- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Videós, mozgóképes topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumi
csendes tag
Mert ha a lap nem ér már többet 6-8 k-nál.
És most ráköltök mondjuk 2k-t.
Akkor tárgytalan az egész.akor ki kell dobnom mert procim is tönkrement. -
gumi
csendes tag
Megéri vele szarakodni?
rosszul irtam a lap márkáját Epox 8K3a itt egy oldal.
http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=101 -
gumi
csendes tag
Valaki
-
gumi
csendes tag
A lapomon ami Epox 3KHA négy kondi pupos és látni valami sárgás folyadékot a tetején..
A minap elszált a procim,okozhatta a pupos kondik?
Érdemes kicserélni akondikat?És betenem egy másik procit?
A proci bizti szar 2500barton 2800 üzemelt 1,5 évig.Más gépben kiprobáltam.Amikor össze van rakva melegszenek a kondig és az IC-k.A kondi alján pici világos barana árnyalat.Ha kicserélem a kondikat lehet jo lesz a deszka?
Bele merjek tenni másik procit?
Ötlet? -
User64476
őstag
1000u 6.3V vagy 50, vagy 150 darabja, most vettem 3at egy VH6-ba, nem emlékszem csak az 50re mert több midnent vettem.
A 7. kerület Király utcában van egy frankó bolt, ahol ha alaplaphoz kérsz kondit már vágják is.A pontos címet nem tudom, elindulsz a lövölde tér felé a körúttól, és a bal oldalon van, olyan 200m-re a kereszteződéstől....
-
stgellert
aktív tag
Nemtudom, idevaló probléma e, ha nem, elnézést.
Szal a gépem mükszik fél órát, aztán meghal 3 órára (szószerint, gépet bekapcs, se hang se kép, csak a ventik forognak).
Ezt a problémát okozhatja kondi (a dolog gyanús, mert nekem is ferdült el kondim, sőt, asszem fel le lehet tologatni a ''lábán'', mint a golyós számológépen a golyót)? A kondi melegedése? -
DeciBELL
csendes tag
Igen. A kondenzátor egyenfeszültség szempontjából ideális esetben szakadás. Azaz végtelen nagy ellenállás. Valós körülmények között egyenfesz alatt a kondenzátor először vezető (amíg töltődik a névleges feszültségére), majd ha ezt a feszt elérte onnantól szakadásként funkcionál.
Tehát amíg sípol a műszer (rövidzár) addig folyik áram a kondi, azaz tötlődik. Majd elhallgat, miikor eléri az adott feszültséget. Ilyen ECCERŰŰ!
TECCIKÉRTENI??? -
vottokar
senior tag
-
zottty
aktív tag
nekem van egy P4-es alaplapom ha kell levadászom róla a kondit..egyébként tényeg házilag meg lehet csinálni ha szerencséd van egy 25 ft-os kondi...vegyél föl msn-en elmagyarázom (gamezz@vipmail.hu)
-
DeciBELL
csendes tag
Hát a legegyszerűbben módszer szerintem az ha van a multiméteren szakadás/Dióda vizsgáló. Ez pedig már mindegyiken van! Szóval fogod a műszer két pólusát, és a kondi fegyverzetére rakod. Most két eset lehetséges! Végig sípol a kondi, ez rossz, ilyenkor teljesen zázletosra égett a kondi! A másik eset ha elkezd sípolni egy nagyon rövid ideig ( ez a kondi kapacitásával arányos idő, tehát minnél több farados annál tovább sípol), 2000uF-nál már egész sokjáig. Ez azt jelzi hogy a kondi töltődik, majd (mivel a műszer egyenfesszel vizsgál) a feltöltődést követően kuka lesz!
Amúgy nem nagy cucc kicserélni a kondit. Az egyik ismerősöm pisztolypákával cserélt egyett, és valamilyen csoda folytán nem égett szét az alaplap! -
zso73
veterán
-
Viktor77
titán
válasz
electrician #13 üzenetére
Nézzétek a dátumot is, sztem Zolcsikának már megoldódott a problémája.
-
electrician
tag
Zolcsika!
Nem láttam, hogy írta valaki (ha igen bocs)? de ha csak kicsíped a polaritását jegyezd meg. A negatív fele van jelölve egy ''-''-vel vagy egy hosszú csíkkal. Ha fordítva rakod be megint eldurran.
Külömben nem nagy dolog a csere.
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Nem akarok új topicot nyitni a kérdésnek, ide meg illik egy kicsit:
Hogy lehet megállapítani egy kondiról, hogy működik-e?
A következő miatt akarnám kideríteni:
Adott egy noname ház + Matsonic alaplap + ősrégi AOpen CD olvasó. Barektam a házba a lapot, és bepróbáltam a CD olvasót is. Az olvasót nem lehetett teljesen betolni a helyére, gondoltam, hogy gagyi a ház, akad valahol. Az akadásban igazam volt, de nem a házba, hanem az alaplap egyik kondijába akadt. Ezt sajnos már akkor vettem észre, amikor a kondi igen megferdült. Az a rossz, hogy a CD egység párhuzamos volt a kondi 2 lábával, nem merőleges. Így az egyik lábát igen csak kihúzta a kondinak. Nem jött ki teljesen. Megfogtam akondit, és visszahajlítottam.
Szóval mekora az esélye annak, hogy ezt túlélte a kondi? Vagy már attól is meghal, ha egy kicsit kijjebb jön a lába? -
Domike
tag
Én szétégett (tápmegszaladás) alaplapokból szoktam kivarázsolni.
Persze vehetsz is, csak minőségi legyen.
És, az adott csoportból érdemes az összes kondit kicserélni, ha nincs is kifolyva mind. )6-8 db általában).
Ha nincs gyakorlatod forrasztásban bizd szakemberre, mert könnyen szétégetheted a lapot. -
Zolcsika
csendes tag
sejtettem hogy picivel speckóbb kell, emg minősigébb
pont erre kérnék (többek közt) ajánlatokat
meg üzletre, ahol kapható -
vottokar
senior tag
Gyakorlatilag egy kis kézügyességgel és egy nem túl gagyi pákával könnyen kicserélheted saját magad is. A kondi beszerzése, ha nem vagy nagyvárosi egy kicsit macerásabb. Nem csak a kapacítás és feszültségértékre (pl. 2700mikro 6.3V) kell figyelned, hanem az alacsony ESR értékre is. Mivel elég durva kapcsolóüzemű táprészben müködnek általában, egy egyszerű mezei elkóval sajna nem sokra mész. Spec. kondi kell. Ha normálisabb helyen veszed meg és elmondod hogy hova kell, ajánlanak megfelelő típust. Az ára így is csak párszáz forint, úgyhogy szerintem megéri a csere....
-
Zolcsika
csendes tag
és konkrét elektronikai bolt javaslat?
lövésem sincs hol van ilyen Pesten, ahol kapható ilyen kodenzátor (1000uF 6.3V).. -
hun][er
csendes tag
szia!
en asrock k7vt2 on csereltem gyakorlatilag bemész egy elektronikai boltba fogod kondit en levagtam rola csipo fogoval meg mutatod neki ad egy hasonlo kategoriat vagy ugyan olyat szepen tu forrasztoval meg forasztod vagy elviszed egy tv szerelohoz es meg csinalja a kondi 200 ft a munakdij meg amenyit mond tv szerelo...
sok szerencset udv! -
L3zl13
nagyúr
-
Zolcsika
csendes tag
Hali!
minap az Epox 8rga+ (rev. 1.0) alaplapomat nem tudtam ''felébreszteni''
C1 ill. C3-as post code folyton, semmi kép, memóriák jók, más gépekben letesztelve tökéletesen müködnek..
netes keresés eredménye: kondenzátor probléma
és bezony találtam is egy szépséges zöld kondenzátort ami nem volt túl meggyőző állapotban (kidudorodott a teteje, kis barnás folt rajta..)
lehet vhonnan szerválni ilyen kondenzátort? ki lehet egyáltalán ügyesen cserélni?
vagy az egész nem ér annyit, egy új alaplap árába is benne lenne mindez?
ötlet? tapasztalat? bármi?
ui: ami a legidegesitőbb, hogy alig 3-4 hónapja lett kicserélve az alaplap, még épp a garancia lejárta előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest