Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CPU léghűtés kibeszélő
- Léghűtés topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz King Unique #23265 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes és kimerítő választ!
-
Taci
addikt
Közben megtaláltam ezt a hozzászólást/választ egy korábbi, ugyanilyen kérdésre.
(És nyilván olvasom az összefoglalót, és nézegetem az előzményeket is.)[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Külső merevlemezt keresek, csupán csak adatok tárolására, heti 1-2-szer rámásolgatva a pár GB-nyi új adatot.
Nézegettem a külföldi és itthoni árakat, még visszamentem a 2018-as Fekete Péntekig is, hogy nagyjából képben legyek, mi számít jó árnak.
Végül amit legjobb ár/érték arányban találtam az a WD Elements Portable, External Hard Drive - 5 TB.
Nagyjából 35e Ft. Megér ennyit szerintetek? Azt látom, hogy itthon 56e Ft a legolcsóbb helyen, viszont ha nem megbízható, akkor inkább fizetek többet érte, de vakon bízhassak benne, hogy a rámásolt adat évek múlva is ott lesz.
Szóval inkább az érdekelne, ajánlott típus-e.
Köszi!
-
Taci
addikt
Mindkettő alapmodell (legalábbis a nevükből következtetve), de ez szerintem nem jelent semmi rosszat.
A WD-ről tudok csak nyilatkozni. Nincs rajta "telítettségmérő", simán csak usb2.0-s csatlakozás. A legtöbb egyéb wd modellhez képest pedig annyival """kevesebb""", hogy nincs benne az autobackup funkció, ami szerintem szoftveres, és amúgy se használnám (magamban bízok ).
Szóval ha te (és/vagy a fórumtársak) a WD-t megbízható márkának találják, akkor az "alapmodell" is megteszi, bőven.
Maxtorral kapcsoaltban nincs tapasztalatom.
Összegezve: adtam a x_rnak egy pofont ezzel a válasszal, mert előrébb nem jutottál tőle
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Eléggé eltérő véleményeket olvasok a különböző külföldi és hazai topikokban, ezért a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék:
Milyen külső adattároló eszközt ajánlanátok a következő igények figyelembevételével (prioritási sorrendben):
- megbízható
- halk
- eSATA csatlakozó
- gyors adatátvitel
- elfogadható ár (1TB-ost 40-50ezer Ft körül)A munkahelyemen WD My Book World Edition II-t használunk, ami kibírhatatlanul hangos!
WD-ket nézegettem korábban, és a My Book Home vagy Studio Edition lenne számomra megfelelő, de elég sok fórumon nagyon negatív tapasztalatokat írnak róla.
És mivel ez lenne az a fő adattárolóm, így a megbízhatóság lenne számomra a legfontosabb, ezért a WD-t valószínűleg el is felejteném.Kérlek ajánljatok a fenti paraméterekkel ilyen eszközt, eszközöket!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest