- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
AM4 / Zen3-hoz van valami specifikus AIO ami ugy van megtervezve, hogy az IHS egyik resze jobban melegszik?
Kellene valami 360/420-as radis AIO egy 5800X-hez, penzben "mindegy" csak tenyleg jo legyen es tegye a dolgat.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Kerdesem fele ide tartozik, a custom loop reszert remelem nem koveztek majd meg
Doglodik a pumpa a Alphacool 360mm Eisbaer Modular AIO-mon, pontosan ugyan ilyen hangot ad ki, es egyre zavarobban.
Hazat forgattam, jelenleg a levego buborek a pumpaban van, eddig ismeretlen helyen tartozkodott, de allitolag a pumpaban a helye
Szoval ugyanugy trakor hangja van a draganak, avagy nem a levego bubi okozta a gondot.
Visszakuldom, de nyilvan arra az idore nem lesz procihutom.
Azon gondolkodtam, hogy lehet dobnek egy upgrade-et erre a Alphacool 360mm Eissturm Gaming kitre, majd amikor a regi visszajon garibol, lehetoleg cserelve, akkor azt eladom a francba.
Nem tudom ez mennyire lenne elorelepes a mostanihoz kepest, illetve ez a pumpa eleg lenne-e egy kesobbi VGA kor bekotesre+280mm extra radiatorral...
Lenne meg ez a Alphacool 360mm Eissturm Hurricane verzio is, csak azt nem tudom hogy a zsakba fogom berakni az NZXT H700-as hazamba
Eppen a vastag radi mehetne az elejebe, csak akkor a VGA-m mostani Corsair H110-eset hova rakom, mert annak aztan a csove nem lesz eleg, hogy felrakjam a gephaz tetejebeIgazsag szerint nem akarok masik AIO-t, ezek mind egy kategoria, par fok elteres ide oda, de ugy igazan egyik se kepes 180-200W feletti fogyasztasu CPU hutesere rendesen
Jelenleg igy nez ki a drone-om
Barmi info, otlet johet
...
-
Devid_81
félisten
A problema ott kezdodik, hogy hiaba 360mm radis, kb 2-3 foknal tobbet nem fog hozni egy 240/280-rol valtva.
A pumpa altalaban ugyan az a fik@ a 360-asokon mint a kisebbeken.Nehany liter per perc.Tisztelet a kivetelnek de ez van sajnos.
Masik meg, hogy az 1 CPU die+I/O procik eleg hulyen melegednek, nem a IHS kozepen van a hot spot, igy a legtobb huto kevesbe hatekony ezeken sajnos....
-
Devid_81
félisten
Lehet, hogy levego van a rendszerben.
Erdemes lenne az a pumpat elforgatni neki, ugy ahogy nalad volt.
De elobb en lehet kiszednem a helyeben az egeszet a gepbol, majd adnek a pumpanak alaplaprol aramot, akar ventilator hosszabbitorol, es meghallgatnam, tapogatnam, lehet e barmit erezni/hallani a pumpanal, hogy megy e.
Csak kozben rakjon valamit ideiglenesen a procira, amig a vizhutovel probalkozik ne melegedjen el a cucc.
Gyanitom, hogy a levego buborek, ami jo esetben a radiator tetejen van, az most a pumpa korul megragadt valahol es amiatt a rossz hoatadas.
Ha a pumpa egyaltalan nem menne sztem alig jutna el a windows teljes bootig, nem hogy jatek...
Van egy 90%-os tippem, hogy a pumpa megy.Ezenkivul az sem tudjuk az uj tulaj rendesen pasztazott-e
...
-
Devid_81
félisten
válasz pengegyerek #12076 üzenetére
VGA-ra csak olyat tudsz ami jo masra is kesobb mint az NZXT Kraken G10/12.
Semelyik masik blokk nem fog szerintem passzolni az R9 390 utan...
-
Devid_81
félisten
válasz -Gabesz- #12003 üzenetére
Igen tudom, hogy ugyan az a pumpa rajtuk kicsitol nagyig mindegyiken
Nem acelos, de full rez radival jon, persze az sem valtja meg a vilagot.
Nem gondolkodsz inkabbv egy Alphacool 360mm Eissturm Gaming Complete Copper Watercooling Kit-en?
Ugyan nagyonbb melo osszeraknin mint egy AIO, de csereben tudod, hogy mi micsoda, minden info megvan rola.
Ha jol remelik 200l/h pumpa van rajta, tokeletes elegendo lenne barmilyen proci hutesere...
-
Devid_81
félisten
válasz -Gabesz- #11998 üzenetére
Az az igazsag, hogy egy bizonyos szint felett 'mindegy' am az viz aramlasi sebessege.
Ki is kell huteni azt a vizet ami a radiatorban van
Plusz a viz mennyisege is sokat tud szamitani, minel tobb van annal nehezebben melegszik at, de kihulni is tobb ido kell neki.
En amikor neztem masik AIO-t a Corsair H115i PRO helyere, akkor kollega otlete alapjan vettem az Esibaer-t, de nem is bantam meg, lattam benne a fantaziat az epithetoseg miatt.
Egyedul egy dolgot sajnalok, hogy a hazba nem fert volna el sehol a 420-as, pedig 3x140mm ventilatorral brutalis lehetett volna majd a kesobbiekben amikor atepitem az egeszet customraA kovetkezo beruhazasom egy ilyen szett lesz, ezzel meglesz a masik borda+csovek+pumpa+cpu blokk, es onnan mar csak egy vga blokk kell es mehet egybe az egesz a mostanival
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz -Gabesz- #11996 üzenetére
Ha a Corsair H100i lenyomja akkor azert nem annyira jo az sem meg
Nekem Eisbaer 360mm van, nekem hozott eleve par fokot a regi H115i PRO utan, de venti cserevel kezdtem mert a gyari az eleg fingkergeto.AIO-bol nem igazan fogsz talalni sokkal jobbat ezektol, epitett viz, csak az hoz majd par fokot ezek felett.
En is azert vettem ilyet, majd epitek belole sajat vizet, a pumpan kivul minden marad.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz frelife #11985 üzenetére
Egyaltalan nem rossz, kicsit hangos, de amiatt jobban is hut.
Azonkivul meg karacsonyfa...
-
Devid_81
félisten
Egy ekkora hutovel az eleg derek De azert nem borzalmas, meg boven belefer amugy, csak huvosebbnek gondoltam volna egy 4 magos procival
Mennyin porognek a ventik, pumpa stb?
Nem lehetseges, hogy silent modeban megy a hutes?
A teszt alapjan pedig eleg durva teljesitmenye van ennek a hutesnek, hacsak a laood nem feszeli szet a procit alapbol...[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz Floyd80 #11875 üzenetére
Lehet alatetre gondol azokkal a ring-ekkel.
Szerintem en nem hasznaltam alatetet a csavarok alatt, csak siman meghuztam oket kozel a vegeig.
Azt tudom, hogy annyira ralehet huzni a blokkot a PCB-re, hogy meghajlik enyhen a PCB ha nem vigyazol.
Nem hiszem, hogy kell ettol tobb...
-
Devid_81
félisten
válasz szepsy #11869 üzenetére
Nem eri meg a penzt szerintem
Ha mindenkeppen szeretnel 360mm AIO-t venni, akkor most akcios tobb helyen is az Alphacool 360mm Eisbaer Modular AIO
Ebbol kesobb osszerakhatsz egy egyeni vizet is, en is azert vettem.
A radi jo, ventik meglesznek hozza, meg talan egyik masik cso is jo lehet.
De ugy ahogy van hasznalhato, nekem egyedul a ventik, amiket gyarilag adnak hozza, nem igazan jottek be. Kicsit nem artott volna olyat adni hozza amik static pressure-ben jobbak, de csereben baromi halkak es azert hut rendesen igy is.Talan egy Cooler Master MasterLiquid ML360R
Annyira ez sem veszes arban.De itt egy masik teszt egy masik hutorol, viszont kozottuk van a Corsair H150i is, ami egeszen jol szerepel.
5 ev gari is mellette szolhat akar.Szerk: erdekessegkeppen ebben a tesztben a Corsair egeszen jol szerepel, mig a masikban meg gyalazat
Tulajdonkeppen ezek az AIO-k kb darab darab mind, nehany fok elteres lesz kozottuk ide oda, annyit akar egy jo / rossz pasztazassal is nyerhetsz sok esetben.
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz HoReSz1975 #11866 üzenetére
Pasztabol igazabol csak annyi kellene a proci es a blokk koze ami a pici egyenetlensegeket kitolti a ketto kozott.
Illetve az a kb film retegnyi ami a jo hoatadast biztositja a ketto kozott.
Egy bizonyos vastagsag utan csak romlik a hoatadas....
-
Devid_81
félisten
válasz HoReSz1975 #11864 üzenetére
Nekem eddig az osszes nalam jart AIO-t koccig huztam.
Volt nalam es hasznaltam: Corsair H55, H105, H110, H115i PRO es most az Eisbaer-t is addig huztam amig el nem ertem a vegere a csavarnak
De persze ovatosan, nem kell megcibalni vagy legkulccsal meghuzni, amikor erzed, hogy vege ott alj meg azert
A Te hutodhoz nem volt meg szerencsem, de valoszinuleg az sem kulonb a tobbitol es meghuzhato a csavar teljesen a vegeig es azzal meg nem szabadna seruljon semmi sem....
-
Devid_81
félisten
válasz HoReSz1975 #11861 üzenetére
Nehany fokot hozna talan egy 360mm AIO.
Kb annyit hozna mintha a mostanit hajtanad push/pull setupban. Kb ez a max amit en rakoltenek a hutesre extraban, persze ha elfer a hazban a push/pull.
Epitett viz meg hozhat par fokot, de igazsag szerint ha ram hallgatsz nem koltessz nagyon sokat a hutesesre annak a procinak mert csalodas lesz belole.
En is oda jutottam, hogy a hutes upgrade-re elkoltottem a fel proci arat es meg mindig fing az egesz.
Ezeket a procikat kb 1.27-1.28v ig tudod huteni rendesen AIO-kkal.Feljebb is mehetsz, en 1.31V-en jatek alatt tudtam huteni a procit, de mar egy AIDA stressz is 95+ feltolta.
Elso korben nezz uj biost, valami most valtozott mert Asusnal is kevesebb fesz kell a procikhoz az uj biossal es egyik kollega jelezte nekem, hogy az O Giga lapjaval is kevesebb kell a procinak az uj bios-al....
-
Devid_81
félisten
válasz Pro!Petya #11859 üzenetére
Valoszinuleg mindegyikbol kilehet fogni rosszat ezek szerint, ami azert eleg gaz, hiszen ezeket elvileg nem egy sufni tuningos garazsban keverik ki.
Nekem az MX4 nem szaradt meg meg soha semmin, megkemenyedik picit, de soha nem jutottam el vele a torheto kemenysegure.
Illetve hofok emelkedest soha nem tapasztaltam meg, de onnan, hogy kiszarad onnan sajnos konnyen megtortenik[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz HoReSz1975 #11849 üzenetére
Mennyi fesz kell neki ezekhez az orajelekhez?
Kb 1.3Voltig egy 360mm AIO elbir vele ha nem ferde/domboru a proci kupakja. (Tapasztalatbol mondom)
E felett mar inkabb epitett viz kellene mert csucsokban belenyal a 200Wattba is.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz Speed® #11840 üzenetére
A Conductonaut tenyleg jo, nekem is azt kapott a proci most rez kupak alatt.
Fogalmam sincs, hogy nyultam bele, de sokadik probalkozas utan mindketto (Kryo/Hydro) nalam ment a fiokba, es elokerult a regi de jol bevalt MX4.
Kenesnel X, majd szoktam pici pottyoket ide oda ahol messze az X szarai.Ovatosan nem fel litert kinyomva...
Hutofelrakasnak ovatos nyomas + korkoros mozdulat...szepen egymasra cuppannak aztan csavarok atlosan huzva sok sok lepcsoben.
Nalam ez a technika, fingom sincs mit rontottam el, mert az MX4-el mindig jo volt ez, aztan forumoztam, majd jott a valasz a "szorasrol" mondom koszi...van most ket nagy tubus Kryonaut es Hydronautom feleslegbenHutoleszerelesnel mindig elterult az osszes paszta szepen, szoval jo lehetett volna
...
-
Devid_81
félisten
válasz jaffa 2843 #11841 üzenetére
Irtam mar az elozo hsz-ben.
Azzal magyaraztak meg nekem is, hogy "nagy a szoras" kozottuk. Ezt ugy erted ahogy szeretned, rad van bizvaEn ilyen termeket amibol 2 bol 2 fos, nem tudok ajanlani senkinek, hogy probalkozzon hatha neki bejon...
...
-
Devid_81
félisten
válasz Floyd80 #11834 üzenetére
Nalam az MX4 hozott -6 fokot a Thermal taknyok helyett
Az osszes tul hype-olt Thermal Grizzly egy kalap fingot nem er.
Van aki azt mondja roluk jok, csak nagy a szoras kozottuk...nagy a szoras?!Tehat neha nivea kremet kevernek bele, neha meg fogkremet?
Felejtsd el azt a pasztat, rakj ra MX4-et, vagy MX2-t akar ha van a kozelben.
Plusz erdemes a push/pull-on elgondolkodni, eleg sokat tud segiteni.
De akar csak ha sima push-on van a venti is tud hozni 2-3 fokot a pull-hoz kepestErdemes megnezni ezt a tesztet, valoban nem mindegy, hogy az a bizonyos venti hol van
Szerk: Sekisui Japan ragacsot raktam en a ramsunikre, az osszes fenn van meg, azota raadasul nem egyszer takaritottam is mar a gepet magas nyomasu levegovel, de a VGA-t mindig ovatosan messzirol fujom at amugy is, nem akarom letakaritani a ramsuniket
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz Floyd80 #11815 üzenetére
Nalam a VGA 75-78c atlagrol 42-45c most.
Viszont en hasznalok 141FPS cap-et Rivatunerbol, szoval nagyon sok altalam jatszott jatekban csak malmozik a VGA es huvosen megy, 40 fokot se eri el neha.
De ahol megy 99% folyamatosan ott 48-51 fok kozott megy a VGA max OC meltett ez nalam 126% TDP (330W)
Vegig raktam ramsunikkel a VRM-et es a memoriakat is, nem mertem a veletlenre bizni azt sem
Ezenkivul szerintem jot tesz neki ha nem csak a VRM oldal van hutve a ventivel hanem a pumpa tuloldala is, raadasul nekem a VGA-n ott is van egy sor VRM+memoria chipek is, es oda mar nem igen menne a levegobol amit az egy szem 92mm venti csinal egymagaban.120mm radival kezdtem en is anno, ott 50-60 fok kozott lesz majd a VGA terhelesfuggoen, push/pull felepitesben kb minusz 3-4 fok is lehet az eleteres, ha van lehetoseged talan erdemes elgondolkodni egy kis radinal a push/pull setup-ban
...
-
Devid_81
félisten
válasz jaffa 2843 #11812 üzenetére
Erdekessegkeppen en a VGA-t most Push/Pullban hutom, kb 3-4 fokkal huvosebb a VGA tole mint sima push-ban.
Masik meg az, hogy muszaj volt igy megoldani itt ebben a helyzetben, mert kell a hazon belul a "friss levego"
Es ugy vettem eszre, hogy azert igy eleg nagy legmozgas tud am lenni hazon belul ezzel a setup-al.
Ha jol sejtem Te arra gondoltal legfokeppen, hogy majd ha atepitem akkor nem biztos, hogy kell a push/pull vekony radinal.Jelenleg egyetlen darab alaplapi venti csatirol hajtom oket egy DeepCool Fan Hub Control 4PWM FH-04-el, igy remelhetoleg nagyjabol azonos fordulaton porognek mind.
...
-
Devid_81
félisten
válasz Speed® #11808 üzenetére
Ha''t egy kicsit lehet tultoltam
Igazsag szerint az a terv majd kesobbre, hogy lebontom az eisbear 360-at meghagyom a radijat fenntre, oda mar van ventim is, elore rakok egy vastag 360-as radit push-pull-ban, ehhez kell meg 2x1200RPM-es venti, aztan az egeszet osszeepitem egy nagy vizkorre...termeszetesen lesz vagy 8db extra ventim majd a vegere
Most jelenleg hagyom az egeszet ahogy van, majd akkor ha fejlesztek vagy ilyesmi, mert a jelenlegi konfigot elbirja ez a sok jatekviz is, meg lusta is vagyok mar, es lassan full szegeny is, mert elment minden penzem ventikre...
-
Devid_81
félisten
A ket picike "sajnos" csak barnaban kaphato, deee a szerepuk annyi, hogy probaltam friss levegot betolni veluk a hazba, mert ugye nekem minden a VGA 280-as radijan keresztul kap "huvos levegot"
Szoval jah, mindent elkovettem, hogy legyen levego, igy azok ketten nagyon kellettek odaOk lennenek amugy: Noctua NF-A6x25 PWM
Szerk: itt mar latszodik "felul nezetbol is" epp tegnap szereles kozben csinaltam uj kepeket a geprol, tesomknak kuldtem el csak eddig, de azok szetrohogtek magukat, es kozoltek velem, hogy valoszinuleg ventilator elvono kurara kell majd menjek
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Szerintetek lenne ertelme lecserelni egy atom forro 9900K miatt Hydro Series H115i PRO RGB 280mm hutomet egy Alphacool Eisbaer 360 CPU-ra?
Kollega jelezte nekem, hogy igen csak nem egy kategoria a ketto, sott ossze sem lehet hasonlitani egy ilyen kis jatek Corsair cuccal az Alphacool hutot.
Nalam annyi OC van a huton, hogy kapott ket 1500rpm-es Noctua NF-P14s redux-1500 ventit a gyari fingkavarok helyettKoszonom elore is a valaszokat!
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest