Hirdetés

Aktív témák

• Chain|Q

tag

En azon szoktam volt morfondirozni, hogy vajon mennyivel kevesebb energia fogyna, ha mondjuk az energiat nem arra hasznalnank, hogy a tobbGhz-s procik, egy 17''-os monitoron naphosszat Windoz kepernyokimelot nyomjanak... :) Ez azutan vetodott fel bennem, miutan eladtam az 1.1Ghz-s Athlonomat, es a villanyszamlank a felere(!), a szobam atlaghomerseklete pedig ugy 5-6 fokkal csokkent... :D A dolgaimat pedig el tudom intezni az ''elavult'' Amigamrol is, bar nyilvan ez a megszallott 3D jatekosok es egyeb teljesitmenyigenyes cuccok szerelmeseinek igenyeit mar nem elegitene ki.

De mondjuk elgondolkodtato, hogy nekem a komplett gepem kevesebb aramot eszik, mint mondjuk egy atlag pc-ben a processzor... Es ugye azoknak is ott all az asztalan a (ha masnem a munkahelyen, foleg nyugaton) a modern, 1 evnel nem regebbi Ghz kaliberu pc, es az iszonyu kornyezetszennyezessel megtermelt energiaval futi a vilagurt, mikozben megy a Word vagy az Excel, vagy a fent mar emlitett kepernyokimelo... Szerintem ez egyszerre elgondolkodtato, ijeszto es szanalmas.

Aktív témák