Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
mdk01
addikt
Bocs, azt hittem normilsan müxik az oldaluk.
Szóval medikemia----->termékek----->Maestro------->Lakkok
Ott kidob 3 Maestro lakkot és azokról beszéltem.
Szal légyszi nézd meg őket.
1.
Ott tartok hogy vagy kipróbálom a Maestro nitrolakkot fémre, hátha megtapad, vagy lelakkozom Maestro akrillakkal egyszer (mert az megtapad a fémen)majd 2x lefújom a Maestro nitrolakkal mert az meg jó kopás- és vegyszerálló.
Ezzel az a baj hogy lehet hogy egy terméken belül mégse bírják egymást és x@r lesz.:U
2.
Vagy kipróbálom az Akrillan lakkot amire az van írva hogy megtapad minden fémen(odaírták azt is hogy sárgaréz,bronz)és bőrdiszművön is tehát még rugalmas is lehet.
Az viszont nincs ráírva hogy kopásálló is:O
de állítólag erre van kitalálva(hát akkor miért nem irták rá hogy kopásálló?:F).
3.
A harmadik variáció hogy van egy festő ismerősöm(cégnél fújnak bútorokat kocsikat) aki ajánlott egy lakkot amit ők különössen igénybe(munkaasztalok gyárak padlója) vett felületekre használnak ami egy drága kétkomponensű lakk.
Erre azt mondta hogy nagyon szépen elő kell készíteni a felületet de állítólag erre sincs ráírva hogy megtapad fémen de ők már használták fém lakkozására is.
Na most hogy az a lakk ma is rajt van e a fémen azt nem tudom.:U
Megkérdeztem mit szól az autólakkhoz mert ugye az kemény meg víz álló meg mindenálló de azt mondta hogy az igaz hogy kemény meg mindeen de nem arra van kitalálva hogy járjanak rajta.(elég meggyőzően mondta)
Az a baj hogy mind1ik lakk csak spray-s változatban van kivéva az amit a festő ismerősöm szerez nekem ócsóbban és nekem az lenne a jó mert a küszöb már le van téve és a spraynél le kellene takarnom mindent.
Szal itt tarok és nem tudom mi legyen mert nem akarom elb@***ni se mert oylan 15m küszöbsínről van szó méterenkénti 400Ft ért.
Segíts szerinted mi legyen.
Neked mióta bírja a lakk?
Ugyanolyan fényes a küszöbsín mint újkorába?
THX
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Igen küszöböt akarok lakkozni és megvan minden.
Asztalos vagyok és a festékekbe is othon vagyok csaknem e téren úgyhogy jobban is belemerülhetsz a dologba.
Fehérvári vagyok és erre fele nem igazán létezik eloxált vagy ráégetett lakkú sín.
A polírozást korongal csináltam(persze ezt is BP. ről kellett rendeelni anno).
Szal megvan minden sín fel is van polírozva.Még egyszer áttörlöm azzal a fényesítő trrutyival(most nem ugrik be a neve) mert 1,5 hónap alatt vesztett icsit a fényéből.
Az akrillt nem egészen értem.
Most van többfajta akril?
A nitrónál is megzavarodtam mert amit én eddig nitrónak ismertem az egy olcsó régiféjlesztésű sérülékeny xar lakk.
Ezzel szemben most olvasom(amit belinekltem) hogy a Maestro nitrtolakk kopásálló,vegyszerálló(vszeg vízálló is).
Szal valszeg létezik többfajta nitrtolakk is úgy mint akrillakk.
Jól mondom?
Amit a linkben beraktam akrill az nem is kopásálló nem is vízálló és nem tpad meg a fémen(legalábbis nincs odaírva és más fórumban kajak lebeszélnek az egész lakkozásról pláne az akrilllakk-al való lakkozásról) és nehezen tudom elképzelni hogy olyannal lakkozzák a kocsikat.
Vagy ott ráégetik?..nem hinném
Teljesen nem értem az égészet már.
Légyszi magyarázd el mert látom te otthon vagy a témában.
Emilt küldtem már a ''medikemia''-ra majdd leirom mit irtak vissza.
Előre is thx -
Club
őstag
:D
Ez komoly:)
Tiszta Mr Bean:DDD
Szóval melegen..
Hát mosta gépem UN. Terracotta Spary-el lett lefújve, és ez bejött, igaz, nem csillog, de jól takar, és nem karoclódik, és még a színe is teccik.
De a gép belsejét már nemtudom mivel fessem le:(
vettem ugyan ''aranykróüm+festéket, de ez még több napi száradás után is, (pedig vékony rétegben fújtam), akkor is puha, és fog, meg minden.
Szóval lehet sima ''karácsonyfa-ezüst-öt fog kapni'', aztán kész:)
Az Air Brush jó lenne, de c saj bizonytalan időponta tutta volna vállalni, meg horibilis összegekért.. -
Club
őstag
Értem én hogy te mitet mondasz jóember:D
Csak mint zsiga mondta, Sopron...
Tehát picitkéééét messze van.
És úgyi ezek a metálfények nem száradnak meg 4-5óra alatt.
És ugyi nem akarok emiatt Pesten lenni 1 hétig..
És ugyi...és ugyi és ugyi...
Ez itten kérem Sopron.
A legdrágább hely Mo-n.
Lehet még Österreichben is olcsóbbb lenne:) -
Club
őstag
Ja igen, utátna néztem:
Mondom is:
Itt nekem, egy profi fényező(aki haver, tehát nem elszállt crazy), annyit mondott, hogy metélfényezéssel:25!!!!!!K lefújni a házat.
Itt nem a fújás, meg a festék kerül annyiba, hanem valami kamra, meg iylenek..
Na mármost ez picit nekem igencsaksok:)
[Szerkesztve] -
Club
őstag
De mond el nekem, hogy akkor hogy a nyavalyába lakkozak le valamit, ha ebben itt mindeki ezeket a flakonos szarokat ajánlja.
Le sem sz@rnak.
Vedd meg hülyegyek, aztán kész.
Pedig akartama gépre Air-Brush fetést is csináltatni, de amikor ez a lakk dolog így sült el, akkor átgondoltam hogy van-e értelme azt a drága festést iylen mocsok lakkal átmázolni.
Mert ugye egységes legyen a gép, nem akartam hogy csak a fetés legyen lakkos, a többi meg olyan, amilyen.
Szóval én ezért hezitálok a lakkozáson nagyon.. -
Club
őstag
Én egyszerű user, vettem fetéket,+lakkot spray-ben.
Festek, majd lakkozok, gondoltam én.
Az első még ment is volna, de a második..
Érdekes, az amúgy nem olcsó festék+lakk(a kettő együtt 3k) oldották egymást.
Normális mindőseégben tudom, ez az ára nagyon nem sok, de ahhoz, hogy lefujjam mind a kettővel a házam, utána meg törölgethessem le higítós ruhával, meg a csomó papírzsepi amivel meg a szememet törölgettem, na az má sok.
Ezen az alapon elégetem a pénzt, és táncot lejtek körülötte, és akkor legalább elmondhatom milyen nagy lábon élek, mert nem öngyújtóból, hanem 1k-sokból gyújtok rá.
És igen!
A festékgyártók barmok.
Mert igenis ha elad valamit, AKKOR TÜNTESSE FEL HOGY A KETTŐT EGYÜTT NE HASZNÁLJAM, mert sajnos én ilyen hülye vagyok!!!:U -
Club
őstag
:D
Ez teccet, de komolyan:)
Ha azt hogy ''honnan jössz'' te rosszul értemelted, vagy bántólag akkor bocsánat, de a végén ott a smile:)
Azárt mondom ezeket, mert próbáltam(ja csakhogy a lakatosságot emlegessem, gépgyártástechnológiával foglalkoztam 5 évig, tehát némi tapasztalatom van benne:) ).
A hajólakkról meg csak annyit(mert ugye mondtad, hogy fára jó), most lakkoztam le vele egy műanyagelemet, és megmaradt rajta.
Kemény, és jó.
Azt hogy a lakkokat te jobban vágod mint én, azt én elhiszem, de azt amit saját tapasztalataimmal átélek, azt nekem akkorsem magyarázod meg, ha lakkgyárad van, és te gyártod azokat a lakkokat, amiket használok.:))
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen notebookot vegyek?
- Honda topik
- Trollok komolyan
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest