Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• strogov

senior tag

válasz Reggie0 #34 üzenetére

Ez abból a szempontból majdnem mindegy, hogy ma már nem akarok crt-t a lakásba, úgyhogy van ami van. Gyereknek meg feláll a szőr a hátán ha nem éles a kép. Ami nekem mint a vhs korszak gyerekének fura. Én örültem ha nem hangyák háborúja volt a tvben. Volt nap amikor 5x megnéztem egy filmet, csak mert szerettem, és ... nem volt más. De nem erőszak, nem kell néznie.

• strogov

senior tag

válasz stellaz #27 üzenetére

"a kisfiammal ilyen Lugosi Béla féle Drakula filmeket is meg kell néznem"

Van ilyen, csak valószínű nem jellemző. Nálam a nagyok se igazán kaptak rá a filmekre. Én végignéztem az összes filmet egy 100-as listáról amin a 20. század legjobb filmjei voltak. Csak mert ott volt. Persze akkor már több mint 10 ezer filmen túl voltam. Nálam tök alap volt, hogy végignéztem az összes említésre méltó filmet akármilyen minőségű a kópia, vagy tetszik-e egyébként. De egyik gyerekem se igazán filmrajongó. Ami szembejön velük, és a stílusuk azt megnézik, de kb. ennyi. Nem ül le egyik se úgy, hogy talált egy tök filmet, és kiváncsi rá.

• strogov

senior tag

válasz Necroman_Mk2 #25 üzenetére

"a régiek között is lehetnek olyan kincsek, amiket apa meg anya se látott még"

Néha megnézünk egy-egy nem mai filmet. Én gyakorlatilag mindent láttam 2005 előtt, még andrej rubljovot is. Elég nehéz egyébként. Nagyon sok film hiába jó, egy mai gyereknek nem érdekes. Lassú, nem jók a trükkök. pl. Szellemírtók nekem nagy kedvencem. Egyik gyereknek se igazán jött be. Vissza a jövőbe ugyanez. Legtöbbször társasjátékozni szoktunk, az "biztonságosabb" siker.
    Az is probléma, hogy kislányom hozzászokott HD-hez, ezért nagyon zokon veszi ha valami nem jó minőség. Van olyan sorozat amit nagylányom imádott, de ő nem nézi meg, mert VHS minőség. A nagyokat ez nem zavarta, mert nem volt HD amikor kicsik voltak, de születésüktől kb. 20 év amennyit vissza lehet menni, mert ami előtte van az már nagyon kiesik a világukból. Különösen vicces a "vissza a jövőbe", vagy a terminator amiben a jövő is a múlt. Nehéz átélni nekik.

• strogov

senior tag

válasz poli27 #1 üzenetére

" bár jobb ha nincs neki, de ugye ez manapság már nehezen kivitelezhető"

Ezzel nem csak én nem értek egyet. Lányom osztályában _egyetlen_ gyereknek sincs tv a szobájában. Egyébként általában el sem fér egy gyerekszobában. Kamasz szobában ahol már kevesebb játék van könnyebb elhelyezni, de akkor már van laptop, tablet, és azért nincs igény tvre. Nálunk is ha feldobnám 10 éves lányomnak, hogy tablet, vagy tv, akkor nem kérdés, hogy a tabletet választaná. Ha a kérdés a laptop, vagy tablet, akkor már lenne kis fejvakarás. Anno fiamnak feldobtam, hogy 50"-os tv, vagy egy 21:9-es 32"-os monitor a gépéhez. Nem volt nagy fejvakarás, hogy monitort szeretne. Egy 22"-os monitora volt előtte.

A mai gyerekek nem akarnak tvt. Első 10-ben sem lenne a "mit szeretnél" listán. Általában nem is tvznek ... kivétel azok akiket eltiltottak a tvtől. Nekik a tiltott gyümölcs íze miatt érdekes. Tablet-et akarnak, és/vagy laptop-ot. Ha nagyban akarnak valamit nézni akkor ott a nappaliban a tv/projector. De egy ideje alig van film amit érdemes megnézni :(

Új hozzászólás Aktív témák