- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Közel húsz képkockát is tud generálni az új Lossless Scaling
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Mennyire cilinderes?
Igen hordtam is lágyat , mert lehet hordani, csak a lágy lencsés időszak alatt 2 év alatt romlott a szemem 2 dioptriát. A dokik szerint amiatt, mert nem volt igazán jó pont az asztigmia miattSzóval köszi de inkább azt javaslom, (kontaktológussom megmodása alapján is), hogy cilinderes szeműek inkább félkeményet keményet hordjanak.
(ja -2.5 cilinderem volt.)
Mellesleg van pár sosem használt , eredeti dobozban , csomagolásbanlévő lágy lencsém, a szemműtét előtti időre vettem, -4.5-es. Ha kell valakinek ingyen elviheti.talan B&L?!
(Ha mond neked valamit az, hogy -4.25 -2.25 cyl, és -5.5 D -2.5 cylre adták ezt, na akkor fajin...))
Mellesleg az is lényeges, hogy mekkora a két szem közt a különbség, mert ha eltérő-e a két szem, akkor máris két doboz lencsét kell venni sok helyen
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Illetve van még a negyedéves . félves és éves cseréjű(Ez utóbbi a kemény lencsénél)..
Ha nagy a dioptriaszám, de egyébként is, mindenkinek ajánlom a sote szemészeti klinikát, és ott a kontaktlabort.
30 éve ezzel foglalkoznak, profik."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
TéKrys
senior tag
Én szemüveges vagyok, de már régóta gondolkozom a kontakon. Örülök ennek a topicnak legalább lehet tapasztalatok után érdeklődni. Amit nem értek a hsz-ekben az a napi, 2 heti illetve havi csere. Ilyenkor teljesen újat kell venni, a régi pedig kuka? Milyen költségekkel jár ez a napi-, 2heti, havi csere?
http://www.hackthat.net/df/ddos/13300/index.html - egy jó kis oldal, nem kell félni tőle :D
-
lorcsi
veterán
ma újat tettem be szuper most már tudom mi az a elhasználódott lencs...
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Hani
aktív tag
Kicsit furi azert a dolog...
Tobben mondjatok, hogy tovabb hordjatok, stb...
Persze tudom, ehhez hozzajon a magyar mentalitas, meg elegge draga is.. de azert ha belegondol az ember, tenyleg nem tul egeszseges tulhordani.
Lehet, hogy tobbe kerul, de szemely szerint en tobbre becsulom a szemem (amibol nem tudok ujat szerezni), mint a penzem.
Igy maradtam a havi (eleinte szinten tulhordott ) lencsek utan a napi + szemuveg kombónál. -
NoLF
veterán
szúrja ha túlhordod, de én a havit lencsét mindig 2 hónapig hordom /most már ami bennvan ki kéne venni mert a nyáron vettem / amúgy én sose veszem ki, mármint úszás meg ilyenekre gondolok, nem kell kinyitni a szemed a viz alatt és nem lesz semmi baja. kézmosás nélkül szoktam betenni a vizbe azt csá. nem vagyok egy pepecselős fajta, de már 10 éve igy megy és semmi bajom, szal...
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
vtechun
veterán
nekem féléves van, ez vált be legjobban, árban is olcsóbb... volt egyszer negyedéves is, de azt ha ráraktam az ujjbegyemre összeesett, semmi tartása nem volt. A mostanit lazán meg lehet állapítani ránézésre, hogy fordítva van-e....
-
tildy
nagyúr
+ asztigmia.
-1 cylig lehet csak lággyal korrigálni, még akkor is, ha direkt ilyen esetre való lágyat adnak.
Nekem -2.25 és -2.5 cylem volt"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Tévedsz. Nagyon is van!!!
Nekem pl. az kellett, lágy vagy félkemény lencse csak rontotta volna a szemem!!!
Szóval abszolót nem ''régi technológia'' és ráadásul mivel ezek ún. úszólencsék, ezért a szemet nem károsítja úgy,ha egész nap rajtad van, majdhogynem nem lehet túlhordani, hiszen lágynál ezt skan csinálják, saját szemüket kockáztatják, de mivel légáteresztő a lágy(és ez az áteresztés idővel eltömődik, ezzel a szemnek ártva) ez viszont úszika szemen, ennél nincs ilyen probléma. nincs szükség fehérjeoldóra sem.
Ráadásul ha valaki sztkra kapja, az egész éves lencsézése kijön 10E ftból maximum, de általában 5E is elég.
Ja és nekem a lágy szenvedés volt:
14-16 éves korom közt hordtam, hát azta pepecselést amit azzal kellett művelni, ráadásul akkor a fhérjeoldó kis tablettaként volt adva, rosszul mondták el mennyit kell használni belőle, tönkrement egy pár lencsém is emiatt. Szóval ahhoz képest a kemény megváltás volt. Elsőre be tudtam rakni, mivel sokkal kissebb, mint a lágy, nem szárította a szemem, jó néha elvesztettem, mertt kieset a szememből, de más gond nem volt vele. Fehérjeoldózni sem kellett, na és a tisztító sokkal tovább tartott!!!
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Valaki nem hordhat lágyat.Nekem 7 évig kemény lencsém volt. Cilinderes szeműeknek csak az segít. Mikor előszőr próbáltam, 2 apig majd kikapartam a szemem.Utána no problémo, egészen egy évvel ezelőttig.Akkortól ugyanis valahogy nem volt jó a szememre a lencse, és ne igazították ''méretre'', ezért ''ködösen'' láttam. Tegnap voltam vizsgáklaton, és műtött szememmel az alsó sort is láttam a táblán.
Mindenkinek ajánlom tehát a műtétet"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
lorcsi
veterán
up )
-
PeliScan
addikt
Másfél évig hordtam félkeményet, jobb volt mint a szemüveg, mert az nagyon nem szerettem (> nem hordtam > nem láttam > -5.5 dioptriánál már féltem h elcsap a villamos) de iszonyóan ingerelte a szemem. egész nap éreztem h bent van, nem bírtam forgatni a szemem, borzasztó volt így visszagondolva.
Aztán másfél év múlva mondtam a nőcinek, h nem érdekel h a félkemény egészségesebb meg olcsóbb, aggyon lágyat, csak kipróbálom, aztán ha nagyon akarja visszmegyek a félkeményre.
Olyan volt berakni, mintha a mennybe léptem volna. Semmi ingerlés, tökéletes látás; azóta minden napom jól indul, a lágy lencse miatt. Én egyhónaposat használok, túlhordom általában 1 hetet, és AO-SEPT Plus oldatot használok; ez a legjobb a piacon. (bár drága is 360ml/4600.-) -
Atlantis
veterán
Én 6 éve használok lencsét, semmi gondom vele. Naponta kéne kivennem, de inkább hetente szoktam áztatni. Nagyon jól bírja és a így a havi lencsék 1,5-2 hónapig is bírni szokták. Időnként ugyan begyullad a szemem, de pár nap alatt lemegy és mindig csak az egyik gyullad be, a másikkal akkor is látok.
Azzal egyetértek, hogy ha már kiveszem, akkor friss folyadékot kap.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
lorcsi
veterán
a Kemény lencsék kinek kellenek?
-
petyax
aktív tag
Menyasszonyom 2 heteset használ (lágyat) és nagyon meg van vele elégedve.
Álltalában reggeltől estig simán bírja, de néha, amikor úgy érzi, hogy száraz, akkor egy kis szemcsepp
A tisztítófolyadék egy bazi nagy üvegben van. Már több mint fél éve használja a lencséket, naponta lecseréli a tisztítófolyadékot és még mindig 3/4-ig van. -
törölt tag
ez is igaz és nem kell spórolni...
éln pl nem szoktam nyakon önteni teljesen a tartót, mert reggelre meg olyan lesz a lencsém, mintha szétázott volna, aztán meg találjam meg, melyik a jó oldal... egyébként volt ilyen, hogy ''ázott'' és 2 nap múlva dobhattam ki...
csak annyit, hogy kényelmesen ellepje... -
félisten
válasz Warlock_42 #21 üzenetére
Na, szerintem meg azt nagyon nem, a folyadékot cserélni kell, inkább használj keveset, de cseréld rendszeresen.
while (!sleep) sheep++;
-
Warlock_42
senior tag
A legjobb találmány a szeletelt kenyér óta
Nekem 2*3 havi kerül 12rugó körülire, de rá szoktam húzni még +2-3 hónapot. Régebbi lencsésektől hallottam, hogy a folyadékkal is érdemes spórolni, csak akkor cserélni ha koszos, meg utántölteni.What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
-
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #16 üzenetére
Nem, addig direkt nem fogtam meg semmit.
Egyébként néha kényszerűségből nem lehet betartani az ideális tisztasági előírásokat, sajnos.
Egyébként folyadékból próbáljátok ki a Solo Care Aqua-t. Kategóriákkal jobb, mint bármi idáig.while (!sleep) sheep++;
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Fúj Én azzal a kezemmel, amivel megfogtam bármelyik BKV jármű kétes tisztaságú kapaszkodóját nem túrnék a szememben
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Robaj
addikt
Nem fogok a szememben túrkálni, fúúúj
-
félisten
8 éve van lencsém, jól hozzászoktam, úszásnál is működik. Úszáskor még azt is meg lehet csinálni, hogy a víz alatt kinyitod a szemed, elképzelhető, hogy utána kipislogod, de nem jellemző. Nyilván ide egy napos vagy valami lassan eldobandó lencsét kell vinni.
Eléggé hozzászoktam már, tegnap rohantam a villamoshoz, ott éreztem, hogy fordítva raktam fel, nosza, levettem, visszaraktam. (villamoson )while (!sleep) sheep++;
-
törölt tag
azért nem jött be, mert 1-2 ilyen lencsés alvás után kidobhattam az éppen aktuálisat, de rengetegszer előfordult, hogy a két hetet sem érte meg a lencse...pedig állítólag akkor az volt a legjobb
a mostani 2 hetes lencsém meg van amikor 3 hétig is bírja, alvással is
fizikailag nem volt különbség, ugyanúgy nem vettem észre egyiket sem...
viszont volt egy furcsa dolog, az acuvue és az acuvue 2 között viszont éreztem egy kis különbséget... kényelmesebb volt ez most hülyén hangzott, mert egyébként sem érzi az ember, de kényelmesebb viszont már hónapok óta nem kapok olyat... van még olyan? -
Ijk
nagyúr
Nekem volt kemény 3 hónapig, de úgy szenvedtem tőle, hogy feladtam. Reggelente sokáig b*szakodtam vele, minél jobban siettem, annál lassabban került be. Mindig kiszáradt tőle a szemem, ráadásul többször is kiesett a suliban.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
jeges
senior tag
vmikor a 90es évek elején kezdtem lencsét hordani, akkoriba' kis víztartalmút. 98 óta van ''nem-alvós'' lencsém, most próbáltam ki az alvós verziót, de sok értelmét nem látom, mer' egész napos szgép előtt ülés miatt pár nap alatt begyullad a szemem tőle. valszeg maradok a szemüveg+''nem-alvós'' kombónál, utóbbit olyan napokon, mikor nem egész nap a monitort bámulom. érzésre egyébként nem sokban különbözik az egész napos és a 10-12 órás, de jelentős a differencia, ha éjszaka bennmarad az utóbbi. hja, és lencsével jobban látni, meg a látótér is jóval nagyobb (még szép). ráadásul nekem pl. kevésbé romlik a szemem, ha lencsézem.
-
törölt tag
én már lassan 10 éve használok lencsét
nekem is 2 hetes van... hordtam 1 hónaposat is, de az nem jött be...
nekem úszásnál nem volt semmi gond, de azért javallott kivenni, mert a víz tönkreteheti -
lorcsi
veterán
azt mondta a kiscsaj (eladó) úszószemüveggel viselhetem de én is inkább kiveszem.közel 15 éve van szemüvegem már nagyon unom...
Eddig ezzel élesebben is látok.))
nekem nagyon bejött majd + látom mi lesz később...eladó: vadi új soundcore motion+
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Úszáshoz nem ajánlott használni. Én havi cseréjű lencsét használtam 2002. decemberéig, utána az orvos tanácsára leálltam vele. (Több, mint három évig lecséztem.)
Mostanában egyetlen egyszer, paintballozáshoz hordtam; ilyen alkalmakra azt hiszem veszek egy doboz 1napos lencsét.
Amúgy az első évben jó, utána inkább nyűg a lencsével való pepecselés - én pl. azt utáltam a legjobban, hogy akármilyen fáradt voltam, ha nem volt kéznél szappan, víz + lecsetartó + ápoló folyadék, akkor bármilyen fáradt voltam, nem szunyálhattam. A másik, hogy sosem dörzsölhettem meg a szememet, mert összegyűrődött benne a lencse.
Számítógéphasználathoz pedig mindenképpen szemüveg, szvsz az sokkal kényelmesebb. A lencse nagyon kiszáírítja a szemet."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
tiv83us
veterán
En kb 6 honapja hordok kontaktot, de nekem a 2heti cseres jott be a legjobban. Ha alszol veluk akkor lecsokken egyhetire, de velem ez csak reszegen fordult elo /Marmint hogy kontaktostul aludjak el.../
Uszashoz minek? Vedd ki, nem tesz jot neki es amugy is folosleges.
[Szerkesztve]Always Outnumbered, Never Outgunned
-
lorcsi
veterán
Nekem kb. 2 hete van .
nagyon belezavartak hogy a későbbuiekben milyen legyen 1 v. 3 hónapos napi cseréjű stb.
Kinek mi a tapasztalata?
Úszásnál nem esik ki?eladó: vadi új soundcore motion+
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gran Turismo
- Apple notebookok
- Android játékok topikja