- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Dragon3000 #195 üzenetére
Mert másra jó.
Lásd minipc vagy noti. A hely/tdp/integráció mindig összefügg.
Van ahol van rá szükség és van ahol nincs.Én csak annyit akartam hozzátenni, hogy arra érdemes lőni amire használjuk. Ha játszik a gyerek akkor felesleges magad és őt szívatni gyengébb/drágább cuccal ha nincs a fenti paraméterekre szükség. Ha meg mondjuk egyetemre viszi akkor pedig egy noti lesz a megoldás, vélhetően előnyösebb lesz egy 1.5kg-os mint egy 3kg-os... ha meg előbbi akkor biztos jobb lesz az integrált megoldás mint a diszkrét.
Stb...Én aszerint váltok/választok megoldást, hogy mire lövök. Váltottam már desktopot is lefelé apu-ra, meg fordítva is amikor az kellett és jobban jött ki egy akár belépő dvga-val.
szerk: Most épp pl. lefelé váltanék desktopról. Volt mATX cpu+dgpu. Majd mivel játékra nem kell így maradt az mATX+5600G. Erről előrelépni egyrészt nem volt hova desktopon APU-ban mert várni kellett a Phoenix-et, most itt van, de elég drága. Desktop+dgpu-ról indulva most pl. nekem szimpatikusabb egy Phoenix mini PC, árban is jobb, szegényes vagy drága AM5 lapokkal szemben általános a 2.5G Lan, USB4/PD/DP.... pl. bekötni is jóval egyszerűbb mint a desktopot, vagy egy notival dokkolni/KVM-ezni (céges, HO-ban). Ennek számomra több előnye van pl. most, úgy, hogy közben van dvga a polcon, gépben már 2 éve nem volt.
Csak egy példa, hogy másfelé is gondolkodhat az ember.
-
PuMbA
titán
válasz
Dragon3000 #169 üzenetére
Így van. Ma már semmit se érnek a CPU hűtőkön megadott TDP értékek, mert azok úgy vannak megadva, hogy a hűtő egész talpa részt vesz az hővezetésben
5nm-es procival ezeket a batár toronyhűtőket megfogva gyakorlatilag hidegnek érzed őket, ugyanis az 5nm miatt olyan kis felületről jön a hő, hogy a hűtő talpának nagy része csak dísznek van ott. Itt látszik, hogy abból az 1 vagy 2 sárga területről jön a hő , attól függően, hogy 8 magos vagy kevesebb vagy 12 magos vagy több a proci.
-
balint0806
csendes tag
válasz
Dragon3000 #121 üzenetére
"Igaz, de az 1650 + 20% teljesítményt tud" - Ez alapból igaz, de egy kis tuning + gyorsabb RAM-al már most is eltüntethető a különbség (ami az egyre gyorsabb RAM-okkal még inkább errefelé tendál):
https://ipon.hu/magazin/cikk/a-ryzen-7-8700g-nemi-igpu-tuninggal-a-4-gb-os-geforce-gtx-1650-nel-is-gyorsabb-lehetIgazából ez az "öszvér" kategória a Ryzen apukkal kezdte bontogatni a szárnyait. Az eredeti Intel NUC és a hagyományos PC-k között helyezkedik el méret, teljesítmény és ár tekintetében. Ha nagyon akarjuk, akkor nagyobb PC-nél is lehet alternatíva, ha valaki összerak egy normál PC-t, de nem tud/akar egy "normális" VGA-t belerakni. Az hogy mennyire lesz életképes, azt majd az idő és a piac mutatja meg...
-
válasz
Dragon3000 #90 üzenetére
ennyiért lehet erősebb megoldást venni
És?
-
válasz
Dragon3000 #87 üzenetére
Ok. Senki nem mondta, hogy vedd meg, de most nem értem, hogy mire ez a nagy lázongás? Magának a technológiának VAN értelme és évről évre egyre jobb APU-k kerülnek ki a piacra.
Mindenki azt vesz, amit akar és amit a pénze enged. -
válasz
Dragon3000 #84 üzenetére
Itt nem az ár a lényeg, valaki akkor is megfogja venni, ha drágább, mert pl. pitsányi helyet foglal egy APU-s ITX config. Barebone nem tudom van-e már AM5-ben?
-
Soderes
senior tag
válasz
Dragon3000 #78 üzenetére
Újonnan nem tudod kihozni olcsóbban. 60-70 k egy belépő alap dVga + ehhez jön mondjuk egy új Ryzen 5 7 szériás, ami 80-90 k. Már 140-170 körül vagyunk, ami már drágább mint 8700G.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest