Új hozzászólás Aktív témák
-
Dániel.Illés
újonc
Nagyon sok hasznos könyvet találtam! Köszönöm azoknak, akik írtak tippeket.
-
Komgeri
csendes tag
Be tudná nekem linkelni valaki azt az oldalt, ahol sok magyar nyelvű fotós könyv volt feltöltve?
Előre is köszi -
Fandango
veterán
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legjobb könyv ami a fotózás alapjait jól leírja, esetleg átfogóbb képet ad a fényképészettörténetről, és az alapokat példákkal be is mutatja? (Tükörreflexes gépet használnék)
Előre is köszönöm a válaszotokat -
Norina07
csendes tag
Baki Péter: Fényképészet, keresem ezt a könyvet.
-
Tedyzor1911
csendes tag
Üdv!
Keresek Baki Péter-Fényképészet, és Simon Mihály Összehasonlító Magyar Fotótörténet című könyveket. Nagyon sürgős,. -
akela91
addikt
Üdv. Mi a véleményetek erről a könyvről? Digitális fotózás Tükörreflexes géppel - 2012
-
Bayla
csendes tag
válasz
runner 125 #1 üzenetére
Eladó:
Baki Péter - Fényképészet
16:07http://www.maimano.hu/konyvesbolt.html
2007-ben megjelent "hiánypótló" könyv.
A kötet 716 oldalas, keménytáblás, cérnafűzött.
Állapot: újAz ár fix: 4500 Ft
Átvehető: XXII vagy XI. kerület.
bela[kukac]netexpert[pont]hu
vagy:
06 húsz 578 tizenkilenc 44 -
Nova96
őstag
Üdv komolyabb fotózásba akarok később kezdeni.
Miután megfogok venni egy dlsr-t .
De előtte inkább utána olvasnák. Mert amatőr vagyok.
Eddig kompakt gépel fényképeztem.
Átlátható és használtató, jól megfogalmazott könyv(ek) érdekelnének. -
skublics_ger
csendes tag
Kösz szépen mindkettőtöknek! Majd utána bóklászok ezeknek a könyveknek.
Amúgy nem nagyon ismerem a srácot, egy ismerősöm kérte, hogy segítsek, de már nem az abszolút alap könyvek között szaglászom, így egy kiindulási alap nagyon kellett...A Digitális fotós könyvekhez annyit hozzátennék, hogy inkább amolyan tipp gyűjtemény, ezért én kiegészítésnek adnám más könyv mellé... Azt viszont nem vitatom hogy kifejezetten értékes darab.
-
kricsi81
senior tag
válasz
skublics_ger #88 üzenetére
Szvsz szerintem nem sok olyan fotós könyv van, amit egy 8-adikos ne értene meg, én se vagyok sokkal (1 év, de kb 1 éve olvastam a könyveket...) idősebb az illetőnél, ezért mondom.
- A digitális fotózás műhelytitkai
- Digitális fotózás tükörreflexes fényképezőgéppel
- Digitális fotós könyv 1-2-3 (ez nagyon könnyen érthető)
- Kapd el a pillanatotEzek egész jók.
Illetve tegnap láttam a Libriben egy "újat", A digitális fényképezés kézikönyve a címe, elég jónak tűnt. [link] Én most inkább egy weboldalkészítős könyvet kértem, de lehet majd ez is befigyel...
Ja, amúgy attól függ a dolog szerintem, hogy milyen szinten áll a fotózásban. Kiskompakt-bridge-DSLR, vagy tudsz valamit?
-
Darkness1
aktív tag
A Prakel könyvek nem az elméletről szólnak, annyit írnak le a technikáról, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy adott fejezet érthető legyen. Az angolszász oktatás elvei szerint a gyakorlatban gyorsan hasznosítható ismeretanyagot ad át, nem nagyon elméletieskedik.
Ellenben a zoom in deklaráltan a technikai alapfogalmakról szól.
A régi könyvekkel kapcsolatban jó észben tartani, h azok a filmes korszakban íródtak. Viszont a film és a digiális szenzor nem ugyanúgy viselkedik.
-
máyköl
veterán
válasz
skublics_ger #88 üzenetére
Fotósuli.
Digitális fényképezés műhelytitkai. -
skublics_ger
csendes tag
Sziasztok!
Olyan könyvet keresek, amit egy általános iskolás is megért és hasznát veszi. Leginkább a fotózás alapjaival kellene megismerkednie. Abszolút kezdő és igen ifjú (kb. 8. osztályos) valakiről van szó. Van ötletetek?
(Karácsonyi ajándéknak menne...)
skublics_ger
-
csakb
őstag
"Egyébként a Norman Koren oldalán található "And God said" képleteket legutóbb atomfizika előadáson láttam. Ennek szellemében az oldal vsz. hasznos lehet az érzékelő és fotós cuccok fejlesztésével foglalkozóknak viszont gyakorlati fotósoknak aligha."
Oh, köszi, ez egy jó oldal!
A képletek egyébként a Maxwell-egyenletek, amik az elektromágneses sugárzást (így a fényt is) írják le. Ez ilyen egyetemi humor.
A zónarendszeres leírása pl. tökjó, ki is fogom nyomtatni.
-
k1csi
senior tag
válasz
Szten Márs #85 üzenetére
A tárgyi tévedések tényleg bosszantóak, viszont ennek hiánya sem garantálja, hogy egy fotós könyv jó legyen.Illetve a tárgyi tévedések ellenére azért lehet hasznos dolgokat tanulni akár a tévedést tartalmazó könyvből.
Olvasva a korábbi véleményed a Dékán István féle könyvről tudom, hogy rossz véleménnyel vagy róla. Anno amikor megvettem (jópár éve, ha ugyanarról a könyvről van szó), még nem volt tükrös digitális gépem. Filmes tükrösöm (EOS 500N, ez még az előző évezredből
) ill. digit kompakt gépem volt. Nekem tetszett a könyv, bár műszaki szaki lévén már ismertem pár dolgot a digitális képek világáról.
Ha már így belelendültem néhány személyes vélemény néhány más könyvről.
Scott Kelby:
Hiányt pótló fotós tippgyűjtemény. Tényleges fotós könyvnek (amiből jól lehet tanulni is) aligha tekinteném. Rémesen felületes, az alapokat még célnak sem tűzte ki, hogy megértsük. Gyakorló, de kezdő fotósoknak egy-egy tip, jótanáncs. Ennek ellenére fotózás közeledtével max. fél óra befektetéssel gyorsan át lehet futni rajta, hátha akad valami jótanács nekünk is.Nem mondom, hogy az alapokat a Norman Koren szintjén kell taglalni. Viszont a Scott Kelby-nél azért több kell.
Egyébként a Norman Koren oldalán található "And God said" képleteket legutóbb atomfizika előadáson láttam. Ennek szellemében az oldal vsz. hasznos lehet az érzékelő és fotós cuccok fejlesztésével foglalkozóknak viszont gyakorlati fotósoknak aligha.Baki-féle Fényképészet:
A sok-sok dicséret után amit olvastam hatalmas elszántsággal mentem el az egyetlen helyre ahol meg lehet venni. Szerencsére meg lehetett nézni. Kicsit csalódottan és könyv nélkül távoztam. Ha már van valakinek néhány fotós könyve (és én így voltam vele), akkor kezd kritikus lenni. Bár lehet, hogy már rosszul emlékszem, de mintha lett volna egy látással kapcsolatos fejezet meg jópár olyasmi amit nem igazán tudok használni a gyakorlatban. Azaz röviden, annyira nem fogott meg. Aztán elmondták, hogy ez egy tankönyv valahol (konkrétumra itt sem emlékszem). Igen, pont egy olyan tankönyv érzésem volt. Valahol használhatóságon túl részletes, viszont hasznos dolgok totál kimaradtak belőle.Bár nem érzem, hogy túlléptem volna a kezdők szintjén (hogy ilyesmiben tanácsot adjak), vsz. néhány könyvet érdemes venni (karácsonyra kérni). Érdemes nagyobb boltban (Alexandra, Libri stb) ahol egymás mellett több is van megnézni mi tetszik. Ha már van néhány könyvünk, akkor viszont akkor érdemes a fórumokat blogokat stb. olvasni.
Ahogy a nemrég linkelt "Big Light from Small Flashes" könyvben is szerepel, ma már a műhelyeket nem a Time 28. emeletén érdemes keresni, hanem az interneten.Hogy okoskodáson kívül valamit adjak is, íme Chuck Gardner tutoriáljának a linkje:
http://super.nova.org/DPR/Portré fotózás témában találtam egy-két hasznos dolgot (bár rengeteg elgépelés van benne).
Amit rengeteg (összes?) könyvből hiányoztam, az pl. a redőnyzár-vaku vagy pl. vaku teljesítmény/villanás hosszának a kapcsolata...
Egy jó link, hogy mi történik a tükörrel/redönnyel mikor megnyomjuk az expo gombot. Igazából nekem a hogyan készült rész nagyon tetszett.
Elnézést, ha egy kicsit terjengős voltam...
[ Módosította: Ndruu ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #83 üzenetére
Nem értek egyet. A kezdő megveszi a könyvet és megtanulja a hülyeséget - ez a lehető legroszabb.
Sőt, egy olyan könyvben, amiben képesek olyat leírni, hogy a 105mm-es makróobjektívvel a lepke jóval kisebb részével is ki lehet tölteni a képkockát, mint egy 60mm-es makróobjektívvel, alkalmas még arra is, hogy komoly anyagi ráfordítással megvegyen az ember a könyvben olvasott hülyeségek hatására olyat, amit, ha korrekt tájékoztatást kapna, nem venne meg, vagy mást venne helyette.
Nem értem, hogy ezeket a könyveket hogy nem lektorálják, vagy ha lektorálják, akkor azt miért a takarítónő végzi. Mindegy, csak fura számomra ez. De nem ez az egyetlen ilyen könyv, a Dékán István az előtér-háttér élesség 1/3-2/3 baromságot szokta fejtegetni, a logoutomban meg egy igen egzotikus fotóskönyvről is írtam, szóval általános ez a dolog, a dilettáns szakkönyvírás. -
priusz
aktív tag
Ha volt már akkor bocs: E-könyvek
-
t_a_m_a_s
addikt
Én azt gondolom, hogy a Scott Kelby könyveket az esetleges tárgyi tévedések ellenére is érdemes beszerezni. Tényleg egyedi hangvételűek, könnyen olvashatók és lehet azért tanulni belőlük. Különösen az 1-2-ből, a harmadik nekem már nem annyira favorit.
Megjegyezném, nem az olyan tárgyi tudással rendelkezőknek íródott mint pl Szten Márs kolléga. Mire megtalálod benne azt a néhány elírást/félrefordítást, már egy csomót tanultál belőle...
-
csakb
őstag
Hm, hát találtam egy rövidke kis kritikát az új Fényképészetről:
http://fototipp.hu/content/koenyv-ajanlo-baki-peter-fenykepeszet
Jaj...
-
csakb
őstag
válasz
Szten Márs #80 üzenetére
Köszi a gyors választ!
"Dékán Istvánnak pár írását már olvastam. Nem voltak mentesek a konkrét tárgyi tévedésektől, pedig úgy gondolom ennek alapnak kéne lennie, szóval nem tudom ajánlani."
Aha. Kár. Szomcsi vagyok. Hüpp. :]
"A Sevcsik - Hefelle egy remek könyv. Olyan jó, jól összeszedett fotós könyvet azóta sem olvastam."
Én is így vagyok vele, itt is pihen a polcomon. Ezt mindenképp beleteszem a kezdőpakkba.
"Az első hsz első ajánlott könyve talán kimeríti a száraz elméleti könyv fogalmát"
A Baki-féle Fényképészet?
Igen, igen, izgatja a fantáziám ez a könyv is! Majd elcsattogok a Nagymező utcába, ha egyszer Bp-en járok. -
Szten Márs
nagyúr
Dékán Istvánnak pár írását már olvastam. Nem voltak mentesek a konkrét tárgyi tévedésektől, pedig úgy gondolom ennek alapnak kéne lennie, szóval nem tudom ajánlani.
A Präkel könyveket mindenki dicsérni szokta, én személyesen egyiket sem olvastam, így nem túl sokat tudok mondani róluk, de rengeteg jót hallottam róluk, az biztos.
A Sevcsik - Hefelle egy remek könyv. Olyan jó, jól összeszedett fotós könyvet azóta sem olvastam.
Az első hsz első ajánlott könyve talán kimeríti a száraz elméleti könyv fogalmát, de erről bővebben majd azok meséljenek, akiknek megvan -
csakb
őstag
Megvolt a Natgeo fotóiskolájának pár része régen, de két költözés közben eltűntek. A Tippek és trükkök emlékeim szerint egész remekül összefoglalta (a filmes korszak alkonyán) az alapokat. Valami ilyesmi könyvet keresek most én. Ha van jobb, az sem baj.
Sőt, ha angol nyelvűt tud valaki, az is érdekelne.
-
csakb
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni a zasszonynak egy magyar nyelvű, de használható könyvet a fotózás alapjairól.
Sokan emlegetik a Scott Kelby-féle sorozatot, de a hsz-ekből és az ismertetőjéből nekem valami kípszmájling amerikai gügyeség képe bontakozik ki ezekről a művekről.
Ezzel kezdődik az ismertetője:
"A digitális fotós könyv nem egy szokványos száraz, elméleti könyv."
Van egyáltalán szokványos száraz, elméleti könyv a fotográfiáról? Olyasmi, mint a Sevcsik-Hefelle biblia, csak modernebb kiadásban? Ilyesmi érdekelne a leginkább.
Beszereztem egy angol nyelvű Brian Peterson könyvet (legalább az angolt is gyakorolja), az elég jónak tűnik, de jó lenne egy olyan könyv, amiben a technikai hátteret is elmagyarázzák, de minél kevesebb pontatlansággal, és nem óvodás szinten.
A leírása és a példaoldalak alapján a Dékán-féle Digitális fényképezés biztatónak tűnik. Ismeri ezt valaki, vagy tudtok jobbat?
A Präkel könyvek mennyire mennek bele a technikai ismertetésbe is? Azok sem tűnnek rossznak, de nem járt még a kezemben egyik sem. Jelenleg külföldön tartózkodom, így nehéz is lenne a sarki Libriben megnézni.
-
Darkness1
aktív tag
Nekem csak ez a sorozat van (3 kötet) + még egy (zoom-in).
Ha vki sokat fotózik egy témában (pl. én makrót) akkor valóban nem talál magyar nyelven abban a konkrét témában jó könyvet magának. Az alap/haladó fogalmakat viszont tartalmazzák ezen sorozat darabjai + sok példafotót.
Egy szó, mint száz: mindenki maga dönti el, hogy mennyit ér meg neki ez. Garantálom, h ez a három kötet olcsóbb, mint 20+ (legyenek bármilyen olcsók is) kiadvány.
-
Throme
veterán
válasz
Darkness1 #73 üzenetére
Ma én is voltam könyvet venni. David Präkel könyvek közül a "Kompozíció" érdekelt volna, de elég borsos áron "mérik" az úriember műveit. Hajszálnyival 6k alatt.
A digitális fotózás műhelytitkai pedig kisebb, mint számítottam
. Alig nagyobb az A5 formátumnál és kb 10mm vastag, viszont tetszetős, így elsőre. Persze a tartalom a fontos...
-
kricsi81
senior tag
válasz
Darkness1 #70 üzenetére
Szerintem is sok 6000 forint egy (fotós) könyvért.
(20+ fotós könyvem van, tehát azért van pár, de 6000-ret én sem adnék ki egy darabért. Bár az első néhány könyv után már nem sok újdonságot mondanak a könyvek, de jó szórakozás is (ha nem 3 óra alatt olvasod el, esetleg többször is átmész rajta)
)
-
Darkness1
aktív tag
Megvettem A fotográfia alapjai sorozat újabb darabját.
David Präkel: Expozíció (A fotográfia alapjai)
Még nem értem a végére. A címe alapján látható, hogy az expozíció kérdéskörével foglalkozik. Analóg és digitális szemszögből egyaránt vizsgálja a dolgot. Sok-sok illusztráció van a könyvben, mindegyikhez expozíciós adatok is vannak, nem kell az olvasónak kitalálni ezeket. Sok dolgot kifejt benne részletesen, amit naponta emlegetnek a fórumokban, de a tényleges fotográfiai tartalmát sokan nem ismerik (pl. kontraszt, zónarendszer, hiperfokális távolság).
Nem csalódtam benne.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Szten Márs #71 üzenetére
Asszem máskor, máshol is linkeltem már, de itt is megteszem: [link]
Elég terjedelmes "ízelítők" vannak beszkennelve kedvcsinálónak (A Sevcsik-Hefelle szvsz konkréten fullos...)
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #69 üzenetére
Ami eszembe jutott az írásod kapcsán: múltkorában az Alexandrában nézelődtem a fotós könyvek melletti polcon (kutyadivat könyvet kerestem...) és látom, hogy egy ember nézegeti a fotós könyveket, majd látva érdeklődésemet, megkérdezett, hogy ismerem e a kezében tartott könyvet és mit gondolok róla (nem emlékszem mi volt az). Beszélgettünk, aztán arra kért, hogy ajánljak neki vmi jót. Én megmutattam neki a Prakel könyveket (Kompozíció, Világosítás). Azt a választ kaptam, hogy 6e Ft az sok egy (szak)könyvért (a kezében tartott könyv ára 3500 Ft volt).
Azt már meg se említettem neki, hogy nekem mire fáj a fogam, de annak tényleg húzós az ára.
-
Szten Márs
nagyúr
Fogadjátok szeretettel: [link]
-
runner 125
nagyúr
A DIGITÁLIS FOTÓZÁS MŰHELYTITKAI 2009-2010 c. könyv egész jól taglal mindent, a könyves boltok 99%-ban lehet kapni. A végén szó esik az utómunkáról is, kezdésnek jó alternatíva lehet.
-
1010
őstag
sevcsik vacak iro
8 konyvet irt ugyanarrol amit 10-15evente kiadott regebben.Ma magyarorszagon nincsenek jo fotos konyvek amik megtanitanak fotozni,az osszes jobb konyv kulfoldi forditas.Ha valaki normalis fotos konyvet akar olvasni akkor vegyen az amazon.com rol neves amerikai iroktol.Nem 20eves kiadasok es normalisan kozerthetoen leirja a dolgokat,nem terhel felesleges fenytani ismeretekkl mint a sevcsik,mert az mennyire jo mar.Digitalis gepre magyaraz mindent.Persze angolul.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A mondott könyv kezdőnek elég nehezen emészthető, inkább az akkori fényképész szakembereknek íródott. Az alapfogalmakért viszont nem kell kilépned a Fototrendről: [link][link] a többi cikket is érdemes elolvasni természetesen....
A fotózásra használt készülékeknél már egyszerűen nem aktuális a könyv, a filmekről írott rész egy digitálisan fotózónak felesleges, nagyjából a könyv fele már egyszerűen túl régi egy kezdőnek, csak belezavar szvsz. a megértésbe.
Az általam linkelt könyv például a mai /amennyire lehetséges/ szemmel mutatja be a dolgokat, de nem véletlenül dolgozták át már kétszer is, ez a terület is folyton változik.
Azonban tudtommal ez a jelenleg elérhető legaktuálisabb, kezdőknek is alkalmas könyv, a többi még régebbi kiadás....nem célom reklámozni egyébként a könyvet, nem is linkeltem újra... -
Doom
aktív tag
Az egyetlen terület, amire nem jók a régi könyvek, az a képfeldolgozás, az utómunkák. Arra viszont a nat.geo sem jó.
Erre melyik könyv jó? Mármint olyan kellene, ami nem csak a Photoshop-on keresztül mutatja be, mit mikor hogyan, hanem kicsit általánosabban - milyen típusú képeknél milyen trükköket érdemes alkalmazni. Van ilyen?
-
FixY67
senior tag
válasz
philoxenia #58 üzenetére
"Fotós könyvet szeretnék venni, amiből meg lehet tanulni fotózni manuálisan, emberi nyelven van leírva és egy kezdő is lelkesen olvassa, sajátítja el a trükköket belőle.
Mikor milyen záridő/blende beállítást kell használni, mélységélesség, ISO, vakuzás stb..."E célra kevés jobb könyvet találsz. Pl. hogy mi is valójában a mélységélesség, azt először egy (másik) Sevcsik könyvből sikerült megtudnom. A fizika (optika) törvényei, de még a kompozíciós és egyéb szabályok sem változnak. Az egyetlen terület, amire nem jók a régi könyvek, az a képfeldolgozás, az utómunkák. Arra viszont a nat.geo sem jó.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A Sevcsik-Hefelle nagyon jó fotóskönyv, de a digitális gépekhez már nem való igazán, az NG könyvek inkább a komponálásban és egyéb trükkökben jók, ezeket érdemes elolvasni, de megvenni komplexebbet érdemes, ha egy könyvet vesz valaki. A többit mondjuk könyvtárból kivinni és elolvasni.
-
FixY67
senior tag
válasz
Patentcsávó #55 üzenetére
A legelső hozzászólásban felsoroltak közül tudom ajánlani a Sevcsik-Hefelle könyvet és a National Geographic Tippek és trükkök c. könyvét. Utóbbiból talán még van a Librinek is elfekvő darabja, előbbiből csak antikváriumokban találhatsz (néha Budapesten az V.ker. József Attila utcában, Soóséknál is elő-előfordul egy-egy példány)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Patentcsávó #55 üzenetére
-
Patentcsávó
tag
Sziasztok,
Fotós könyvet szeretnék venni, amiből meg lehet tanulni fotózni manuálisan, emberi nyelven van leírva és egy kezdő is lelkesen olvassa, sajátítja el a trükköket belőle.
Mikor milyen záridő/blende beállítást kell használni, mélységélesség, ISO, vakuzás stb...
Jelenleg bridge gépem van, de DSLR-t akarnék majd venni, ehhez meg kellene némi tudás és nem szeretnék csak Auto/P módban kattingatni...
Néztem Libri/Alexandra kínálatát, hát van választék:
Scott Kelby féle Digitális fotós könyv I-II-III? [link]
[link]
Tükrös? [link]Köszi a válaszokat, ötleteket, ajánlásokat
Patent -
1010
őstag
ha valakit erdekel van ettol a sevcsiktol egy par konyvem akit midneki annyira istenit
en ott feladtam hogy,olyanokat ir a fotografia yorsabban fejlodik mint a tobbi muszaki tudomany ezert nme celunk bemutatni az ujdonsagokat,csak atfogo kepet adni a fenykepeszet fajtairol
ennel szebb oltast reg olvastam arra vonatkozoan hogy nem erdekli ha valamit kihagy konyvbol amit o leir az szerinte mindenkinek eleg
persze annak idejen orultek az emberek ha egy ien konyv is megjelent
csak ne lenne neki kb 500egyforma konyve mas cimmel -
máyköl
veterán
Üdv! Most vettem ki egy könyvtárból ezt a könyvet, de már bánom...
Legalábbis teljesen ok a könyv, de kár, hogy nem a haladó-t vettem ki, azt hittem az magas lesz nekem. Most lapozgatok benne, hogy legyen valami normális info, mert nagyon-nagyon alapokat ír le.
Na, inkább visszaviszem egyik nap és kiveszem a haladót.
-
eastsider
nagyúr
nézegettem az árkádban és nagyon bejön! mindenképpen meg kell vennem
nagyon hasznos dolgok vannak benne, ábrák miegymás...ill. egy Scott Kelby könyvet néztem... az se volt rossz
[ Módosította: philoxenia ]
-
-
runner 125
nagyúr
Fentebb Darkness1
írt róla véleményt, biztosan jó sorozat lehet.philoxenia
..épp a minap néztem ezt is
,de már lassan bele esek egy sznob hibába, az utolsó pár hónapban vettem vagy 10-et de eddig 2t olvastam ki.
Üdv.M
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezt most olvasom, az előző két kiadáshoz nem volt szerencsém de ez informatív, olvasható és hasznos eddig.
-
1010
őstag
valaki megvette a kompizicios konyvet
erdemes megvenni? -
k-rock-atona
csendes tag
válasz
runner 125 #45 üzenetére
Persze, én is úgy gondoltam!
Sok sikert!!
-
runner 125
nagyúr
válasz
k-rock-atona #44 üzenetére
Előbb kiolvasom a könyvet, aztán igyekszem vmit összehozni.
Üdv.M
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz
runner 125 #43 üzenetére
Igen, kettő kell hozzá, egy a jobb, egy a bal szemmel látott kép. Amik minimálisan bizony eltérnek. Ha sikerül valami ütősebb sajátot összehoznod, tedd majd fel valahová, hagy lássuk mi is!
-
runner 125
nagyúr
válasz
k-rock-atona #42 üzenetére
Köszi.
Időközben megvettem a könyvet, érdekes dolgok vannak benne.
Pl. egy ilyen térbeli képet 2 képből jó összerakni.
Üdv.M
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz
runner 125 #37 üzenetére
Igen, létezik, ez például szerintem nagyon jó! Több képet is összeraktam vele, s működik, csak a két (bal szem, jobb szem által látott) képet jól kell elkészíteni.
Itt a progi --> [link]
-
runner 125
nagyúr
..nem akarok blogolni, de egy kérdésem volna, hátha találkozott már vki vele;
Kriska György: Térhatású fényképezés
Evlileg jár mellé szoft is, amivel lehet bohóckodni, 2k-t szvsz megért, bár gondolom létezik frí szoft is, amivel "3dézhetünk".
Köszi.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Hali!
Ezek valóban jó könyvek, éppen tegnap lapoztam bele Libiriben.
..a minap vásároltam viszont kettő másikat.
Beleolvasva, átlapozva nagyon jó mindkettő.Útitárs - Fényképészet.
Híres fotósoktól elkezdve, a telefonnal való fényképezéstől, minden van benne.
..a másik egy NG-s könyv;
Nagy fotóskönyv - Vadonatúj tippek
Üdv.M
-
Darkness1
aktív tag
David Präkel: A fotográfia alapjai
Ez egy sorozat, aminek eddig - tudtommal - két része jelent meg. Nekem az első rész van meg és nagyon jó. Kell hozzá, hogy az olvasó tisztában legyen a fotózás technikai oldalával. Ezek a könyvek azon már túllépnek.
David Präkel: Kompozíció
ISBN 978-963-244-112-2
David Präkel: Világosítás
ISBN 978-963-244-113-9 -
máyköl
veterán
Ma egy könyvtárból kikölcsönöztem ezt a könyvet: [link] Első benyomásra jónak tűnik, majd beszámolok róla ha elolvastam.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #32 üzenetére
..én is úgy jártam, csak én megnéztem....
-
runner 125
nagyúr
válasz
philoxenia #29 üzenetére
Köszi.
..h őszinte legyek nem néztem meg utána.
Üdv.M
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
E-scapegoat #30 üzenetére
Scott Kelby csak példa volt, sok könyv van az oldalon, csak a kereső linkje nem megy, de írd be a fotó szót és sok érdekes találatot kapsz, még Baki Péternek is van egy válogatása...
-
E-scapegoat
tag
Ha már Scott Kelby, akkor ezt ajánlom. Nem kell bennük nagy mélységeket keresni, de ennyit mindenképp megérnek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #28 üzenetére
Így jobb a link...
A keresőt hiába linkeli az ember, bár a fotó szót beírva sok a találat, de a link utána nem megy... -
runner 125
nagyúr
Itt találtam a bolti árak alatt könyveket, érdemes szétnézni.
Üdv.M
-
máyköl
veterán
Voltam ma a Libriben. ([link]) Megnéztem a már megemlített könyvet. (Digitális Fotózás Műhelytitkai 2009-2010-es kiadás). Átlapoztam, első benyomásra nagyon bejött, ezt meg fogom venni. 3000 Ft-ért szvsz nem drága. Láttam az óriás fototrend hírdetést is.
Nemrossz.
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #25 üzenetére
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #23 üzenetére
Az a Digitális Fotózás műhelytitkai könyvnek volt az ára, én a tükrös fotós könyv árát kérdezem. Az is annyi?
-
BEE
addikt
Három könyv, aminek hasznát vettem, tanultam belőlük annak idején.
Győri-Baricz: Első felvételeim
Teljesen az alapok érthetően, mivel alapvetően kezdőknek írták.
John Hedgecoe: Fotókalauz nyaralóknak, utazóknak
Rengeteg hasznos gyakorlati tanács, mit, miért, hogyan......és jó képek.
Dékán istván: Fantázia és fényképezés
Amatőrök által is használható módszerek, jól, érthetően leírva.
BEE
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #20 üzenetére
Ha a tescoban van a tükrös könyv, akkor meglátogatom a Tesco-t, átlapozom milyen. Mennyibe került nem emlékszel?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #12 üzenetére
Aham, noh hát akkor a lelkes amatőr szintemmel megveszem a 2009-est.
Köszi...és Neked is KTTech
Üdv.M
-
KTTech
veterán
Hát, én nem ezeken szocializálódtam, hanem mélyebb vízen
A leghasznosabb számomra a John Freeman féle könyv és a Tippek Trükkök volt, aztán jött kis mélyvíznek a Fényképészet eredeti kiadása, majd a modern átdolgozás. Utóbbi kettő viszont már felkészültséget követel meg.
Legjobban az okosít, ha az ember a saját hibáiból tanul (és másokéiból).
-
máyköl
veterán
Köszi.
Most olvastam el ezt a könyvet. Tetszett, bár szsz nagyon amatőröknek szánt, a legalapabb dolgokat írta le. A "DIGITÁLIS FOTÓZÁS MŰHELYTITKAI DIGITÁLIS FOTÓZÁS MŰHELYTITKAI" könyvön kívül ezt a 2-őt szemezgetem. [link] és [link]. Szerinted melyikkel járnék a legjobban, melyik okosít a legjobban?
-
KTTech
veterán
válasz
runner 125 #11 üzenetére
Szten Márs-al egyetértek: jó könyvek, de egy szint után semmi érdekes nincs bennük... nekem újdonságot nem tudott mondani
Kezdők, középhaladóknak viszont jó lehet.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
runner 125 #11 üzenetére
Pár tagját olvastam, elég korrekt könyvek, bár egy szint után nem nyújtanak semmiféle újdonságot. Nézz bele egy könyvesboltban, ahol erre alaposabb lehetőség van (mondjuk Libriben, Alexandrában) és meglátod, hogy neked mennyire lenne hasznos.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #8 üzenetére
Én a 2006-osat olvastam. Majd megnézem az árát a 2009-es kiadásnak, emlékeim szerint a 2006-os kiadás 4-5ezer Ft volt.
-
máyköl
veterán
Erről tud valaki valamit? Egyszer volt szerencsém átolvasni, akkor nagyon bejött, csak kicsit drágának tartottam. Lehet még kapni valahol?
-
máyköl
veterán
Ha valakinek van jó állapotban fotós könyve, szívesen elcserélném vele az enyémre, én már ezt elolvastam. Egy ilyenem van: [link] Ha érdekel, írj PÜ-t.
-
runner 125
nagyúr
A Baki Ádám féle A-tól Z-ig könyv vateran van egy ezresért, bár cd anyag nincs hozzá, de szvsz bőven a megéri kategória.
..én is tőle vettem.Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
válasz
philoxenia #3 üzenetére
Hasznos infó, köszi részemről is.
Üdv.M
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #1 üzenetére
A Baki Péter féle könyv viszont helyenként nemhogy mélyvíz, de egyenesen Mariana-árok .....
A Sevcsik-Hefelle könyv még általában megérthető, de az előbb említett könyv egyes fejezetei rettenetesen nehezek, sőt, átlag fotósnak feleslegesek is.
/Pl. az első, a látás folyamata, egy-két oldal helyett rögtön tíz, erősen biológiai nézőpontból megírva, a második, a világítástechnika kb. hatvan, fizikus szemlélettel.../
Nem célom kritizálni ezért a könyvet, csak a miheztartás végett jegyzem meg, hogy ezt a könyvet csak akkor érdemes megvenni, ha már az alapfogalmakkal erősen tisztában van valaki, de szükségét érzi, hogy a fotózás tudományos hátterét is ismerje. Kezdő fotós egyszerűen elveszik a szakszövegek tengerében. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Ilyen topikot még nem találtam, gondoltam sokakat érinthet, így nyitottam egyet.
Ide jöhetnek a könyvekkel kapcsolatos tippek, ajánlások, vélemények, kritikák...
Esetleges bolt, webshop tippek. Hol merre, mennyi..
(Rögtön kettő részemről; antikvarium.hu, illetve licitálós portálokon is akad jó néhány ajánlat.)Pár ajánlott könyv;
/KTTech ajánlásai;/
- Baki Péter - Fényképészet
"..Egyetlen helyen lehet kapni, itt: Magyar Fotóművészek Szövetsége titkársága (Budapest VI., Nagymező u. 20.) További információ: (1) 311 2626. 6000 Ft-ba kerül.."
- Sevcsik, Hefelle: Fényképészet
" Vigyázat, mélyvíz
"
- John Freeman - Fényképezés enciklopédiája
- Peter K. Burian, Robert Caputo - Tippek-Trükkök
..amit még hozzájuk tennék;
- Baki Ádám: Zoom in - A digitális fényképezés A- tól Z- ig + DVD melléklet
- National Geographic - Fotóiskola sorozatok sem rosszak, bár alapfogalmakat ritkán taglalnak.
Noh egyelőre ennyi.
Aki tud még hasznos könyvet(ket / sorozatokat) bátran írjon.
Köszi.Üdv.M
ui.: Ha rossz helyre nyitottam, kérem áthelyezni - köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest