- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Billentyűzet gondom van
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forestia
tag
Sziasztok!
A CM ML240-em 8 hónapos. Az elmúlt 1 hónapban kezdte, hogy hidegindításkor kell 5-10 perc amíg megszűnik a pumpa búgása, ha manuálisan nem tekerem feljebb, majd vissza. Lehet túl óvatos vagyok a min. 60%-os tartománnyal? Ez kb. 1750-60 fordulat percenként. A vége olyan 2800-2850 körül van, de ez is korlátozva 90%-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz BerserkGuts #11598 üzenetére
Figyelembe véve a ventik minőségét (instant csere, ha csend és teljesítmény is kell, +5k alaphangon), annyira nem észbontó az ár, mellétéve a kivitel sajátosságát (gagyi merev csövek), maximum a garancia szólhatna mellette (volt idő, hogy 5 év garival árulták, én is akkor vettem tesztre), de már nem jellemző sajnos.
Az élettartamot felesleges tippelni is..lehet elmegy annyit, lehet beáll rövidtávon..az AIOknál nem lehet kizárni a mázlifaktort továbbra sem, általánosan nyikhaj pumpák sajnos. Szóval sok garival és jó szerencsével ajánlott vétel lehet ugyan, de voltak már jobbak is a kínálatban. -
BerserkGuts
őstag
válasz koko52 #11597 üzenetére
Nagyon jó áron van 17 821 Ft
Várható élettartam: 70 000 óra 8év lazán addig az AM4 foglalat nem hinném hogy kitart xD12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
koko52
nagyúr
válasz Bence942 #11596 üzenetére
A hűtése nagyon jó. Ryzen 2600 @4,1 all core 55C-60C. A pumpának van hangja, de halkabb mint a házventilátorom volt. Jelenleg nincs szükség a házventire mert ugye ez kifújja a házból az összes meleget. Vannak csendesebbek de ennyi pénzért nekem nagyon megérte.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Bence942 #11594 üzenetére
Nekem az van de messze van tőle. Egyébként nem melegítené mert egy gégecsőszerü burkolat is van rajta.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Bence942
tag
Helló valakinek van tapasztalata ezzel a vízhűtéssel Cooler Master MasterLiquid Lite 240? Ha nagyon közel van a ramhoz a pumpára szerelt kimenet (2cső) az melegítheti vagy gondot okozhat a ramnak ha közel van?
-
ricsi99
addikt
válasz jaffa 2843 #11591 üzenetére
Hasonlót szivtam mostanában szintén Corsair-el ,(egy 100 éves leharcolt vacak) ... akárhova forgattam ha alul volt a radiátor akkor szépen csobogott ,de megoldottam
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
jaffa 2843
Ármester
válasz jaffa 2843 #11588 üzenetére
Meglett a megoldás. Hiába raktam a radit felülre, mozgattam, semmi változás... A pumpát kellett úgy rakni, hogy a logo jól álljon és eltűnt a hang... Nagyon finnyás a Corsair a kinézetre.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Core2duo6600
veterán
válasz BerserkGuts #11589 üzenetére
Eddig még mindegyikben amit szereltem halottam valamiféle bubit.
Volt amelyik szöcsögéssel indít majd minden alkalommal, volt amelyik állandóan csinálja, de a hőfokokkal nincs gond. Leginkább H 80 as corsaireket szereltem, pár nagyobb radis kiséretében utobbiak esetében mindig felül lett a radi berakva.A lap biosában állítsd be, hogy adjon több kakaót a vízhűtőnek mindig, lehet ez segít.
Az én lapomon alapbeállítás esetében nem is forognak a vízhűtő ventilátorai, hogy maga a pumpa megy-e azt nem tudom, a lámpa világít rajta, nekem egy Corsait H 100 i v2 van.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
BerserkGuts
őstag
válasz jaffa 2843 #11588 üzenetére
Hőfokon látszik ha baj van és nem keringeti rendesen.
Ilyen bubi lehet komoly baj [link]
Amúgy ami jó kérdés mindegyikben van bubi?
Az enyémben biztos van sajna láttam.
Nem volt így nehéz kiszúrniNekem is volt hasonló szörcsögő hangja de megmozgattam amikor átszereltem az új házban azóta nem hallom biztos elmozdult a bubi ami beakadt.
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
jaffa 2843
Ármester
Üdv!
Adott egy Corsair H115i Pro RGB, ami elkezdett fura szörcsögő hangot hallatni. Annyi változott, hogy egy másik házba költöztem át és a ház tetejéről lekerült a ház elejére. Csendes módban és performance módban nem csinálja, csak ha normálon (balanced) van. Majd annyit megnézek, hogy megforgatom kicsit a radit, hátha. Mozgattam, ütögettem finomat a csövet, de nem változott. Ami változott, hogy a Logó fejjel lefele került, viszont ugyanúgy vízszintesen van a kivezetés a pumpából, szóval csak ez nem hiszem, hogy gond lehet. Így kényelmesebb volt a csöveknek, nem akartam nagyon tekergetni. A radi csatlakozás felül van.
Az lehet gond, hogy a pumpa magasabban helyezkedik el, mint a radi és az esetleges kis légbuborékot nem tudja letolni? Viszont akkor lassú és full módban miért nincs hangja?
-
Puma K
nagyúr
Helló!
A Cooler Master Masterliquid Lite 120-ból volt olyan verzió ami nem támogatta az AM4 foglalatot?
Vagy a kezdetektől fogva ennél a terméknél ez volt a CPU foglalatok támogatási listája:
LGA2066, LGA2011-v3, LGA2011, LGA1366, LGA1151, LGA1150, LGA1155, LGA1156, LGA775, AM4, AM3+, AM3, AM2+, AM2, FM2+, FM2, FM1
?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
deadwing
addikt
válasz BerserkGuts #11584 üzenetére
Egy komám foglalkozott játékvizek felújításával, tőle tudom, illetve az ő tippje alapján vettem thermaltake-et. Sokkal strapabíróbbak szerinte mint bármelyik másik. A szivattyúban lévő alkatrészekről beszélt, hogy pontosan melyikről azt nem tudom, majd megkérdem.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Egy Noctua NH-D15 vagy egy Be Quiet! Dark Rock Pro 4 teljesítményével melyik kompakt vízhűtés ér fel?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
BerserkGuts
őstag
válasz deadwing #11583 üzenetére
Na ez már tud valamit Motor speed : 3600+-150 RPM
Erdetileg én is 3.0-t akartam volna 120mm-ben de nem volt az új széria csak régi a boltban ami viszont nem megy AM4-re fel.
A teljesítményt néztem és ezeknek elég jó motorjuk van mert az átlag csak 2100rpm körül tud menni ezek meg 2900-et is.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
veterán
Nocsak , a Thermalright is beszall az AIO bizniszbe
Turbo Right 240
Turbo Right 360
Egesz korrektnek tunik, fill port / flow indicator/ha jol latom szabvanyos g1/4 csatik /fsza gyari ventik . Ha jo aron lesz, akkor jo valasztas lehet. -
törölt tag
válasz ZrogNV #11579 üzenetére
Figyi.... Nekem dark rock pro 4em van egy corsair 450Dben.
Jelenleg 4.5ön van a procko(6700K). Feszhez nem nyúltam és keményebb játékok alatt 55-58 fokos.
És még mindig nincs hangja a hűtőnek. A ház ventilátorai jelenleg hangosabbak.Mi az értelme AIOnak ebben a szegmensben?
Szerintem csak a dizájn. -
ZrogNV
tag
Megpróbáltam utána nézni, de csak azt találtam, hogy front-ra ne rakjunk radiátort.
(nem kötözködésből írom, elhiszem amiket írtál)
Egy jól szellőző házban megértem az air előnyét, H440-et nem feltétlenül tartom ennek.
120-240-es hűtőket értem, hogy megfognak, de 360? ha azokat is akkor mi az értelmük?
2x 3x áron vannak, tartósságban labdába sem rúgnak.Speed(R)
Ezt a kört 2x lefutottam AMD-vel igaz GPU témában.
Reménykedem, de nem vagyok bizakodó.
Ha jó is lesz, lehet csak azok számára munkaállomásban gondolkodnak.
Számomra jelenleg elegendő 8 mag, magas GHz-en.Lehet elgondolkodom az épített vízen.
AMD-re várva még úgy is van időm tervezgetni.“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ZrogNV #11576 üzenetére
A csoda már megtörtént AMD oldalon, olcsóbban jobb választás sok esetben, csak a felhasználás dönti el, megéri-e mégis Intelt venni.
A házadba AIO nem ajánlott, ahogy előttem is írták, ha már 50kt el akarsz verni pluszban, lehet 9900K a 9700K helyett, rá meg egy top lég, 15-20 körül már olyanokat lehet szerezni, ami mellett a 240es AIOk elbújhatnak. -
Grózi
Topikgazda
válasz ZrogNV #11576 üzenetére
H440 esetén maradj top légnél-ha rákeresel akkor hozza a tapasztalataim.Dióhéjban a Macho Rev.B. nagyságrendekkel jobban teljesített abban a házban a kompaktoknál.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
i7 9700k-t szeretnék hűteni (ha nem történik csoda AMD részről vagy nem zuhan be az i9 ára)
min 5 GHz-en járatva (remélem többre is képes lesz)
NZXT H440-es házban.
Jelenleg egy Be Quiet Dark Rock Advanced C1 van elfekvőben.
Amire váltanék: Dark Rock Pro 4 vagy NH -DT15Viszont erősen elgondolkodtam az aio-n, mert kezd zsúfolt lenni a ház.
Keresetem teszteket, de egyértelmű eredményt nem kaptam.
Max 50-et szánnék erre a témára.
Amiket a tesztek jónak hoztak EK Predator/Phoenix, Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
ezek az áruk miatt nem opciók.
Maradtak ezek:
360 Be Quiet, esetleg a Corsair még belefér (Thermaltake nem prémium nem tudom mennyire jó)
280 Evga, NZXTMindenre nyitott vagyok, egyedül a hűtés és zajszint számít a megadott kereten belül.
“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
hrobert82
újonc
Köszönöm de megoldódott, felvettem a kapcsolatot az NZXT képviselettel is de épp ma kijött egy frissítés és ez orvosolta a gondot.
-
BerserkGuts
őstag
8700k teszt sajna nincs benne sokminden de a h100i-ről ellehet indulni meg egy hyper212 régi kedvenc hűtőm elvérzik simán szegény
A Cinebench teszt az még az aidánál meg prime-nál is jobban terhel ha jól udom
-
-
hrobert82
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy NZXT Kraken x62 vízhűtőm ami egy i7 -8700-as procit hűt, alaplapom Asrock Z370 Killer SLI, Win10 Home.Szépen hűt, semmi gond nincs vele, CAM szoftver is rendben ment eddig, viszont most frissítettem és a legújabb verzióval elkezdte azt csinálni, hogy a gép indítása után kb. 4-5 perc múlva hirtelen felpörgeti a procit 80%-ra, hőmérséklete felmegy 50-60C°-ra.
De ez 1-2 másodperc, utána vissza áll normálisra. Eltelik pár másodperc és utána megint felugrik majd ugyan ugy 1-2 másodperc múlva megint vissza áll normálisra.
Ezt így ismétli fél percig kb. és utána be áll normálisan és ezt minden indítás után eljátsza.
A gép teljesítményét nem befolyásolja, nem lassul be, nincs akadás, semmi ilyen.Tudna segíteni valaki, hogy ezt miért csinálja?
Esetleg valami tesztet csinál mindig vagy ez szoftverhiba lehet?[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz BerserkGuts #11568 üzenetére
Ha eltekintünk a prime tól, akkor azért eléggé hűt ám a h80 as, és az olcsobb házakba is aránylag könnyen beszerelhető.
Ha össze kell rakni 50 gépet, akkor ugye nem mindegy, hogy mennyi a gépház, nem a legolcsobb szart választottuk, de éssszerű határon belül tartottuk,inkább a házon spóróltunk a tartalom helyett.
Sem tápon sem a cpu n nem.
A ram sebessége sem számít, ugyan 3000 es került bele, de nem volt a sebsség miatt drágább, vagy nem sokkal, és hát a 64 giga az önmagában sem olcsó.Itthonra drágább/ nagyobb házat vettem, pont azért hogy beférjen akár egy 360 as hűtő is, és nagy vga is,
jó szellőzés stb..
A cégnél számít a ház mérete is a cipelés miatt.
Itthon ugye, egyszer kell elkinlódni a rendeltetési helyére, utána max a kitakaritáskor kell mozgatni.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz BerserkGuts #11568 üzenetére
Nem feltétlenül kevés a H80, lévén 38mm a radi, egy jobb lég szintjét tudja.
Szimplán azzal van gond, amivel ki van akasztva a CPU, de nem ismétlem. -
BerserkGuts
őstag
válasz Core2duo6600 #11566 üzenetére
Azért oda kevés az a kicsi
2xjobb ha 2xnagyobb radiátor és dupla venti hűtené azt a 8magot eléggé elbaltázták a vásárlást.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Morris
veterán
válasz Core2duo6600 #11566 üzenetére
A dark rock pro anno nagy mennyiségben volt hibás.
A procival érintkező talpa nem volt sík. -
Core2duo6600
veterán
válasz #65537792 #11552 üzenetére
A cégnél is rakunk össze ilyen gépeket, igaz itt bent valamilyen Asus lappal talán Tuf Z390 Pro Gaming és ugyanúgy 100 fokos a prime alatt, ha engedem neki, hogy visszavegye a teljesítményt, akkor beáll 3,5 - 3,6 ra, ebben az esetben 80 fok körül van.
Hogy minden lap , minden cpu, vagy minden hűtő hibás lenne azt nem hinném.Ha nem engedem neki, hogy visszavegye akkor 100 fokos a prime alatt az összes gép, ill. volt amelyik ki is akadt már, vagy egyszerűen lekapcsolt.
A legfrisebb prime ot használtam.
Ha alapon van a bios akkor visszaveszi az asus 3,6 körülire.Lehet, hogy az otthoni gépben a hűtő nem 100-as majd cserélni is akarom, de hogy a bentieknél mindegyik hűtő amik Corsair H 80 asok mind hibás lenne, azt kétlem.
+ ne felejstük el, hogy az I9 9900K 8 magos cpu, ugyanakkora helyen, mint a korábbi 4 magos, amivel semmi gond nincs, 80 fokon van több óra prima után is, ekkorra persze már megjön a vízhűtő hangja is.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mihione
őstag
válasz BerserkGuts #11562 üzenetére
Igazabol pont az a lenyeg h annyira nem sokat kell rakolteni,cso kell par fitting,egy tartaly,egy 240-es radi pluszba es ami a legnagyobb tetel egy gpu blokk.pumpa,cpu blokkon tudok sporolni kb 30k-t,tobbi meg ebay/alirol occson megvan,csak gpu blokkbol lenne jo valami hasznaltat talalni mert az onmagaban 27k :/
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
BerserkGuts
őstag
válasz mihione #11560 üzenetére
Ennyi időt és pénzt rászánsz akkor valami minőségit csinálj amiben sokáig bírja a pumpa legalább 6évig.
Mondjuk nem ismerem mik a bajok meg mi lesz majd mert első vízhűtésem de kíváncsi vagyok meddig bítja ez a gyári fútószalagos azt mondják max 6év és tönkre megy a vízpumpa mindnél.
-
Morris
veterán
válasz Intruder A 6 #11557 üzenetére
Az x52 nem jó?
Alzánál le van akciózva 35k-ra. Szintén 72 hónap garival. -
mihione
őstag
válasz #65537792 #11559 üzenetére
Mondjuk ez is igaz...en kifejezetten szeretek a geppel mokolni,ugyhogy nagyon erik az epitett viz (amugy is regi almom egy merev csoves rendszer,most meg pont lattam egyik forumtars megoldasat a cm aio custom loopositasara,amolyan budget megoldaskent lehet kiprobalom,aztan onnan mar csak cpu blokk es pumpa kell a tovabbfejlesztesre)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mihione #11558 üzenetére
Csak vannak akik nem akarnak/mernek ezzel foglalkozni. Lehet sokan azt sem tudják hol kezdjék a vásárlást.
Kell radi, tartály, pumpa, ilyen cső, olyan csatlakozó. Szerintem az épített víz az a számtechben a legtöbb műszaki jellegű affinitást igénylő szösszenet.
Egy ilyet haza viszel. Berakod. Oszt megy. Jah és RGB-s.
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz #65537792 #11556 üzenetére
Holy shieet...pont tnap neztem mennyibe lenne egy epitett viz.igaz byksi/barrow cuccokal szamoltam de 70k korulre jott ki cpu/gpu blokkal es 2x240 rez radival.50k-bol siman kijon egy epitett viz csak procira
-
törölt tag
válasz Intruder A 6 #11555 üzenetére
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Eldöntöttem! NZXT KRAKEN X62 a kiszemelt, hol érdemes megvenni? hol adnak rá több garit?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #65537792 #11552 üzenetére
Vagy szimplán túlzott terhelésnél nézi..a friss FMAs Prime95 brutális, i7-8700ból 130Wot szedett ki pl., aztán szerencsétlen default 65W TDPvel szerepel. A 9900K már az AVX verzióval is 200Wig szalad, aztán tedd mellé, hogy mekkora a DIE..nem meglepő az eredmény, forrasztott IHS ide vagy oda.
-
BerserkGuts
őstag
válasz Core2duo6600 #11549 üzenetére
4790k gurus teszt.
Nálam minden okés 1.4V-on hajtom a 2600-at 4.1GHz-en és játék alatt se (BFV) megy fel 50fölé.
CBR20 is 60-65foknál nem volt több sose.
240 EX Captain.Minőségre egy víznél a levegő bubi is bezavarhat ha sok van benne már ha látni.
Vagy ha selejtes és nem pumpálja át a vizet. [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ott egyértelműen nem jó valami. Vagy a hőfokszenzorok mutatnak fals adatot vagy a hűtő rosszul van fent. Vagy rossz.
-
Cobrusz
senior tag
Milyen lapban, milyen hűtéssel?
-
SZKEBE75
senior tag
válasz BerserkGuts #11547 üzenetére
Szóval egy jobb léghűtéshez képest kb tizen épphogy fokot lehet nyerni, mint egy jó kompakt vízhűtés.
Nézegetem ezeket a hűtőket, a mugen max-al nemigazán merem prime-olni az i7 9700k-át kisebb tuningnál is hamar felugrik 100c-ra.
Most vagy házat, vagy hűtőt kellene cserélnem, vagy mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
BerserkGuts
őstag
prime-os teszt
-
Core2duo6600
veterán
válasz Intruder A 6 #11545 üzenetére
2 poszttal elötted
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Ryzen 2700X-re keresek kompakt vízhűtést, ki mit tudna ajánlani?
-
blu79
addikt
Sziasztok! Néhányan mint tudjátok R. Triton vízhűtésem van... sajnos pár hete történt hogy meghibásodott ez is ...és kezdett ereszteni... . A Haswell topicban mint írtam az alaplapom meghibásodott elvittem megjavítani amit meg is csináltak és kb 1 hétig tartott... aztán végleg bedöglött , mivel kaptam rá garit a javításra így felajánlottak egy másik lapot amit elfogadtam és rájuk bíztam az ''átpakolást'' ... nagy hiba volt! A vízhűtésem szempontjából... Mivel ''érzékeny'' darab magam kellett volna ezt elvégezzem....a vízhűtés átszerelését... észre is vettem hogy a pumpa csatlakozót picit ''megtépték'' és hát.. itt kezdett ereszteni... így sajnos azt kell hogy mondjam .. vége lett ennek is... . De kívülről tömítőanyaggal megjavítottam... így még az hűt , nem tökéletes (néha 1-2 csöpp van de nagyon ritka, persze papír van alatta) de teszi a dolgát . A cserén gondolkodom persze de nem tudom milyen legyen.. ez annyira tetszett. Létezik valami hasonló? Nézegettem de mintha nem lehetne már Tritont kapni... Esetleg tudja valaki hol lehetne kapni Tritont vagy valami hasonlót?...
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
törölt tag
válasz MurkaLap #11542 üzenetére
- Arctic Cooling Liquid Freezer 240+Liquid Freezer 120
- Cooler Master Nepton 140XL & 280L
- Corsair H80i GT
- Corsair H100i
- Corsair H105
- Corsiar Hydro H110i GT
- DeepCool Captain 120 AIO
- Deepcool Gamer Storm Captain 360
- Enermax Liqmax II 240
- LEPA AquaChanger 120
- LEPA AquaChanger 240
- NZXT Kraken-Serie -
MurkaLap
csendes tag
Hali.
Vízhűtőt keresek. 1700X-et hűtene. Mit ajánlotok?
Emberi áron azért. Köszi
Corsair és NZXT-n gondolkoztam
Szép napot -
Core2duo6600
veterán
válasz Speed® #11540 üzenetére
Friss, az aktuális letölthető változat.
https://www.mersenne.org/download/Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Core2duo6600 #11539 üzenetére
Friss (FMA3) Prime95? Az alatt ne is csodálkozz, 65W TDPs i7-8700ból 130Wot hozott elő, irreális terhelést ró a procira.
-
Core2duo6600
veterán
Kipróbáltam azt is, hogy minden hűtést max ra tettem, majd elszállt a gép, de ugyanúgy 100 fokos volt prime 95 alatt.
Nem értem miért ilyen meleg.Kezdem megutálni ezt a hűtőt, lehet cserélni kellene, de milyenre ?
Ahány oldal annyiféle eredmény mint a legjobb hűtő, a gépházba lényegében bármekkora elfér a tetejébe.Melyik a best by ?
-
Grózi
Topikgazda
válasz Core2duo6600 #11536 üzenetére
A ventiket külön tedd a lap pwm-s/hybrid aljzatára és vezéreld őket AiSuite-l.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Breaker
tag
válasz zsigomark3 #11528 üzenetére
Igen, rajottem… végülis rendeltem egy bracketeket hozzá, igy majd be lehet épiteni. De közben arra is, hogy a jelenlegi 2 ventis levegohutes is tokeletesen ellatja 4.8Ghz-en, igy lehet hogy meghirdetem az egeszet itt PH-n.
[ Szerkesztve ]
MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
Core2duo6600
veterán
válasz jaffa 2843 #11534 üzenetére
(#11534) jaffa 2843 , (#11535) cyberwarfare
Igen, az usp be van kötve , és a ventik a pumpából kijövő kábelre vannak csatlakoztatva.
Maga a pumpa meg a cpu fanra van kötve, ennek a pumpának nincs sata tápja.Programtól és kodektől, meg a magától a videotól is függ a hömérséklet.
A bios alap, és a frissítés megvolt utobbival kezdtem a telepítés elött.
-
törölt tag
válasz Core2duo6600 #11533 üzenetére
Rá van dugva az alaplapra az usb csatis csatlakozó amit a pumpába kell dugni?
A venti problémára próbálj egy BIOS alaphelyzetet, ha nem akkor egy frissítést. Utána windows re-install.
Amúgy, ha ezek nem oldják meg ott valami nagyon nem kerek. Ha mázlid van, akkor valami progi cseszett szét valamit.
-
jaffa 2843
Ármester
válasz Core2duo6600 #11533 üzenetére
USB-t rádugtad a pumpára és az alaplapra is rendesen? A ventiket pedig a rendesen a pumpára kötötted és nem a lapra, igaz? Corsair alapból a vízhőfokot nézi és nem a CPU maghőfokot. Ventikre rákattintasz akkor ott lehet változtatni.
Jó is lenne, ha 50 fokos lenne a procim konvertálás közben.#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Core2duo6600
veterán
válasz jaffa 2843 #11532 üzenetére
Feltettem az említett progit, performancre tettem mindent, mégis néma csend.
Ugyanakkor azt is megfigyeltem, igaz ez nem kapcsolódik a folyadékhűtéshez, hogy a ház ventik is vagy leállnak, vagy emelkedik durván a fordulaszámuk,kisebb terhelésre is, zavaró az jellegzetes veni indulás hang amit kiad az első 1-2 kőr alatt, már uninstaláltsam a lap saját progiját is, mert az meg felülírta az uefiben eszközölt beállításokat is, de nem akar sehogysem jó lenni.
Nem vagyok ellene a csendes gépnek, de nem hiszem, ha terhelem és 50 fokosak a magok egy video konvertálásnál mondjuk, akkor nem lenne szükséges a radiátorról lefújni a meleget, és álltak végig a ventik.
Ami még feltünt, hogy a csöveket megfogva nincs különösebb különbség, a 2 közt, holott azért kellene határozottan érezni, hogy melyik a hideg és melyik a meleg oldal.
Bent a cégnél van egy gép ami egy 7700 K és azon egy 280 as hűtő van szintén a corsair től, meg nem mondom a pontos típusát, na ott durva különbség volt a 2 cső közt.
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
válasz Core2duo6600 #11531 üzenetére
Corsair Link-kel tudsz rendes saját hűtést fabrikálni magadnak. iCue-t nem javaslom. Nagyon bajos a kezelőfelülete és teljesen megöli a felhasználói élményt az átgondolatlanságával, plusz kevesebb infot jelez ki.
-
Core2duo6600
veterán
Van egy Corsair H 100 v2 es hűtőm egy Core i9 9900K -n, a cpu alapon megy, nincs tuning.
Az alaplap egy Gigbyte Z390 MasterSokszor észrevettem, hogy leállnak a hűtő ventilátorai
Mit és hogyan kell beállítani, hogy csendes és hatékony legyen ?
-
szasanyi
félisten
Ismer-e valaki olyan oldalt, tesztet, bármit ahol a kompakt vízhűtések esetében találhatók részletek a hőátadó felültről? Konkrétan arról, hogy ha nem sík, akkor a kiemelkedő rész akkor az:
- milyen (kör vagy négyzet alakú)
- mekkora méretű (átmérő / oldal méretek és a kiemelkedés vastagsága)
Nem sok ilyen van, de azonkál sem a gyártói oldalon sem máshol nem találok ilyen infókat. -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Enermax Liqmax II 240 - em van eddig LGA1155-ben volt.
Most váltottam AM4-re, lehet ehez venni valami upgrade kittet?
Sajnos az enyém egy régebbi kiadás, akkor még csak AM3 volt! -
Breaker
tag
Jól megszívtam... a Thermaltake Core P5-be nem lehet beszelerni a saját Floe Riing 280-asukat, mert tul rovid a cső, nem ér el a CPU blokk a cpuhoz.. Beépítő keretet meg nem is lehet rendelni magyarorszagrol. Francért nem lehet ezt feltűntetni a vizhuton.
MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
törölt tag
25-30e között melyik a legjobb 240-es kompakt vízhűtő?
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Valaki esetleg hasonlított már össze 2x120mm es radiátor és 1x240-et?
Úgy gondolom jobbnak kéne lennie a 2x120-nak.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Core2duo6600
veterán
válasz jaffa 2843 #11518 üzenetére
A blokknál szerintem nem zavaró a fehér fény.
progi nélkül nem tudod kikapcsólni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
törölt tag
válasz jaffa 2843 #11516 üzenetére
Az a jó a corsair szoftverben, hogy nagyon pontosan tudod megadni, hogy bizonyos C-on mennyivel forogjon a venti. Akár ki is kapcsolhatod IDLE-ben.
Nem fogja megérezni a géped. Kis erőforrású progi. -
jaffa 2843
Ármester
válasz Core2duo6600 #11517 üzenetére
A blokk, meg talán a ventik is, de az kevsébé gond, mert csere, aztán kész.
Csak a blokk, ha jól látom. A ventik meg a rad nem világít ennél a modellnél szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz jaffa 2843 #11516 üzenetére
Maga a radiátor vagy a ventik világítanak ?
-
jaffa 2843
Ármester
válasz #65537792 #11515 üzenetére
Ha nem akarok egy 30. szoftvert is futtatni a háttérben, akkor is van lehetőségem az alaplap custom curve-ét használni a hűtőhöz? Világítás meg talán nem szűrődik ki annyira egy zárt házból.
Hihetetlen, hogy egy onboard memory-t nem sikerül ennyiért ráhegeszteni, holott már minden egérben benne van ugyanez a feature.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jaffa 2843 #11513 üzenetére
Ha megnézed a csomag rész a "USB cable for Corsair iCUE Integration". Ezzel kötöd össze a hűtőt az alaplappal, hogy szoftveresen vezérelhető legyen.
A WEB-ről leszeded a szoftvert és tetszésed szerint tudod vezérelni a ventiket, pumpát és világítást. Szóval igen, fogsz tudni csinálni egy csendes, nem világítós AIO-t.
Az OC-t meg majd kitapasztalod, hogy adott fordulaton(venti,pumpa) mennyire tudja hűteni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz jaffa 2843 #11513 üzenetére
Én úgy tudom, hogy van a Corsairnak olyan hűtője is amiben eleve nincsenek fények.
-
jaffa 2843
Ármester
Üdv!
Vizezni szeretném az alábbi CPU-t, ezen paraméterek figyelembevételével:
- i7 8700k oc
- CM690 II ház tetejébe
- a tökéletes metszetét szeretném a hűtési teljesítménynek, zajszintnek és a gari időnek.
A lényeg, hogy idle észrevehetetlen legyen, de terhelésnél se nyomja el a PS4 Pro sugárhajtóművét. Garancia időből nehezen békülnék ki 5 évnél kevesebbel.Első blikkre ezt néztem ki, amennyiben a fényeket végérvényesen ki lehet iktatni mindenféle hülye szoftver futtatása nélkül.
- CORSAIR Hydro Series H115i PRO RGB[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz #65537792 #11509 üzenetére
A csili-vili világítás és a milyen hardver van a gépben az az ő dolga.
Téged ne foglalkoztasson.Nekem és neked sincs közünk hozzá hogy ő mit tud és mit nem, de informálni és segíteni lehet ha kérdés merül fel.
Én sem és te sem értesz mindenhez az élet minden területén ezt kéne megértened.Én sem értettem a gépekhez. De minimális affinitásom volt, ahhoz hogy megfelelően párosítsam és összerakjam az alkatrészeket, amit aztán gyakorlati úton, utánaolvasással és fórumozással bővítettem tovább a tudásomat.
A fórumtárssal kapcsolatban meg most már sok lesz az off.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz #65537792 #11505 üzenetére
Az hogy kinek mije van az a saját dolga.
Ő egy hibával találta szembe magát amivel kapcsolatban nagyon jól tette hogy kérdezett, mert úgy tűnik nincs tapasztalata ezen a téren. Erre kapott válaszokat ami a megoldás is lehet az ő esetében.
A probléma csupán ott van, hogy mindezek ellenére olyan műveletet szeretne megcsinálni ami értelmetlen, mert egy AIO-ról van szó, és amit véghez szeretne vinni a folyadék cseréjével feleslege és nem az általa tapasztalt hibára megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz MILON12 #11503 üzenetére
Fentebb írják mi a baja és mi a teendő vele.
Az AIO-k 98%-át nem tudod újratölteni. Ebbe tartozik a tiéd is.
Vagy fogod és szétbontod, de akkor azt már nem fogod tudni összerakni úgy mint volt gyárilag csak gányolással...[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz MILON12 #11497 üzenetére
Szvsz az lesz a baj,hogy a radiátor csövezése felül van,nem alul,így buborék keletkezik.
Úgy el tudod rendezni,hogy a csövek lefele legyenek?
A radit a gépház tetejébe tudod rakni?Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
VTom
veterán
válasz MILON12 #11497 üzenetére
Nem normális, levegős a rendszer, és a buborék bejut a pumpába. Csak idő kérdése, hogy megadja magát.
Próbáld meg máshogy elrendezni a radit, ha úgy is jelentkezik a hang, gariztasd.
Ha még elállási időn belül vagy, akkor mindenképpen küldd vissza, és vegyél egy másikat.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- BMW topik
- Egy korszak vége
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851