- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kansas
addikt
No végre lett Keychron K10 Pro ISO HU elérhető a piacon 50e körül, AfterHours-nál is van félszáz körül,meg iPonba is jutott valamennyi... gyakorlatilag minden igényem kielégíti és az ára sincs elszállva ahhoz képest. Billentyűzet probléma letudva, remélhetőleg hosszú időre.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
A jó hír, hogy az AfterHours fog hamarosan forgalmazni gyárilag magyar kiosztású K10 Pro-t, úgyhogy az lesz a V3 helyett...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #130 üzenetére
Nem, nem bántam meg, még... majd meg fogom, ha netán elkap a gépszíj és az év hátralevő részében még egyszer ennyit kiadok apróbb-nagyobb módosításokra... már vannak ötleteim: egy ponton upgradelni 100%-osra, vagy elmenni lp irányba switch(pl. K Pro Silver vagy LP optikai ) és cap cserével... ha nem tartóztatom meg magam, a gatyám is rámegy. Így is túlléptem már az eredetileg erre szánt keretet.
A borzasztó dolog ebben az, hogy ez a Keychron a legalapabb funkcióban teljesíti magasan túl a korábbi konzumer cuccot, csak hogy az olyan QoL cuccokban, mint a világítás, a betűmáret és a kiosztás, messze elmaradjon tőle.
Nem arról van szó, hogy a jónál is jobb kell, hanem hogy az alapokban tetten érhető javulás melletti komoly visszalépéseket baromi drága mint pénzben mint utánajárásra fordított időben korrigálni, ami elég dühítő...Igazából ez a tanulópénz, alighanem sokkal jobban jártam volna, ha eleve nem vagyok hajlandó bizonyos kompromisszumokra és megrendeltem volna direktben a Keychrontól egy K10-et aztán ahhoz rendelek egy magyar cap szettet(meg idővel esetleg egy csomag silver switchet)... még benne van a pakliban hogy csere lesz a vége... sőt, már teljesen biztos, hogy ezt a V3-at visszaküldöm elállásban... egyszerűen nem jön be a TKL méret... kipróbálásra jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
De azért gondolom nem bántad meg, hogy az értelmes beviteli eszközök alsó-középkategóriájából választottál a csörgő-zörgő, helyenként 1-2 pálcás dizájnú gaming brandek kínálata (vagy gumidómos irodai e-waste) helyett.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
Ennyi macera ahelyett hogy a kapcsoló többi részét érintetlenül hagyva a LED-et helyezték volna csak át...
Ezzel együtt a Keychron átvilágítós ABS sapkáinak nem lenne különösebb baja a LED elhelyezésável, ha nem ilyen relatíve kicsik és vékonyak az átvilágított betűk, hogy több fény átjuthasson rajtuk(fura, szabad szemmel jelentősen tompábbnak tűnnek, mint fotón, de gondolom a lényeg átjön).Amúgy viszont felettébb kellemes(enyhén gumírozott érzetű) a tapintásuk és gépelni is kellemes rajtuk.
A korábbi, barna Cherry switches MSI GK701 billentyűzetem ebből az egy szempontból jobb volt nála(meg hát az 100%-os volt), minden más szempontból jobb ez a mostani... persze alapból is másfélszeres áron, extra PBT kupakszettel együtt pedig dupla ár fölött.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Eredetileg a kapcsolók délre néztek, hogy az ablakos lock gombokon lásd, ha világít.
Ehhez lett eredetileg kialakítva a Cherry profil, hogy pont rácsukódjon az egyenesen álló kapcsolóra.Aztán amikor tizen-huszonévvel később jött a háttérvilágítás mánia, akkor pár gyártó rájött, hogy jobban jár, ha fejjel lefelé szereli be a kapcsolókat, úgy fogja a led a kupak felső felét besugározni.
De akkor meg az ASDF sor kupak szoknyáinak csapott eleje elakad a kapcsoló mélyebb hátuljába.
Mintha fordítva húznád fel az alsógatyát.Úgyhogy a Cherry profil meg a világítás mérsékelten sikeres kombó, viszont minőségi kupakból messze a Cherry profil a legelterjedtebb.
Emiatt egyre több billzeten fordítják vissza a kapcsolókat, hogy egyenesen álljanak.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Egen, ezeket inkább enthusiast-grade motyókba szokták rakni dye-sub vagy fényt át nem eresztő doubleshot kupakokhoz hangulatfénynek, mert így az OEM és Cherry profilú billentyűsapkákat is lehet bármilyen kapcsolóval használni kompatibilitási probléma nélkül (feltéve persze, ha a szárra amúgy felül a cucc).
Az utóbbi időben egyébként kezd a dolog leszivárogni a konzumer szegmensbe, ami szerintem nem hátrány.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
Ez a "délre néző" LED setup nem tűnik nekem valami jónak - kicsit is laposabb billentyűzet-dőlésszögnél sokkal(nagyságrenddel) több fény jön át a capek között, mint a capeken keresztül, effektíve elnyomva a karakterek világítását... de majd megoldom valahogy - ha máshogy nem, hát az átlátszatlen capek feltétele után ki lesz kapcsolva vagy durván letekerve.
Maga a billentyűzet amúgy elég jó, jobban bejön a vörös switch mint a korábbi billentyűzetem barnája, de a TKL-t még durván szokni kell, egyelőre nagyon hiányzik a numpad... én elég aktívan használtam... azért megszokható, idővel, gondolom.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
dqdb
nagyúr
A V3-ban a LED-ek a délre néznek, így a kupak alsó felét világítják meg. Az iponos kupakkészletnél a feliratok a felső felében vannak, szóval alig fog jutni oda fény.
A fehér kupak fekete felirattal azért jó, mert a monitor fényénél is olvasható a felirat.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Kansas
addikt
Nálam ezeknél sokkal kétesebb minőségű billentyűk se koptak még le soha, egyszerűen nem gépelek annyit, hogy ez komolyan tényező legyen - viszont ha már világít a cuccos, nem lenne rossz, ha magyarul se sötétedne el, utálnám, ha olvasólámpát kellene rendszeresítenem emiatt.
Az iPonos szett alighanem ennek a K8-as verziója lehet, de valamiért ott is írják, hogy "A magas profilú szettek nem kompatibilisek a box típusú kapcsolókkal (amilyen a V széria gyári kapcsolója is)"... hmmm, ennek még úgy néz ki utána kell jobban néznem... aztán ki tudja, lehet addigra megszokom az ánglius kiosztást...#125dqdb:
Jogos... akkor lehet az lesz mégis belőle... bár alapvetően eddig nem voltam oda a fehér billentyűkért... Kár hogy sehol nem lehet élőben megnézni itt Fehérvár környékén tudtommal...[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Jó hozzá az Afterhoursnál árult kupakkészlet, ez dyesub PBT, szóval a fény nem megy át rajta, cserébe sokkal vastagabb és a felirat sem kopik. Az Iponnál árult is kompatibilis fizikailag, de az festett-lézerezett, szóval kopni fog.
-
Kansas
addikt
Nos, úgy néz ki, meggyőztetek, beruháztam egy Keychron V3-ba(emészthető az ára és ránézésre tudja a többségét annak ami nekem kell), elvileg ma vagy holnap kapom kézhez... viszont jó lene magyar keycap-eket beszerezni hozzá, és eddig nem találtam olyat, ami az eredetihez hasonló tulajdonságokkal bírna(shine-through ABS OSA), csak ezt a fajtát. Ennek a leírása alapján azt gondoltam, hogy K8-hoz való keycap set is jó lehet, találtam is egyet, de a bolt azt mondja, azok nem jók V3-hoz. Valaki meg tudná erősíteni/cáfolni ezt az információt? Esetleg alternítívát ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
-
Kansas
addikt
...vagy...asdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasd
-
Nem hiszem, hogy a hangtűrésnek túl sok köze lenne az elhivatottsághoz.
-
dseres
tag
Rengeteg más hangforrás nehezíti a közös munkát a közös irodában. Kávégép, fejhallgatók, amik nem tartják magukban a tudsz-tudsz zenét, dumcsi, online meeting, stb...
Én jelenleg a harmadik munkahelyemen használok klikkelős mechanikus billentyűzetet, de még nem panaszkodott senki.
Személyes véleményem: a billentyűzet hangja nem olyan zavaró + valaki egy informatikai cégnél nem tudja elviselni a mechanikus billentyűzet hangot, az rossz pályát választott. -
nyunyu
félisten
Szerintem a Cherry G80-1000HFD * is halkabb volt, mint némelyik 10+ éves gumidóm az irodánkban.
Néha nézni is fáj, ahogy kollégák küzdenek a HP billzetekkel.
*: Cherry MX Blue feleolyan hangos, mint az Outemu Blue, plusz ebben nincs fém plate, mint a modern "gamer" billzetekben, ami hatványozza a légkalapács hangot.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kansas
addikt
Perste, erősen egyéni megítélés, hogy kit mi zavar, a gond az, hogy ez 90%-ban nem a felhasználón, hanem a környezetében levő embereken múlik, nekik mi üti át az ingerküszöbüket... és hát nem mindig opció az, hogy magaddal vidd az illetőt vásárláskor, illetve ha viszed is, más egy ülzet háttérzaja, mint egy fejhallgatóval abszolvált esti multizásé, amikor körülötted aludni akarnának(csak egy példa a sok közül).
Igaz, tutira menni se lehet, van akit még a gumiharangos cucok is falmászásra serkentenek...
-
dqdb
nagyúr
Az a mókás, hogy a legtöbben rettegnek a clickytől, mert az milyen hangos, közben pedig a mai floating design gamer mechanikus billentyűzetek nem clicky kapcsolóval is sokszor hangosabban csörögnek-zörögnek, mint a klasszikus clicky billentyűzetek. És teszik ezt eléggé bántó hangszínnel, ami a zavar/nem zavar témakörben fontosabb, mint a hangerő.
-
Kansas
addikt
Aki nem süket, netán nem egyedül él vagy munkahelyen nem akarja a kollégákat a csattogással-kattogással zavarni... és ezek csak így csuklóból idehintett példák, biztos sokan tudnak ennél szofisztikáltabbat mondani.
-
Ispy
veterán
Én megnéztem pár videót erröl a goldról, hát elég durván magas a hangja. A jáde is elég hangos, de a pinknek van még egy ilyen extra hangja is, az még hangosabb. Ha halkat akarsz ezeket nem veszed.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Akkor azért spóroltak az aluval, nekem a varmiló tkl 1kg volt, ami full műanyag.
Ezek a drága billek egyébként egy darab alu tömből vannak kicnczve, ami nyilván nem segít az olcsóság irányába terelni a dolgokat.
Aztán a másik a felület kezelés. A sima festett alu olcsóbb lesz, mint az anodizálás, vagy vannak más bevonási eljárások is.
Egy mode envoy esetében mondjuk a ház maga extraként kb 30k-ba kerül (ami egyébként magasabb ár, mintha groupbyban vennéd meg, szóval extra árat fizetsz érte), ami manapság egy nagyon hájpolt és jó minőségnek számít viszonylag olcsó ár mellett.
A második legdrágább dolog a pcb, egy hotswap pcb 20k, ezek is elég jó minőséget képviselnek.
Az ár többi részét pedig a csicsa teszi ki, milyen formavilág, extra súly, ilyen betét, olyan ízé, stb, ezek már inkább a fancy kategória (knob, oled kijelző, tökömtudja).
Én is szerettem a CM masterkeyst, szerettem a varmilot is, de nem tudom azt mondani, hogy nem tudnak többet ezek a drága billek. Az már más kérdés, hogy ár/érték arányban nem ezek lesznek a legjobbak. Mondjuk ha azt nézem, hogy kb halhatataln darabok, akkor viszont lehet mégse rossz.
Mindenki döntse el maga mennyi ér neki, nekem ez munkaeszköz, nem ezen fogok spórolni, ha már egész nap a kezemben van.
És mindezt úgy nézd, hogy pár éve az, hogy 200 dollár alatt kapsz egy aluházas barbone kittet gasket mounttal és via támogatással a csoda kategória lett volna, most meg már megjelnnek itt-ott 150 dollár környékén is.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ughhh
senior tag
Közel 1kg (0,9xx), kupakok magyarul olvashatóan zölden világítanak. Lehet le fognak kopni, de az előző genesis thor rgb nem kopott le, egyszerűen megdöglött a cherry blue S kapcsoló, kicseréltem utána az A. Persze gar. lejárt, padláson figyel hirdetem majd, nincs kedvem megint cherry blue-t vadászni és forrasztani. Azt hozzáteszem, hogy a WASD extra terhelésnek lett kitéve
-
Kansas
addikt
Ja, OK, akkor nem szóltam, azt hittem, már QWERTY-ben tolod...
A Workman kiosztást nem ismerem, de nem is programozok, szóval ez talán nem akkora gond.
-
Kansas
addikt
válasz Domonkos #100 üzenetére
Azt, ami: az optimálisnál rosszabbat.
De igaza van a dqdb által linkelt videó készítőjének(és ha már itt tartunk, #98 dabadabnak is az utolsó bekezdésben), hiába lehetne valami optimálisabb a jelenleginél, abban is van érték, hogy a meglevőt már megszokta a nép, és a relatíve kis különbségek miatt könnyebb váltani többféle nyelvi layout között.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Domonkos
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- Metal topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- HP ProBook 6475b : AMD A6-4400M / 8GB DDR3 / HD 7520G / 256GB SSD
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest