- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Kamikaze
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy a töltés veszi a készülék Töltő csatlakozós OTG Micro USB vezetékkel, valamint használhatóak egy időben az USB-S eszközök (Egér, Billentyű...) ?
Mármint ezzel a vezetékkel...
Csak azért kérdem, mert a napokban rendeltem egy ilyen Táblagépet, és PC-nek szeretném használni, Monitorra kötve..
Megoldható az egy időben való töltés, valamint az USB-S eszközök használata egyszerre a Linkelt vezetékkel?
-
hajdouczy
tag
válasz
nemethka2 #5295 üzenetére
Szia, nem tudom mi lehet a gond, a hibakóddal én sosem mentem semmire.
Egyszer fordult velem elő, hogy a rendszer telepitésnél hibát irt ki a Windows, nem találta a fájlt, amit telepíteni akart, kérte adjam meg a fájl helyét. Ez azért fordulhatott elő, mert tán kimozdult az USB portról a pendrive. Meg adtam az elérési utat, és folytatta a telepítést. Egyébként sosem csináltunk olyat, hogy az akksit leválasztottuk volna, próba képen a bios alapra állitásnál csinálta valaki itt a fórumon, úgy emlékszem eredménytelenül.Ha sikerült helyrehozni a telepítést, a kamera driverét ezzel tudod frissíteni. Ugy emlékszem 1709 Windows 10-ben már a frissített kamera driver van beépítve. Ha skype-nál gond van a kamera beállításnál, akkor az eszközkezelőből távolitsd el a kamera drivert, majd telepitsd újra, esetleg frissítés gyanánt add meg azt a mappát ahol a kamera "INF" fájla van.
-
dreamlake
aktív tag
Sziasztok!
Ultimate 7i
Ajándék lett volna ,de így megmaradt.Legutolsó használatkor még hibátlan volt.
Valami gyors megoldást szeretnék,ne keljen újrarakni a rendszert.
[link] -
nemethka2
csendes tag
válasz
hajdouczy #5292 üzenetére
Szia! marhára röstelem magam. Mint írtam sikerült a telepités vagyis majdnem, mert később amikor a Skypet akartam használni azt írta ki, hogy előbb telepítsek egy kamerát. Oké, mondom én, akkor újra telepítem, egy másik telepítővel. Ment is mint a karikacsapás egy bizonyos pontig, amikor leállt egy kék képernyős hibaüzenettel, hogy egy eszközt nem talál vagy nem érhető le. Nyomjam meg a "Windows" gombot. Megnyomtam, de semmi változás. Ekkor jutott eszembe, hogy nem vettem ki az SD kártyát, lehet, hogy ezt nem találja. Kivettem és újra el akartam indítani a telepítést. Sajnos innentől vége. Nem reagál az "Esc" billentyűre, mindig ez a kék képernyős hibaüzenet jön be. Hiba kód: 0xc0000225. Próbáltam azt is, hogy levettem az akku csatlakozoját és néhány perc után raktam vissza, azzal a hátsó gondolattal, hogy ez tulajdonképpen egy "Reset"-nek felel meg, de semmi változás. Ugyanaz a kék hibaüzenet. Lehet, hogy lett egy irat nehezékem?
-
Milo629
aktív tag
válasz
bayliner195 #5293 üzenetére
-
bayliner195
csendes tag
válasz
bayliner195 #5273 üzenetére
Karácsonyra segítséget kérnék!!!!!!!!! HELP!!!!!
Valaki mentse már ki és tegye letölthetővé az Ultimate10 Win10 drivereit, az enyéim elszálltak a rendszertisztó után.Előre is köszönöm. -
hajdouczy
tag
válasz
nemethka2 #5289 üzenetére
Szia, ha van macriummal készített mentésed, azt másold fel a macrium reflectel bootolható pendrivera, és azt a képfájlt add meg a restore fülben.
browse the image file - ban tallózd be a pendrive meghajtót, ebben add meg a képfáljt, jelöld ki a visszaállításhoz a tablet c meghajtóját, nyomj a finish gombra, okézd le, és indul a visszaállítás. A végén bal alsó sarokban piros ikonnál indítsd újra a rendszert. Lehet hogy kapsz egy hiba üzenetet okézd le, és újra indul a visszaállított Windows rendszerrel. (Emlékezetből írtam.)Macrium reflect használata rendszermentéshez, és rendszer helyreállításához. Az oldalon képekkel van illusztrálva, hogyan kell menteni, és visszaállítani a rendszert macrium reflect programmal.
Lényeges, hogy a mentéskor létre hozott képfájlt fel kell másolni a Macrium Reflekt bootolható pendrivra, mert ez az a képfájl, amiből a rendszert visszaállítod. (Csak a macrium Reflect programmal létrehozott mentési képfájlt tudod igy használni. IMG, ISO stb. képfájlt nem ismer.)
Korábban már megosztottam a Macrium Reflect programot, egy rövid ismertetővel. A lényege, hogy amit én készítettem, az a fat32 rendszerű bootolható Macrium Reflect programot tartalmazza, az www.ezisazis.nhely.hu oldalon lévő macrium profram NTFS rendszerre íródott, ezért nem tudjuk a Lark tableten használni. (A Lark tablet Biosa csak a fat32 pendrive-ot ismeri.)
Ha igy sem sikerül, akkor újra kell particionálni a tabletet. Ennek a menete itt olvasható.
-
nemethka2
csendes tag
Üdv mindenkinek! Egy kis segítség kellene. Van egy Lark 8i tabletem. Win 10 volt rajta, de elég lassunak találtam és vissza akartam állni a Win 8.1-re. Valamit elk.....m mert most se w10 se W8.1, és újra sem tudom telepíteni. Meg van a a gyári 8.1 -es iso file. Csináltam USB indítót. Ha elindítom róla a Macrium Reflect ablaka jön fel, de nem igazán vagyok perfekt angolban. Azt látom, hogy a "C" meghajtó üres, és van három rejtett partició amin van adat. Gondolom a rendszer filek. Van valakinek használható ötlete?
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, 2 nap szenvedés után sikerült hibamentesen átállni Win10-re 10i tableten:
1. Eredeti Windows 8.1 - Bing alatt PowerShell-ből driverek exportálása:
Export-WindowsDriver -Online -Destination C:\drivers
2. Jogtiszta Windows 10 Home x86 (1709) verzióba NTLite programmal az exportált driverek hozzáadása (összes driver / egész mappa)
3. A kész iso-t Rufus-szal pendrive-ra kiírni (GPT és FAT32)
4. Telepítés után az innen letöltött csomagból a "SileadTouch.fw" fájl bemásolása a C:\Windows\System32\Drivers mappába, újraindításEzzel a módszerrel nekem működik minden, a Windows aktivált maradt tiszta-telepítés után is, touch tökéletes, hang is rendben van, mindkét kamera működik, gyro szenzor forgatja a képet, szval. eddig jónak tűnik.
-
bigsee
addikt
Régen jártam erre és régen is használtam a tabot - 10i - de most feltűnt, hogy rejtett SSID-re nem akar/tud feljelentkezni. A gépen a gyári 8 van, driverek rendben, de csak a nyitott Wifi-re hajlandó felmászni, ha így megadom neki a neki valót, utána az SSID elrejtése után már nem látja a hálózatot. Ez régen is így volt - nem emlékszem - vagy most változott valami?
-
hajdouczy
tag
válasz
topas100ec #5284 üzenetére
Sziasztok.
Épp ezért tettem bele az ISO-ba a drivereket, ha gubanc lenne ezzekel megoldható a driverek javítása. -
topas100ec
csendes tag
Nekem az alábbi lépések alapján sikerült helyes működésre bírnom a lark win7 érintőképernyőjét
a hajdouczy mester által készített 1709-s Windows 10 telepítése után.- telepítés után az érintőképernyő semmit nem érzékelt
- a Silead Touch mappában lévő illesztővel érzékel ugyan de rosszul működik és ez a kalibrálás után sem változik,
viszont a telepítése után az eszközkezelőben az eszköz már eltávolítható
- újraindítás
- a teleptő usb-n lévő lark7iwin_drv_win10 zip fájlt kibontottam és az eszközkezelőben lévő két ismeretlen eszköz illesztő programjának helyeként ezt a mappát adtam meg
- ezután már jól működik az érintőképernyő és az előlapi kamera -
topas100ec
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, nekem erre a 1709 windows 10-re nem sikerül felrakni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
topas100ec #5278 üzenetére
Csak simán telepítettem a drivert, semmi extrát nem csináltam.
-
Tommee
aktív tag
válasz
topas100ec #5280 üzenetére
Ha jol emlékszem miután feltelepítettem a linkelt drivert,az eszközkezelőben tudtam kézzel kiválasztva az újabb veziójút feltenni.
-
togateam
senior tag
válasz
topas100ec #5278 üzenetére
Hogy cserélsz drivert egy windowsban? Pont úgy kell
Először törlöd a régit majd felrakod az ujjat. -
togateam
senior tag
válasz
topas100ec #5274 üzenetére
Hivatalos driver a működéséről (1709-ben) nincs információm. Te most megadhatod.
-
topas100ec
csendes tag
Feltettem a 1709-t a lark win 7-re, de az érintőképernyőt nem tudom rávenni,
hogy jól érzékeljen.Kb 4cm eltérés van függőlegesen.
Ha valaki tud kérem segítsen. -
bayliner195
csendes tag
Sziasztok,
Lark Ultimate 10hez keresek Win10 drivereket letölthető formában, a windowzos tisztitò driver frissítést ajánlott, és elb****ta. -
coll
csendes tag
válasz
Robert2015 #5269 üzenetére
Szia! A legegyszerűbb válasz rossz az érintőpanel.
-
Robert2015
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Lark ultimate 7i és nagyon furcsán működik az érintőképernyő. Van, hogy nem érzékeli bizonyos területeken a nyomást de olyan is van, hogy hozzá se érek és magától megnyitva a start menűt, megnyit bizonyos alkalmazásokat, majd összekicsinyíti a képernyőt felnagyítja stb. Tehát mondhatni önnálló életre kelt.
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudom mi lehet a probléma. Az érintőképernyő rosszul van bekalibrálva vagy ez már olyan hiba ami javíthatatlan és dobhatom ki a kukába?
Gyári 8.1-es van rajta nem telepítettem rá semmit. Egyszer-kétszer visszaállítottam a gyári beállításokat, gondolván az hátha megoldja a problémát de semmi.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv
Robi
-
sanyika95
csendes újonc
válasz
togateam #5260 üzenetére
Köszönöm "építő" jellegű kommented. Gondoltam a kérdésből logikus, hogy nem vagyok olyan helyzetben, hogy új tabletet tudjak venni, ezért szeretném valahogy számomra is használhatóvá tenni és használni, amíg nem tudok újat venni.
Szóval a kérdés még mindig él: Lehetséges-e androidot telepíteni rá és ha igen, akkor hogyan? -
Alister71
nagyúr
Üdv. Lark 8i-m van, a gyári 8.1 van rajta. A rejtett visszaállítási particiót lehet-e törölni, ha igen milyen programmal? Ha töröltem és formáztam, hozzá tudom adni a c meghajtóhoz? Tudom, hogy elszáll a visszaállítás lehetősége.
-
sanyika95
csendes újonc
Sziasztok!
Ismerős kb bontatlan Lark Ultimate 7i tabletjét megkaptam, mert a jelenlegi OpenDott tabletem szarakszik. Viszont a Windowstól falra mászok. Van rá lehetőség, hogy Androidot telepítsek a Lark tabletre? Ha igen, tudtok hozzá adni egy leírást, hogy hogyan csináljam? -
fer
őstag
válasz
hajdouczy #5257 üzenetére
Sőt amit a leírásban linkeltél Macrium Reflect-et az sem működött, ezért kerestem másikat, azzal már tudtam lemezképet készíteni! Macrium Reflect Free 7.1.2722 Az asztali gépről is csináltam egy mentést! A Win 10 alapút érdemes leszedni, még Win XP-n is működik, kipróbáltam!
-
User64476
őstag
Sziasztok,
Ha valakit érdekel én megválnék az enyémtől (7i). Nem sokat futott, fiókban volt nagyrészt.
-
hajdouczy
tag
Szia.
Windows 8.1 rendszeren készült NTlite programmal integráltam a drivereket, és a Windows Assessment and Deployment Kit-ben használt DISM-et alkalmaztam a CMD helyett, mert a wimboot készítésnék nem volt hajlandó minden parancsot elkészíteni. A Windows 8.1-ben beépített Dism sem működött. Lehet hogy tudtam volna PowerShellel is, de azt az újdonsága miatt hanyagoltam - nem akartam a tanulással bíbelődni, ellenben rákényszerültem, hogy le töltsem a Windows ADK csomagot ami kb 4-5 GB, csak azért hogy megkapjam a DISM programot. Meglehet, megtaláltam volna külön is, de kíváncsi voltam arra, mit rejt ez a csodacsomag.
-
novoszath
senior tag
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5240 üzenetére
A billenytüzet kiosztással kapcsolatban a Microsoft supporttól kaptam egy választ, de én men tudtam ezzel megcsinálni a billenytüzet kiosztást.
Talán ti jobbat tudtok. Így vissza tettem a tavaszi Windowst.Ezt a választ kaptam a "billentyűzet visszaálllitása" kérdésemre:
Alapértelmezetten a régi stílusú "teljes kiosztású" billentyűzet az új verzióban az alábbi nyelveken elérhető:
"We’ve updated the new XAML touch keyboard to now support a full keyboard layout option for English (United States), English (Australia), French (France), Italian (Italy), German (Germany) and Spanish (Spain) languages. Appreciate everyone who shared feedback on the subject! To access this keyboard layout, tap the button in the top left of the touch keyboard."
Forrás: blogs.windows.com
Hogy elérhető legyen ez magyar nyelven is, kérlek hagyj egy visszajelzést az Áruházból letölthető Visszajelzési központon keresztül, vagy szavazz a már meglévő visszajelzésre, így nagyobb eséllyel kerül be a funkcionalitás egy következő frissítésben.
A átmeneti kerülőmegoldás a régi billentyűzet használatára az alábbi:
A Windows.old mappából, vagy egy régebbi verziót használó számítógép mappájából át kell menteni a fájlokat a tabletedre. A beavatkozás előtt mindenképp csinálj biztonsági mentést a fájlokról, mivel probléma esetén elvesztheted az érintőbillentyűzetet.
Nyisd meg a Windows Helyreállítási környezet Parancssorát. Másold ki az alábbi mappát: C:\Windows.old\Program Files\Common Files\microsoft shared\ink és C:\Windows.old\Program Files(x86)\Common Files\microsoft shared\ink a Parancssor segítségével. Majd másold be az élő rendszer Program Files\Common Files mappájába és írd felül a fájlokat.
Üdvözlettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Megújul a Netflix tévés appja
- Opel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Politika
- SSD kibeszélő
- Tudományos Pandémia Klub
- Projektor topic
- További aktív témák...
- újszerű iPad Mini (6. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke tok
- OLED TABLET Honor MagicPad 2 (2 hetes vásárlás)
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 84%/p4225
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest