- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokii
aktív tag
Hamarosan válaszolok itt , csak közbe csúszott valami. Egyébként ami ön topic, Nv3 51.000 kc3000 55.000 , Nv3 47-49.000 már nem lenne rossz különbség, mert azért NV kevésbé megbízható. 1 TB, 1 2 TBos van , szeretnék még egy megbízható ketteset aztán jöhet Nv3as szerintem meg hasonlók (game töltés , kép redundancia)
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
veterán
-
-
ricsip
addikt
és egy csávó aki megcsinálta 5000 ftért megkérdezte hogy oda adom e HDDt mert úgyse jó
Lecke az életből #1: ha valakinek nagyon kell az állítólag szar eszközöd, akkor az az eszköz valójában nem szar. A szemetet ugyanis soha senki nem akarja önként elvinni a kuncsafttól, hacsak nem valójában titokban érdeke fűződik hozzá!
-
-
Lokii
aktív tag
Nekem egyszer volt ilyen HDDnál de tavaly lehet mondtam is, 500 GB színezetlen WD 500 gb. Hát gyors volt , sata 2. BIOS elkezdte kb 5 százalékban látni... Kábelt cseréltem akkor is , új SATA SDD és WD Black HDDt látta később, szóval , lehet csatlakozó deformálódott? De lehet hogy más
na most ez volt 10-11 éve voltam 13 éves azthittem hogy tönkre ment ,Rufussal próbálgattam pendriveos linuxokokat fun volt majd ki írtam egy hetest , és egy csávó aki megcsinálta 5000 ftért megkérdezte hogy oda adom e HDDt mert úgyse jó mondtam oké (aztán lehet meg lehetett volna csináltatni akkoriban volt árvíz WD HDD gyáránál meg Hurrikán szóval sajnos 2007ben olcsóbb volt mint 2013ban). Hát egy ideig 80-120 GB ATAval bírtam ki , sebességgel 0 gond volt 7200-5400assal is , tárhely kevés volt( 500 gigán meg voltam Sims 3 4-5 kieggel(nem DLC)stb max 15 GB) , TF2 és CSGO azért kellett , MOHAA, COD1 és Trainz 2006 ,marble arena , Élet 18 keréken stbk nem vészesek méretben True Crime LA 4,7 GB talán és Los Angeles plusz a környéke van benne 1:1 arányban .GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dragon3000 #220 üzenetére
Ez igaz!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
HDD-nél azért jóval ritkább, hogy egyik pillanatról a másikra bedöglik, a HDS szépen tud rá figyelmeztetni (feltéve persze, ha állandóan fut a háttérben), míg SSD esetében simán jártam már én is úgy, hogy tegnap még ment, ma meg már a BIOS se látta....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Lokii
aktív tag
Nem tudom , én inkább 0 lappal szeretem indítani akár SSDn vagy HDDn van a Firefox/Mull/Edge/Brave. Telefonon lapokat megtartom de igyekszem max 10 lapot vagy 15t de szeretem tudni hogy mit böngészek mert különben csak benne van a ramban, így inkább használom Brave mellett Mullt is PL így nincs túl sok megnyitva egyszerre sosem
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Ugyan ilyet vettem egy hónapja, 1TB-os 21K-ért a főgépembe. Teljesen megvagyok vele elégedve. Hozza a tesztben szereplő adatokat biztosan. Nálam még 3.0 Pci-e alatt dolgozik. Nem lehet észrevenni a Dram hiányát. Nem melegszik, nem throttlingol. Mindenestre azért kapott egy hűtőbordát tölem, mert a hütés fontos dolog. Különösen ajánlott!
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
Sanya
nagyúr
Arra gondol, hogy elszállhat a vezérlő minden előjel nélkül. Bár manapság ez már nagyon ritka, de pontos számot én sem tudok. Az ssd-k megbízhatósága az elmúlt 10 évben rengeteget javult. Nekem még nem ment tönkre ssd-m soha, míg hdd-m több is.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Dragon3000
veterán
válasz morcosharcos #177 üzenetére
Nem is kell az említett emberke csak úgy ráírt a másikra, ha neki nem tetszett valami, nekem is írt és kb azzal indított, hogy a k.... anyámat, aztán, hogy én ki leszek innen tiltva meg minden hülyeséget írt, csak elég színes megfogalmazással, aztán végül ő kapott bant
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Celithrandi #204 üzenetére
Mi értelme lenne amúgy a játékokat winyóról futtatni minden mást meg ssdről?
Én is azt írtam korábbi hozzászólásban, hogy futtatható állományt ne rakjunk HDD-re, de igazából van olyan helyzet, amikor azon is elvan a játék. Pl. GoG-on bevásárolsz retró játékokból és azt a 200 db ősrégi címet nem akarod SSD-re rakni (mert ezeknek úgysem számít a sebesség) akkor azon bőven elvannak.
A HDD ár-érték arányban még mindig jobb tároló. Én mindent aláírok, hogy az SSD gyors és tartósabb (?) is, de azért még sok dologra mindig jó a HDD is.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
laed
tag
Jó dolog az SSD. Főleg, hogy lenyomja a használt vinyó árakat.
-
tibaimp
nagyúr
-
Graphics
Jómunkásember
Jó de azért csak hirdetsz egy 10TB-os HDD -t valamire csak való az is.
Adattárolásra biztosan.Halistennek 12-14 TB-osok is már nevetséges árban mennek, aki otthonra nasba keresne HDD-t már bőven tud találni.
Meg felhő.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
tibaimp
nagyúr
Régebbi játékaim vannak zömében, van pár újabb is persze, de mikor a CP2077 megkapta valamelyik frissítését (talán a 2.x) és konkrétan olvastam, meg tapasztaltam, hogy HDD-ről futtatva kevesebb járókelőt/közlekedő autót tesz be a játék, akkor mondom itt az ideje váltani SSD-re! (mondjuk akkor már vettem egy 4TB-at, nem apróztam el ).
Amúgy az "utils-ok/Win-ek" nekem is már régóta SSD-ről futnak, igaz "csak" SATA-k.
szerk: az első SSD-m amúgy az Intel 520, még MLC-s, ma is benne van még a gépben!
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
?? Hányban vagyunk? Cirka 13-14 éve ssdről futtatok csak programot. Mókás olyat olvasni egy tech fórumon, hogy valaki 1 éve váltott Mi értelme lenne amúgy a játékokat winyóról futtatni minden mást meg ssdről? Előbb raknék be egy marék 10 éves satás ssd-t mint hogy tároláson kívül másra használjak winyót
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
félisten
Tisztában vagyok vele, már a legelső 840 Basic szériából vettem egy 120GB-os példányt az Athlon II X4 635 mellé... régi szép idők.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta