Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz Casseius #23779 üzenetére

- Mi az egyik gyakori probléma az elektromos járművekkel?
    - Túl halkan jönnek, alig nem lehet őket hallani, és ez veszélyes.

Gyalogosok rendszeresen lépnek ki a rolleresek elé, mert olyan észrevétlenül suhannak ezek az elektromos járművek. Vagy ami menetzajt teremtenek, azok keverednek az egyéb közlekedési zajokkal.

Erre "Xiaomit nagyjából 100 méterről ki lehet szúrni, úgy ciripel."
    Városi forgalomban persze 100 méterről ki lehet szúrni az adott márka hangját!

És ha már észrevehetőség, mindjárt előkeresem azt a videót, amivel a napokban találkoztam.

Meg is találtam...

Egyik Telegram csatornáról származik, semmi érdekes, talán kicsit gyorsabban mennek a megengedettnél.
    Az autókat tökéletesen lehet látni, de a vele egy vonalban lévő (tehát azonos távolságra lévő) rollerest nem könnyű észrevenni. A gépjárművek szép egységes felülettel rendelkeznek, a fehér szín miatt extra jól látható. A rolleres szürke terepnaciban, és sötét felsőben.
    Erről beszéltem. 50 km/h körüli tempónál csak egy-egy szempillantásnyi idő áll rendelkezésre detektálni a járműveket. Nem túl jók a fényviszonyok, de ennél sokkal rosszabb is lehetne. A rollereken elhelyezett index az pedig már vicc kategória, annyira használhatatlan, ha nincs körülötte (mögötte) homogén felület.

Új hozzászólás Aktív témák