Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Domike
tag
Szvsz kicsit túlliheged a kérdést. A kétkomponenses (vszinűleg műgyanta alapú) lakk tökéletes lesz a feladatra, ha mégsem jutsz hozzá akkor bármilyen dobozos nitrolakk. Azt felejtsd el, h. a nitro alá mással dolgozol, mint mondottam majdnem mindent megmar a nitro.
Kb. 8 éve lakkoztam a küszöböket valami noname parkettlakkal, mivel valamennyire besárgult már nem olyan mint újkorában, de teljesen korrekt. Az egyiknek pattogott le a széle valamennyire, arra állandóan rálépek/belerúgok. Különben általában az ember átlépi a küszöböt, főleg ha magasabb 1 centinél. Az az 1 amit akrillal fújtam az olyan mint újkorában, de azt jóval később, néhány éve csináltam.
Elbaxni nem fogod, mert ha nem sikerül, vagy sok év után megkopik leszeded a lakkot kromofággal, és lelakkozod újra. -
mdk01
addikt
Bocs, azt hittem normilsan müxik az oldaluk.
Szóval medikemia----->termékek----->Maestro------->Lakkok
Ott kidob 3 Maestro lakkot és azokról beszéltem.
Szal légyszi nézd meg őket.
1.
Ott tartok hogy vagy kipróbálom a Maestro nitrolakkot fémre, hátha megtapad, vagy lelakkozom Maestro akrillakkal egyszer (mert az megtapad a fémen)majd 2x lefújom a Maestro nitrolakkal mert az meg jó kopás- és vegyszerálló.
Ezzel az a baj hogy lehet hogy egy terméken belül mégse bírják egymást és x@r lesz.:U
2.
Vagy kipróbálom az Akrillan lakkot amire az van írva hogy megtapad minden fémen(odaírták azt is hogy sárgaréz,bronz)és bőrdiszművön is tehát még rugalmas is lehet.
Az viszont nincs ráírva hogy kopásálló is:O
de állítólag erre van kitalálva(hát akkor miért nem irták rá hogy kopásálló?:F).
3.
A harmadik variáció hogy van egy festő ismerősöm(cégnél fújnak bútorokat kocsikat) aki ajánlott egy lakkot amit ők különössen igénybe(munkaasztalok gyárak padlója) vett felületekre használnak ami egy drága kétkomponensű lakk.
Erre azt mondta hogy nagyon szépen elő kell készíteni a felületet de állítólag erre sincs ráírva hogy megtapad fémen de ők már használták fém lakkozására is.
Na most hogy az a lakk ma is rajt van e a fémen azt nem tudom.:U
Megkérdeztem mit szól az autólakkhoz mert ugye az kemény meg víz álló meg mindenálló de azt mondta hogy az igaz hogy kemény meg mindeen de nem arra van kitalálva hogy járjanak rajta.(elég meggyőzően mondta)
Az a baj hogy mind1ik lakk csak spray-s változatban van kivéva az amit a festő ismerősöm szerez nekem ócsóbban és nekem az lenne a jó mert a küszöb már le van téve és a spraynél le kellene takarnom mindent.
Szal itt tarok és nem tudom mi legyen mert nem akarom elb@***ni se mert oylan 15m küszöbsínről van szó méterenkénti 400Ft ért.
Segíts szerinted mi legyen.
Neked mióta bírja a lakk?
Ugyanolyan fényes a küszöbsín mint újkorába?
THX
[Szerkesztve] -
Domike
tag
Akceptálom az érveidet, de én pl. jobban szeretem az azonos bázisú anyagokat 1máson. Minden saját magához kötődik a legjobban. Két különböző anyag pedig könnyen összeveszhet, pl. a lakk ''összeránthatja'' a festéket maga alatt akkor is, ha az már rég száraz. Ha van tapasztalat, gyártói információ, stb. akkor működhet a dolog. Polcról találomra levett 2féle anyagtól én félnék.
Minden mással 1etértek. -
Domike
tag
A berakott linken a medikemia nyitolapja jött be. Azon belül hol találtál nem vízálló/kopásálló lakkot?
Az akrilt nem égetik autóra (sem).
Sok különbség a lakkcsoportokon belül nincs, max. egyikbe tesznek UV álló adalékot masikba nem, egyik keményebb, másik nem annyira.
A nitrólakk valóban régi találmány, de nem xar, nem is sérülékeny, sőt.
Persze mindenből van jobb meg rosszabb minőség is, konkrét tipust/márkát nem tudok mondani, mostanában nem foglalkoztam ilyesmivel. Ha jól emléxem neolux akrillakkal dolgoztam utoljára, az bevált. -
mdk01
addikt
áp
-
mdk01
addikt
''Fehérvári vagyok és erre fele nem igazán létezik eloxált vagy ráégetett lakkú sín.''
Ez így nem egészen igaz mert mindkettő van de nem olyanba amilyen nekem kell. -
zLegolas
őstag
Nos, nagyjából végigolvastam az eddigieket.
Régóta mekettezek, van mindenféle szórópisztolyom (a gyengébbek kedvéért Airbrush:P), meg némi tapasztalatom.
Tehát, ha érdekel, néhány pontban:
-Lakkozni kell. A makett és dekorfestékek nem kopásállóak.
-Mindegy, hogy olajos vagy akril alapú lakkot használsz-e, mindegyikben vannak jó cuccok.
-Érdemes ellenkező típusú lakkot használni, mint amivel a festmény csinálódott. Eccerűen azért, mert ha valami beüt, akkor pld. az akril lakkot akoholos vagy vizes kendővel, fülpiszkálóval, mittomén a fújás után KÖZVETLENÜL még van esélyed letörölni, felitatni, javítani. Olajbázisú festékek higítóival meg lőttek az olajos képednek.
-A lakkok sárgulnak idővel. 99%-ig mind, kivéve a nagyon spécit. Ez viszont nem zavaró, de hófehér színen esetleg látható lészen 2-3 év múlva.
-Az említett ''puha lakk'' nem nagyon hiszem, hogy létezik. Két balhé lehet vele, vagy még nem száradt meg (1-2 hét is lehet!), vagy nagyon vastagon fújtad. Ez utóbbi a valószínű.
-1 vastag réteg SOHA nem helyettesít 2-3 vékonyat. Úgy kell festeni, hogy egyszerre csak olyan kevés menjen a felületre, amennyire csak lehet. Mesziről ködölni rá a cuccot, min. 5 rétegben, ha már házról beszélünk. Lehet akár 15-ben is. Vízszintes asztalon, nem függőlegesen, lehetőleg. A rétegek között a száradási időt kivárni. Ez olajos lakkoknál 1/2...2 nap, akrilokknál jóval kevesebb, néhány óra.
-És a legfontosabb: türelem. Akkor hagyd abba, ha úgy gondolod, tudod te ezt gyorsabban is csinálni. Szal szánj rá egy hétig esténként 5-5 percet.
-A cuccot tedd pormentes helyre, pld boríts rá óvatosan egy kartondobozt. És ne nézegesd.
Ennyi. -
mdk01
addikt
Igen küszöböt akarok lakkozni és megvan minden.
Asztalos vagyok és a festékekbe is othon vagyok csaknem e téren úgyhogy jobban is belemerülhetsz a dologba.
Fehérvári vagyok és erre fele nem igazán létezik eloxált vagy ráégetett lakkú sín.
A polírozást korongal csináltam(persze ezt is BP. ről kellett rendeelni anno).
Szal megvan minden sín fel is van polírozva.Még egyszer áttörlöm azzal a fényesítő trrutyival(most nem ugrik be a neve) mert 1,5 hónap alatt vesztett icsit a fényéből.
Az akrillt nem egészen értem.
Most van többfajta akril?
A nitrónál is megzavarodtam mert amit én eddig nitrónak ismertem az egy olcsó régiféjlesztésű sérülékeny xar lakk.
Ezzel szemben most olvasom(amit belinekltem) hogy a Maestro nitrtolakk kopásálló,vegyszerálló(vszeg vízálló is).
Szal valszeg létezik többfajta nitrtolakk is úgy mint akrillakk.
Jól mondom?
Amit a linkben beraktam akrill az nem is kopásálló nem is vízálló és nem tpad meg a fémen(legalábbis nincs odaírva és más fórumban kajak lebeszélnek az egész lakkozásról pláne az akrilllakk-al való lakkozásról) és nehezen tudom elképzelni hogy olyannal lakkozzák a kocsikat.
Vagy ott ráégetik?..nem hinném
Teljesen nem értem az égészet már.
Légyszi magyarázd el mert látom te otthon vagy a témában.
Emilt küldtem már a ''medikemia''-ra majdd leirom mit irtak vissza.
Előre is thx -
Domike
tag
Küszöböt akarsz lakkozni?
Megvannak már a rézcsíkok? Ha nincs még, és venni kell (én ingyen szereztem, azért sz@rakodtam a lakkozással), akkor vegyél eloxált küszöbsínt. Nagy hőmérsékleten égetik rá a ''lakkot'', csak flex-szel jön le.
Ha lakkozás, akkor alapozni nem kell, csak tükörfényesre felpolírozni (én krómtisztitóval csináltam), aztán teljesen eltávolítani a políranyagmaradványokat (akár oldószerrel), és mehet a lakk.
Jó az akril, pl. az autóra való (nem vízálló lakkról még nem hallottam (kivéve hajlakk, és különböző rögzítő, átmeneti lakkok)), a kopásállóságával nem lesz baj.
Vagy, nitrólakk, ha árulnak még mostanában, de vigyázz hova kened/csepegteted, mert mindent megmar.
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
DOMIKE!
Légyszi azt a küszöb lakkozást fejtsd ki jopbban mert én ismost készülök lakkozni és kiváncsi vagyok a részletekre.
Alapozás kell?
Milyen lakk?Akrill?
Akrill sztem em jó ha erre gondolsz mert nem kopás- és vízálló.
[L]http://www.medikemia.hu/hu/index.html[/L]
Előre is köszi! -
tomi_mod
aktív tag
Lakkoztam.
Még régebbről maradt akrill lakkom ezt próbáltam ki egy nem látható felületen, a fedlap belselyében. Mivel számomra megfelelő eredményt hozott vettem még és ezzel fújtam a házat.
A felülete nem sima (szórt), de így is jól néz ki mivel egyenletes. Jó idő múlva mikor már kiszáradt gondoltam egyet és kipróbáltam milyen ha fel van polírozva.
Ehhez előkapartam egy csiszológépet rátettem egy 1200-es vizes csiszolót és nekiengedtem, tükörsima matt felületet kaptam, vizzel lemos, letöröl. Találtam még egy ezeréves polirpasztát is amivel lekentem pár perc múlva erős ráhatással elkeztem ''sikálni''. Az eredmény ro**** jó lett olyan mint a tükör!!!
Pedig az alap csak matt fekete festék meg egy olcsó akrill lakk volt.
A gond csak annyi lett, hogy a lap nem teljesen síkban volt, nem volt megfelelően alátámasztva így néhol jobban lekapta a festést.
A lényeg a lényeg kijavítottam és normálba visszalakkoztam.
Lehet, hogy elég gány megoldásnak tartjátok majd, de semmit nem látni a sok javításból; próbaának meg megtette...
u.i.: egyébb apróbb mod is készül és ha lesz elég időm átalakítom az oldalam oda felkerül minden (szöveg kép)
Addig is jó moddingot! -
Club
őstag
Dokibá:)
Végre, már azthittem meg sem jelensz:))
Remélem visszanézed miat most írok, mert gondoltam felhívlak, aztán rájöttem, hogy nemtudlak, mert nincs számod:)
Kalandor aztmondta, hogy megcsináltad ugyan, de nagyon már nem akarsz foglalkozni evvel.
Kalandor házát látva, viszont igencsak megkívánta a szájízem ezt a fetést:)
Szóval, azért megkérdezném:
Ha nagyon nagyon szépen megkérlek, árban megegyezünk, akkor esetleg nem festenéd le nekem az oldalát a háznak?
Eljutottam arra a szintre, hogy már nem érdekel itt nálunk mi van, mert mindeki csak ígérget.
Ezt már unom.
A ház egyik oldala plexi, a másik meg Tarrecotta-val festve.
Mélben valami telszámot küldjél már, ha megkérhetlek, hogy tudjunk beszélni erről, mert jó lenne lefestetni a házat, és már eljutottam oda, hogy akko felmegyek Pestre, (bár ahogy értelmeztem Kalandor-t, a száradási idő sem 2-3 óra:( ), de valahogy megoldom.
Üdv
Club
[Szerkesztve] -
Dokibá
aktív tag
25k soknak tűnik, akkor lehet igaz, ha bérelni kell a kamrát, az 10k/óra. 25k-ért nálam már elég komoly festményt kapsz, lelakkozva. Megmondom őszintén, kicsit kiakadtam, mikor legutóbb valaki sokallta a 10k-t egy komplett ház lefestéséért. Mint már soxor kifejtettem, azok az anyagok, amikkel dolgozom, nagyon(!!!) drágák, viszont kiváló minőségűek (erről meg lehet kérdezi Kalandort vagy Peterque-t), a másik oldala pedig az a dolognak, hogy ha én rászánom a hétvégémet arra, hogy megcsináljak egy munkát, azt tessék megfizetni. Ha nem keresek legalább 2k-t óránként, neki sem kezdek. Csinálhatja mindenki magának, aztán mikor tizedszerre sem olyan, mint szeretné, akkor rádöbbenhet, mennyivel olcsóbb lett volna, ha velem csináltatja meg.
Parkettalakk: nem erre való. Tényleg kemény, lehet vele próbálkozni és halvány esély van is rá, hogy nem lesz rossz. Van egy barátom, akinek réges-rég parkettlakkal lakkozták le a motorját. Nem volt vele semmi baj, csak évente egyszer fel kellett polírozni, mert rettenetesen besárgult. Ugyanakkor arra is van esély, hogy szanaszét repedezik. Egyébként Domike nagy igazságokat írt, tessék rá hallgatni.
Ufff.
[Szerkesztve] -
Domike
tag
A parkettlakkok kemények mint a rohadás az tény, de műanyaghoz nem kötnek, és festékről is jó eséllyel lepattognak. A fa ellentétben más anyagokkal erősen porózus, könnyű belekötni.
A nitrós parkettlakk az más tészta, manapság persze már nem divat, de a nitró majdnem minden műanyagot megmar, a legtöbb festéket is. -
G@b
csendes tag
szerintem lakkozd le oldószermentes parketta lakkal,szép selyemfénye van és jól terül.Ajánlok a Svéd Bona lakkot.Abból is a Megát tornateremben szoktuk használni.baromi erős.Én parkettás vagyok,biztos nem karcolódik meg.
-
Domike
tag
Az arany-króm festékek szinte mind dekorációs célra vannak, talán ha lakkal fixálod, de nem vagyok benne biztos, h. jó lesz.
A karácsonyfa-ezüst dettó. A kályhaezüst jó, de gagyi, a keréktárcsa festék inkább megfelel a célnak, van aranyszinű is belőle. Sajnos azok között is van sz@r, keréktárcsát festettem vele, nagyon állatul nézett ki, finom szemcsés volt, de porlott száradás után, mintha kevés lenne benne a kötőanyag.
Emlitett autószerelő haveromnak volt egy találmánya, a neolux keréktárcsa ezüst, lefújás után rögtön megküldve akrilán lakk spay-vel, erre összeugrott az egész úgy nézett ki mint a hányás, de száradás után hihetetlen pöpec lett. -
Club
őstag
:D
Ez komoly:)
Tiszta Mr Bean:DDD
Szóval melegen..
Hát mosta gépem UN. Terracotta Spary-el lett lefújve, és ez bejött, igaz, nem csillog, de jól takar, és nem karoclódik, és még a színe is teccik.
De a gép belsejét már nemtudom mivel fessem le:(
vettem ugyan ''aranykróüm+festéket, de ez még több napi száradás után is, (pedig vékony rétegben fújtam), akkor is puha, és fog, meg minden.
Szóval lehet sima ''karácsonyfa-ezüst-öt fog kapni'', aztán kész:)
Az Air Brush jó lenne, de c saj bizonytalan időponta tutta volna vállalni, meg horibilis összegekért.. -
Domike
tag
Megnyugtatlak, én sem lakkoznám le a gépem sk. Aki az airbrush festést meg tudja csinálni, az le is tudja lakkozni.
Lehet, h. megkapod ugyanazt a lakkot spay-ben amivel ő dolgozik, de a több 10k-s szórópisztoly és a spay gagyi feje között van néhány apró különbség.
A spay is külön szakma, én régen sokat bohóckodtam vele, inkább kevesebb mint több sikerrel, mig egy autószerelő ismerősöm elárulta a titkot, fel kell melegiteni a flakont. Ő 1szerűen rátette a rezsóra, de mivel azt is elmesélte, h. 1szer kifestette a garázsát véletlenül, mert nekikészült, de az asszony behivta ebédelni, és ő meg ebéd után le is pihent 1 kicsit, szóval el lehet képzelni mi volt ott mire visszament, na ezért én inkább csak forró vízben melegitem a sprayt. Nem köpköd, sokkal jobban porlad, 1enletesebben szór végig. -
Club
őstag
Értem én hogy te mitet mondasz jóember:D
Csak mint zsiga mondta, Sopron...
Tehát picitkéééét messze van.
És úgyi ezek a metálfények nem száradnak meg 4-5óra alatt.
És ugyi nem akarok emiatt Pesten lenni 1 hétig..
És ugyi...és ugyi és ugyi...
Ez itten kérem Sopron.
A legdrágább hely Mo-n.
Lehet még Österreichben is olcsóbbb lenne:) -
Domike
tag
Hű vazz, biztos, h. haver az? :DD
Nekem szintén haver a lökháritómat 2 rugóért renoválta: szórógitt, metálfény, lakk.
Csak a festéket vettem én.
De 25K mindenképp húzós.
Mondom, nézz utána annak a topicnak, ahol a srác ajánlotta magát, nem akarok hüjeséget mondani, de elég korrekt áron csinálta, és a referenciaképei is +győzőek. -
zsiga667
addikt
Tényleg, már emléxem... :D Sorry Dokibá... :B
Meg most jutott el sötét kis agyamig, hogy te soproni vagy... :)
Hát akkor nemtom. :D
Egyébként én is azon gondolkodom, hogy lefújatom valami autós cégnél, úgyis van ismerősöm egy Opel meg egy Hyundai szervízben...
Egyébként egyik rokonom mobiltelefonja pl. Aston Martin festékkel van lefújva... :DDD -
tomi_mod
aktív tag
Airbrush nélkül is lehet nagyon jó képeket csinálni csak azzal egyenletesebb homogénebb lesz a felület, én egy saját technikát alkalmazok, elég ecsetgyepáló ha szabad így fogalmazni, de kb olyan minőséget lehet elérni látványra mint egy olajfestmény.
Nem nem festem vastagon isten ments... ...csak színek keveredése hasonló.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Ja igen, utátna néztem:
Mondom is:
Itt nekem, egy profi fényező(aki haver, tehát nem elszállt crazy), annyit mondott, hogy metélfényezéssel:25!!!!!!K lefújni a házat.
Itt nem a fújás, meg a festék kerül annyiba, hanem valami kamra, meg iylenek..
Na mármost ez picit nekem igencsaksok:)
[Szerkesztve] -
Club
őstag
De mond el nekem, hogy akkor hogy a nyavalyába lakkozak le valamit, ha ebben itt mindeki ezeket a flakonos szarokat ajánlja.
Le sem sz@rnak.
Vedd meg hülyegyek, aztán kész.
Pedig akartama gépre Air-Brush fetést is csináltatni, de amikor ez a lakk dolog így sült el, akkor átgondoltam hogy van-e értelme azt a drága festést iylen mocsok lakkal átmázolni.
Mert ugye egységes legyen a gép, nem akartam hogy csak a fetés legyen lakkos, a többi meg olyan, amilyen.
Szóval én ezért hezitálok a lakkozáson nagyon.. -
Domike
tag
Szerintem nem vártál ki elég száradási időt, vagy túl vastagon fújtad a lakkot. Több mint 1 hét, mire rendesen megköt a festék/lakk, ezt persze nem fogja senki sem kivárni, 1részt lehet siettetni óvatosan hajszáritóval, másrészt érzéssel, vékonyan, szinte csak ködölni kell, inkább többször.
De már akartam mondani, voltak itt topicok házfestésről, többek között profi fényező is hozzászólt (én max. lelkes amatőr vagyok) nézzél utána. -
Domike
tag
Persze, rá lehet kenni a csónaklakkot bármire, jó esetben még tartós is lehet. De minek rizikózni, ha van jobb, kifejezetten a célhoz való. Az egy dolog, h. a boltban meg nem értenek hozzá, és a flakonon/dobozon sem tartanak festéstechnikai tanfolyamot. Részben igazad van, h. a tájékoztatás hiányos, a másik részről viszont a HDD-n sem találsz formázási utasitást, és nincs rajta pl., h. a WD nem tűri maga mellett a Seagate-et slave-ként. Ezért vannak a szakemberek minden területen.
Lelakkoztam otthon a rézküszöböket több éve, mert untam állandóan szidolozni. Parkettlakk volt otthon, mügyanta alapú. Teljesen jó lett, de 3 év után 1részt besárgult, másrészt több helyen felpattogott. Az, amit pár héttel utána tettem le, és akrillakkal fújtam, még mindig jó.
Műanyag festését/lakkozását pedig műanyagalapozóval illik kezdeni. Term. itt is igaz, h. szinte bármivel meg lehet fújni ami nem pattan vissza róla, de amikor olyan autót látsz az utcán aminek a fényezett lökháritójáról nagy foltokban hámlik a festék, az azért van, mert nincs alapozó alatta. -
tomi_mod
aktív tag
Amikor a házamat festettem a kivágott lemetdarabokat is felcsiszoltam, és festettem; pont azért, hogy lehessen kísérletezni.
Köszönöm mindenki véleményét, a leírtak mindegyikét ki fogom próbálni, és a legjobban beválót fogom alkalmazni. -
tomi_mod
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap elkezdtem az oldalkép festését. 3 különböző árnyalatú kékből készül stb stb.
Hét végére kész lesz, és igyekszem megcsinálni a ház tetőt is valami hasonlóra, csináltam rá egy 8cm-es ventit körülötte lesz kissé festve.
Sztem már így is frankó de még csak azt látni, hogy az víz, még élettelibbé kéne varázsolni...
Ha majd érdekel valakit milyen is lett egy új topicban beszámolok róla.
Amíg lakkozás téren nem jutok dűlőre addig csak állni fog a szekrény aljában. -
Club
őstag
Én egyszerű user, vettem fetéket,+lakkot spray-ben.
Festek, majd lakkozok, gondoltam én.
Az első még ment is volna, de a második..
Érdekes, az amúgy nem olcsó festék+lakk(a kettő együtt 3k) oldották egymást.
Normális mindőseégben tudom, ez az ára nagyon nem sok, de ahhoz, hogy lefujjam mind a kettővel a házam, utána meg törölgethessem le higítós ruhával, meg a csomó papírzsepi amivel meg a szememet törölgettem, na az má sok.
Ezen az alapon elégetem a pénzt, és táncot lejtek körülötte, és akkor legalább elmondhatom milyen nagy lábon élek, mert nem öngyújtóból, hanem 1k-sokból gyújtok rá.
És igen!
A festékgyártók barmok.
Mert igenis ha elad valamit, AKKOR TÜNTESSE FEL HOGY A KETTŐT EGYÜTT NE HASZNÁLJAM, mert sajnos én ilyen hülye vagyok!!!:U -
Club
őstag
:D
Ez teccet, de komolyan:)
Ha azt hogy ''honnan jössz'' te rosszul értemelted, vagy bántólag akkor bocsánat, de a végén ott a smile:)
Azárt mondom ezeket, mert próbáltam(ja csakhogy a lakatosságot emlegessem, gépgyártástechnológiával foglalkoztam 5 évig, tehát némi tapasztalatom van benne:) ).
A hajólakkról meg csak annyit(mert ugye mondtad, hogy fára jó), most lakkoztam le vele egy műanyagelemet, és megmaradt rajta.
Kemény, és jó.
Azt hogy a lakkokat te jobban vágod mint én, azt én elhiszem, de azt amit saját tapasztalataimmal átélek, azt nekem akkorsem magyarázod meg, ha lakkgyárad van, és te gyártod azokat a lakkokat, amiket használok.:))
[Szerkesztve] -
AdamComp
csendes tag
hányszor érdemes lelakkozni?
-
AdamComp
csendes tag
Lehet hogy nekem is kéne!
_Milyen lakk lenne jó? -
Noo
csendes tag
Ja és ha véletlen vastag lett a lakkréteg akkor nem lessz buborékos mert köt és nem az oldószer párolog el.A lakkréteg sem esik össze a fenti ok miatt.
-
Noo
csendes tag
Kétkomponensű lakkot is használhatsz pl.poliuretán amit DD lakk néven is lehet kapni.Arra nagyon kell vigyázni hogy a cuccot kimosd a pisztolyból mert ha megköt akkor ki lehet dobni.
Ilyen esetben nem hülyeség az alapozó lakkréteg, ugyanis az lehet a lakk katalizátora. -
Domike
tag
Logikus persze.
Sörre unicomot rendelsz, h. minél előbb beb@sszál, és jó esetben kiokádjad a beledet, vagy inkább sört dobsz rá, a békés 1üttélés jegyében?
A barom festékgyártók meg azért csinálnak a festékeikhez (azonos bázisú) lakkot, h. hátha bedőlsz ráfújod és már el is van qrva? -
Domike
tag
Bocsika, h.beleugattam egy őstag okosságába.
Honnan jövök? Az úgy volt, h. reggel tehénfejés közben azon gondolkodtam, ma nincsen diszkó, de jó lenne valamivel felvágni a haverok előtt. Kitaláltam, h. majd irok a PH! fórumba nagy okosságokat, az se baj, ha hüjeség. Gyorsan lebuktam... :U
Az első apósom lakatos volt (vagyis még mindig az), tőle tudom, mi az a kalapácslakk. Ha szintelen lenne, nem lenne miért kalapácslakknak nevezni. Ha kivonjuk belőle a zokszigént, ami ez esetben az aluminiumpigment és a szinezőpaszta, akkor azt úgy hivják, h. műgyanta kombinációs nitro bázisú lakk.
A második apósom asztalos (igyexem úgy nősülni, h. lakásfelujitásra ne kelljen költeni), tőle tudom, h. a csónaklakk fára való. Ezért hivják csónaklakknak, a fán kivül igazán csak saját magát szereti. Általában szintetikus higitóval higitják.
A sógorom 1 nagy kiállitásépitő cégnél dolgozik, na ők aztán festenek mindent, még az esőfelhőket is. Tőle meg azt tudom, h. le lehet festeni egy autót temperával is szépen, de akkor száraz napos időben kell eladni. Valamint azt is tőle tudom, h. a festékeket (és rá a lakkot) nem szerencsés ész nélkül keverni, mert 1részt könnyen kárbavész az addig elvégzett munka, másrészt több (10) milliós munkáknál nem érdemes spórolni az anyagok minőségén.
Az akrilról még néhány szóban annyit, h. a trágyahordó szekeremet a japánok nem átallották akril metálfestékkel, és utána akril lakkal lefújni, igaz, nem tesco gazdaságos felirat volt a dobozokon.
Másrészről meg az akril igencsak tág fogalom, és azért lett olyan elterjedt manapság, mert előnyös tulajdonságai megtartása mellett könnyen lehet szabályozni lágyitóval és különböző adalékanyagokkal a sz@rpuhától a betonkeményig.
Húzok L, mennyi kell a gyesznyóknak ennyi annyi. -
-
jerry311
nagyúr
Hát javaslom az egyik autós megoldást :))
A lényeg hogy a gyalogkakukk-os airbrush képet 26(!) réteg átlátszó lakk fedi :DDD -
tomi_mod
aktív tag
Még egy apróság:
Ha hígítom a lakkot, mert általában kell, akkor -rossz szórás esetén- előfordulhat hohy megfolyatja a festéket. Persze próbafúlyásokat csinálnánk... ...kérdésem az, hogy van e valamilyen alapozo amit lakkozás előtt lehet alkalmazni.
Magyarul -még mielőtt valaki lehülyéz(:F)-:
Festett réteg ->átlátszó alapozó (végül is egy gyenge lakk) -> végső FŐ lakk réteg
Van ilyen? -
Domike
tag
Hüjeségeket beszéltek.
A kalapácslakk az nem lakk, hanem festék, és nem azért kalapács mert ütni lehet olyan kemény, hanem mert olyan felületet ad, mintha megdolgozták volna kalapáccsal. A Hammerite vagy mi a pöcs amit a tvben reklámoznak, az pl. kalapácslakk.
A csónaklakk olyan sárga lesz hamar mint a húgy, nem beszélve arról, h. megrepedezik szépen.
Akrillakkal kell fényezni, csak nem valami fos minőséggel, valóban nehéz jót találni spray +oldásban, beszélni kell autófényezővel.
Az autók is akrillakkal vannak fújva, mármint a metál. -
Club
őstag
Igen.
De viszont a botlokban adnak ilyen spray-ben lakkot.
Na ezt vettem én is, esküdöztek rá hogy jó.
Háthogyne..
Jó, csak nemtom mire..
Pl ha elétartasz ey öngyújtot, és meggyújtod, majd fújod a lakkot, szép lángot ad.
De ennyi.
A kemény lakko)csónak lakk, kalapács lakk), ezek mind csak dobozos kivitelben találhatóak!
Tehát ecsettel, vagy szórópisztollyal vihető fel! -
-
tomi_mod
aktív tag
A ház félig kész állapotában már össze volt rakva és mivel a belsőn is ''sokat'' alakítottam, az oldallapok élei eléggé ki voltak téve a kopásnak, de mégsem jött le.
DE mivel ez a festés már végleges lesz, tehát nem akarok utána -na még egy mintát ide meg oda, csinálni, ezért szerintem is ez lesz a legjobb.
Ha valaki a lakkozással kapcsolatos ötletet javalslatot tud adni szívesen fogadom, főleg , hogy mire figyeljek... -
zeros
tag
Szerintem lakkoz, me kopik az a festés.. és ha sérül.. akkó ufógyan úgy nehéz javítani...
de ha van rajta lakk nem sérülhet annyira.. szerintem. :) -
tomi_mod
aktív tag
Sziasztok!
Már régen elkapott a moddingláz és 85%-ban elkészült a gépem.
A szín matt fekete, ''egyedi'' oldallap kivágás, saját tervezásű ventiszabályzó stb...
A ház másik oldalán kézi festésű víz alatti kép lesz makettfestékből egyedi technikával.
A kérdés a köv.:
Lakkozzak-e vagy ne?
Magát a lakkozást selyemfényű lakkal vinném véghez, ami kicsit mattos -van ilyen is- , és védje a festett részeket.
Az aggájom az, hogy ha sérül a lakk akkor elég nehezen tudom javítani, úgy, hogy ne lehessen észrevenni a helyét, -az előző háznál ezzel szívtam sokat- míg a sima festést könnyebben javítom.
- a házam egy helyben van nem cipelem sehova
Tanácsot kérnék miként hogyan tegyem/vagy ne tegyem...
Tomi
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Politika
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest