Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini PC
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BDave
őstag
Üdv!
Nektek is gond van a Send to Kindle programmal? Engem nem enged regisztrálni, azt írja ki, miután beírtam az Amazonos email címemet és jelszavamat, hogy "Network error occurred". Mi lehet a gond?
-
BDave
őstag
válasz adnoctum18 #4869 üzenetére
Win 7 64 biten használod?
Be kell hozzá kapcsolni a Kindle-t?
Jól tudom, hogy a program az emailezgetős konvertálást helyettesítené?[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
válasz adnoctum18 #4873 üzenetére
Hát, akkor nem értem, hogy miért nem működik a program. Lehet hogy ha újra felteszem, megoldódik a probléma, este felé kipróbálom.
Pedig biztos hogy jó adatokat adok meg, hisz ugyanazokkal be tudok jelentkezni az Amazon oldalára is. Mondjuk az érdekes, hogy a gombra az van ráírva, hogy "Register". Értelmetlen, hiszem már regelve vagyok az Amazonon.
-
BDave
őstag
válasz hampidampi #4881 üzenetére
Igen, minden kérdésedre a válaszom igen.
-
BDave
őstag
válasz mikauti #4978 üzenetére
"Azért ez sokkolt, férjem szerint ne is lépjünk vele soha a netre (mármint a kindlével), de akkor nem tudnék élni az amazonos konvertálás lehetőségével."
Nem muszáj használni az Amazonos email konvertálást, használhatod helyette a Calibre nevű programot is!
Amúgy ez már egy kicsit beteges üldözési mánia és nem hiszem, hogy az Amazon tudta volna az email címedről, hogy neked van egy Kindle-d.bladesks007: mivel valószínűleg postán keresztül lesz elküldve, ezért nem kell semmi ilyesmit fizetni utána, mivel nem egy nagy cuccról van szó és nem hiszem hogy átvilágítanának minden egyes Európába feladott cuccot. Egy jó tanács: nagyon jól csomagoljátok be, körös-körül, keresztül-kasul szikszalaggal, vagyis úgy, hogy ne lehessen olyan könnyen kinyitni.
Nekem viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet PRC-s könyveket szerkeszteni? Vannak olyan könyvek, amikben alapból benne van egy borító, viszont én azt nem szeretném benne látni (vagy le szeretném cserélni). Ezt hogyan lehet megoldani? Ha Calbire-vel bemásolok egy borítót, akkor az még nem tünteti el a könyvben lévőt. A Mobipocket Creator-ral is próbálkoztam, de azzal se tudtam megoldani a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
válasz Degeczi #4996 üzenetére
De igen, de én úgy szeretném, hogy "belepiszkálok" a PRCbe. Ha csak simán hozzáadod a borítót az adott könyvhöz, akkor ebben az esetben csak a Calibre-ben lesz hozzáadva a könyvhöz a borító, s nem teszi be/cserélni ki a már meglévő borítót a PRC-fájlban. Csak a Calbire-rendszerében fog megjelenni az a borító, amit hozzáadtam, nem cseréli le véglegesen a képet.
Amúgy ki is tudod próbálni: nyisd meg a programot, egy könyv borítóhelyének a képére húzzál oda egy képet és amikor megnyitod a fájlt olvasásra, akkor nem teszi bele a fájlba a képet, hanem csak a Calibre-höz lesz hozzárendelve. Így a Kindle sem fogja alapértelmezett borítónak venni azt a behúzott képet, hanem figyelmen kívül hagyja, nem foglalkozik vele. Csak a program használja fel, azt is "saját célra".
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
válasz Degeczi #4998 üzenetére
Mielőtt átkonvertálod MOBIra, előtte Wordben megszerkeszted úgy a könyvet, ahogy neked tetszik és utána konvertálod át MOBIra? Vagy hogyan szerkeszted saját tetszésedre?
Efreet: olyan programot én se találtam, viszont találtam pár olyan könyvet, ami pöpecül össze van rakva (van rendes magyar borító, fülszöveg, kiadó, stb.), úgyhogy gondoltam valahogy biztos megszerkesztik mások, csak nem tudom hogyan! De ez a HTML jó választás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
válasz Degeczi #5001 üzenetére
Értem. Viszont ha Calbireben átírom a metaadatokat és megnyitom ugyan azt a könyvet a Mobipocket Readerrel, akkor ott nem azokat az adatokat írja ki, mint amit a Calbireben megadtam a könyvnek. Szóval ha a Calibreben szerkesztesz valamit, akkor az a módosítás, csak a Calibreben lesz érvényes, nem lehet megváltoztatni a fájlt "véglegesen". (Elég nagy gond, hogy az Amazon a Kindle szoftveres szolgáltatásáról már elfeledkezett és nem készített hozzá egy jó kis ebook programot, ahol lehet rendesen szerkeszteni és leltározni a könyveket. Itt veszített az Amazon, ezt a lehetőséget kár, hogy átengedte más cégnek.)
A MOBI jobb/emészthetőbb formátum a Kindle számára, mint a PRC? Miben különbözik a kettő? Eddig mindig PRC-re törekedtem.
Efreet: Viszont a Calbire nem tud HTML-re konvertálni, csak HTMLZ-re. Megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
A hideget nem nagyon szereti a Kindle 3, kicsit lassabban dolgozik és a kép is jobban beleég a kijelzőbe. De ki lehet bírni, majd betekerem celofánba. :-)
-
BDave
őstag
Írtam egy kis szösszenetet a Kindle 3-ról: Kindle 3 a mindennapokban
"Az eddigi legelterjedtebb ekönyv-olvasó hétköznapi használatáról osztanék meg pár sort."
-
BDave
őstag
válasz moli.hu #5082 üzenetére
Szerintem arról van szó, hogy amikor kikapcsolja (vagyis benyomva tartja a kikapcs gombot 5 mp-ig) a Kindle-t, akkor a kikapcsolt fehér kijelzőn még látszódnak az imént olvasott szöveg sorai. Nem lehet kivenni a betűket, hanem csak a sorok látszódnak halványan, szürkén.
-
BDave
őstag
válasz moli.hu #5085 üzenetére
Na jó, de te félreértetted. Legalábbis amit írtál, abból én arra következtetek. Mert tök mindegy, hogy be vagy ki van kapcsolva az oldalankénti frissítés, attól még fenn áll a probléma. Legalábbis itt azt írják és azt is, hogy ez végülis nem probléma, mert így spórol a Kindle Touch a kép újbóli frissítésével.
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
1. bekezdés: lehet, hogy többet fogaszt a bekapcsolás, mint az alvó módból való visszahozás, de amíg az alvó módban van, addig lehet hogy úgy fogaszt többet.
2. bekezdés: itt most nem üzletszerűen való áthordásról írt a kolléga, ilyet meg sem említett. De nyilván, az nem túl szép dolog, ha olcsóbban megveszed kint és tucatostul adod el őket itthon. (Amúgy van itt is vannak olyan cuccok amiket csak Amerikában lehet kapni, ez most akkor nem szabad? Mégis fent vannak.)
Degeczi: "garantáltan egy fia vásárlás sem fog érkezni". Miért ne vásárolna egy európai a cuccokon megjelenő reklámokból? Csak az amerikai vásárol a készüléken megjelenő hirdetésekből???
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
"A tokoknál meg kell kérdezni a viszonteladót, hogy van-e jogosultsága ilyen eszközöket mennyiségben árusítani - lehet, hogy nem legálisan árusít."
Kétlem, hogy ha illegálisan árusítanék, akkor ezt be is vallanák.Na mindegy, nekem amúgy nem tetszenek a reklámosított háttérképek, én szívesebben nézem inkább az írók arcképeit (addig is memorizálom őket .
Degeczi: pedig egy könyvolvasónál azért jó lenne olcsóbban könyvekhez jutni. Nekem legalábbis ez tök logikus lenne. És lehetne reklámos Kindle-t is árusítania az Amazonnak külföldre, külföldi hirdetésekkel. Meg amúgyis. Lehetne már végre egy hazai hivatalos forgalmazója az Amazonnak, nem tudom hogy miért nem terjeszkedik már végre át Európába is, hiszen tuti, hogy lenne rá kereslet!
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
válasz Eligzendra #5109 üzenetére
De ő üzletszerű/kereskedői behozatalra gondolt. Tehát ha te sokat hozol be és azt próbálod itthon eladni, ráadásul még reklámos is a készülék. Az, hogy behozol egyet, az nem olyan nagy érvágás.
-
BDave
őstag
válasz Melanor #5227 üzenetére
"1 hónapig vadásztam hazai boltokban jó olvasó után mire eszembe jutott a google és hogy akár beírhatom hogy a legjobb e-book olvasó..."
Ezt most nem mondod? Egy teljes hónapig rohangáltál boltról-boltra, hogy ebook olvasót találj és nem is jártál előtte utána a dolgoknak? Na ez a kihívás! Magyarországon jó ebook olvasót beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
válasz R1200GS #5269 üzenetére
Hétfőn adtam le a rendelést és szerdán adták útra Amerikából. Vagyis egy napig nem történt semmi (gondolom megvárták míg összegyűlik elég), de végülis 3 nap alatt ideért (vagyis fog, reményeim szerint).
Hehe, most pont felszálltam a buszra és egy K4en olvas egy ürge. azért kezdenek ezek is elterjedni...
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
Nekem ma hozták meg a Touch-ot (egy napos késéssel, valami miatt csúszott a kézbesítés), hála a szomszédnak, nem kellett kétszer kihozniuk. Nagyon tetszik, egy ilyen tokban ücsörög, szép és már alig várom hogy olvashassak rajta egy jót! (Egy cikket is tervezek a vásárlásról és magáról a gépről is.)
-
BDave
őstag
Végre el lehet olvasni, kikerült a címlapra: Amazon Kindle 3 a mindennapokban
-
BDave
őstag
válasz mitulabattyi #5377 üzenetére
Valszeg azóta már változott a dolog.
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyien használjátok a Kindle Androidos verziója, de nektek se mutatja a mobi könyvek borítóját a "Device" listában? Ha látszódnak, akkor hogyan oldottátok meg hogy látszódjanak? Természetesen mindegyik könyvhöz megvan a borító és ha rámegyek egy könyvre, akkor lehet is látni a borítót, ha odalapozok. Viszont a listában nem lehet. Nem nagy gáz, de jól mutatna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mennyi az AnTuTU maxija a POCO X6 PRO 5G-ben a Mediatek Dimensity 8300 Ultrának?
- BMW topik
- BestBuy topik
- Apple asztali gépek
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple ipad 10.gen 64gb wifi + Magic keyboard folio
- OnePlus Pad Go gyári tokkal Akció!!!
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPad 9th. 64GB Fekete Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 99%/p3853/
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest