-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
curtis2
aktív tag
Valaki nem tud egy PW behozásában segíteni?
-
hampidampi
őstag
Na, így már érthetőbb
"csatlakoztatom átirom, megnyitok egy könyvet"
Na itt pl. pont kimaradt az átírás és a könyv megnyitás közt egy újraindítás. Anélkül nem fog menni."Ezzel szövegolvasás közben az aA gomb megnyomásával egy újabb opciót tudunk „varázsolni”, mégpedig a sorkizárást"
A félreértések elkerülés végett ezzel a sorkizárást nem engedélyeztetni lehet (mert az az alapértelmezett), hanem pont letiltani. Magyarul ha ezt az opciót engedélyezed, így tudod az alapból sorkizárt szöveget balra rendezetté alakítani.Egyébként ha nagyon nem megy, egy hard resettel próbálkoznék még.
ui.: Nekem is K3-am van és nekem sincs semmi problémám az új firmware-rel.
-
Sakab
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
scannelt könyvet nem konvertálni kell, hanem először OCR-rel szövegessé alakítani!
ez ritkán éri meg a vesződséget, ezért rendszeresen visszatérő tanács itt, h érdemes megkeresni az adott könyvet e-book formátumban is (vagy minimum már szöveges PDF-ben, ahonnan lehet konvertálni), mert különben a Kindle nagyon nem ideális ilyen célra
-
Fuji82
tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném, hogy mi a tapasztalotok a pdf-ről epub-ra való konvertálással kapcsolatban? A szkennelt könyveket tartalmazó pdf kiterjesztésű könyveket nem tudom nagyítani az ebook olvasómban. Van erre valami megoldás? Tudtok valami olyan programot amit már kipróbáltatok és működik, megcsinálja normálisan a konvertálást?
Köszi
Fuji
-
Libretom
aktív tag
Valaki próbált már Dropbox-ból letölteni prc könyvet Kindle-re? Nekem azt "üzeni" a K4-em, hogy ezt a kiterjesztést nem tudja letölteni, csak prc-t stb....
??? Vajon mi a gond?
-
-
Sakab
senior tag
válasz
Degeczi #8227 üzenetére
Ha neked működik akkor nállam nemtudom milehet gond.
Újraindítom menüből (hogy az összes nyitva maradt könyet bezárja) majd csatlakoztatom átirom, megnyitok egy könyvet és ugyan úgy kb 1,5 cm a margó.Próbáltam 0ára 10re 20ra de mindvégig ugyanazaz eredmény. Majd vissza dugva a gépre és újra megnyitva a reader.prefet ismételten 40-en van az érték. -
-
Sakab
senior tag
válasz
hampidampi #8225 üzenetére
3.4es FW-el nem működik ami az első 1.hsz-be le van írva:
se ez:
Margó szélesség megváltoztatása:
Ezzel lehet a margó szélességét megváltoztatni.
Fontos, hogy csak akkor fog működni, ha nincs nyitott könyvünk, mert ha nem, mindig vissza fog ugrani a gyári alapértékre.
Ezt úgy tudjuk elérni, hogy nyomjuk meg a home gombot, kapcsoljuk ki a készüléket, majd újra be, ezután:
1. Csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez.
2. Total commanderben állítsuk be, hogy láthatóak legyen a rejtett fileok is, majd a következő útvonalon \system\com.amazon.ebook.booklet.reader\ keressük meg a reader.pref file-t és nyissuk meg szerkesztésre. (total commanderrel F4 billentyű)
3. A "HORIZONTAL_MARGIN" értékét ami alapból 40 írjuk át 20-ra vagy 10-re.
A 0 érték már nagyon zavaró.
4. Mentsük el a változtatást, majd indítsuk újra a készüléket ( home--> menu--> settings--> menu--> restart)se ez:
Sorkizárás engedélyezése:
Ezzel szövegolvasás közben az aA gomb megnyomásával egy újabb opciót tudunk „varázsolni”, mégpedig a sorkizárást (justification).
Fontos, hogy csak akkor fog működni, ha nincs nyitott könyvünk, mert ha nem, mindig vissza fog ugrani a gyári alapértékre.
Ezt úgy tudjuk elérni, hogy nyomjuk meg a home gombot, kapcsoljuk ki a készüléket, majd újra be, ezután:
1. Csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez.
2. Total commanderben állítsuk be, hogy láthatóak legyen a rejtett fileok is, majd a következő útvonalon \system\com.amazon.ebook.booklet.reader\ keressük meg a reader.pref file-t és nyissuk meg szerkesztésre. (total commanderrel F4 billentyű)
3. Szúrd be a végére a következőt: ALLOW_JUSTIFICATION_CHANGE=true
4. Mentsük el a változtatást, majd indítsuk újra a készüléket ( home--> menu--> settings--> menu--> restart) -
drmotto
őstag
(#8221) dabadab
(#8220) Tibro5Köszi. Esetleg valami támpontot tudtok, hogy ezt hogy találom meg bárhol is? MErt pl ebayen csak a szürkéhez találtam, a feketéhez nem. Kb ma kellene találnom valamit, mert nem ér ide időben.
-
dabadab
titán
válasz
drmotto #8219 üzenetére
Annyira nem veszes a lampas tok (bar ketsegtelenul sokkal jobban megvilagitja a Kindle tetejet, mint az aljat), ha mas nincs, siman lehet hasznalni, meg persze sokkal praktikusabb, mint a mindenfele csiptetos megoldasok (amik ugyanugy szenvednek az egyenetlen megvilagitas problemajatol).
-
drmotto
őstag
válasz
Degeczi #8217 üzenetére
A fekete színű lesz. Ha jól értem, ezt emlegetitek ötösként. Nem a 4, tehát gondolom a touch.
PW biztos nem, egyrészt nem fér a keretbe, másrészt ezt megkapom itthon olcsón, de rendes amazon garival.
Azért kellene a lámpás tok, mert pl. este azért a távolsági buszon nem mindíg elég a fény, és egy csíptetős lámpát mégse akarok rápakolni ilyenkor. De ha annyira nem jó, akkor persze nemragaszkodok hozzá.
Csak nem tudom, hogy keressem. -
tucsok.
senior tag
Sziasztok! Ma érkezett meg a Kindle Touch olvasóm, így belépek a klubba.
Első hozzászólást elolvastam párszor, de majd jövők kérdésekkel.
-
Degeczi
nagyúr
-
drmotto
őstag
Üdv!
Ha minden jól megy, egy héten belül lesz egy Kindle-m, a PW előtti kiadás. Szeretnék hozzá tokot, lámpásat, de nem tudom, hogy keressem pl. az ebayen. Tulajdonképpen mi ennek a pontos neve? Mire keressek?
Esetleg tudtok adni konkrét tippet?Köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
Amazonról nem tudsz trükközni: ők korrekt ármegjelöléssel, és futárszolgálattal küldik, ami biztos áfafizetést jelent, ezért is terhelik azt rá előre.
Ebayes eladók már nem feltétlenül így küldik, így ott könnyen átcsúszhat a vámon (és ott újak esetén mindig KSO-ról van szó, mert a normál verziót nem tudnák az Amazonnal versenyképes áron adni).
A hazai boltok is szürkeimportőrök (pontosabban nyilván a hazai nagyker, ahonnan szerzik), pont azért, mert az Amazon nem forgalmaz KSO-t USA-n kívül (ezért nem is rendelhetsz az Amazontól olyat)
-
Chaser
legenda
válasz
Degeczi #8211 üzenetére
Jah ez jött ki nekem 32k-ra tegnap amazonról de a reklámmentes verzió. Mivel az áfát előre kell fizetni így nem igazán vágom hogy lehet kitrükközni amazonról rendelve.
Jah és pont ezt a KSO-t nem engedte rendelni, csak a "without special offer" verziót ami drágább, másikat ide nem szállítanak, only US, nekem ezt írta. -
Degeczi
nagyúr
nem árulják olcsóbban: ahol benne az áfa (Mediamarkt, Edigital), ott 30-35e-ért adják azt a KSO-t (Kindle Special Offer = reklámos verzió, itthon csak azt forgalmazzák) ami USA-ban ennek kb. a feléért kapható meg
(amire persze rájön a szállítás és az áfa, de még azzal együtt is kb. 10e hasznuk lehet egy példányon)a fórumos eladók pedig úgy adják 25e körül, hogy nem fizettek áfát, különben nem érné meg, mert nagyjából annyiban lenne nekik is
-
Chaser
legenda
Elolvastam a #1-et, gondoltam megnézem mennyire jönne ki egy alap kindle meg egy keyboard 3g. Az első cc 32k, 2. 60k. Csak kíváncsi voltam mire fel a felhívás, hogy a nepperek busás haszonnal adják ezeket. Sima kindlet újan 24k-tól, 3G key-t 40-től látok apróban
-
Spy89
aktív tag
válasz
freelanced #8164 üzenetére
A külső fény nélküli éjszakai olvasásnál minimálisra vagy nagyon kicsire kell állítani a fényerőt, különben már vakít. A teljes fényerő pedig mint egy elemlámpa
. Annak ellenére, hogy a fényét direkt erre találták ki, én ha lehet pluszba külső lámpát is használok.
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Ígértem, hogy megosztom a tapasztalataimat a hófehérkével kapcsolatban.
Nos, így kb. majdnem egy hónap után úgy néz ki, hogy napi átlag két órás olvasás és közepes fényerő mellett két hetet bír egy teljes 4-5 órás töltéssel. -
Lethal Gene
aktív tag
válasz
gondolom volt PW-t is használtál korábban, arra alapozod a véleményed...
-
Sakab
senior tag
Sziasztok. FEnt volt eddig a 3.3 as fw és megvolt modolva szépen eszter felis olvasott de csinálnom kellet egy teljes resetet. na most kérdés nélkül felette a 3.4et kapott egy JB-t és rátettem esztert. Na onnantól ha elakarom indítani balfelsőbe a kör elkezd pörögni és vagy kifagy teljesen vagy homal viszatudok lépni de 80%alékba teljesen kifagy. És hang meg nem jön egy kukkse se angol se magyar.
CSináltam azóta kb 5 FActory resetet a menüből de ugyan az....angolul se hajlandó megszólalni. Mitévő legyek?GOndoltam arra is h talán azért mert még csinálja a háttérbe az indexelést, de azt se befejezte de ugyan az. Nincs vkinek vmi ötlete?
-
Voyages
csendes tag
Sziasztok screen protector vetelekor mire kell odafigyelni? Megvaltoztatja esetleg nagyon a kijelzo minoseget stb? (Kindle 4)
Koszi a valaszt elore is.
-
Angelotti
tag
válasz
BÁ Nutrition #8194 üzenetére
még1 olyan kérdésem lenne, hogy az usa-ból, vagy inkább az néemt amazonról érdemes rendlni?
gondolom utóbbinál olcsóbb a szllítás, de ahogy elnézem az árakat, drágábbak a cuccok.
üdv és köszönet! -
Angelotti
tag
sziasztok!
most tervezek kindle-t venni.
euró alapú dombornyomott cibes mastercard-al tudok fizetni az amazonon? (még nincs kész a kártya, úgyhogy nem tudtam kipróbálni) Lehet náluk euróban is fizetni, vagy a "kárty ill. bank" megoldja az átváltást?
Üdv és köszönet, Zoli. -
nope00
tag
Azért bosszantó hogy a német amazonon 1:1-ben váltanak dollár és euró közt pedig van kint ismerősöm aki átvette volna.
-
törölt tag
A szemrongálós dologhoz:
Jelen esetben nem az rontja az éles látást, hogy egy 50Hz-cel villogó fényforrást nézel, hanem az, hogy a szemed egyfolytában egy helyre fókuszál, ezáltal gyengülnek a mozgatóizmok...A szemetek egészségének szempontjából tökmindegy, hogy PPW, vagy külső megvilágítás. Komformitás szempontjából, viszont PPW egyértelműen sokkal jobb.
Egyébként meg az a legjobb, ha egy világító kijelzőt úgy nézel, hogy a fejed mögül/hátulról is érkezik fény, és a két fázis eltolt egymáshoz viszonyítva.
-
freelanced
addikt
Igen sima Kindle 4. Hát a világitás nem jön rosszul de én nem vagyok biztos benne hogy teljes sötétségben se rongálja a szemet. Én például nem szeretek sötétben egy világitó pontot nézni.
-
curtis2
aktív tag
válasz
Azaz a sima Kindle-ről beszélünk? Nagyon egybehangzóak a vélemények. Engem a világítás miatt izgat a PW, mert a Kindle3 a világítós tokkal sem igazán szembarát. Szerintem.
-
_JD
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Kindle 4-est.
Elég vegyes infók keringenek amazon.de-s vásárlás esetén. Van valakinek tapasztalata? Milyen plusz költségek vannak? Ugyanannyi mint amazon.uk-n? Szállítanak magyarországra? Ha nem az sem baj, mert lenne aki átvegye ausztriában. A garancia ugyanolyan jó amazon.de esetén is? Hogy járok legjobban?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Libretom
aktív tag
Én is lebeszéllek a 3G-s verzióról! (már amennyiben wifi-d van...) Nagyon korlátozottan használható, döcögős. Nem lehet hasonlítani az okostelefonokhoz, vagy a tabletekhez. Meg lehet nézni az emaileket, netán wikipédiát, vagy pl. valuta árfolyamot, de az ártöbblet messze nem éri meg. Nem netezésre találták ezeket ki!!! Nekem volt ilyen, és elég sokat bosszankodtam miatta....
-
Degeczi
nagyúr
$20 körüli szállítást és 27% áfát
lépkedj végig a megrendelésen, és szépen kiírja, h mennyi lennealigha éri meg
ha nagyon ragaszkodsz a 3G-hez (bár keveseknek igazán fontos), szerintem inkább itthon egy használt
ennyire drágán már jobb választás egy PPW: a jobb minőségű kijelző és háttérvilágítás sokkal fontosabb szempont egy könyvolvasó esetén, mint a vacak netezés lehetősége
-
nope00
tag
Valaki rendelt mostanság amazonról Kindle Keyboard 3G-s készüléket? 139 dollár special offerben jelenleg mennyit számítsak még rá pluszba? Olvastam az 1.hsz. de az 2010es. Köszönöm a segítséget.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A reklámok megkerülése illegális módon is wareznek számít!
-
Bosco01
tag
válasz
hampidampi #8170 üzenetére
Esetleg magyar nyelvű leírás van? Valamelyest tudok angolul, de azért az olvasómat nem kockáztatnám, egy esetleges félreértéssel.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #8167 üzenetére
igen, de érthető szempont az is, h inkább saját (pl. gyerekek) képei legyenek, mint idegenek
(bár a leginkább annak örülnék, ha opcionálisan tudna olyat mint némelyik másik típus, és az épp olvasott könyv borítóját tenné ki) -
Bosco01
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek! SO-s Kindle-t meg lehet úgy jailbreakelni, hogy lehessen rá képernyővédőképeket tenni? -
dabadab
titán
válasz
viktooria #8146 üzenetére
Szia!
A .doc-ot minden konvertalas nelkul egyszeruen elkuldtem az Amazonnak, az konvertalta olyan formatumba, ami jo a Kindle-nek, a K-m meg letoltotte az Amazontol a vegeredmenyt. Ja, ez egy K4, most is ezt lehet kapni Kindle neven, csak feketeben (a masik meg a Paperwhite).
A jelek szerint a CJK karakterekkel semmi gondja nincs, a formazas viszont nem Kindle kompatibilis, mert normalis nezetben az angol szoveg fele a "lapon" kivulre csuszott (raneztem a .doc-ra libreoffice-ban, ott is tulnyult a tablazat a margokon). Fektetve viszont megjelenitette (a kepek klikkre nagyobbak lesznek):
Szerintem eloben, e-papiron sokkal jobban nez ki, mint ahogy azt a hampidampi-fele monitoros valtozat utan gondolna az ember.
Ha mar ott voltam, ra is zoomoltam, igy nezne ki nagyito alatt
Szoval a formazassal lehetnek gondok, bar ez viszonylag egyszeruen orvosolhatonak tunik .doc eseten, a .pdf viszont kemeny dio tud lenni, az egyaltalan nem ebook-barat formatum.
-
freelanced
addikt
Hali! Ha rám hallgatsz és csak olvasni akarsz akkor ne PW-t vegyél jó a sima Kindle 4 is.
Most vettem és azért a fizikai lapozó gombok sokkal jobbak bár ez saját vélemény illetve a PW megvilágítás nem rossz de szerintem full sötétben nem olyan jó olvasni. És jóval olcsóbb is. És nagyon korrekt szerkentyű, nem beszélek a PW melett ha van rá vedd azt de olvasni elég korrekt a sima is szerintem! Ez saját vélemény! -
dabadab
titán
válasz
Voyages #8162 üzenetére
"Hogy tortenik a konyvek jogvedelmenek ellenorzese foleg ha mondjuk egy torrentes ebookot kalibralok at?"
Sehogy. A DRM egyedul akkor kerul elo Kindle-n, amikor Amazonrol vasarol ebookokrol van szo.
"A kindle pw hattervilagitasakor a szemem meg a sotetben van es igy fokuszal a kindle-ra ami vilagot es ugy tudom ez a leheto legrosszabb egy szemnek. Igaz ez?"
Nem hatter, hanem elotervilagitas.
Ha sotetben vagy es olvasni akarsz (konyvet, Kindle-t, mindegy), akkor kb. a kovetkezoket teheted:
1. Semmit, nem olvasol, mert nem latsz semmit
2. Megvilagitod a konyvet - ezt tudja a PW, meg a tobbi Kindle-hez tartozo olvasolampas tok, illetve a hagyomanyos olvasolampak is.
3. Felkapcsolod a villanyt es igy a kornyezet is vilagos lesz.A PW vilagitasa igazan egyedul a masodik esetben jatszik, es akkor pont jol jon, hogy nagyon szepen, egyenletesen vilagitja meg az oldalt illetve lehet valtoztatni a megvilagitas erosseget, hogy azert alkalmazkodjon a kornyezeti fenyviszonyokhoz.
-
Voyages
csendes tag
Sziasztok, elnezest kerek a bugyuta kerdesekhez.
Szeretnek venni egy kindle-t mint mindenki aki itt van a forumon. Atolvastam nehany szaz hozzaszolast es a tovabbi kerdeseim maradtak.
Milyen elonyoket ad a jailbreak? Vagyis mit fogok tudni csinalni a Kindle-al jailbreak utan amit elotte pl nem?
Hogy tortenik a konyvek jogvedelmenek ellenorzese foleg ha mondjuk egy torrentes ebookot kalibralok at?
Amennyiben jol latom a kulonbseget a ketto kozott annyi hogy mas a kijelzo a regihez van zenelejatszas es hangoskonyv es mas a menurendszer - lapozas.
Aggodalmam az hogy hogy fontos lenne a szememnek a megfelelo feny. A kindle pw hattervilagitasakor a szemem meg a sotetben van es igy fokuszal a kindle-ra ami vilagot es ugy tudom ez a leheto legrosszabb egy szemnek. Igaz ez?
Elore is koszonom a valaszokat.
V
ui: ahogy lataom a Kpw mai rendelessel dec 17-i heten erkezne
-
freelanced
addikt
Hah itt a 4-es hála NeoExDeath-nek nagyon baró! És köszönet Ladislao-nak is! Jó kis cucc papír könnyű pont kézre esik! Ez a fekete szin is jó nekem személy szerint jobban bejön mint a szürke!
-
hampidampi
őstag
Elvileg nem probléma, nekem sem okozott gondot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #8156 üzenetére
legalább az első hozzászólást olvasd el!
($69-ért nem tudod megrendelni, csak USA-beli címre. $89 a nemzetközi alapár, +szállítás és áfa: $140 körül van összesen)tokot értelemszerűen az adott típushoz kell venni, leginkább az Ebayről (gyorsabb szállítás miatt pl. UK-ból), az Amazontól ritkán van olcsón
-
BÁ Nutrition
addikt
ne haragudjatok az utsó 500 hozzászólást nem olvastam el
épp fent vagyok az amazon oldalán és rendelném a sima 69 dolcsis kindle-t
csak gondolkodom rajta hogy vegyek-e hozzá bőrtokot
emlékszem hogy volt róla szó hogy nem mindegy melyiket rendelem mert nem mindegyik passzol hozzá.
szal kérdés hogy akkor melyikill gondolom jó választás még mindig. nem akarok se netezni, se érintőképernyőzni ha nem muszáj, csak olvasásra kéne
az újaknak (azon kívül hogy picit fehérebb a színe a papírnak) van bármi egyéb előnye? -
Bosco01
tag
válasz
hampidampi #8153 üzenetére
Köszi a linket. Ott viszont nem írják, hogy a Kindle-n melyik firmware-nek kell fönn lenni. Ilyen esetben mindig a legújabbra vonatkozik?
-
hampidampi
őstag
-
Bosco01
tag
válasz
hampidampi #8144 üzenetére
jailbreak-et bármilyen Kindle-re fel lehet tenni? Függetlenül attól, hogy reklámos vagy sem, 3G-s vagy sem, bármelyikre?
-
dabadab
titán
válasz
curtis2 #8149 üzenetére
A Kindle (K4) meg a Touch az gyakorlatilag ugyanaz, csak az egyik fizikai gombbal mukodik, a masik meg erintokepernyovel (szerintem a gombos a hasznalhatobb, ill. a Touch talan mar nem is kaphato). A PW kapott uj, valamivel nagyobb felbontasu kijelzot meg annak van beepitett vilagitasa (ami sokkal jobbnak tunik, mint a K4 vilagitos tokja), viszont abbol csak erintokepernyos van.
(#8148) viktooria: oke, este felrakom a kepet!
-
curtis2
aktív tag
Hali,
Kindle 3-am akksija kezd jelentősen fáradni, gondolkodom egy új masina véteklén.
Azonban nemigen követtem az azóta kijött új gépeket, valaki tudna segíteni, melyik a tuti masina?
Az sem voilágos már, hogy azóta hányféle jött ki:
- Kindle,
- Kindle Touch
- Kindle PaperwhiteAz utóbbinak van a beépített világítása vagy melyiknek? Mert az egy fontos opció lenne nekem..
-
viktooria
csendes tag
válasz
dabadab #8147 üzenetére
Nagyon rendes lenne Tőled, köszi szépen.
http://www.mediafire.com/?g20whhusqud90lc
Egy másik fórumon azt ajánlották, inkább tabletet vegyek hasonló célra (eleve a sok flashcard app szép szabályosan tördeli a szöveget, jelenleg az androidos telómat használom erre), csak egyfelől azok elég gyorsan lemerülnek, és én napi 14-16 órában használnám az eszközt, minden nap nem akarok töltögetni, míg egy e-reader elvileg hetekig bírja, másrészt folyamatosan bámulnám a képernyőt, a tabletek pedig (tudomásom szerint) nem e-Inkesek. Persze, nem tudom, van-e kivétel normális árkategóriában.
Úgyhogy jelenleg teljesen tanácstalan vagyok, tán a kép majd segít a döntésben, még egyszer köszönöm.
-
viktooria
csendes tag
Sziasztok!
Lassan beruháznék egy masinára, s bár utánaolvasgattam a dolgoknak, eléggé láma vagyok a témában, a következő kérdésem lenne:
Linkelek egy mintaoldalt, gyakorlatilag kizárólag ilyen szövegeket, könyveket használnék (van, ami PDF-ben van, jópár excel táblázatban vagy épp, mint itt, Wordben)
A szöveg jellegéből adódóan fontos lenne, hogy horizontálisan ne kelljen scrollozgatni, tehát egyszerre lássam az egymással korreláló mondatokat, szövegrészleteket; a cél pedig a nyelvtanulás.http://i.imgur.com/B5oX0.jpg
Ezt tekintetbe véve érdekelne a véleményetek:
- megfelelő-e erre a Kindle, ha igen, mégis, mely típusa (illetve megúszhatom-e 6"-on vagy mindenképp 9"-es kell)
- ha nem, akkor tudnátok-e ajánlani alternatívát
- milyen formátumba rakjam e könyveket a minél könnyebb megjeleníthetőség, ill. kezelhetőség igényével (beleértve a karakterfelismerést is, nem tudom, ez mennyire gyakori probléma)Köszönöm.
-
Bosco01
tag
válasz
hampidampi #8144 üzenetére
OK. Köszi!
-
Bosco01
tag
Sziasztok!
Kindle 3-on be lehet azt állítani, hogy a lap tetején vagy az alján (nekem tökmindegy), folyamatosan mutassa a szerzőt és a címet?
-
Efreet
senior tag
válasz
Degeczi #8139 üzenetére
Egy aktív, amerikai vásárlónál simán összejön a "végtelen" (és feltétel nélküli) garancia - lehet olvasni olyan Kindle-tulajdonosról, akinek a több éves Kindle 1-et cseréltek 3-ra elromláskor, lopott/elvesztett eszközt cseréltek ki "garanciálisan" - ahogy Bezos mondta is a Fire bemutatón, ők abból akarnak megélni, hogy te fogyasztasz, ezért adják odaát a reklámmal támogatott kis Kindle-t egy vacsora áráért.
(sokan már azt jósolgatják, hogy egy-két generáció, és megteremtik a lehetőséget az ingyen Kindle-re Prime előfizetőknek, amivel csak vásárolt tartalmat lehet majd fogyasztani)u.i.: persze ennek az ellentétéről is lehet olvasni, akadékoskodás, nyűglődés, fogyasztóvédelmi rugdosódás, stb... természetesen ők sem tökéletesek, és Rajeev az ügyfélszolgálaton is kifoghat egy rossz napot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
NeoExDeath #8138 üzenetére
normál esetben pár hét különbségről van szó a viszonteladói vásárlás és a végfelhasználó beregisztrálása között, így érhető, ha nagyvonalú az Amazon, a kérdező azonban fél éves különbséget említett!
arra már nem bazíroznék, az már tényleg kezd a "végtelen garancia" felé tolódni - nagyon meglepő lenne, ha még azt is bevállalnák!
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
freelanced #8137 üzenetére
1 év gyári Amazon garancia van rá, attól a naptól kezdve hogy beregisztrálod a saját nevedre, amikor telepíted a gépet első indításnál. Olvasd el HardRic hozzászólását ebben a kérdésben. Ezt persze az Amazon hivatalosan nem ismeri el ahogy feljebb is írták, de a gyakorlat mégis ez. Persze lesznek kételkedők.
Bármi panasz esetén neten lehet felvenni a kapcsolatot az Amazon supporttal, chat vagy levél segítségével, angol nyelven.Amúgy ilyesmit nyugodtan megkérdezhetnél tőlem is priviben
-
freelanced
addikt
Hali! Ha itt PH-n veszek egy Kindle-t, NeoExDeath-től, hogy van a garancia? Mivel gondolom ezt ő rendelte. Szóval mennyi lesz rá? Illetve hogy érvényesithetem meg ilyenek?
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest