- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Nem tudnak 120 gigás HDD-t gyártani? Na ne mondd már. Nekem van egy ~15 éves 160 gigás PATA csatis WD Caviar Bluem. Sőt, még egy 10 gigás Quantum Fireballom is van.
Azért nem gyártanak már "pici" HDD-ket, mert nincs rá igény. 1 tera az már alap kapacitás, az alá nem mennek. Na meg ott azért van egy komoly gyártósor, biztosan gazdaságosabb csak bizonyos kapacitásokat gyártani. Pl. 1, 2, 4, 6, 8, 10, stb.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
válasz Geri Bátyó #94 üzenetére
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
morcosharcos
őstag
Igen, ez is igaz, ugyanúgy olvasható a wikin
Nemtom, én nem kardoskodom amúgy egyik mellett se, de hogy nem fogok kibxxni semmit, aminek ábszolutte hasznát látom, az tutik.élet. Nem számít, hogy amúgy lenne rá pénzem, elvi dolog, hogy amíg valami használható, és nem jár aránytalan érdeksérelemmel a használata, addig használatban tartom. Ezér van 16 éves corollám pl. Vehetnék egy szebbet, flancolni, de műszakilag jobbat nem igazán, csak ugyanolyan jót. Vagy mondjuk még hibridet, az egyébként is jó fogyasztáson farigcsálni, de az elv ugyanaz, amíg valami jól, kielégítően működik, addig nincs csere.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
dabadab
titán
válasz Geri Bátyó #94 üzenetére
Igen, szerintem ez elég nyilvánvaló.
És szerinted miért nem csinálnak 120 GB-s HDD-t 5k-ért? Mert nem tudnak, a 20k-s HDD a legolcsóbb, amit le tudnak gyártani, vagyis ha tisztán az ár az érdekes, akkor az SSD már nagyon régóta megelőzte a HDD-t.DRM is theft
-
cucka
addikt
válasz morcosharcos #89 üzenetére
De ez amit írsz, ez a HDD-k hátránya. Az nem egy kívánatos dolog, hogy tele van komplex mechanikával.
Egyébként jelenleg 1TB HDD és SSD ugyanolyan árban van.
Én elképedve olvasom itt, hogy "jó még a hdd". Nem jó. A legnagyobb hipertérugrás a számítógépeknél használhatóságban, sebességérzetben az volt, amikor végre kidobtuk a szar hdd-ket és lecseréltük ssd-re.
Szóval tényleg nem gondoltam, hogy bárki ép ésszel 2024-ben HDD-ket ajánlgatna általános célra. Adat archiválásra jók, ott kijön az árelőny, és nem probléma, hogy SSD-hez képest brutálisan, pusztulatosan lassúak, továbbá valszeg nem hajtod egész nap, így a mechanika is tovább bírja.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz morcosharcos #83 üzenetére
Az SSE4 pont a Core 2-ben mutatkozott be, az első Core i szériában már a 4.2 jött ki.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
dabadab
titán
Igen, erről van szó, a mechanikának van egy minimális ára, ami alá nem tudnak menni, márpedig a HDD-be tényleg finom cuccok vannak (a svájci órák azokhoz képest sehol sincsenek), azok meg pénzbe kerülnek.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
addikt
R&D viszont az SSD-nél lesz jelentős.
Azok a rétegek nem pakolgatják magukat egymásra.HDD esetén csak 20TB felett van bármilyen agytorna.
A többi le van szarva.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
morcosharcos
őstag
Ami nem meglepő, tekintve, hogy az egyik a vezérlőchip meg egyéb mikroelektronikai alkatrészek mellett tele van mozgóalkatrésszel, mechanikával, magyarán többféle gép kell az előállításához, a másik meg valszeg előállításra tekintettel nem bonyolultabb, mint egy flash drive. Wiki legalábbis ezt írja....
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
őstag
Sztem fogják. Vmilyen formában, most vagy fizetőssé teszik a szeku frissítéseket magánszemélyeknek, vagy megbíznak valami 3. céget azzal, hogy adjon támogatást a még azt igénylő magánfelhasználóknak (vállalatinak lesz microsoftos fizetős +3 év support, évente emelkedő díjjal sajna). A külsős cég már csak azért is sanszos, mert így a felelősséget is letolják magukról a nemvállalati felhasználók vonatkozásában.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
hapakj
őstag
válasz morcosharcos #83 üzenetére
Oh köszi, ez alapján megtaláltam. Úgy tűnik a Nehalem-be volt ez az utasítás bevezetve, az meg az első Core i7. Hja, úgy tűnik a Core 2-t vágják.
Nem vagyok a fejlődés ellen, de azért a Win 10-et támogathatnák tovább is. Broadwell, Skylake, Kaby Lake gépek, még ma is bőven potensek -
hapakj
őstag
Hát egyébként a RAM az igazából csak a háttértár gyorsítótára Csak eléggé programozni kell a használatát Igazából az csak a CPU-k sajátossága a sok level cache működését elfedi a HW.
Videókártyáknál a minél hatékonyabb működés érdekében, még az onchip cachek használatával is neked kell bajlódni -
morcosharcos
őstag
-
hapakj
őstag
Szerintem itt amúgy a vita nem azon, megy rendszermeghajtónak meg swapnak elengedhetetlen, hanem hogy esetleg más területen lehet kompromisszumot kötni. Pár éve már nekem is kevés volt az 500GB-s SSD, de még sajnáltam a kp-t egy 2 terásra. Abban az időben jó szolgáltatott tett egy WD Black és még ma is jóval ideálisabb ezen tárolni sok adatot, mint egy SSD-n (tudod, a linux telepítő iso-k )
-
hapakj
őstag
válasz morcosharcos #78 üzenetére
Mit mondogattak a Core 2-vel kapcsolatban? Azt tudom, hogy most bevezették egy új utasítás használatát, de az még asszem P4-ekbe is benne volt.
Amúgy csessze meg az MS, hogy az én 7700K-m nem támogatott. Bezzeg a saját kaby lake-es surface szarjaikra kiengedték a Win11-et -
addikt
válasz morcosharcos #76 üzenetére
Pontosan már nem is emlékszem ,hogy milyen volt az első SSD-m, valamelyik jó szar OCZ széria, de arra viszont emlékszem ,hogy a hitem, miszerint a PC alap sebességét a proci és a memória határozza meg, örökre szertefoszlott.
Hiperűrsebesség volt az a szar OCZ is.
Nem játék, meg videóvágás vagy renderelés, hanem egy rohadt aknakereső is gyorsabban nyílt meg.
[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
őstag
Win11-nél feltolták végülis a 23H2-ben a követelményt az OS-nek 240+gb-os tárolóra, vagy nem sír még ha 120-asra telepíted? Azt tudom, hogy a core2 architektúra már elvileg nem fog vele jövőre működni, legalábbis nagyon mondogatják, de volt valami kavarás a tárhellyel is........
-
veterán
Nálam a 120 gigás Kingston SSD emlékszem, hogy kevés volt a Windows-zal együtt. Csak 1-2 játék fért el mellette és azokból is a kedvenceket raktam rá. Érezni lehetett, hogy a HDD-hez képest jóval gyorsabbak a játékok is rajta. Valamikor 2015 körül tudtam venni egy 512 gigás Samsung 850 Pro-t apróról emlékeim szerint 30k forintért. Nagy öröm volt, onnantól már mehettek a játékok SSD-re is.
[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
őstag
Nem vita sztem, inkább csak az, hogy azért a teljesen jól működő cuccokat azé' ne hajigáljuk már ki az ablakon.... de nemtom, kicsi vagyok én ehhez
Én használom simán, pedig tök modern cuccaim vannak saját használatra.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
addikt
Azért 2024-ben nem gondolná az ember ,hogy azon megy egy vita ,hogy akkor most a hdd mit fog vissza és mit nem.
De tényleg, a 10 éves, ütött-kopott, ki tudja honnan kukázott laptopot is szinte újjá varázsolja egy bármilyen ssd. A leggagyibb 30MB/s-re belassuló qlc sata szörny is. Mert olvasásban odabasz az is még a legdrágább wd black-nek is. Hiába írják rá a black-re ,hogy 250BM/s, mert szanaszét pakolt kis fájloknál a századára esik be.
[ Szerkesztve ]
-
nemrég elkezdtem újra én is. FO3 imádtam, a 4 építgetése meg a sok rinyálós settler nem tetszik, de már megint 6 napom van benne, Diamond city előtt...
Most nem rohanok pelenkázni a settlereket corridor end+bed, meg alap gattling sporlighttal. a többit oldják meg. kaját meg vizet azért kapnak, de legutóbb a játékidő nagy része a gondozásuk volt, nem a mászkálás.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
morcosharcos
őstag
Igen, ez probléma vele. Én pl. ha nem az 500gigás ssd-re rántom le a letöltendőt, akkor mindig estére bekapcsolva hagyom a nappalimban a gépet, és hadd sz.rakodjon. De ez nyilván nem mindenkinek megoldás.....
-
hapakj
őstag
BTW, azért az SSD mellett már az olyan mindennapi feladatok is szólnak mint nagyobb mennyiségű adat letöltése. Azért az úgy meglepett, hogy Steam letöltésnél a HDD volt a bottleneck és ment 100%-on, miközben a net sávszél még bőven engedte volna. Azért ez már egy kissé gáz kategória, pedig a WD Black azért tud 250MB/s-ekkel írni.
[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
őstag
válasz morcosharcos #68 üzenetére
Amúgy főleg azér van vele mákom, gondolom, mert rengeteg memória van mellette. 32gb ram azért a legtöbb játékhoz overkill 1080p-ben, de még talán 2kban is, a 8gb vram (3060TI) meg megintcsak doszta elég, kb. csak a raytracinget kell leszednem a játékokról 1080p felbontásnál.
-
TeeBee73
veterán
A HDD vs.SSD vitában szerintem az ifú titánok között voltam az OCZ Vertex 30GB-os-ommal, de fater 3 falnyi DVD gyűjteményét 3.5"-ra pakolni... Oda már kellett a tárhely. USB2-n is elég volt a sávszél, de, nemhogy vezetékes szolgáltatás, de még mobil térerő sincs. (Hiába vannak ~3km-re.)
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
morcosharcos
őstag
" bármilyen! 3A-s cím vígan elszaladgál minimálisan több töltési idővel, de már játékban ugyanúgy kb. nulla "beröccenésekkel", mintha egy kettőfeles SSD-ről játszanék"
Nem azt írtam, hogy ugyanolyan gyors minden, pláne nem egy pci-e csatolós ssd-vel összehasonlítva. A fentit írtam.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
őstag
Meg aki spórolni akar erősen. (Itt aprón is vannak 1-2 terásak időnként 3-4 ezerért, ami ha 100%-os állapotú, akkor nem rossz ár egyáltalán, 2024-ben, a takonyforintot alapul véve )
-
TeeBee73
veterán
NV-t már én sem vennék, de a KC/Fury széria még vállalható, szvsz.
MOD: Látom, nem vagyok egyetlen, aki még FO4-et tol '24-ben.
(Csak azt a fránya 21:9-es képarányt raknák már helyre.)[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen, kis gépnél a SATA kínlódás. Vannak rövid és flexibilis kábelek is, de azok meg elég drágák. Pl.: [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Busterftw #59 üzenetére
Arra még azért jó, ha csak olvasni akarsz róla, de megértem az álláspontod. A zajszint is zavaró tud lenni, ellenben egy teljesen flash meghajtós házban, ami síri csendben van.
-
nyunyu
félisten
Mer még valaki Kingstont venni?
Már annyiszor eljátszották azt, hogy menetközben lecserélték az ssdt olcsóbbra, aztán a csomagoláson nem volt sehol jelölve, hogy a gyengébbet kapod ugyanazon a néven.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
veterán
annyira olcsó már egy 1 vagy esetleg 2 Terás SSD, hogy nem sok értelme van HDD-vel szenvedni
Ennyi!
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
válasz morcosharcos #51 üzenetére
Fallout 4 még mai gépen is rossz töltési időben, mindegy mennyi a RAM. HDD-ről meg főleg. Hja, játéka válogatja melyik, hogy reagál, de ahogy a többiek is írják, annyira olcsó már egy 1 vagy esetleg 2 Terás SSD, hogy nem sok értelme van HDD-vel szenvedni.
Nálam amivel játszok mindig SSD-n van és Steam-nek a "move game" featureével könnyű esetleg HDD-re mozgatni és vissza -
veterán
Nekem is volt ilyen, hogy ami már nem fért az SSD-re, azt a WD Blackre raktam. De azok olyan játékok voltak, hogy azoknak mindegy volt min futnak. Pont úgy, ahogy írod, hogy a retró játékok.
De aminél számított a sebesség, azok az NVMe SSD-re kerültek.[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
őstag
"Más játékoknál is szűk keresztmetszet a HDD, pl. az olyanoknál is, ahol nagyobb térképet kell betölteni,"
Igen, erre is van példa, uncsitesóm BG3-azni pl. nem fog tudni élvezhetően HDD-ről.... szal ezt az érvet elfogadom.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
őstag
"Még SSD-ről is sok a töltés"
Ha még SSD-ről is sok a töltés, akkor az régen rossz
Egyébként a Fallout 4 az valamikor 10 éve volt 3A title, nem? Most ha előveszek egy Cyberpunk 2077-et, azon kívül, hogy hosszabb ideig tölt be, 32g ram 8g vram mellett nálam tökmindegy, hogy hdd-re vagy ssd-re telepítem (akár 60fps max beállításon 1080p-ben, akár 2k-ban mediumon 144 fps-re korlátozva). Igaz, ez csak egy darab játék, de ugyanebbe a kategóriába tenném kb. az összes storydriven singleplayer fps-t, meg rpg-t amit az utóbbi 5 évben kiadtak. Jópárat kipróbáltam, vegyesen HDD-ről meg SSD-ről.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
veterán
válasz morcosharcos #43 üzenetére
minden nanoszekundum számít-"játékokat kivéve szűk keresztmetszet legyen egy jó HDD
Más játékoknál is szűk keresztmetszet a HDD, pl. az olyanoknál is, ahol nagyobb térképet kell betölteni, pl. MMORPG, vagy Total War típusú játékok. Mikrolagokról nem is beszélve, mert azt is okozhat HDD.
Uraim... miért akartok futtatható állományt HDD-re telepíteni 2024-ben? Nem értem... Nem olyan drága már az SSD... Nekem 2013 óta az oprendszer SSD-n van, akkor az első ilyen cuccom egy Kingston HyperX 3K 120GB SSD volt. Adaton (képek, videók, lemezképek, programtelepítők, stb.) kívül semmit nem tárolok HDD-n, mert nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
válasz morcosharcos #43 üzenetére
Ez nem igaz. Vannak egyszerűen szarul megírt játékok. Pl Fallout 4 borzalom HDD-ről. Még SSD-ről is sok a töltés, HDD-ről meg 4-5x annyi idő elviselhetetlen.
De Pl egy Doom Eternal simán jól megy HDD-ről is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
le akaják húzni az Anandtech teljes anyagát, mert idő kérdése, hogy a szerverekről töröljék.
Szerintem archive.org-on megfog maradni az is, sőt, már valószínűleg most fent van minden. A szerver pedig egy darabig még élni fog, legalábbis ezt nyilatkozták.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
PTM
aktív tag
-
morcosharcos
őstag
32 giga memória mellől meg egy 8g-s videokarival azt kell mondjam, bármilyen, bármilyen! 3A-s cím vígan elszaladgál, minimálisan több töltési idővel, de már játékban ugyanúgy kb. nulla "beröccenésekkel", mintha egy kettőfeles SSD-ről játszanék. A HDD amit használok nem speckó, WD 7200-as átlagtucatmerevlemez 128 mb cache-sel, meg viszonylag kevés üzemidővel (nincs 2 éves amúgyse), 2 tb a kapacitása.
NVME a kövi nagyobb ugrás sztem, de én úgy gondolom, messze nem tartunk még ott, hogy a lövöldözős "minden nanoszekundum számít-"játékokat kivéve szűk keresztmetszet legyen egy jó HDD, ha amúgy az oprendszer meg a steam/ játékfejlesztő launchere SSD-re van installálva.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
veterán
Mert amúgy mire kell pl 20TB-os hdd?
Tartalomgyártóknak pl. jól jöhet, vagy akik nagy mennyiségű és nagy felbontású felvételt tárolnak. Na meg vannak a
data hoarderek
(kényszeres [?] adatfelhalmozók), akik éppen azon versenyeznek egy subredditen, hogy kinek nagyobb a szervere otthon. Lehet olvasni elég vad dolgokat: [link] Vagy itt egy 6 évvel ezelőtti bejegyzés, valakinek már akkor legalább 300 terányi tárolt adata volt. [link] Ami legalább 7000 filmet, 600 komplett tévésorozatot és egyéb dolgokat takart. [link][ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
veterán
Még egy ótvar kukázott egymagos gépet is képes feldobni egy SSD. Nem egy olyan videót láttam, hogy a Windows 98-at és az XP-t is vagy flash memória kártyára, vagy SSD-re telepítették.
Nem ördögtől való dolog az az SSD. 2024-ben már HDD-re ne rakjunk oprendszert.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
Van lehetőség OEM SSD-ket is vadászni Apróról. Egy gond van velük, hogy nincs garancia. Ezt meg vagy bevállalod, vagy nem. SK Hynix Platinum P41 OEM verziója (PC801) gyakran fent van jóval kevesebbért, mint a bolti ár.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
Már várom, hogy mikor hajinthatom ki a NAS-ból a merevlemezeket és cserélhetem ki ilyenekre.
Mert 40.000/4tb-os merevlemez igen bicskanyitogató árú.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
tibaimp
nagyúr
Ha mondjuk PS5-be vennének ilyet, a gyári matrica tetejére lehet/szabad tenni mondjuk egy kompatibilis (~10mm) alubordát? Vagy ilyenkor el kellene távolítani a matricát, de az meg gar vesztés...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
MODERÁTOR
Urak, ugye nem kezdtek el itt is politizálni? eszem megáll komolyan, egy ssd teszt topikjában
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Janika--1982
senior tag
Hmmmmmm jah,most jó,aztán majd csereberélik megint a belsejét,lesz mindenféle vezérlővel-nand chip-el.
[ Szerkesztve ]
Nagy János
-
veterán
válasz LurkerSheik #18 üzenetére
Most is többé-kevésbé annyi az ára, csak a forint kétszer annyira nem ér semmit.
-
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Nagyon jó volt a videós anyag is! Köszi
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
TeeBee73
veterán
Jól felmentek az árak, a múlt évhez képest (is).
Köszi a cikket, és, hogy már mozgókép is van hozzá!
(Az első unboxing videót a "Hetedik" c. film végén láttam.)[ Szerkesztve ]
-
Meridian
senior tag
tavaly december környékén én 41ezerért vettem Seagate 2TB NVMe meghajtót, ezt a típust:
Lemez modellszám: Seagate ZP2000CV30002
Lemez revízió: SUHSV000
Teljes méret: 1907726 MB
NVMe Standard Version: 1.4
Leggyorsabb lehetséges átviteli sebesség: PCIe 4.0 x4Mondjuk most nézem, az árukeresőn, ez is drágább lett... (miért?) most cirka 47-50ezer Ft.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egy tízessel többért és lényegesen jobb felépítéssel:
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Kingston FURY Renegade 2TB 54k
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Televan74
nagyúr
Ez 35.000 - 40.000FT körül lenne jó vétel. Ennyiért drága! Árukeresőn lehet találni TLC -set is olcsóbban.
Mindenbe beleugatok!!!
-
hapakj
őstag
Hátde. Olcsóbban vettem Samsungot.
-
veterán
A Flash meghajtóik sem valami igazán jól sikerültek. Biztos van benne jobb is, de nálam amolyan no-go ez a márka, mint az Adata is. Utóbbinak azért az újabb tápegységei elég jók.
-
Busterftw
nagyúr
Az igazi konkurencia peldaul a Patriot Viper VP4300 Lite 2TB, ebbol en most vettem kettot, elvileg holnap jon. 112 euro ert eleg verhetetlen teljesitmenyt nyujt.
TLC es 640 TBW helyett 1600 TBW.
1TB Pcie 3.0 rendszer-jatek ssd-t valt, illetve egy pakolos 2TB HDD-t.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
QLC de TLC áron.
Bomba üzlet.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
A Kingston már eljátszotta, h tesztek után fél évvel cseréli az SSD "belét", szal. tőlük nem nagyon vennék. Azért a tesztet meglestem, kíváncsi leszek, h bekerül-e majd az ajánlott SSD-k közé.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
veterán
Emlékszem, amikor megjelentek a TLC-s SSD-k, mindenki azt mondta, hogy ne vegyetek olyat. Most már elterjedt a QLC és mindenki azt mondja, hogy TLC-t vegyetek.
-
DaVE-1
senior tag
Kedvező lol.2TB-os HDD-t már 22K-ért az ember után dobnak...Pedig mekkora volt ezer éve az arc hogy az SSD mennyire olcsó lesz és elveri majd hdd-ket is árban....Azóta is csinálja ja... már egyszerűen nincsenek kifogások amivel drágíthatnák az ssdket..
-
sirály69
őstag
"Végül pedig, ami jelen pillanatban még nehezít az NV3 helyzetén, az a házon belüli konkurencia, ugyanis KC3000 ára nagyon közel van hozzá"
Hát ahogy vesszük...! Az ÁK-n kb 2x annyiba kerül...Szerver Hosting Debrecenben
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Napelem
- Automata kávégépek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap