- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Billentyűzet gondom van
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
Kéne még a lapod ventialjzatainak lábkiosztása.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
robyg
senior tag
válasz Speed® #11287 üzenetére
Maradok annál a hűtőnél amit irtál néztem tesztet jó dicsérik.
Még egy kérdés összefoglalóba olvastam a hogy kell rádugni az alaplapi pines csatlakozókra de nekem nem világos.
Az alaplapom Gigabyte z-97x gaming 3 van rajta cpu meg cpu_opt csati.
Tudnátok segiteni a pumpát meg a ventiket hova dugjam?
-
Grózi
Topikgazda
Amd-ben nem vagyok otthon,nem tudom mi számít jónak.Az viszont biztos,hogy csak 2-5 fokot nyerhetsz maximálisan nagyobb fordulatú ventivel mint egy 1200-1500 rpm-s minőségi darabbal-pl az Apache csak 1300-t forog,de ha ipari ventit teszek a radira akkor is csak 3-4 fokot nyerek.És míg az első csendes,addig az utóbbitól megörülsz.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Bossp
addikt
2700x idlben is felntud ugrani 50-re a balfasz spike-ok miatt. Foleg ha auton nyomod. Nincs azzal gond de azt vedd szamitasba hogy auton annal nagyobb a boost orajeled minel huvosebb a proci ezert raktam a 2700xemre 2 db 3000rom es noctuat igy 40-50 kozott mozig BF V alatt all core 4400 Mhz körüli boostal.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
veterán
válasz Beholder1988 #11289 üzenetére
Múlthéten sikerült beszerezni a Corsair H115i-t, de még csak valamelyik nap tudtam bele rakni.
Nem sok mindent próbáltam vele csak a LOL-t és annál olyan 55 fok körül volt ami azért szerintem nem kevés. Igaz a gyári ventiket lecseréltem Aerocool-ra és csak most veszem észre, hogy ezek 1200 RPM-et tudnak csak. Szerintetek vegyek másikat? Világítás miatt cseréltem az eredeti ugye nem világít.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Beholder1988
kezdő
A kompakt vízhűtések közül mit ajánlotok?
Én ezeket szedtem össze
Cooler Master Masterliquid ML240L
Corsair Hydro H110i 280mm
Corsair Hydro H115i -
Grózi
Topikgazda
válasz Puma K #11285 üzenetére
Én a helyedben maradnék épített vízen,ott tudsz értelmes pumpát párosítani nagy radival.Ha viszont kompakt kell akkor vegyél egy Kraken X62-t vagy egy Corsair H115-t és használd ahogy van.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok
Tudnátok nekem segíteni?
Kompakt vizhűtést szeretnék venni a procira.
Hely hiány miatt csak egy radiátoros verzió fér el.Ha netán az nem jó tudtok ajanláni?
-
Puma K
nagyúr
280-asok közül, melyiknek lehet jól szabályozni akár csak simán alaplapról a pumpáját extra szoftver nélkül?
Erről mi a véleményed?
Splicing 2 Cooler Master All-In-One Liquid Coolers Into a Custom Loop | Cooler Master Nepton 240M
A Nepton 240M-et összepárosítani ezzel: [link]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Grózi
Topikgazda
válasz Puma K #11282 üzenetére
420-ba nem lesz választék,280-ban azért akad bőven.280 fölé menni csak normális pumpa esetén van értelme,az átlag aio pumpa a rendszer leggyengébb láncszeme.
-
Puma K
nagyúr
Melyik az a 280 és a tőle nagyobb 420-as kategóriában az 1-1 legjobb ár/érték arányú kompakt?
A ventilátorok nem érdekesek, mert NB-eLoop B14-PS Black szendvicsben lennének.
Vagy a 420-as kategóriában csak az Alphacool Eisbaer 420 létezik...?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Qlux
tag
Sziasztok! Beszereztem egy Corsair h115 pro hűtöt, de valamiért nem kapcsol ki a világítás, ha kikapcsolom a pcmet. Ráadásul olyan,mintha a pumpa is menne. Kikapcsolt állapotban halk hang hallatszik a gépházból. Ha kinyomom a tápot, akkor nem világít. Valaki tapasztalt ilyesmit?
-
sakto
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy vízhűtést Ryzen 2700X alá,rohadt hangos a gyári hűtője. -
Ajzi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni vízhűtéssel kapcsolatban. A mostaninál kisebb házra váltok, és abban nem fér el a dark rock pro 3, valamint eleve ki akartam próbálni.
Milyen vízhűtést ajánlanátok kezdésnek 15-25 ezer forint környékén? Nem számít, hogy néz ki (bár az NZXT kraken nagyon fancy színes ) az lenne a fontos, hogy minél halkabb legyen, illetve, hogy megbírkózzon egy i7 5820K-val, amit esetleg feljebb húznék a gyárihoz képest. (a léghűtés sajnos csak zaj árán tudta ezt kezelni még alapjáraton is)
Előre is köszi!
-
Grózi
Topikgazda
válasz koko52 #11270 üzenetére
Mindegyik aljzat a beállított profil alapján szabályoz a cpu hőfok függvényében.Ha valóban hybrid aljzataid vannak(ellenörizd a Manualban-lásd Összefoglaló ) akkor tud feszültségalapon is szabályozni.
Rákötöd valamelyik sys/cha fan aljzatra a pumpát és beállítasz egy görbét a cpu hőfok függvényében.
A pumpát nem célszerű porig levinni,tehát alap hőfokon is legyen egy 60%-s fordulat és onnan ízlés/fül/hőfok alapján szabályozod felfelé.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Csak tegnap volt több mint 10 hsz.-nem tudom mit néztél...
A pumpának azért célszerű lejjebb lennie,hogy nehogy bent ragadjon egy légbubi.
És légyszí szabályozás ügyben ne adj tanácsot ha nem értesz hozzá-pumpát feszültségalapú aljzatról lehet szabályozni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
koko52
nagyúr
-
Bossp
addikt
válasz koko52 #11270 üzenetére
Nem tudom mennyire komoly a lapod. De ha nincs kulon szenzi akkor minden a cpu hő szerint emelkedik. Nalam kulon be lehet allitani mind a 8bcsatit hogy melyik hit nezze es kulon hoprofilt kapnak. Ha csak egy szamszerusitett target tempet tudsz allitani az proci lesz minden fanhoz.
-
koko52
nagyúr
Igen, csak eddig ahogy a pumpa ha emelkedett akkor a ventik is. Honnan tudja, hogy több meleg érkezik a radiátorba. A chassis csati gondolom a ház hőjével gondolkodik. Szabályozható az összes. (5 tűs)
Szabad fordításban: Hibrid ventilátor-csatlakozókVedd át a teljhatalmat a folyadékhűtésed ellenőrzése felett! A Smart Fan 5 egyenesen a hibrid ventilátor-tüskefejekről kapja a másodpercenkénti információkat a hűtési teljesítményről, ezáltal abszolút kontrollt biztosít a teljes számítógéphűtés felett.
Minden hibrid ventilátor-csatlakozó automatikusan felismeri a rákapcsolt eszközt, sőt, azt is, hogy az éppen egy pumpa, egy normál vagy egy PWM ventilátor.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Üdv!
A mobon csak 1 cpu fan csati van a többi a házé. Előző lapomon 2 volt (op feliratú volt a másik a vízpumpának). Most a vízpumpa a cpu fan-on van a hűtő ventik pesig a Cha 1-en. Jó így? Manual szerint automatikusan érzékeli a lap, hogy mi van rákötve és szabályozza. (Hybrid system) Ez hihető? Vagy vegyek elosztót és kössem őket egybe?
Aorus B450 M[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Bossp
addikt
Hát féléve nincs egy komment sem.
Végül 2db Noctua NF-f12 Industiral 3000 mellett döntöttem alzán volt (ajándék áron 7k-ért). Viszont előre szeretném bekötni a radit, Egy Raijintek Orcusom van, azt szeretném kérdezni hogy itt kívül van a pumpa és mintha valahol azt olvastam volna hogy annak mindenképp lefelé kell lógnia ez menyire valós? mert lehet az ház elejéne az alsó részébe tudom csak bekötni a 240-es radit és az max egy szintben lenne a fejjel vagy picit lentebb.
-
Bossp
addikt
A Silent Wing 3-nak jobb az Air oressure tulajdinsága a másiknak az airflow. De úgy tudom az aur oressure kell jobban a radiknak a másik inkább ház hűtésben lenne jobb.
Másik ha előre szerelném és kintről tolna befelé a levegőt nem járnék jobban a procihővel? Gpu-m-al nincs gond nem fajna neki gyari beallitasokkal 66 C fole nem megy a 1080 Ti-om."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
válasz juliensorel #11260 üzenetére
Melyiket ajánlod belőle? PWM-es vagy a 4-es ami nagyobb maxot tud leadni? Mennyire hangos az? 34 dBA-t írnak de minőségi hűtőnél talán az sem olyan sok.
-
Bossp
addikt
válasz juliensorel #11260 üzenetére
Ez jobb mint a Silent wing 3? 🤔
-
Bossp
addikt
Sziasztok! 240-es Aiora best ventik? Esetleg érdemes fölédobni 14 centiseket? Bár most úgy vannak a ventik hogy alulrol fujja kifelé gondolom így jobb a hatásfok mintha szívná.
Raiijintek Orcus 240 RGB gyári hűtőkkel megy jelenleg. A lapom nem csak pwm es ventiket tud vezérelni bár gondolom a legjobb úgy is olyan (:."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Kolbi_30
őstag
válasz juliensorel #11257 üzenetére
Nem a dedikalt pumpa aljzatba dugta a pumpat, mert rövid volt neki a kabel hozza.es 1100 fordulaton megy neki a venti dugaljbol.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
juliensorel
senior tag
válasz Attila1007 #11255 üzenetére
Evga led sync. Neha az is eldobta a megjegyzett szint, de altalanossagban jol mukodik, igazabol egyszer beallitottam azota csak fut a hatterben, a rendszerrel indul.
-
Attila1007
csendes tag
válasz juliensorel #11254 üzenetére
Rendben köszi, és a ledeket mivel állítgatod?
-
juliensorel
senior tag
válasz Attila1007 #11248 üzenetére
Flow controlt torold a faszba, hulladek, teves adatok.
“Aio pump” aljzatokhoz sose lehet beallitani gorbet, auto jelleggel mennek, en DC kepes cha fan-ra szoktam dugni a pumpat es ott beallitom fixrpm-re, ahol mar halk, clc 240 esetben fix ~950 Rpm-en jaratom.
A ventik jok ugy T osztoval.
Usb-t en ia haszbalom, led control miatt mertt a vga-m is evga. -
llacee
őstag
válasz juliensorel #11238 üzenetére
Na beszereltem a H55-öt a 1080GTX-re, a radiátort a házból kivezető ventihez raktam
1óra frek emelt bencsmárkozás után max. 57fokos volt a GPU hangja egyáltalán nincs.Viszont az AIO header-re nem ér el a pumpa kábele csak egy házhűtőhöz, van valami max rpm, amit már esetleg nem bír? A leírásában nincs erre utalás. Most 1100-on van a radiátor és a pumpa is.
-
sheep
addikt
válasz Speed® #11251 üzenetére
Jólvan, kipróbálok egy Macho 120 sbm-et először, remélem nem lesz gond a mérettel.
Aztán ha nagyon nem lesz jó vmi még mindig lehet vizezni.
Köszi a tippet![ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
sheep
addikt
válasz Speed® #11249 üzenetére
A Macho/SBM nálam is képben volt (van), csak nem vagyok benne biztos hogy elférne. Az alaplapon van egy elég masszív vrm borda, és lehet hogy útban lenne. A legjobb lenne kölcsönkérni és kipróbálni, csak sajnos ezt nem tudom megoldani, és biztosra kell mennem.
A Cryorigről biztosan tudom hogy passzol (L126 mm x W123 mm x H145 mm), mert kb. mindenki azt rakja bele ebbe a házba mivel épp elfér.
A Fuma pedig sehol sem kapható sajnos, bár méretre lehet hogy jó lenne az is. Ahogy nézem 2 ventis, szóval a hűtéssel nem lenne gond.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Attila1007
csendes tag
válasz juliensorel #11210 üzenetére
Sziasztok,
juliensorel: köszi a válaszod be is szereztem egyenlőre még nem tuningoltam így viszonylag
alacsony fordulatszámon terhelés nélkül 30 fok, pár egymásutáni cinebench futtatás után pedig 50-53 fokos,
gondolom ezek elég jó értékek szóval biztos jól van felrakva meg ilyesmi.A kérdésem hozzád vagy valaki máshoz, jelenleg az említett evga clc 280-as hűtőt egy asus rog strix x470-f gaming alaplappal használom, most úgy van össze rakva hogy a 2 venti a cpu csatira van rádugva egy splitterrel(eredetileg egyiket a cpu_opt-ra dugtam de valamiért nem indult el meg jobb így hogy egyszerre irányítom a kettőt), a pumpát pedig az alaplapomon található aio_pump csatira és még az usb-jét is bedugtam mert miért ne.
Így tudok igazából mindent vezérelni a ventit bios-ból a pumpát az evga szoftveréből(evga flow control), de az elég nagy rakás f*snak tűnik, egyrészt cpu-ra azt hiszi 80 fokos miközbe 30 (bios + ryzen master + core temp alapján), folyadék hőmérsékletére 31et ír gondolom az jó. Másrészt azt írja a pumpa maxon 2850 rpm-en megy minimumon pedig 1950 ami nekem szintén f*szságnak tűnik.Úgy hallottam tényleg irányítja a többi ventit lehalkítottam és ezt meg maxra meg minre és azért hallottam a különbésget levett oldallappal.
Szerintetek érdemes lenne valahogy átvariálni? Ahogy néztem igazából a 2 cpu, a 3 házventi és a aio_pump csatlakozóm között semmi különbség az alaplapomon ugyan olyan teljesítmény és áramerőség mind hibridnek tűnik, csak spec alapján az aio-nak default a full speed a többinek meg q-fan controlled de külön az aio csatit mégse találtam a biosba hogy annak is be állítsak valamit görbét (lehet csak máshol van és én voltam a béna?)
ott volt a 3 házventi meg a cpu de igazából a cpu opt is hiányzott a listából. Még ami fontos infó lehet, hogy a pumpa 3 pines (vagy minden pumpa az?). -
sheep
addikt
válasz juliensorel #11246 üzenetére
Köszi!
én is hajlok a víz felé, viszont én úgy gondoltam hogy a ház oldalára rakom, kifelé fújó ventikkel
kb. ilyen lenne:240-es AIO-ból jó a Deepcool Captain is, vagy inkább menjek rá a 100i-re? Vagy esetleg más ajánlat, max 40k-ig? A Deepcool kicsit jobban befér és olcsóbb, ennyi az előnye, mondjuk a kikapcsolhatatlan világítástól lehet agyf@szt kapnék)
[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
juliensorel
senior tag
-
sheep
addikt
Üdv
azon filózok hogy megérné-e egy kompakt vizet belerakni a Corsair 380t itx házba, egy 9700k procit hűteni?
A procit most még nem tervezem húzni, egyelőre elég a turbo is, de később talán kis tuning is lenne.
A házban elöl egy 20cm-es, hátul egy 120-as venti van, kétoldala nyitott porszűrős.
Léghűtésből max. 150mm-es megy bele (kb. az egyetlen elérhető a Cryorig H7), de a házban ki van alakítva hely a víznek, és kompatibilis pl. a H100i-vel, vagy a Deepcool Captain-nel.
Szóval a kérdés: nem túl acélos léghűtés ami belefér, vagy próbáljam meg inkább a kompakt vizet?
Minden javaslatot előre is köszönök!9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
llacee
őstag
válasz llacee #11233 üzenetére
Egy kérdés még, az alaplapon van olyan header, hogy aio.
Gondolom ide kell a pumpát csatlakoztatni a h55-ön, de milyen rpm-et ideális használni?
A radiátor ventit külön szabályozom majd, de előbbinél nem tudom mi a jó megoldás maradjon statikus értéken vagy párhuzamosan a ventillátorral emelni?Köszi!
-
senior tag
Sziasztok ! Érdeklődnék mi a véleményetek a Corsair H110i ről ? Melyiket érdemes venni, kerestem 3 Radisat is de kevés van, és elég össze vissza vannak a tesztek ! Mennyivel jobb szerintetek a Nagy 3 helyes radis mint a 2 es ? 40-60ezer között érdekelne újjonan
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
veterán
Sziasztok!
Végül úgy döntöttem, hogy lecserélem az In Win 805-C házamat és egy BeQuiet Dark Base Pro 900 Full Tower-t sikerül beújítani helyette ami szerdán jön meg.
Ez már eléggé nyitott és sok réssel rendelkezik, ebbe milyen hűtőt ajánlanátok?
Maradt a Ryzen 2700x és az Asus X470-F Gaming alaplap.
Még mindig olyan 40 ezer körül szeretnék venni hűtést és lehet használt is, csak garanciás legyen..[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
juliensorel
senior tag
válasz metttt #11237 üzenetére
Az egy teljesen jó hűtő, persze. Majdnem az összes AIO Asetek alapkon nyugszik, mind ugyanaz kb. Pl. az EVGA CLC240-nek ugyanez a blokkja, csak felülről nézve más a design, de az NZXT, Thermaltake is kb. mind Asetek. Használd megelégedéssel.
@llacee: ha van hely a házban én 240mm-es AIO-t vennék inkább, de egy 120-assal is valszeg megáll 60-65 foknál a kártya(lehet még annyi se lenne), sokkal halkabban mint gyári léghűtéssel. Én csak azt tudom, hogy nálam 120mm Arctic-al max 55C fokos volt a gtx1060 turbo max értékeken.
-
metttt
csendes tag
Na, végül rárepültem egy használt, de még bőven garis Corsair H100i GTX-re, ráadásul van hozzá csöndesebb venti is.
Az ajánlóba csak H100i van, de gondolom nincs nagy difi a kettő között. -
llacee
őstag
válasz juliensorel #11234 üzenetére
A honlapja szerint 215w a max peak power.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz mihione #11226 üzenetére
Nálam viszont a gép hangja kb. a legfontosabb, így még radira szerelés előtt csekkoltam vezérelve őket, konstatáltam, hogy rossz vicc a nyomásuk, légszállítás van, de ordenáré hangerő mellett, így már a tesztkörre is az Apache Black duót pakoltam fel..ég és föd.
A csövek pont ott jelentenek gondot, ahol igazán indokolt lehet egy AIO..kis rendszerek (ITX, kisebb mATX). Nálam már a Prodigyben is neccesen kellett hajtani őket, nagyon vacak ez a része sajnos, kár, hogy egy viszonylag korrekt pumpát ezzel toldanak meg :S
És elhisszük, hogy az S340ben neked megfelel, de optimálisabb környezetben komoly difit mérnél ki..egyszerűen nem erre van kitalálva a kecó. -
llacee
őstag
válasz juliensorel #11232 üzenetére
Koszi, akkor H55 lesz.Es akkor ezekszerint megbirkozik a gpuval.
-
juliensorel
senior tag
válasz sebixxx #11225 üzenetére
Egyik napról a másikra megáll a pumpa pl. és kész vége nem javítható. Ritka esetben kilyukad/ereszt ilyesmi. Ezeket gariban is szinte egyből cserélik, zárt rendszerek, nem modulárisak, megbontod akkor vége, nem éri meg. Ezért csak olyat vegyél amin van még garancia. Egyébként fogalmunk sincs ki az eladó szóval az tök mind1 jelen esetben.
@llacee : azt vedd amire több garanciát adnak. Majdnem ugyanazt tudja minden aio azonos radiátor méretnél, csak a csicsa más mindnél.
-
sebixxx
tag
válasz #65537792 #11228 üzenetére
Tehat most 45-50fok a Dark rock 4 pro-val es mennyi volt a H100i V2-vel?
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
llacee
őstag
Nekem esetleg tanacs a fentebbi kerdesre, holnap megvennem, csak nemtudom mit. H55 vagy m22?
-
sebixxx
tag
válasz #65537792 #11217 üzenetére
Tehat vizrol valtottal Dark rock pro 4-re? Milyen vizesed volt? Es mennyit valtozott a homerseklet?
Nekem a Dark rock 3 van es igazsag szerint szeretem, eleg minosegi egy cucc az biztos csak kiprobalnam a vizet... Amugy talan jobban szellozne maga a haz is, ha nem lenne a levego utjaba ez a nagy huto vagy rosszul gondolom? A video kartyabol is kap egy kis hot a borda mert kb 2 centire vannak egymastol es a levego is megreked picit ugyh lehet a kartya is jobban jarna vagy ezeket en gondolom tul?I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
mihione
őstag
-
sebixxx
tag
válasz Speed® #11216 üzenetére
Hmmm ez nem hangzik jol... Mik lehetnek a veszelyek vagy miert nem ajanlott?
Az elado elvileg megbizhato 118 ertekelese van es mind pozitiv szoval a tagban szerintem meglehet bizni vagy lehet mar regota van meg neki es romlott a teljesitmeny? Nem ertek hozza ugyh, ha picit kifejtened azt megkoszonnem!I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
-
llacee
őstag
válasz llacee #11222 üzenetére
Most látom a H60 nem is jó
Ezeket fogadja a keret:
NZXT: Kraken X62, X52, X42, X61, X41, X31, X60, X40
- Corsair: H105, H110, H90, H75, H55, H50 (CW-906006-WW)
- Thermaltake: Water 3.0 Riing RGB 360, 280, 240, Red 280, 140, Water 3.0 Ultimate, Extreme S, Extreme, Pro, Performer, Water 2.0 Extreme, Pro,
- Antec: KUHLER H2O 920V4, 620V4, 920, 620
- Zalman: LQ-320, LQ-315, LQ-310 -
llacee
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, teljesen új vagyok a témában.
Terhelés alatt szeretném a Zotac 1080 GTX Amp editiont halkan és hűvösen tartani.
NZXT G12 felhasználásával Corsair hűtőt szeretnék alkalmazni InWin 301-es házba.
120mm ventit fogad a házból hátra kifújó ventillátorhoz tenném a radiátort.
A ház elejében van 2x120mm hely is, de ehhez meg kellene nyitni a ház elejét és most nem érzem az elszántságot a moddingra.
A kérdésem, ha elsősorban a hang a lényeg h55 vagy h60 2018 lenne inkább a jó?
Nem szeretnék extrém tuningot, ha esetleg ezek elbírnak azzal is akkor elégedett vagyok. Csak nem szeretném, ha berregne meg bármilyen hangot is adna, ami idegesítő.Természetesen más márka is jó, csak passzoljon a g12-re ebben az árfekvésben.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
metttt
csendes tag
Udvozlet mindenkinek! Jelenleg huto csere elott allok, es (sajnos?) megtetszettek ezek az aio cuccok. Mit tudnatok ajanlani olyan 20k korul? Max 25 a plafon. Kraken igy kiesett sajnos. Hasznalt is johet, de garisba meg nehez talalni barmilyet. 240-es van tervben, eddig az ID Cooling Frostflow-al szemeztem, itt a forumba visszaolvasva nem sok negativ kritikat kapott. Ja igen, a haz egy NZXT S340!
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Megoldva.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
sebixxx
tag
Udv!
Par hsz-al feljebb mar kerdeztem egyet, de most ismet erdekelne a velemenyetek...
Tehat adott egy Be Quiet Dark Rock 3 huto es azt tervezem lecserelni egy kompakt vizhutesre vilt is 1 kiszemeltem ami az ajanlottba is benne volt megpedig a Deepcool Captain 240, bar mivel kicsit soknak tartom a kinezetet igy jobban belegondolva,( eloszor kimondottan az tetszett benne ahogy kinez) ugyh kicsit szolidabbat valasztanek es akkor bukkantam ra a Be Quiet Silent Loop 240-re. Dizajnra nagyon tetszik olyan szep letisztult mint a mostani Be Quiet leghutom a kerdes csak az, hogy jo valasztas-e vagy sem? Van olyan jo mint a mostanim? Egy nyomos okom van mellette megpedig az, hogy hasznaltpiacon pont latok egyet 50 euro az ara kifogastalan allapotban doboz+ ami jar hozza es a 2 alap ventijei is le lettek cserelve 2 normalis NZXT ventire( olvastam is, hogy nem a legjobb ventiket tette ra a BQ. ) . Neten a legolcsobban kb. 140 euroert tudnam megvenni ujonnan, ugyh ez a majdnem 1/3 ar eleg kecsegteto!
Velemeny? Elore is koszonom!
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
mihione
őstag
válasz sonyfan998 #11213 üzenetére
Nekem 240 van bent elol azert nem olyan veszes, bar a gpum joval melegebb lett ugyhogy ahogy itt a jo ido csinalok helyet neki felulre.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Grózi
Topikgazda
válasz sonyfan998 #11211 üzenetére
Semelyiket.Sokszor lett már tárgyalva,hogy abba a házba nem érdemes kompaktot rakni.
-
sonyfan998
csendes tag
Sziasztok! Melyik 240-es vizhűtést érdemes venni egy NZXT S340-es házba?
Én egyenlőre a Corsair H100i Platinumot néztem. (Az RGB nekem fontos )
Előre is köszönöm. -
juliensorel
senior tag
válasz Attila1007 #11209 üzenetére
Szerintem jó választás.
Nekem CLC 240 van R5 1600X 3.9GHz-en, meg vagyok elégedve vele.
A 280-as talán még jobb is kicsit a nagyobb radi miatt. A gyári ventiket én ki se próbáltam, ránézésre is rosszak
Egy hátrány: a pumpája elég hangos ~75% fölött, én fix 70%-ra (az kb. 950 RPM) belőttem mert nagyon zavart a hangja, de nem tudom a többi CLC is ilyen-e. Volt többféle AIO-m (enermax, corsair), mind halkabb volt alapesteben vagy auto módban.
(Másik hülyesége az RGB kábel...nem muszáj bedugni)[ Szerkesztve ]
-
Attila1007
csendes tag
Sziasztok,
most tervezek beszerezni egy ryzen 5 2600-at mellé lesz egy asus rog strix 470-f gaming
egy fractial design define r6 házba, és szeretnék hozzá egy olyan hűtőt ami kicsit több mint ami kellene,
egyrészt tuningolni szeretném másrészt jó lenne ha egyszer lecserélném valamelyik meg nem jelent 3. gen ryzen-re azokat is elbírja (nyilván senki nem tudja milyenek lesznek csak szeretném ha lenne még pár plusz watt a hűtőbe amit elbírna, meg egy 12 magos proci biztos több hőt generál).Korábban bq dark rock pro 4-en gondolkoztam de rájöttem hogy túl sokat takar ki a gépből és nem tetszene a túl zsúfolt összhatás ezért inkább egy aio-t szeretnék.
Amit kinéztem:
evga clc 280 ~ 35k
ennek elég baráti az ára, elég jó a teljesítménye és egyedüli negatív dolgot amit találtam róla hogy kicsit hangos a ventije, de max idővel lecserélem ha zavarna majd.Tudtok esetleg jobb alternatívát hasonló áron max ~40k körül?
Rgb nem fontos, de azért a kinézet valamennyire számít pl Fractal Design Kelvin féle rugó hatású cső nem szimpatikus se a deepcool-nak a cpu blokk+pumpa kombója.Köszi!
-
laychi
veterán
válasz tibi14 #11206 üzenetére
Ha már rendelkezésre áll az arctic venti,akkor próbáld ki.
Ha hűtésileg ugyan ott van és cserébe halkabb,akkor megéri.
Azt a 10-15 percet szánd rá,hogy kiderítsd.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
tibi14
tag
Hali!
Most vettem meg az első vízhűtésemet, cooler master masterliquid 240 rgb ezt a csodát, tudom nem a legtutibb de eddig bevált. A gyári ventik borzalmasok, ezt tudtam, olvastam. A kérdés, megérné le cserélni ARCTIC COOLING F12 PWM (már megvan, az előző léghűtőről) ilyenre? -
Olajka02
aktív tag
válasz 8nemesis8 #11204 üzenetére
Igen.
Az alaplapok VRM hűtése esik oda, meg a kimenetek.
De azért erre ügyel mindegyik lap gyártó, hogy bizonyos magasság főlé ne menjenek ezekkel az alkatrészekkel.
Azért rákukkantani rá lehet.
De ha a házadban van beszerelve oda venti, ez annál alapterületre nem sokkal nagyobb (pár mm plusz körben). -
Olajka02
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1db Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm radiátor !
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest