Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
Bocs a kép elég gyenge lett, sajnos az infót nem lehet közvetlenül linkelni. Ott van a jobb alsó sarokban a Live outside the US résznél.
-
BiriBum
őstag
Azért nem fizettél áfát, mert a vámosok nem szúrták ki a csomagodat és nem vetették alá vámkezelésnek. Ennek során megállapítják, hogy az áru értéke nem haladja meg a vámmentesen behozható keret értékét, azonban áfát mindenképp meg kell fizetni a 22 euró feletti összegre.
A beillesztett idézet az Amazon Kindle ország szerinti információjának első mondata (Hungary).Ladislao80 kolléga esetében Edenykenél van a pont: meg kell nézni a Amazon checkout összesítőjét, hogy várható-e áfafizetés. Ha nem-lehet reklamálni, ha igen, akkor bukta az áfa.
[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
válasz BiriBum #2597 üzenetére
eddig nem fizettünk áfát, úgyhogy nem teljesen egyértelmű
a kérdezőnek: jól tudod, és én is azt tudom tanácsolni, hogy az Amazon által kiállított számlát (amit a fiókodban megtalálsz) küldd el nekik, és ne a vámilletékekre, hanem az áfára (VAT) hivatkozz.
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Amúgy ez teljesen egyértelmű:
Important Product Information for Your Country
Your international shipment is subject to VAT. This is the same VAT rate you pay when you buy products in your country. There are NO customs duties or any other fees. We will show you the estimated VAT upon checkout.
-
ladislao80
csendes tag
Én úgy tudom, hogy 22 € a limit az ÁFA-mentességre és 150 € a vámmentességre, tehát akkor a 160$-os termék esetén továbbra is marad a kérdés, hogy normál esetben miért nem kell ÁFÁ-t fizetnünk?
A feladótól és a címzettől függetlenül vámmentesek azok az elhanyagolható értékűnek minősülő küldemények, amelyek összértéke a 150 EUR-t (2010. évben 40 000 HUF) nem haladja meg. Meg kell azonban jegyezni, hogy ebben az esetben az említett érték kizárólag a vám megfizetése alóli mentességet jelenti, az ÁFA fizetés alóli mentesség kizárólag 22 EUR (2010. évben 6 000 HUF) összeghatárig alkalmazandó.
-
BiriBum
őstag
válasz ladislao80 #2593 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy miért kellett áfát fizetned, ha vámhatár alatt van, azaz, hogy miért is vámolták le...
-
Zirowe
nagyúr
válasz ladislao80 #2593 üzenetére
Nem vállalja át, hanem limit alatt van, nem mindegy.
Egyszerű: amikor véglegesítetted a rendelést, az extimated taxes 0$ volt vagy sem?
Erre kell hivatkozni.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
ladislao80
csendes tag
Sajnos az amazon elhajtott a fenébe. Lehet hogy rosszul fogalmaztam a megkeresésemben, mert nem azt mondtam, hogy adják vissza a pénzem, hanem csak megkérdeztem, hogy miért kellett nekem ÁFÁ-t fizetnem. Bemásolom ide a válaszukat:
I would like to inform you that orders that are shipped to countries outside the U.S. may be subject to import taxes, customs duties, and fees charged by the destination country. Amazon Export Sales will estimate and collect an import fees deposit to certain destination countries.
Customs or import duties may be levied once the package reaches the destination country. Additional charges for customs clearance would have to be borne by the recipient; as we have no control over these charges and cannot predict what they might be. Customs policies vary widely from country to country.
You will need to contact your local customs authorities for further information regarding this issue.
To learn more about the import fees deposit, please visit our Help pages:
www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/?nodeId=596184Az a baj, hogy az Amazon oldalán én sehol sem találtam arra vonatkozó utalást, hogy magukra vállalják az ÁFÁ-t, így nem is tudom, hogy mire hivatkozzak velük szemben
Ha valaki ebben tudna segíteni, akkor nagyon hálás lennék -
Gregorius
őstag
válasz ladislao80 #2568 üzenetére
Egy ilyen vámpapírt én is kaptam postán, de a DHL állta a cehhet. Vagyis nem kellett semmi extrát fizetni a dokumentum végén lévő fizetési meghagyás ellenére.
-
eami
veterán
válasz ladislao80 #2588 üzenetére
sokan írták már korábban, hogy ilyen esetben meg kell keresni (lehetőleg felhívni) az amazont, és a tapasztatuk szerint rövid adminisztráció után az amazon jóváírja a számlán (amelyik kártyával fizettél) az összeget. szóval próbálkozz nyugodtan, remélem megoldódik rövidesen a dolog.
De hogy vmi jóról is beszéljünk, remélem neked is legalább annyira bejön a kindle mint itt sokunknak
-
ladislao80
csendes tag
válasz ussenyerek #2585 üzenetére
Ezt így nem tudom, meg a UPS-es sem tudta pontosan. Valamit összekeverhettek, vagy nem jelöltek be egy rubrikát, ilyesmi.
-
-
lvnt
őstag
válasz ussenyerek #2585 üzenetére
Te hiába okulsz belőle, ha az Amazon adta fel rosszul.
-
ussenyerek
csendes tag
válasz ladislao80 #2584 üzenetére
Megosztanád, hogy mit rontottak el, hogy okuljanak a többiek is? Köszi. L.
No Risk, no Fun!
-
ladislao80
csendes tag
Beszéltem a UPS-szel, sikerült kifognom egy nagyon korrekt, segítőkész ügyintézőt.
Az történt, hogy az Amazon b..ta el a feladást, ezért reklamálni kell náluk a UPS-es nyugtával, ha elfogadják, akkor visszakapom tőlük a pénzt. -
cabii
tag
Üdv
kiderült a hiba, egy vezeték leesett az érintkezőjéről és ez okozta pislogást, kis forrasztással orvosolható a probléma, tehát nem javíthatatlan konstrukciós hiba az ok. Az elemek meg a doboz aljában voltak elrejtve, azért nem találtam őket. Szóval a lámpa használható
CabiLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
Polllen
nagyúr
válasz snowdog #2578 üzenetére
Nem azt írtam, hogy vámot fizetett, hanem, hogy levámolták az árut (vámkezelték... ) És meg kellene kérdezni, hogy miért szabták ki az ÁFÁ-t.
Az a dokumentum, amit lefényképezett a kolléga egy vámhatározat, vámkezelés (vámolás) után készül.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
hilz
csendes tag
válasz BiriBum #2579 üzenetére
Két jogszabály van:
Az egyik a vámokról rendelkezik:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:324:0023:01:HU:HTML
V. FEJEZET
Elhanyagolható értékű küldemények
23. cikk
(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában "elhanyagolható értékű áru": olyan áru, amelynek tényleges belső értéke küldeményenként nem haladja meg a 150 EUR összértéket.A másik meg az ÁFA törvény:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700127.TV
94. § (1) Mentes az adó alól a 93. § (1) bekezdésének b) pontjában említett feltételekre is figyelemmel:
c) a Vámmentességi-rendelet II. címének V. fejezete alatt szabályozott termék (termékek) importja is, ha annak (azok) összértéke nem haladja meg a 22 eurónak megfelelő pénzösszeget;Azaz 22 euró fölött már ÁFA-t is ki lehet vetni.
A kérdés nyilván az, hogy eddig miért nem ez volt a gyakorlat, mert itt szinte mindenki (velem együtt) ÁFA és vám nélkül jutott hozzá a géphez.
Nem lehet, hogy a vámkezelési negbízásnál csúszott el az ügy?
http://dc203.4shared.com/img/L8MG9BA4/preview.html -
OMagus
tag
válasz snowdog #2576 üzenetére
Látom, hibás volt a link Köszi, hogy szóltál
itt a helyes: http://kindle.orseolo.hu/konyvek
(de már az előzőt is átirányítottam a helyes linkre)[ Szerkesztve ]
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
Polllen
nagyúr
válasz ladislao80 #2573 üzenetére
Mindenképpen hívd fel őket és kérdezz rá, miért vámolták le, amikor az értékhatár alatt van!
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
OMagus
tag
Off topic: készítettem egy .epub -> .mobi konvertert, amit itt lehet elérni: http://kindle.orseolo.hu/epub2kindle
Akinek módja van rá, tesztelje és jelezze az esetleges hibákat. Én teszteltem 6-7 fájllal.
Nem 100%-osan úgy néz ki, mintha egy profi konvertáló progi csinálta volna, de remélem használható...
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
BiriBum
őstag
válasz ladislao80 #2573 üzenetére
Ha vámmentes, akkor áfát sem kell fizetni.
-
vans?
őstag
-
curtis2
aktív tag
Ez továbbra is mindig így hangzik el, de az Amazon nem fizeti a vámot..
Egyébként nem tudom megmondani, hogy mi franc ez, elvileg tudomásom szerint ez a vámmentes értékben van..curtis
-
Degeczi
nagyúr
milyen verziót vettél: 3G vagy a sima Wifi-s, volt-e vmi más is a rendelésben?
(szóval mennyi volt a végösszege USD-ben?) -
ladislao80
csendes tag
Rendeltem az Amazonról én is egy Kindle-t, mindenben az első hozzászólásban leírtak szerint jártam el.
Ma meg is jött, csakhogy... a UPS futár kért majd 8000 Ft-ot és cserébe adott egy vámhatározatot, amelyben szépen le van vezetve, hogy az ÁFA miért annyi amennyi.WTF?
Elvileg az ÁFÁ_t az Amazon fizetné.
Holnap felhívom a UPS-t, hogy ez most akkor mégis mi volt.Addig is valakinek van valami ötlete?
-
cabii
tag
válasz BiriBum #2564 üzenetére
bocsi, kicsit életlenek, és sajnos a fényképező is most merült le...
A csillogás szabad szemmel nem ilyen zavaró, és a képernyővédő fóliának köszönhető
Viszont vásárlás előtt velem ellentétben érdemes megnézni, hogy minden OK-e? mert az enyém mintha kontaktos lenne...Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
cabii
tag
Hali,
akkor megválaszolom magamat. Tegnap elmentem az alexandrába, és vettem egy olyan lámpát, ami a weblapon nincs fenn. - 2500 pénz volt - Azt hiszem, tökéletes. Nagyon kellemes, meleg fénye van. Azt hiszem, nem is led, hanem hagyományos izzó van benne, de nem olyan az alakja. Két AAA elemmel megy /eredetileg a csomag is tartalmazza, de az enyémből hiányzott/ fel lehet csíptetni a kindle tokjára, és egy flexibilis csővel lehet a kivánt pozícióba állítani, a végén pedig egy olyan szerkezet van, hogy tud fókuszált fényt és szórt fényt is kiadni. Az utóbbi nagyon kellemesen megvilágítja az egész kindlet. Én tölthető akksikkal hajtom, így az üzemeltetés se fog sokba kerülni. A többinél elég drága elemek kellettek bele, és viszonylag rövid ideig működtek csak /~10 óra körül mondta pl egy energizer lámpa/
Ha valakit érdekel, rakok majd fel képeket a fényéről, és magáról a lámpáról is. Sajnos webes elérhetőséget még nem találtam
Üdv CabiLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
Drizzt
nagyúr
Egyik munkatarsam ismerose akar velem vetetni special offeres kindlet. A kerdesem az lenne, hogy az itt egyaltalan fog-e tudni normalisan mukodni? Nincs-e benne valami ellenorzo, hogy elerheto-e egyaltalan az a reklam halozat, amihez csatlakozna?
Lehet nagyon hulye kerdesek, de megiscsak felteszem oket. Kosz!
I am having fun staying poor.
-
cabii
tag
Sziasztok, keresgéltem a magyar neten, és ilyenekkel futottam össze. Van valakinek tapasztalata valamelyikkel?
Pici olvasólámpa 2800 Ft
Z-Light 3000 Ft
Miniflex 3800 Ft
Travel Flex 4100 Ft
Ultra Thin 3200 Ft
Érdekes lámpák, de sajnos csak sejtem, hogy az elsők gomb ellemmel mennek, szóval nem világíthatnak valami sokáig, meg gondolom az utsók is, a flexek meg valószínüleg ceruza féle elemmel járnak... Van valakinek ilyesmije?Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
törölt tag
válasz FehérHolló #2554 üzenetére
Azt esély 50%.
Vagy be tud, vagy nem.
Teszkóban láttam egyébként ilyen tokot.
-
Chronos6
tag
Végül megvettem ezt a tokot. http://goo.gl/Kj2DJ Amint megérkezik, jelentem milyen, 1200 forintért kíváncsi vagyok rá nagyon..
-
vans?
őstag
válasz FehérHolló #2554 üzenetére
Se vam, se ado nincs. A tokot meg en is be tudom szerezni...
hábm bábm
-
Degeczi
nagyúr
válasz FehérHolló #2552 üzenetére
nyilván a meleg teszi, de nem értem, hol lenne ez kötekedés, ha egyszer sehol nem derült ki a hozzászólásodból, h külföldi beszerzésről beszélsz és az alapján minősíted hülyeségnek az itteni hozzászólásokat is - de remélem, jól esett...
(bár azt már végképp nem értem, h hazai felhasználóknak szóló oldalakon miért lenne téves az, h az Amazontól lehet rendelni?)adót és vámot pedig azért nem fizetsz, mert értékhatár alatt van
[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
válasz FehérHolló #2552 üzenetére
-adó
-
FehérHolló
veterán
válasz Degeczi #2551 üzenetére
Nem innét indult a beszélgetés, finoman szólva. Hanem onnét, hogy mindenhol pontatlan/téves info van róla a neten (pl. hogy csak online beszerezhető). Remélem jól esett a közepébe vágva belekötni.
Itthon 24k+adó+posta.[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Degeczi
nagyúr
válasz FehérHolló #2546 üzenetére
ha itthoni userként, itthoni topikban beszélünk beszerzésről, akkor finoman szólva fontos megjegyezni, ha nem erre vonatkozik a kérdés...
odakinn nem csoda: sok partnere lehet az Amazonnak - és szállítási költség sem jön rá
anélkül az Amazonnál is 24e Ft (ill a reklámos változat 21), csak a Magyarországra postázással megy föl 30e-re
-
eami
veterán
és teljesen újonnan (nem felújított)? szerintem továbbra is érdekelne még sokakat hogy hol vetted
-
vans?
őstag
válasz FehérHolló #2543 üzenetére
Az en esetemben a posta majdnem otszorose volt a tok aranak.
hábm bábm
-
OMagus
tag
aham.... hát mi itthonra gondoltunk... elbeszéltünk egymás mellett
-
OMagus
tag
ha így van, akkor oszt meg velünk a címet, mert akkor nem kell ez a hercehurca
-
Degeczi
nagyúr
vagyis mai árfolyamon 30,5eFt-ért?
hol árulják itthon ennyiért? -
FehérHolló
veterán
Érdekes, a Kindle-t boltban vettem kottára annyiért, mint Amazonon árulták. De biztos igazad/igazatok van.
synar: Az első hozzászólásban nincs válasz a kérdésemre. De azért köszi!
vans? és Magicrat: Honnét lehet úgy rendelni, hogy a posta nem kerül többe a tok árának 10%-ánál?
Igazából ott tartok, hogy megvarratok magamnak saját anyagból egy olyat, ami az általam kívánt felszanálásra tökéletesen alkalmas.Skynet is real. It's called Google.
-
Magicrat
tag
válasz FehérHolló #2537 üzenetére
Hát én konkrétan az amazonról rendeltem (minden kiritikán felüli, abszolúte 100% megbízgató cég), a gyártó egyébként az usában van (címük: 2402 Hollywood Blvd.
Hollywood, FL 33020 USA de itt nem tudom, hogy árulnak-e). Nem éri meg nekik normál üzlethelységet bérbevenni, mert az usában a leendő vevők 99%-át nem tudják elérni vele. Szóval marad a net.Közvetlenül tőlük is meg tudod rendelni, de elég masszív postaköltséggel küldik ki a cuccot - mondjuk usába 3$, ide 25$.
Szerintem nem kell ódzkodni az internetes vásárlásról, főleg ha már sok-sok pozitív tapasztalat gyűlt össze különböző fórumokon, esetleg ismerősöknél. Ha még nincs Kindled, akkor érdemes egy csomagba rendelni a tokkal azamontól, és így 1-2 dollárral lesz csak drágább a szállítás, és itt az egész cucc 3-5 munkanap alatt. Szerintem.
Ave
Magicrat -
vans?
őstag
-
OMagus
tag
nem hülyeség, hivatalosan csak rendelni lehet. Nem hivatalosan berendelik helyetted, többnyire a te címedre közvetlenül... jó pénzért...
Illetve van egy cég, aki forgalmazza, de kb 15 ezer forinttal drágábban.http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
synar
őstag
1. hsz.
Ha keresel, pl. a Vaterán is találsz másfélszer annyiért és ők is Amazontól rendelik helyetted, csak ráteszik a hasznukat.[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
-
Magicrat
tag
válasz hampidampi #2532 üzenetére
Hát nem igazán.
Nem a kijelzőig ér a keret, hanem oldalt 5-8 mm, fönt pedig 3 mm hely van. Az elállás magassága oldalt max (középen) 3 mm, fönt pedig kb 2. Szóval mindenhol legalább 30° alatti fény beesési szög, vagy kisseb kellene ahhoz, hogy elérje a kijelző szélét. Ez szerintem nagyon ritkán fordulhatna elő, én még ilyet sosem vettem észreTe már láttál ilyet? Esetleg más becsúsztatós toknál? Ha igen, melyiknél?
Üdv
Mr -
eami
veterán
Én hosszas nézelődés/utána olvasást követően végül az amazonos lámpás tokot vettem meg.
Teljesen meg vagyok vele elégedve és talán a kütyüt is megfelelően védi. Az sem elhanyagolandó hogy ehhez nem kell külön akksi, bírja amíg a kindle is
edit: amúgy most $10 kevesebbe is kerül
[ Szerkesztve ]
-
cabii
tag
válasz Magicrat #2528 üzenetére
Hali,
elolvastam a hsz-eket lámpa ügyben, de nem volt megnyugtató vélemény. Ma reggel a buszon szembesültem vele, hogy szükségem van egy lámpára, vagy lámpás tokra, vagy bármire, ami világít, mert nem tudok olvasni, és ez ugye, ahogy megyünk a télbe, csak rosszabb lesz. Ha van valakinek bármi megoldása, ami jó, mégha kicsit drága is, kérem, ossza meg velem /velünk/ mert kezd sürgőssé válni.
Magicrat: adnál egy linket a lámpára? illetve milyen elem kell bele? ha pl AAA akkor akksival megoldanám a hamar merülés kérdését...
Üdv és köszi a válaszokat Cabi
[ Szerkesztve ]
Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
Magicrat
tag
Ez a Marware tok 35$, ami nem kevés, viszont tökéletes tok. Én magával a K3-al rendeltem, és nagyon jó. Nagyon ajánlott tömegközlekedésre a kézbejújtatós rész miatt. Ilyen megoldást sehol máshol nem láttam (igaz, annyira nem szoktam átlökni a kezemet a tokon, mint a képen, de nagyon jól használható).
Én kb 1,5 hónapja használom, és a műbőr/bőr tokokon mindíg csúszott a kezem, és féltem, hogy elejtem, de ennek olyen szövetes a belseje, és a kéz atomstabilan tapad rá. Mondom, tökéletes.
Szerk.: Külön örültem, hogy keretes a tok, és nem csak a sarkait tartja, így még stabilabbnak tűnik, és az is.
Lámpa: én 2 fejes 2 ledes lámpát vettem, de hamar merül benne az elem és néha akadozik, kontakthibás. Nem tökéletes lámpa sajna. Ha valaki tud ilyet, szóljon, bár igaz, hogy nagyon nem vagyok rászorulva, de érdekelne...
Üdv
Magicrat[ Szerkesztve ]
-
-
Chronos6
tag
Ilyennel van valakinek tapasztalata? http://www.ebay.co.uk/itm/Black-Silicone-Skin-Case-Cover-Amazon-Kindle-3-UK-/280728218992?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item415cb4ad70
-
szcsi
tag
válasz hampidampi #2523 üzenetére
Valóban, de egy hét alatt bekopik és eláll annyira, hogy nem zavaró, vagy be lehet tűrni a visszahajtott fedélen lévő pántjába. Sajnos emberi áron egy minden szempont szerint hibátlan tokot se találni.
A sípcsont egy olyan eszköz, amivel éles szélű bútorokat lehet megkeresni a sötét szobában
-
szcsi
tag
A tokos "hitvitába" belépve én ezt a fajtát vettem, eddigi maximális megelégedésemre. Bár műbőr ez is, de jobbik fajtából. Nem lóg a cérna, nem mozdul a mágnes. A külső fele ráadásul elég szivacsos, így kellemes fogni is. Emellett angliából 3-5 munkanap mire ideér
Lámpából viszont az egycsápos 2 ledest vettem, hát nem az igazi.
Valami ledszallagos megoldás kellene, az is homemade tokba integrálva, bár ezen még gondolkodnom kell, hogy hogyan lehetne kivitelezni.A JB-el kapcsolatban: nekem is 3.2.1 van, sima wifis, eddig minden gond nélkül felment rá minden hack. A TTS-t még őszintén bevallom nem próbáltam, mert nincs rá igény...
A sípcsont egy olyan eszköz, amivel éles szélű bútorokat lehet megkeresni a sötét szobában
-
-
-
mordan
csendes tag
Üdv Mordan!
Igen, bár a rövid leírásban nemszerepelt, az Enable_... fájlt el kell helyezni a K3 gyökérmappájában, és úgy menni fog.
Bár a felovasó progi hanglejtésében vannak problémák, hosszú távon megszokható.
(Én egy Tom Clancy könyvön próbáltam ki. =>> "CIA" = "cia"-nak olvassa, nem pedig "SzíÁjÉj"-nek, "ly" neki "eli". "32. könnyűgyalogsági..." az pedig "harminckettő könnyűgy." a "harminckettedik kgy." helyett.) De az angol felolvasóhoz képest nagyságrendekkel jobb.
Szóval ügyes voltammegoldottam.
M. -
Efreet
senior tag
válasz Chronos6 #2514 üzenetére
Én saját gyártásút használok, innen vettem az ihletet, egészen pontosan ez a design készült el (kicsit átalakítva, ahogy a lenti képeken is majd látszik), farmeranyagból, és a belső oldalon egy-egy vékony szivacsot beleépítve a farmeranyag alá. Így szorosabban tartja, kényelmes fogni is, és otthoni alapanyagokból egy délelőtt alatt megvan.
kép 1, kép 2(a kijelzőkép nem képernyővédő, a sima képnézőbe betöltött - nem túl jó minőségű - jpg)
[ Szerkesztve ]
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Chronos6
tag
Tok készítéssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Gondolkozok egy sleeve-en, belül filc, kívül farmer. Másik ami tetszik a könyvszerű, széthatjható, de azt inkább venném, amire jelenleg nem akarok költeni.
Tapasztalatok megosztását előre is köszönöm,
Chronos -
mordan
csendes tag
Üdv.
Nekem a magyar TTS nem akar felmenni. Már minden javasolt egyéb dolgot felpakolgattam (JB 06; később JB 07; Launchpad (kell-e, nem kell, hogy működik, mert nem nagyon látom jelét működésének, bár települt, legalábis a gép nem állt le hibával!? bár ez egy másik kérdés...))
Még a 3.1-es fw van fenn a beállítások szerint és wifis kindle miatt a k3w fájlokat telepítgetem. (képernyőkímélő megy is szépen: új képek, random -tökkéletes-)U0007 hibával áll le a TTS update(és ujraindul).
Gyökér mappába másolom a TTSMod mappát és az update fájlt.
(amikor hibával leáll az update_TTSMod_0.4N_ install.bin át is kerül a linkss mappába, amit nem egészen értek miért, mi köze hozzá a képernyőkímélőnek?...)
Van jelszó a gépen, de levettem, úgy is próbáltam már.
Mi lehet gond?
- ide is kellhet a "ENABLE_HACK_UPDATES" file(a 3.1-es fw-hez)? (most, hogy írom lehet gyorsan ki is próbálom...)
- valamit még kihagytam...?Köszönöm, ha vki megszán és ír okost.
M. -
vz12
tag
-
Degeczi
nagyúr
de, még minta hangfile is szerepelt már itt a magyar fölolvasásról - nem rossz (viszont aligha sokan használnák)
ezzel együtt a JB valóban csak akkor igazán lényeges, ha akarsz magyar karaktereket is beírni (vagy lecserélni a "képernyővédő" képeket - de az persze nem túl fontos) - ami kissé szégyen az Amazonra nézve, mert ilyesminek illene állíthatónak lennie alapban, hackelés nélkül is
[ Szerkesztve ]
-
vz12
tag
válasz Chronos6 #2506 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen reklámos van, szerintem én nem jártam pórul.
Úgy tudom hogy a hack-ek többsége egyelőre felejtős, pl. magyarítás, stb., de ha simán olvasásra használja az ember, akkor semmi gond. Persze az MP3 is megy, meg a böngésző is, meg a text-to-speech is, ez utóbbi egyelőre szintén nem magyarítható. De pl. a margó állítható itt is, kipróbáltam. A reklámoktól relatíve könnyen meg lehet szabadulni (fájlok törlése), és a wifi kikapcsolásával utánpótlásuk sem lesz (meg ugye a fogyasztás is kisebb lesz), kb. ötszáz hsz-szel ezelőtt ez már volt téma. Szerintem a kompromisszumok simán vállalhatók, nem jelentősek, de ezt Neked kell eldönteni. Az is igaz hogy 5 eFt árkülönbözet sem nagy ... Azért gondolom hogy előbb utóbb majd lesz megoldás ezen dolgok "javítására" ezen a verzión is, de ha nem, hát nerm.
Nagyon jó kis kütyü, működik rendesen.[ Szerkesztve ]
-
Chronos6
tag
Üdv,
USÁban van egy haverom aki jön haza, szerintetek ha egy reklámos verziót hozatok azzal járhatok pórul?
Választ előre is köszönöm,
Chronos -
Zirowe
nagyúr
Én is ezt tapasztalom kb két hete.
Elsőre nem mindig akar bejönni egy oldal, másodszorra már általában igen.
Passz mi lehet az oka.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
synar
őstag
Sziasztok!
Kollégám panaszkodott, hogy kb. egy hete a 3G elérése rendszeresen akadozik és napokig csak azt írja, hogy "Service not available". Elmondása szerint, ugyanazon helyeken, ahol eddig gond nélkül használta: Pécs, Balaton stb. Tapasztaltatok-e hasonlót, vagy van-e tanácsotok? Én nem tudtam segíteni, mert csak wifi-s verzióm van. Köszi előre is.
ui. tegnap pl. 2-3 órát ugyan tudta használni, de azóta megint nem működik a 3g.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest