- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi #95664 üzenetére
Imádom ezeket a beszámolókat.Májusegggy, szeretet ünnepe, miegymás, nyilván irány a vízpart... Dögmeleg, így csak 3 óra után, de mire minden kirámoktam, majdnem volt négy is. Vittem magammal három spiccbotort, 5-6-7 méter, ebből kettőt terveztem használni. Végül 5-6 lett.
Előbbivel kezdtem, kimértem a vizet, szokásos, bő 2.5 méter, ismerem már... Laza, "porladós" kajával pár fél kezes alap, 4 gombóc keményre gyúrva fenékre, kettő lazán felszínen toccsanós. Horogra két szem csonti, érintőn kezdve első dobás törpe. Ebbű baj lesz more.
Feljöttem 30 centit, feltolós maszatolás. Feljöttem még 30 centit, kis ceruza úszó fel kint, azon agyal, hogy balra vagy jobbra dőljön... Huss, bevágás, keszeg. Megérkeztünk.
Innentől kezdve vízközt keszeg hadak. Folyamatosan dobtam a félkezes gombócokat, benne sok csontival, nagyon szépen húzta fel a keszeget, miközben a törpe sem nézett fel (nem fogtam vízközt egyet sem), úgy néz ki a fenékre jutott elég neki lehullóban. Egyszer csak szünet, már vagy a negyedik üres dobás, aztán komótosan merül a kis úszó, Ervinke huss bevág, benne marad a kis pálca... 2 perc alatt parton volt a kis bajszos.
Felnézett a sok kajára, jól bizonyítva, hogy működött az elképzelés, laza kajával, dús tartalommal vízközt tartani a halat. A sok-sok-sokadik keszeg után aztán meguntam, itt az ideje a hosszabb botnak. Abszolút nem ide való szerkót találtam hozzá (nem volt más, 2 felszerelt létráa dobtam be a ládába), duci úszó, ólmozás sem a legjobb... De ez a bot legalább elbírja a nagy horgot, így kettőt is "nyertem" - növelhettem a horog méretét, ami így jobban is akadt*, illetve bátrabban reptethettem a keszegeket.
(*ehhez érdemes egy kis magyarázatot tenni: vízközti pecánál kevésbé számít a horog mérete. Mivel a hal egy mozgásban (süllyedésben) lévő, vagy éppen beállt csalit fog látni, gyorsan és vehemensen próbálja majd elkapni. Itt nincs lacafaca, nincs rágcsálás, vagy húzza, vagy tolja [az úszót
], de biztos hogy "megy vele" - ergo nincs indok a "feleslegesen kicsi" horogra, ami sokszor rontott kapáshoz vezet. Nagyon "csúnya volt", de felmentem egészen 12-es horogig 2 szem csonti mellett. Az 1 is elég lett volna, ha nem csípik el olyan gyakran a snecik, a 2 szemet gyorsabban le tudtam tenni közöttük, a keszegnek meg mindegy volt.) Szóval nagy horog, kis csali, vízközt, aprítottam a keszegeket. Nagyon gyorsan elfogyott a 4-5 liter kaja, így nem volt más lehetőség, horog csere (kicsit öblösebb forma), és kukorica csali a fenéken. Nehéz szülés volt
, de végül elcsíptem ott is egy potykát. Spiccbottal nagyobbacska halat fárasztani nagy élmény, nyilván a rakó hasonlít hozzá leginkább, de ott a gumi ad egy kis szabadságot, amit a spiccbotnál máshogy kell megoldani. Szóval isteni jó volt, nem volt nagy a potyka, kiló húsz talán, de az élmény annál nagyobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Külpolitika
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest