de nem tom.Az lenne a kérdésem,hogy meddig mehet még így el illetve,hogy mennyibe kerül a javítás? A választ tisztelettel megköszönöm.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
axlrose32 #967 üzenetére
Nem, nem az enyém, rokoné és szerintem is az lesz a legjobb most már ha fotó készül a képernyőről.
Végignéztem már amit lehetett megoldást keresve, de sehol semmi. Foltosodás, sávosodás, pixelhiba dögivel, de olyannal még nem találkoztam amit lentebb felvetettem. Visszaolvasva egy valamit azonban elírtam. Nem sötétebb jeleneteknél jön elő ez a hiba, hanem világos háttereknél. Na ott látszik a képernyő két széle közt ez a Sinus-görbére hasonlatos "térelválasztás", mely alatt minden sötétebb. -
axlrose32
őstag
válasz
Oldfighter #965 üzenetére
Szia!
Te írtad:"A kijelző meg már tuti veterán, mert 22764 órát ment eddig" -
Oldfighter
senior tag
-
axlrose32
őstag
válasz
Oldfighter #963 üzenetére
Szia!
A 22000 óra szerintem a fő gond.... -
Oldfighter
senior tag
válasz
Oldfighter #954 üzenetére
Erre nincs ötlet, hogy mitől lehet? Az LCD képernyők hibáiban nem igazán vagyok otthon -nekem plazmám van, a tv rokonoké-, de az, hogy elég élesen és furcsa mód egy görbe vonal mentén -a képernyő alsó harmadát betöltve- jelentkezik az elsötétülés érdekessé teszi a dolgot.
-
axlrose32
őstag
válasz
Patakipisti #961 üzenetére
Szia!
Nem láttam képet a privát üzenetedben...
Szóval csatold és megmondom. -
axlrose32
őstag
válasz
Patakipisti #959 üzenetére
Pénzenergia elfogyott, már csak a mágikus rontáslevétel működik.
-
PofaJenö
senior tag
Űdv
Van egy Panasonic LCD-m 82-es és amikor nézem a világos adások (világos háttér)akkor elkezd zúgni ,de ha este,vagy sötét a háttér akkor már nem zúg,lehet ezt orvosolni?. garancia már nincs rajta és kb 3-4 éves készülék, de csak kb fél éve van üzemben ,ez a típus -->TX-32LE8PA ,ezt kéz alól vettem és Lengyel gyártású
UI: a menüben van olyan opció P-NR ez max-ra van állítva ,és van olyan 3D-COMB meg BE kapcsolva,ezek milyen funkciók?
Vagy kukázzam ? Ez mondjuk tetszik [link]
thx a választ -
axlrose32
őstag
válasz
Patakipisti #955 üzenetére
A remény hal meg utoljára...
Remélhetőleg az elektronika döglődik.
Írj privit képpel, megtávszakérteném gyurcsok módszerrel -
Patakipisti
csendes tag
Üdv!
Adott egy Panasonic Plazma, TipusTH37PV7P.
Teljesen világos képnél (általában fehér) középen egy tenyérnyi kékes folt jelenik meg.
Haldoklik,vagy még van remény... -
Oldfighter
senior tag
Üdv!
Egy 2009-es Panasonic LCD tévén jelentkezett olyan probléma, hogy a képernyő alsó harmadában, egyes sötétebb képtartalmaknál un. megrajzolt, tömör "domborzati" elsötétülés rajzolódik ki egy éles vonalú határ mentén. Ötlet?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen légkondit a lakásba?
- Warframe
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest