Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OMagus
tag
válasz badabum #2698 üzenetére
szerintem sehogy, mert az emberi felolvasás a szövegkörnyezettől függően gyorsabb vagy lassabb tempóra is válthat menet közben...
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
badabum
tag
Ha van egy hangos könyvem ill ugyanaz szöveges állományban, hogyan tudom a kettőt összegyúrni hogy pontosan a szöveg és a hanganyag szinkronban legyen, mint felolvasáskor.Ugyanis életszerűbb lenne mint a saját TTS funkciója a készüléknek.
-
Efreet
senior tag
válasz Chronos6 #2694 üzenetére
az a töltő 1A-ig tud leadni, a Kindle 0.85A-t vesz fel, teljesen rendben lesz - régebben írták, hogy a több nem probléma
(én egy LG telefonhoz kapott töltővel szoktam tölteni)
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Chronos6
tag
Ilyet rendelt már valaki? 220-as USB töltő.
-
szulez
csendes tag
A visszüldés így megy, ahogy már írták a többiek.
Címke, számla kinyomtatása. UPS-t hívni. Csomagaot átadmin.
Én azért hívtam külön egy futárt (és nem vártam meg a cserét hozót), hogy pörögjenek a dolgok. Így is csak azt ígéri az Amazon, hogy a visszaküldés után 10-15 nap elteltével adja vissza a pénzt.
Egyébként, ha jól látom a tracking adatokat, akkor mostanában "találkozik" valahol az Atlanti-óceán fölött a keletre tartó új készülék a nyugatra tartó régivel. -
Jabby
őstag
Az ingyenes és legális letöltési helyek közül ne feledkezzünk meg a Magyar Elektronikus Könytárról!
[ Szerkesztve ]
-
OMagus
tag
válasz Holleanyo #2689 üzenetére
Tok ügyben olvass vissza, sok hsz foglalkozott már velük.
(Legális) Könyvek beszerezhetők a Kindle-tékában és a Magyar Kindle Portálon.
Egyéb jogviszonyú könyvek ügyében ne ebbe a témába írj, keress inkább a jól bevált beszerzőhelyeken, ahol a filmeket is beszerzed pl.Ha nem Kindle-kompatibilis formátumú könyved van, azt elküldheted az Amazonnak, és átkonvertálják (lásd 1. hsz), használhatsz valamely konvertáló programot (szintén 1. hsz), valamint, ha a könyved .epub formátumú, akkor a Magyar Kindle Portál konvertere is tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
adnoctum18
senior tag
Rátettem a K3-ra egy képként szkenelt könyvet, de nem jelennek meg az oldalak egyáltalán az olvasón.
Üres a kép ahogy lapozok. Mi lehet a gond?
Más hasonló könyvvel simán ment, ezzel viszont nem.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Holleanyo
tag
Megjött a Kindle 3G !
Nagyon frankó kis cucc - nem csalódtam benne!Tokot hol érdemes hozzá vásárolni (ne legyen drága!) ?
E-könyveket hol lehet hozzá letölteni?Ender 3 - “az áramjárta vezető pont ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak hát más a fogása”
-
BiriBum
őstag
válasz FehérHolló #2679 üzenetére
220V-mikro USB dugasz, mint pl. a Sony Ericsson X10 mini töltője. Ebay-en 3$ postával. Nokia N97 töltő. Egyébként gépről is tölti rendesen, ha elég feszkó van az USB portban. Próbálj ki több portot, még egy azonos alaplapon belül is változhat.
-
truefx
aktív tag
Ilyet használ valaki hosszabb ideje? http://goo.gl/NoQCA
Ennyit simán megér szerintem így első ránézésre.[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
válasz FehérHolló #2681 üzenetére
ha nem töltődik USB-ről, húzd ki, majd ismért csatlakoztasd, úgy nekem működni szokott
truefx: [link][ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
válasz FehérHolló #2679 üzenetére
vegyék konvertert (kb. mindenhol kapni, és olcsó)
-
FehérHolló
veterán
Lenne egy nagyon alap kérdésem: hogy lehet értelmesen feltölteni a jószágot?
Ha USB-re dugom, akkor csak úgy kíván töltődni, ha már majdnem lemerült. Ha előtte dugom, kiírja, hogy nem töltődik. Dugóhoz nincs amcsi->magyar konverterem Pesten, azt nem próbáltam.Palkova: Köszi, erre ránézek.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Palkova
tag
Üdv mindenkinek!
Egy újabb FREE program a PDF állományok olvashatóvá tételére:papercrop v0.45.62 - 3414 KB
This program converts PDF documents such as articles, and academic papers into a PDF (or image sequence) so that it can be read on a small screen of e-book devices.
Usage
1. Open a PDF file (by clicking Load button, or drag-and-drop)
2. Choose a preset by clicking the default preset button
3. Click "Process all pages" button
4. Output will be in the same folder with the input file. (~1.pdf)
Usage 2 (for expert users)
2. (Optional) choose how many columns are in the pdf file, and then click the update button.
3. if results are not satisfactory, modify MIN gap, MIN text gap and margin parameters, and then click the update button.
4. (Optional) choose a rendering option by clicking the option button
5. Process all pages.
Usage 3 (manual segmentation)
2. Uncheck automatic segmentation
3. Select a region by clicking, delete one by hitting DEL when necessary, or create one by dragging.
4. Process all pages or Process current page
********* HUNGARIAN | MAGYAR **********
A program PDF dokumentumokat konvertál kisméretu képernyon megjelenítheto PDF vagy képszekvenciákká e-book olvasokhoz.
Használata:
1. PDF állomány megnyitása
2. Egy elore beállított formátum betöltése
3. "Process all pages" nyomógomb megnyomása
4. Az elkészült fájl az eredeti könyvtárba kerül
Haladó használata:
1. PDF állomány megnyitása
2. Oszlopszám beállítása
3. nem megfelelo output esetén a MIN gsp, MIN text gsp és margó beállítások módosítása
4. Feltételesen rendelési mód kiválasztása
5. Feldolgozás
Kézi szegmentálású feldolgozás:
1. PDF fájl megnyitása
2. Automatikus szegmentálás kikapcsolása
3. Régiók kiválasztása, nem szükséges részek törlése, új részek beillesztése
4. Lapok feldolgozásahttp://www.lifehacker.jp/upload_files/110802papercrop.jpg
Taesoo Kwon
taesoobear@gmail.com
http://code.google.com/p/papercrop/
http://papercrop.googlecode.com/files/paperCrop_0.45_rev62.zippalkova
-
synar
őstag
válasz ussenyerek #2675 üzenetére
Ha a "C" mappa hibás, akkor Zip Repair-rel javítható.
[ Szerkesztve ]
-
OMagus
tag
válasz ussenyerek #2675 üzenetére
ez szép, zúzom én is
-
badabum
tag
Kindle 3-ra érdekelne könyvgyűjtemény főleg sci-fi,de minden érdekel, (tudom sok helyen van darabonként, de egyszerűbb lenne nekem egy pakkban) privátban üzenjetek,köszönöm előre is mindenki fáradozásait.
-
szulez
csendes tag
A kijelzőhibás Kindle története úgy folytatódott, hogy a emailemre semmilyen reakció nem érkezett 24 óra alatt - ezt nem is értem. Ezután chat-en kerestem fel az ügyfélszolgálatot. Nagyon örültek, hogy kapcsolaba léptem velük és borzasztóan sajnálták, hogy elromlott a készülék (nagyon amerikaias volt a beszélgetés)
Természetesen küldenek új készüléket, már megkaptam a linket, ahonnan ki tudom nyomtatni a UPS-es címkét, amivel költségmentesen vissza tudom küldeni a rosszat.
Ha feladom a rossz készüléket, akkor visszafiezik az árát. Most ki kellett fizettem a második Kindle-t is.
A másik lehetőség az lett volna, hogy visszaküldöm a régit és utána küldenek egy újat.
Mostanában úgy tűnik, hogy 3-4 nap kell nekik, míg postázzák a készüléket. Az első rendelésnél és most is ennyi idő telik el a rendelés és a postázás közt.
Szóval, ha minden igaz akkor - az első rendeléstől számítva két hét elteltével - a jövő hét közepétől lesz egy használható Kindle-em. -
curtis2
aktív tag
válasz Officinalis #2665 üzenetére
A Sony PRS 505-nek van olyan borítója, mibe hasonló megoldás van integrálva. Csak az ott természetesen pontosan illeszkedik..
Én olyannal sokat olvastam, de ez eléggé fárasztja szemet több óra esetén.
Mindenesetre szerintem ez jobb megoldás lehet.curtis
-
truefx
aktív tag
Hol lehet olyan ebook-ot kapni, ami Kindle-n olvasható, és kultúra utalvánnyal is lehet fizetni? (tisztában vagyok vele, hogy a kultúra utalvány elég offline, de hátha akad valakinek jó ötlete)
-
Jabby
őstag
Jó az ötlet, bár én még nem futottam bele ezekbe a formátumokba....
Viszont a 3.2.1-es készülékemre két napja feltettem a Jailbreaket, HU menüt, HU TTS-t, s érezhetően lassult minden. Gyári szofttal egyáltalán nem volt zavaró a lapozás sebessége, de most már van úgy, hogy 3-5 sec múlva nyit meg egy olyan oldalt ami nem tartalmaz képet.Nagyon gondolkodok egy uninstallon, de a kereséshez nagyon hiányozna a magyar ékezetes karakterkészlet.
-
Degeczi
nagyúr
érdekes - de csak annak számít igazán, aki alkalmanként tölt föl néhány könyvet, és nem alakít ki már a számítógépen egy e-könyvtárat, mert ha azt teszi, Calibre-vel, akkor az eleve automatikusan (és hibátlanul) MOBI-ra alakítja az EPUB-ot föltöltéskor
az már csak azért is szerencsésebb, mert mi garantálja pl, h a következő e-könyv olvasó is Kindle lesz otthon?
ezért jobb eszköztől függetlenül, PC-n kezelni a könyveket -
synar
őstag
Ezt láttátok?
Olvasó az olvasón – a “mindenevő” Kindle 1. -
synar
őstag
Véleményem szerint ez nekünk nem a legjobb, mivel ha jól megnézed, a sorok belső oldalát, már a másik lapról visszaverődő fény világítja meg, ami a Kindle esetében nem áll rendelkezésre, ezért asszimetrikus lenne a megvilágítás.
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Hagyományos könyvhöz jó, a Kindle-hez szerintem annyira nem. Egyrészt kényelmetlen rajta tartani - nem fekszik bele a könyv gerincébe - másrészt folyamatosan csiszatolod vele az olvasó gombjait/borítását.
Nem elhanyagolható szempont, hogy hideg a fénye - szerintem szemrontó.[ Szerkesztve ]
-
curtis2
aktív tag
válasz Officinalis #2661 üzenetére
Nem akarnálak elkeseríteni, de ettől a lámpától sokat én nem várnék..
Volt hasonlóm, de a zárógombja sem igen zárt, illetve nem igazán alkalmas olvasáshoz sem szerintem.curtis
-
Officinalis
csendes tag
Nagyon jó program ez a k2pdfopt!
Már 3 könyvet átalakítottam vele. Szuper! A legjobban azt tetszik benne, hogy a landscape-vel beállíthatom, hogy eleve "fekvő" helyzetben olvashassam a dolgokat, és így a képek, és az apróbetűs részek is jobban látszódnak![ Szerkesztve ]
-
dave74
tag
Nekem is hasonló volt a kijelzőm:
Beszéltünk az Amazon ügyfélszolgálatával. Egy órán belül kaptam egy e-mailt, amelyben tájékoztattak, hogy kapok cserekészüléket és az egyik hivatkozásról letöltött fuvarlevéllel feladhatom a régit.
Levonták az új árát, amit mondtak is előtte, de két nap múlva visszautalták. A UPS-től kértem egy futárt, aki kijött és elvitte a gépet. Az újat három nap múlva kaptam volna meg, ha nem írom el a kézbesítési címet.Hasonlóan járt atuci is, amit Itt le is írt.
Köszönet Neki a segítségért!!
[ Szerkesztve ]
-
Officinalis
csendes tag
Arra gondoltam, hogy egy ilyen lámpát rendelek az én kis imádott Kindlemhez! Elég jónak tűnik, majd elmesélem milyen, ha megérkezik.
[ Szerkesztve ]
-
badabum
tag
Ma délben érkezett meg hozzám vidékre a Kindle 3, wifi-s változat, kedden rendeltem meg, és nem kellett semmit fizetni a futárnak, ha ez infó valakinek.
-
Polllen
nagyúr
válasz Palkova #2652 üzenetére
Szia!
Állat kis cucc, egy könyvön próbáltam ki, az eredmény majdnem tökéletes (volt benne tartalomjegyzék, az teljesen széthullott, de) a képek és szövegtörzs jó lett.
Itt van a legújabb verziója. Egy dologra érdemes figyelni, a 3,5 MB-s könyvből 35 MB lett.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Jabby
őstag
LED-es tokot szeretnék majd rendelni az Amazontól.
Tudja valaki mennyibe kerül a szállítási költsége?
Ilyen 50USD tok létezik máshol után gyártottban? -
Palkova
tag
Üdv mindenkinek!
Olvasgatva a topikot láttam, hogy sokaknak (nekem is) problémájuk volt a PDF állományok olvasásakor. Talán ez a FREE program megoldja ezeket a problémákat.K2pdfopt v1.18 - 3825 KB
K2pdfopt optimizes the format of PDF files for viewing on small (e.g. 6-inch) mobile reader and smartphone screens such as the Kindle's. It is meant for text-based files on a white background which may also have graphics or figures. It is fully automated and can batch-process PDF files. K2pdfopt works by converting each page of the PDF file to a bitmap and then scanning the bitmap for viewable areas (rectangular regions) and cutting and cropping these regions and assembling them into multiple smaller pages without excess margins so that the viewing region is maximized. Any kind of PDF file (best if it has a primarily white background) can be converted. K2pdfopt works especially well on two-column PDF files such as IEEE and other technical journal articles (see examples below--it auto-detects two-column regions on the PDF page), but even single-column files will often be significantly improved and much easier to read (see examples). K2pdfopt has the advantage over other PDF converters in that it fully preserves the rendered PDF fonts and graphics from the original file, unlike programs that convert the PDF to an e-book format. Also, because k2optpdf is completely independent of language or fonts, it will work equally well on documents in any language.
Just drag and drop your PDF file icon onto the k2pdfopt icon to convert it.
Runs under Win32/64, Linux
********* HUNGARIAN | MAGYAR **********
A K2pdfopt a PDF állományok formátumát optimalizálja kisméretu (pl. 6 colos) olvasó eszközökön (Kindle, smartphone) való megjelenítésre. Az átalakítás teljesen automatikusan történik, melynek során a lapok eloszor bitmap képekké lesznek konvertálva megjelenítheto méretben, majd ezek margó nélküli lapokká lesznek konvertéálva a jó láthatóság érdekében. Bármilyen pdf állomány átalakítható vele. Különösen jó konvertálás érheto el kétoszlopos pdf állományokkal (pl. hírlevelek). Mivel a képpé alakítással független a betütípusoktól és a nyelvektol, tökéletesen lehet konvertálni vele.
A PDF állományt csak rá kell dobni a k2pdfopt ikonjára a konvertáláshoz.
http://www.willus.com/archive/k2pdfopt/examples/kindle/pooh_k2opt.png
Will Menninger
willus@netcom.com
http://www.willus.com/archive/#kindle
http://www.willus.com/archive/k2pdfopt/k2pdfopt.exe
64 bit - 7877 KB:
http://www.willus.com/archive/win64/k2pdfopt.exe
help file:
http://www.willus.com/archive/k2pdfopt/k2pdfopt_help.shtmlMég én sem tudtam kipróbálni, mivel kb. 10 perce kaptam az infót.
Kovács Pál[ Szerkesztve ]
-
szulez
csendes tag
Igen. Biztos vagyok benne, hogy korrekt módon fogják kezelni az esetet amazonék.
még magyarul sem tudom könnyedén körülírni, hogy mi a baja a kijelzőnek. Angolul végképp nem volt kedvem a telefonban nyekekgni. Ezért írtam nekik inkább, elküldetem a képet is, ők is jobban látják a szituációt.
Majd beszámolok a fejleményekről! -
eami
veterán
mindenképp azt javaslom hogy hívd fel az amazont! sokkal gyorsabban meg tudják oldani telefonon a problémádat.
Ahogy korábban itt olvastam már, elég valószínű hogy simán küldenek helyette egy másikat ezt meg majd (miután megkaptad az újabbat) vissza kell küldened nekik 30 napon belül.
-
szulez
csendes tag
Sziasztok!
Ma megérkezett az új Kindle készülékem.
Az örömöm nem tartott túl sokáig, mert a kijező a képen látható módon néz ki. Egyéként működik a cucc, a számítógépem látja USB-n keresztül. Tudok felöteni és megnyitni könyveket a Calibre segítségével, de a kijező teljesen halott, csak a bal alsó sarokban mocorog időnként néhány pixel
Próbálkoztam resettel, illetve addig töltöttem a sárga fény zöldre váltott, de sajnos semmi javulás.
Az Amazon supportnak már írtam, még nem válaszoltak.
Esetleg van valakinek valamilyen ötlete?
-
Psych0
őstag
valalkinek van tapasztalata ezzel? Egyáltalán melyik tokot érdemes venni?
[ Szerkesztve ]
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
OMagus
tag
küldd el az amazonnak, majd ő átkonvertálja, ha csak szöveg van benne
-
truefx
aktív tag
ABBYY PDF Transformernel milyen beallitasokkal erdemes jatszadozni? Van egy PDF, ami csak szoveget tartalmaz, megis total osszekavarta. Volt amit meg tokeletesen konvertalt.
-
OMagus
tag
válasz Jano_023 #2641 üzenetére
részmegoldás, de ha 3G-s Kindle-d van, akkor a MKP-n (aláírásomban) tudsz RSS csatornákat olvasni...
-
Jano_023
őstag
Bocs, már nem tudtam szerkeszteni.
Ami a furcsa, hogy pl. az Index.hu Tech rovatának cikkei csak fejléc szinten jönnek le amíg a Magyar Google Android hírei teljesen. Letölti a szöveget és a teljes képanyagot is mellé.
Hogy érjem el hogy az Index.hu is így működjön ??''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
Nem igazán találtam megoldást eddig szóval megkérdezem.
Olyan RSS olvasót keresek amivel beállított oldalaimról letölti EGY adott időpontban a híreket a készülék, DE a teljes cikkeket.
Szóval nem csak a headert hanem mindent és mikor megyek befelé a vonattal akkor tudom olvasni az összeset. Erre van lehetőség. Mert eddig mindig csak a címeket húzta le. Segítsetek kérlek! köszönöm!''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
BiriBum
őstag
válasz ussenyerek #2637 üzenetére
Mindenkinek a UPS hozza?
-
ussenyerek
csendes tag
válasz stranger2006 #2620 üzenetére
Jahm, megnéztem a számlát és igazad van, nekem olyan levél nem volt mellékelve, de a következő pecsét van rajta a hozzá kapott UPS fuvarlevélen, hogy::
F/D! a közvetett díját, vám és adóterhet a feladónak számlázzuk
L.
No Risk, no Fun!
-
cabii
tag
válasz Holleanyo #2634 üzenetére
Szia,
én is ezt rendeltem 2-3 hónapja, és belefértem, de okulva ez előző problémából, van akinek nem volt szerencséje, és kellett áfát fizetnie. /szerintem még így is jobban megéri mint itthon beszerezni/
ui.: én is a 3g-re szavazok. Jött már jól a net útközbenLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
-
Holleanyo
tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
Akkor rendelek egy 3G-s változatot.Gondolom - az új változat nem ennyibe fog kerülni !
Beleférek a vám és ÁFA mentes keretbe, ha a 3G-t rendelem tok nélkül ?
Ender 3 - “az áramjárta vezető pont ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak hát más a fogása”
-
ussenyerek
csendes tag
válasz Holleanyo #2626 üzenetére
Ha csak könyvek olvasásra akarod használni, akkor szerintem elég a mostani 3-as verzió. Ha újságot meg képregényt - és egyebeket amik színesek -, is szeretnél olvasni és hajlandó leszel bevállalni a nem biztos, hogy elfogadható árat amibe kerülni fog, akkor érdemes várni.
Ez mind csak attól függ mire szeretnéd használni a kütyüt.
No Risk, no Fun!
-
OMagus
tag
tény... de ki tudja... én mindenesetre nem bántam meg pár hónapja, hogy beruháztam rá.
sőt, mi több, előtte nem is voltam annyira oda a könyvekért... Leülni egy vaskos papír elé... én ennél technikaibb ember vagyok... Aztán kezdtem el a Galaxy Tab-on olvasni, mert az élmény már egyvelege a technikának és a könyvnek, de a Kindle tette fel a pontot az I-re Ezen egyenesen imádok olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
OMagus
tag
válasz Holleanyo #2626 üzenetére
elvileg igen, én nagyon kardoskodok mellette
De talán az előttem szólóval picit egyetértve érdemes lehet kivárni a 4-es verzióra, ám én nem tudom, mikor jön az ki.A 3G mellett szól az aláírásomban szereplő Kindle-re optimalizált portál is.
-
Holleanyo
tag
Érdemes-e a 3G-s változatot választani?
Jelenleg is belefér-e a vámmentes keretbe?
Köszönöm a választ!Ender 3 - “az áramjárta vezető pont ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak hát más a fogása”
-
OMagus
tag
Tovább fejlesztettem kicsit a technikát, és már egész használhatónak vélem. Az aktuálisan olvasott könyvet is ezzel lett konvertáltam.
-
BiriBum
őstag
válasz stranger2006 #2620 üzenetére
Egyet tehetne, hogy az általad befizetett 160$ áfáját befizetné a magyar hatóságoknak - ez persze nonszensz.
Eddig tartott a Kánaán
-
stranger2006
tag
válasz BiriBum #2608 üzenetére
A világért se vitatkoznék Veled:-), de erre mit mondanál:
(2010. okt. 15.):
"Tisztelt Hölgyem/Uram!
A mellékelt vámhatározat másolata az Ön példánya. Kiegyenlítést nem igényel, mivel F/D feladással érkezett. Ennek értelmében a feladó vállalta az összes költséget beleértve a vám és ÁFA fizetést is.
Tisztelettel:
UPS
stb."
A második oldalon:
vám 5665 Ft
ÁFA 11637 Ft"Forrás: index Kindle forum
Nem ez az első, ami igy jott be... hanem az összes kb. ezideg?! -
ussenyerek
csendes tag
válasz ladislao80 #2618 üzenetére
A számlán a megjegyzés: Country of Manufacture: China.
Mint szinte minden. Lehet, hogy te régebben vetted, amikor még volt gyártósoruk az USA-ban. :-)No Risk, no Fun!
-
ladislao80
csendes tag
válasz stranger2006 #2617 üzenetére
Közvetlenül az Amazonról vettem, úgy ahogy az 1. hsz.ban le volt írva.
Származási ország meg azért lehet Kína, mert ott készült maga termék. -
stranger2006
tag
válasz ladislao80 #2570 üzenetére
SZia!
Lenne egy furfangos kérdésem, mielőtt az Amazon legyalázzátok.
Hogy lehet, hogy a vámpapíron a származási ország kódja CN (China?). Nem lehet, hogy egy ismerősöddel vetetted, és az küldte el Neked? A feladót mondjuk nem látom a papíron... Vagy hogy jött ez össze?
Csak mert nálam ez a kód US. -
OMagus
tag
válasz csita86 #2613 üzenetére
ebbe épp tegnap futottam bele én is valahogy, nekem egy restart megoldotta
-
csita86
csendes tag
Sziasztok!
Sok hozzászólást végigolvastam, de nem találtam a megoldást....
A Kinde-n böngésztem majd, kikapcsoltam a netet.... kikapcsolt a kicsike... visszakapcsolom később, hogy olvassak és a böngésző sáv oda van fagyva az állapotkijelző sáv alá ( ahol a töltés, 3G-t időt stb-t mutatja)
Nem tudom semmivel eltüntetni és nagyon zavar.
Lehet nyomtam vmi billentyű kombinációt?Ötletek?
Előre is köszönöm!
-
Magicrat
tag
-
snowdog
veterán
-
Degeczi
nagyúr
vki írta már a gyors megoldást
-
BiriBum
őstag
Nem szeretnék veled nagyon vitatkozni, de az Amazon nem tudja átvállalni az áfát. Csak akkor tudná, ha vagy az EU-ból küldené vagy az USA-ban eleve befizetné az áfát, ami ott egyáltalán nincs. Csak sales tax van, ami államonként és nagyobb városonként (metropolitan US) változik [link] Ezt a szövetségi törvények alapján, ha megfeszülsz, akkor sem kapod vissza, kivéve egyes speciális eseteket, pl. a Lousianaban létesített sales tax refundos boltokat.
Az Amazon azt sem teheti meg, hogy felszólítja a vámhatóságokat, hogy a Kindle esetében tegyenek kivételt a magyar áfatörvény alól. Egyet tehetne, hogy az általad befizetett 160$ áfáját befizetné a magyar hatóságoknak - ez persze nonszensz. -
addikt
Sziasztok,
a feleségemnek a szakdolgozatához kellene egy könyv, ami állítólag fent van a canadahun oldalon. Megtenné valaki, aki regisztrált, hogy ha megadom a könyv nevét akkor letölti nekem? Sajnos a regisztráció után kell még 20 hozzászólás meg valamilyen feltöltés is, minket pedig szorít az idő :/
Köszi előre is!
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
ladislao80
csendes tag
A telefonálás nekem sajnos nem opció, annyira azért nem tudok angolul.
Megkérdeztem tőlük, hogy igaz-e az az információ, hogy ők fizetik az áfá-t?
Válasz: Amazon.com does not comment about rumors or speculative news reports.Én sem kívánom kommentálni...
-
vonyarc
tag
érdekes
http://ebook.sfportal.hu/amazon-kindle-tablet-eljut-e-magyarorszagra-is-526.ebook -
eami
veterán
válasz ladislao80 #2603 üzenetére
anno nekem már folyamatban lévő rendeléshez lett volna kérdésem hozzájuk. Elkövettem azt a hibát hogy 2x is levelet írtam. Mind a kétszer csak általános válasz jött (mint amit másoltál is).
Úgyhogy felhívtam őket,,,, neked is csak ezt tudom javasolni, ha egy kicsit bátrabban de korrekten adod elő a problémádat akkor szerintem megoldják
-
-
ladislao80
csendes tag
válasz BiriBum #2599 üzenetére
Ha a vámosok hanyagsága miatt nem kéne fizetni áfá-t, akkor elég gyatra munkát végezhetnek, mert az itt fórumozó rengeteg emberből tudtommal még senkinek nem kellett áfá-t fizetnie.
Ezen kívül a UPS vámügyintézője is azt mondta nekem, hogy alapesetben az Amazon magára vállalja az áf megfizetését, és nálam az történhetett, hogy a megfelelő rubrikát nem jelölték be a vámnyilatkozaton.
Nem is ez a baj, hanem az, hogy most ezt hogy vasalom be rajtuk a fentebb beidézett válaszlevelük fényében.
Ezért reméltem, hogy valaki tud nekem mutatni egy olyan szöveget az Amazon oldalán, ahol leírják, hogy az áfá-t ők állják, és ezt az orruk alá dörgölve kifizettethetem velük. Mert ők is arra hivatkoznak, amit BirBum is beillesztett, és ebbe meg nehezen tudok belekötni.
Hacsak nem azon az alapon, hogy az diszkrimináció, hogy az egész prohardver fórumon csak nekem kell áfá-t fizetnem -
Gabás
addikt
válasz BiriBum #2599 üzenetére
Ha az Amazon nem vállalta volna át az áfát, akkor bizony kellett volna fizetni mindenkinek, ez nem a vámhatóságok figyelmetlensége (nem is lehet, mert a nagy szállítócégek elővámolnak, nem bújhatnak ki a vámkezelés alól). Ha pedig valóban kellett volna fizetni, akkor az Amazonnak fizettük volna, ahogy te is írod – szóval ez valószínűleg az Amazon eseti hibája
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest