Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz 66zio #2279 üzenetére

Egyetértünk. Azzal a kiegészítéssel, hogy én továbbra is sokkal olcsóbbnak és könnyebben kivitelezhetőnek tartom a fogyasztói életvitel váltást, mint az esetleges fölösleg hidrogénüzemekbe történő beruházást. Előbbit akár azonnal el lehet kezdeni, csak hajlandóság kérdése (nyilván a kényelem nagy úr), utóbbihoz iszonyú tőke kellene.

#2278 Rive
    Én úgy tudom, hogy Magyarország kiugróan alacsony CO2 kibocsátásához az járult hozzá leginkább, hogy a '90-es évek elején felszámoltuk a gigászi, szovjet ihletésű iparainkat. Így azok kiesése volt az, ami jelentősen megtolta a CO2 tartalékainkat, nem az, hogy valamit qrvajó technológiai váltást sikerült véghez vinnünk (bár ha nagyon engedékeny volnék, nevezhetném a nehézipar korszerűbbre cserélését fejlődésnek, de ugyanazt csináljuk mi is, mint anno az elvtársak: erőltetünk néhány olyan szektort, amihez rohadtul nincsenek meg a szükséges feltételeink).

A németeket ne keverjük ide, az ő zöldre festett atom politikájukat nagyon elkefélték. Bár bizonyos mértékig akár még ők is védhetők, ha jelentősen függtek az oroszoktól (ezt sajnos nem tudom) és a céljuk a leválás volt... de akkor meg ne zöldre fessék a célt.

Új hozzászólás Aktív témák