Hirdetés
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
buckrogers #24198 üzenetére
Az Amazon is csak 15%-al gyorsabb lapozást mert említeni, ami max mérhető, de gyakorlatilag észrevehetetlen.
-
SirRasor
addikt
válasz
buckrogers #24196 üzenetére
Lehet másik firmware van rajta.
-
buckrogers
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Kindle 4-em, aminek sajnos a kijelzője tönkrement. Most vettem egy ugyanolyat használtan. Az előző szépen jeleníti meg egyik oldalt a másik után (még a fél képernyőn tudom csekkolni) a mostaninál a lapozásnál egy pillanatig látszik mind a két oldal szövege és a lapozás sebessége is lassabb. Nem tudom, a későbbiekben megszokom, vagy folyamatosan idegesíteni fog. Kérdésem, hogy ez jellemző? Lehet ezzel kezdeni valamit? Utalhat valami hibára?
Előre is köszi!
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek.
Szótárat szeretnék a Kindle 2019-emre. Ingyen. Regisztrálás nélkül.
Letöltöttem az összefoglalóban lévő 1.6-os angol-magyar szótárt és betettem a documents\dictionaries-be a zip-et és kicsomagolva is odahánytam a benne lévő prc-t. Gyanítom az utóbbit ismerte fel, ki is tudtam választani a menüben.DE regisztrálás nélkül nem működik a szótár. Repülőgép mód off, gyors regisztrálás és körömrágás, hogy a reklámok ne másszanak rá az a 10-20 másodperc alatt. Elkészült, repülőgép módot azonnal visszakapcsoltam és működik a szótár és továbbra is reklámtalan.
Vagy elég gyors voltam, vagy a routerben lévő AdGuard-os reklámblokkolós DNS fogta meg (176.103.130.130 és 176.103.130.131) a reklámrákúszást.
Csak gondoltam leírom, hátha valaki csinálna hasonlót..illetve ezek szerint a 2019-essel is kompatibilis a szótár.
-
matti70
tag
Az Amazon beváltotta az ígéretét, a PW3 is megkapta a végre a legfrissebb szoftvert. Aki szokott a könyvben keresni (én szereplő nevekre szoktam néha) az örülni fog, a kereső funkció sokkal kényelmesebb lett.
-
matti70
tag
válasz
janosibaja #24184 üzenetére
A doc, rtf fájlokat csak konvertálva olvassa (e-mail vagy Sendtokindle progi), ha USB-n másoltad oda, natívan nem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Jó eséllyel nem a Kindle hülyült meg, csak a lista fölötti filtert állítsd vissza.
-
-igu-
veterán
válasz
Nem lehet, hogy csak a nézet változott meg?
Főoldalon a szűrőket kattintgatnám végig első próbálkozásként. -
janosibaja
őstag
Sziasztok, eddig normálisan működő Kindle paperwhite 4-esem megbolondulni látszik. Kezdődött azzal, hogy a Collectionok eltűntek, mintha nem is lettek volna - semmit nem variáltam, airplane üzemmóden van a Kindle, magától hülyült meg - így aztán egyetlen nagy halomba zúdult az összes könyvem. Ráadásul most vettem észre, hogy a Magyar Elektronikus Könyvtárból le akartam tölteni pár klasszikust, de se a .doc, se az rtf formátumot nem ismeri fel.
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
matti70
tag
Ha telepítve van a Calibre-ben a DeDRM plugin, akkor olvasásra megnyitáskor DRM mentesíti a könyvet külön szólás nélkül. Abból lehet talán észrevenni, hogy a szokásosnál is lassabban nyitja meg. Nemrég én is hasonlóképpen jártam, egy DRM-es epub fájlt nyitottam meg vele, azt várva, hogy úgysem sikerül, amíg nem telepítem a plugint. Mégis megnyitotta, de betudtam annak, hogy talán régebben már telepítettem, csak azóta megfeledkeztem róla.
Itt tudod megnézni, hogy telepítve van-e (a sima plugin lista nem mutatja): Beállítások gomb / Bővítmények / Fájltípus / DeDRM -
-
cocka
veterán
Nem nagyon tudok eligazodni a Calibre-ben. Azt tudja esetleg valaki, hogy hol lehet megnézni, hogy hol lett hozzárendelve készülék és ezt a hozzárendelést hogy lehet esetleg törölni?
-
cocka
veterán
Megmondom őszintén nem értem mi történik itt. A kfx DRM védett, meg se tudom nyitni a Calibre-rel, a letöltött cucc meg ugyanannak az azw3 változata és simán át tudtam konvertálni docxbe. szóval WTF?!
Az is lehet, hogy régebben még megadtam a Kindle-öm sorozatszámát vagy csatlakoztattam, mikor a program aktív volt, nem emlékszem. De a vicc az, hogy a Calibre még csak nem is figyelmeztetett, hogy az azw3 DRM védett lenne.
Szóval vannak itt érdekes dolgok. Az Amazon simán lehetővé tesz többféle szürkezónás dolgot, amiknek egyes eleme mind fehér zóna. LOL
-
cocka
veterán
válasz
hampidampi #24175 üzenetére
Köszi. Az mondjuk érdekes, hogy leküldés kfxben megy, de ha azt választom, hogy töltse le fájlba, akkor az már azw3.
-
cocka
veterán
Az ebookok létrehozásakor az az igazi szopóroller, ha grafikákat meg hivatkozásokat is tartalmaz a könyv. Pl. a manapság újra reneszánszát élő játékkönyvek tipikusan ilyenek.
Szóval mondjuk konverzió előtt nem hátrány, ha HTML-be meg tudod csinálni az egészet. Szerkeszteni is könnyebb, mint bármit.
Amúgy más téma: bár ez itt biztos hú de szürke zóna:
A kfxeket lehet drmmentesíteni?
-
bwoay
nagyúr
hát lehet, hogy az is jó, de szerintem iPaden is sokkal, de sokkal kezelhetőbb egy ebook, bármilyen reader appot is veszünk alapul.
snowdog:
ez tiszta sor, én arra gondoltam, hogy amikor egy konkrét könyvet keresek, a legritkább eset az, hogy kizárólag pdf-ben találom meg. ha meg ez a helyzet, akkor azonnal konvertálom is át, és vállalom annak hátrányait, mert még így is jobban jövök ki a legtöbb esetben, mintha pdf-et kellene pofozgatnom egy olyan eszközön, ami erre korántsem az igazi.
vegyszer:
hja igen, mert aki rászán pár órát, és tájékozódik egy picit vásárlás előtt, az még véletlenül sem fut bele a pdf-fel kapcsolatos intelmek egyikébe sem, tök életszerű
és ezt nem kárörömből mondom, de még ha nem is egy vagyon egy normális reader, az ára nem bagatell összeg, miért nem természetes legalább egy minimális utánjárás, meg nem érthetem... -
NGA
addikt
Kindle 3 keyboard-hoz 3.4.3-as fw-re van JB és van magyar TTS? A magyar TTS-hez kell JB?
-
snowdog
veterán
Nem azért van annyi könyv pdf formátumban, mert mindenki azt hiszi, hogy az való könyvolvasóra. Sokkal egyszerűbb oka van. Azok akik nyomtatott könyvből elektronikus formátumú könyvet készítenek pdf formátumot használnak. A szkennelés során így kényelmesebb. Sokan itt megállnak, és a könyvet ebben a formátumban hozzák nyilvánosságra. De ha valaki ebből valódi elektronikus formátumú könyvet szeretne készíteni, annak csak ezután jön a neheze.
-
vegyszer
addikt
Mert az átlag egységsugarú user azt hiszi, hogy a pdf az egy ebook formátum. Pedig nagyon nem az.
Ami igaz is, hogyha egy A4/A5 méretű kijelzőn akarod nézni, mint egy magazint, akkor jó lehetne. Fix minimálisan dinamikus tartalom esetén jó. Minden más esetben inkább csak hátránya van. -
bwoay
nagyúr
miért kell amúgy mindenkinek ennyire ez a pdf? nekem alig van könyvem ilyen formátumban. nem azt mondom, hogy ritka, mint a fehér holló, de nem is jön szembe minden héten. vagy túl kommerszeket olvasok?
-
bosque7
újonc
Sziasztok!
Tegnap jött meg a paperwhite 4-em, nagyon szuper eszköz! Azonban, sehogy sem sikerül hibátlanul ráraknom a könyveket. PDF-ben tökéletes, de hamar rájöttem hogy nem tudok betűméretet változtatni. Ha ráküldöm emailbe converttel vagy Calibrével konvertálás után, vagy (fél)sorok maradnak ki a könyvből vagy tökéletesen megvan a tartalom de hiányoznak a dupla mássalhangzók. 2 eszközt vásároltunk az egyiken a dupla T, a másikon a dupla L betűk hiányoztak.
Hogyan kell helyesen feltölteni a tartalmat a könyvre?
Köszönöm!
-
matti70
tag
PW3-ra inverz mód sem lesz, mert az újabb modellekben azt is a fejlettebb procikban már implementált hardveres funkcióval oldották meg.
Persze megoldható szoftveresen is, számunkra is adott a könyv stíluslapjának szerkesztése mint lehetőség. De nem lesz az igazi, mert lapozáskor a világítással is trükközni kell. -
zseko
veterán
Tudom, hogy nem arról írtál, csak hát ugye érdekesen jött ki azt állítani, hogy van, mivel az eredeti kérdés is, amivel kezdődött az egész, és az arra adott válasz is, amire én reagáltam, a PW3-ra vonatkozott
-
bwoay
nagyúr
amivel vetted, azzal nehéz lesz bejelenztkezni, ha eleve az a probléma, hogy az előző tulaj nem jelentkezett ki
csinálj magadnak egy új Amazon fiókot, ha még nincs. ha van, akkor jelentkezz be azzal. amúgy olyan nagyon sok Amazon szolgáltatást szerintem nem fogsz használni, de majd kiderül. annyi biztos, hogy firmware frissítéshez meg könyvek felmásolgatásához nem kell Amazon regisztráció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Horizon: Zero Dawn
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest