- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
1-2 marhasága azért mindig van (pl. formától függetlenül nem tud leszokni a kezdőről, most is Nadine két kihagyott ziccerével indult a meccs...), de összességében valóban nem lehet Vovára panasz.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Bordás és Márton védekezése kiemelkedő volt, Szemerey pedig istennő...
Támadásban Vámosnak és Klujbernek voltak zseniális pillanatai is, és komoly hibái is. A szélsők jól lőtték a helyzeteket, nem sok maradt ki. Csenge a 2. félidőben nem mert lőni, ezt azért sajnáltam."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
A franciákat biztos hogy megkapjuk, mivel nem fogják a norgékat választani.
A többi kalapból jó lenne elkerülni a dánokat és talán a spanyolokat, a többi tulajdonképpen mindegy.
Jó sorsolással és a mostani játékkal akár a csoport 2. helye is benne lehet a pakliban , ellenkező esetben inkább a 3.-4. hely a reális (nem tudom a további lebonyolítást)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
A Veszprém (is) nehéz ügy. Én is jobban örülnék, ha magyarok vitézkednének, de sajnos a nagy NER-es pénzesőben idáig jutottunk: szokás szerint konrtaproduktívan, nagyon rossza hatékonysággal vannak elköltve a pénzek, és persze páran nagyon jól élnek ebből.
Btw a múlt héten néztem a Magdeburg elleni meccsüket, utána meg a Barca-Montpellier első félidejét. Utóbbi űrkézilabda volt: Mem pl. már-már földöntúli játékot produkált. A Veszprém jelenleg igen messze van ettől a szinttől (mondjuk nem is csodálkozom: nincs a közvetlen élmezőnyben levő kapusuk, sőt: az egyetlen igazi világsztár kb. Fabregas közülük és kész), a ráköltött milliárdok ellenére is.
Persze 1-1 meccsen bármi lehet, így aki bejut a FF-ba, potenciális esélyesnek számít."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Kár, hogy a folytatás olyan lett, amilyen...
Sosem értettem Chema meccselését. Időkérés nuku, túl későn meglépett kapuscsere, érthetetlen cserék (Ancsin miért nem játszott többet? Fazekast miért nem meri játszatni?). Ez és a luzitán bírópáros ellenszenve nem is eredményezhetett mást, mint egy szűk vereséget (bár némi szerencsével egy iksz azért lehetett volna).
Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek a folytatásban. Egy nagy ziccert kihagytunk, a horvátok ellen viszont muszáj lenne legalább egy pontot szerezni. A hárm győzelmes sorozatunk után, nehogy négy zakó jöjjön...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Na ja, nekem is nagyon tetszett. Az első meccset nem láttam, de már a szerbek ellen is érezhető volt, hogy van tartásunk.
A folytatás nagyon érdekes lesz: remélem, senki sem fogja elbízni magát, és folytatódhat a remek szereplés. Azt nem gondolom, hogy a nyugatrománokat, illetve a nyilván a bírók által is erősen támogatott házigazdákat le tudjuk győzni, de az osztrákok és a horvátok ellen (ilyen játékkal) szerintem lehet keresnivalónk (ha ezt a két meccset be tudnánk húzni, jó eséllyel az 5. helyért lennénk versenyben, ami elég jó eredménynek számítana)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TaliGa
aktív tag
Először is gratula a lányoknak! Másodszor Vova biztos egy remek ember, de edzőnek xar, köze nem volt a végjátékhoz, azt a cserejátékosok (nem az alapemberei) birkózták ki..., a mongyonle ugyan most nem időszerű, de gyakorlatilag 10 percen múlt, hogy a menny helyett nem a pokol jött el (egy nagyon gyenge csoportból, ahol a 8. közé jutás volt az elvárás). A végén egyébként mákunk volt, ugyanis a horvátoknak megvolt már a megfejtés a nyitottra, pont Micijevic-csel, aki beállt a falba, és a köldökéig érő Klujber elöl zsinórban halászhatta volna le a lasztikat, csak a horvát edző rá volt kattanva, h Simon oldalán fejezzenek be minden támadást...
"So say we all"
-
Egon
nagyúr
Picit uncsi már hogy mindenki is Kuczorán lovagol, holott regyrészt volt olyan meccs, hogy a pályán töltött idő arányában az egyik legtöbb gólpasszt adta, másrészt Töpfnertől kezdve Tóvizin át egy csomóan nyújtottak uganolyan mérsékelt teljesítményt (ha nem rosszabbat).
Neki lövőhelyzetek kellenek, ha a beálló nem szorítja le a falat (ez nem divat Golovinnál), vagy nem húzzuk kellőképp szét, akkor annyi. Ráadásul a válogatottban nem is a saját posztján játszik, amivel kábé egyedül van (talán Simont leszámítva), így különösen inkorrekt elvárás, hogy virítson valami nagyot (azon a poszton Háfrának és Zácsiknak kellene villognia).
Én kifejezetten örülni fogok, ha nem válogatják be többet: legalább a sok kretén békén hagyja végre."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Valahogy nem tudok felhőtlenül örülni, lásd eggyel feljebb. Abba érdemes belegondolni, hogy ha egyetlen góllal kevesebbet dobunk, vagy éppen ha a horvátok bedobják az utolsó hetest, akkor a tizensokadik helyen végzünk, nuku olimpia, ergo ez a 10. hely nagyon durván hajszálon függött, köszönhető a relatíve jó sorsolásnak is (gólarány), ezért nem biztos hogy reális. Így minden menni fog tovább, a problémák el lesznek felejtve.
Btw én inkább a Vácott felnőtt Bíró Blanit emelném ki a tegnapi produkciók közül, ha már ki kell emelni valakit."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Vedd figyelembe, hogy a bl-be most is bekerült pár csapat, akik nagyon kilógnak lefelé. Nem hiszem, hogy ez a jó irány.
Szerintem sem, de egyrészt láthatólag ez a trend (lásd most folyó VB, de említhetném a foci VB agyrém kategóriás létszámemelését is), másrészt azért azt gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy akár BL győztes lehessen, még ha adott esetben grönlandi vagy feröeri csapatról is van szó (úgy kellene mint a fociban a BL és EL működik).
-
Egon
nagyúr
A védekezés tegnap sem volt az igazi, és egy meccsből nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
Vova válogatása minimum érdekes. Pl. Bukovszky a rossz formája miatt lassan csak a második számú kapus lesz Vácott (Csizmadia már többet véd), és mégis őt viszi ki a sok sérült kapus miatt."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Én sem tudom (a neten 3-4 hetet írnak), de november 20 után még több mint egy hónapig nem lesz meccsünk (válogatott időszak ugyebár), december 30-án a Békéscsabát fogadjuk, és megkockáztatom, hogy ellenük Fanny nélkül is nyerni kell (ahogy ma is, Kovalcsik többé-kevésbé megoldotta a posztot és a hármas védőt egyaránt).
Jövőre meg remélhetőleg már visszatér a sérülésből."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vicze
félisten
Az egy motivált összeszokott csapt volt, nem ez. (voltak elég szar meccseink tavaly is, de nem ennyi)
Bármilyen játékrenszert is játszunk, nem látazik hogy van mögötte hozzáértés. Egyszerűen 0 a védekezés konkrétan, mintha ott se lenne. Simon kell vigye a csapatot támadásban??? -
Egon
nagyúr
Érdekes lesz a bajnokság.
Tavaly a Móvár és a Debrecen is hullajtott el pontokat bőven, szóval ebből azért még nem vonnék le messzemenő következtetéseket - de ha mégis bejön ezek után mindig a papírforma, akkor egyrészt a Fradi előnybe került a Győrrel szemben az első, a Móvár pedig a Debrecennel szemben a harmadik helyért folyó küzdelemben.
Mindenesetre óva inteném a Fradistákat az elhamarkodott örömködéstől: egyrészt a Győr oda-vissza is nyerhet a Fradi ellen, másrészt ők is játszanak még Mosonmagyaróváron..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Ez egy jó kérdés, és nem igazán tudom a választ.
Nyilván van sportértéke, és szórakoztató faktora annak is, hogy van 2 db BL F8 férficsapatunk (a társadalmi haszon adott esetben ott jelentkezik, hogy kimegy párezer ember csápolni a meccseikre, és ezalatt minden búját-baját elfelejti), és a Szegedben legalább pár magyar is játszik. Azt lenne jó látni, hogy mekkora költségvetésből él mondjuk a BL egyenes kieséses szakaszába jutott 16 csapat, és hogy ez miképp viszonyul a helyezésükhöz: amennyiben a Veszprém nincs benne az első négyben ezen a téren, akkor nincs miről beszélni.
Btw a Fradi focicsapata kapcsán ugyanezt hatványozottan el lehet mondani: ők még a BL főtáblára kerüléstől is messze vannak, helyette csillió, a Föld összes országából szalasztott légiósban lehet "gyönyörködni"..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
A Győr meccsének első félidejét láttam csak, az alapján esélyük sem volt (mondjuk ezt megmondtam előre). A Fradi esetében is megnéztem az első félidőt, aztán kicsit mással foglalkoztam, majd pont az egyenlítésnél kapcsoltam vissza, és megérte: le a kalappal előttük, nagyon nagyot küzdöttek...
Azon lamentáltam, hogy - ahogy annak idején fociban szállóige lett az "elGuzmicsolta" (azaz elcseszte; utalván Guzmics óriási hibájára a románok ellen) - a Fradi ellen játszó csapatok esetében lassan szállóige lehet az "elMetzelte a meccset", azaz jelentős előny birtokában kapott ki...Remélem ez a tendencia ma is folytatódik..
-
Egon
nagyúr
Ez nagyon szép volt. Így utólag azt mondom az izlandi 4-6 gólos vezetés a mérkőzés nagy részében a mi sok kiállításunk miatt alakult ki.
Szerintem inkább a rengeteg technikai hiba, és a támadásban néha felfedezhető tanácstalanság volt az oka.
És bár néhány kiállításunkat erősnek gondoltam, az ikrek még így is simán, a férfiak közt is top játékvezetők.
Abszolút egyetértek, bár ezen a meccsen a szokottnál többet hibáztak, de ettől még kimagaslóan jó bírók. Bár ők vezették volna egynémely elcsalt meccsünket...
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
A norgék ellen minden mindegy, ott tényleg felszabadultan kellene játszani. Valami ilyesmire is számítok részben: a támadójáték összességében jó lehet, mert az ellenfél se fog beleszakadni ebbe a meccsbe, nekik elég egy biztos győzelem. Viszont mivel a védekezés is csapnivaló, egyrészt az ostobaság, másrészt a fizikális képességek hiánya, harmadrészt mert nem tanultak meg lábbal (!!!) védekezni, szerintem sok gólt fogunk kapni, cserébe relatíve sokat is dobhatunk (olyan 40-25 körüli eredményre tippelnék).
Most már csak az az egyetlen esélyünk egy relatíve jobb szereplésre, ha elkapunk valakit a középdöntőben, és/vagy Svájc legalább 5 góllal veri a horvátokat, és/vagy lesz körbeverés a középdöntőben."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Hát igen, attól függ hogy honnan nézem.
Amennyi pénz ömlik a kézibe ebben az országban, ahhoz képest nem állunk túl jól. A norgéktól, franciáktól fényévekre vagyunk (plusz a dánok, svédek, hollandok és a jelen nem levő oroszok is szignifikánsan jobbak nálunk), semmit sem érő utánpótlás címekkel áltatjuk magunkat.
Van olyan tudósító, aki a legjobb 8-ban sem hisz az EB-n, ami a célkitűzés, pedig ahhoz kb. 3 meccset kellene nyerni csak, abból kettőt viszonylag nevesincs csapatok ellen kellene produkálni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
A Dunakanyar Kézilabda Akadémiának van egy edzőterme, 120 fős befogadó képességgel. Tavaszig elvileg ott edzenek és játszanak. Ami azt is jelenti, hogy egyrészt 12 vendégszurkolót tudnak meccsenként beengedni, másrészt akinek nincs bérlete (mint pl. én), az nem tud meccsre menni, mert csak a bérletesek férnek el, akik kb. százan vannak.
Az idegenbeli meccseket természetesen ez nem érinti. Az más kérdés, hogy nyilván nem használ a szereplésünknek, hiszen a kupameccs meg a normál csarnokban lesz.
A háttérben nyilván az van, hogy az Akadémia lehet hogy hosszú távú közműszerződésekkel rendelkezik, az önkormányzat által üzemeltetett váci sportcsarnok meg vélhetőleg nem. Az önkormányzatnak ugyebár le kellett tennie egy tervet ami alapján az energiafogyasztást 25%-kal kellett csökkentenie, ezt várta el a kormány. Sok mozgástér nem volt."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vicze
félisten
Semmilyen érdemet nem veszek el a csapattól. Láttam a Fradit jól játszani, és tegnap Janurikot kivéve aki messze kiemelkedett, nem játszottunk jól, tudunk ennél sokkal jobbat.
Még egyszer a meccs megnyerésének érdeméhez kétség se fér. Csak a szombatot is figyelembe véve véleményes, hogy a kupát is érdemel-e.A Győr meg lényegesen gyengében játszott még a Népligetben mutatottnál is(ahol mi jobban játszottunk mint tegnap), bezzeg tavaly beszéltek edző buktatásról, akkor ez mi a jó fene?
-
Egon
nagyúr
Sajnos ebben az is benne van, hogy magyar irányítók közt most nem nagyon van olyan, aki jó védőmunka mellett nemzetközi szinten tud irányítani (Anikót, és Zizit most ne vegyük figyelembe). Mondjuk 10 éve ez nagyon nem így volt, akkor azon ment az agyalás, hogy ki maradjon ki.
Ez pontosan így van. Anno Görbicz mellett Szucsi, Misike is ott volt, talán még Ferling is aktív volt és esetleg egy Bulath Anitát vagy éppen Orbán Annát is figyelembe lehetett venni.
A jelenlegi felhozatalból Tóth Gabi és Tóth Eszti fejlődése megrekedt, Kellerman sikeresen leépült, Pál Tamara szemmel láthatóan nincs azon a szinten, és amíg Kuczora fel nem gyorsul kicsit (no meg amíg kényszer hármasvédőt játszik a klubjában, amire szabad szemmel láthatóan is kevéssé alkalmas), addig nem nagyon van kit behozni. Jah, ott van még Vámos. Esetleg benne lehet fantázia, ha még fejlődik."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
f(x)=exp(x)
őstag
Elek reklamált a bírónál, mire Martin mutatta az éppen sárgát adni akaró bírónak, hogy adjon 2 percet, erre fel Elek lépett egyet előre, fejét faltörő kos állásba helyezve mondott valamit a spanyolnak, majd innentől ment a feszengés mindkét oldalról.
Martintól a 2 perc reklamálása elég gerinctelen volt a kollégájával szemben (főleg, hogy egyértelmű volt a szituáció) ezért szerintem is inkább Martin a ludas, de hogy Martin volt az első, aki fenyegetően lépett fel, az nekem a videó alapján sehogy se jön ki.
Vagy fenyegetően mutatta a 2 percet a bírónak? -
vicze
félisten
Már megbocsáss, de ez semmilyen formában nem árnyalja még egy kicsit se.
Eddig is nyilvánvaló volt, hogy olyan emberekről van szó akiknek teljesen ki van mosva az agya, nem kell alátámasztani.@TaliGa: Az tudta amit mondtak neki, ne feltételezd, hogy önállóan gondolkodik, meg hogy milyen információt mondanak nekik. Oroszok ezrei ragasztgatják a Z-t mindenhova, anélkül, hogy tudnák, hogy valósan mit jelent.
-
TaliGa
aktív tag
Árnyalja? Agymosott kiskatona... „Zászlóba bugyolálva jöttek ki, és azt kiabálták a pódiumon, hogy »Éljen Ukrajna!«. A szabályok szerint ez nem megengedett, ők mégis megtették." - Vki mondja meg neki, h tízből kilencszer zászlóba bugyolálva jönnek ki a sportolók a pódiumra... A Z-ről meg pontosan tudta mit jelent...
"So say we all"
-
f(x)=exp(x)
őstag
Teljes mértékben helytelen az analógia, annak, hogy a Metz 1 meccs után továbbjut, nincs ráhatása a Fradi esélyeire. (Tehát a példában nem csak én érezném szubjektíven azt, hogy rosszabbul jártam, hanem objektíven is ez történne: kevesebbet érne a pénzem.)
Abban igazad van, hogy nézhetjük úgy is, hogy ki járt jól és ahhoz képest ki rosszul, de szerintem itt a saját helyzetét kell vizsgálnia a Fradinak, ami semmit sem változott.
Azért azt sajnálom, hogy nem a Fradi jött ki jól ebből a helyzetből, a józan ész azt diktálni, hogy a kizárt klub alatt lévő első csapat járjon jól a döntéssel.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
És úgy mégis hogy jutnak el orosz csapatok Európába jelenleg? Kis pekingi kitérővel?
Na meg milyen lenne a fogadtatásuk egy ilyen meccsen, most képzelj el egy Fradi Rosztovot most hétvégén...
Tök értelmetlen játszaniuk. A külföldiek többsége úgyis elhagyja a csapatot vagy nem fog játszani. -
Egon
nagyúr
A 2019-2020-as (félbeszakadt) bajnokságban vezette a góllövőlistát, sanszos volt a gólkirályi cím. Májusban aztán a fél csapattal együtt (elsőként a magyar bajnokságban) elkapta a Covidot, és tudni lehetett, hogy nála ez sajnos hosszú távú negatívumokkal járt. 2020 novemberében lett válogatott, szóval akár el is mondható, hogy már felnőtt válogatottsága előtt megállt a fejlődésben. Ugyanakkor ennek vélhetőleg összetett okai vannak.
-
Kaba
veterán
A románok nem akartak játszani. Először csak halasztottak a covid miatt, utána meg közölték, hogy nem akarnak új időpontot és lemondják a rostovi mérkőzést(spórolták az utazási költséget, nem volt sok esélyük, háborús helyzet, nekik már mindegy volt). A rostov sem kapott volna két pontot, ha a románoknak szándékukban lett volna játszani és nem monják le másodszor is a mérkőzést.
A Fradinál más volt a helyzet. A Podravka elfogadta az új időpontot, mivel ők játszani szerettek volna, ezért volt ott mérkőzés.[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
A Podravka ma tartalékosan fog játszani(nem véletlenül adnak a fogadóirodák 8 gólos handicap-et). A Podravkának a hétvégi Budnucost elleni mérkőzés lesz fontosabb.
A Dortmundnál is lesznek hiányzók, a héten még a válogatott Berger is kiesett, így nem lesz szélsőjük az egyik oldalon.
Covid veszély a Fradinál nem olyan nagy, mivel a közelmúltban szinte mindenki átesett rajta.
A 4 pont biztosan meglesz, ezáltal a 2/3 helyezés is.[ Szerkesztve ]
-
TaliGa
aktív tag
Az, h európaiakkal játszottunk az első körben papíron jól hangzik, de a csehek és a szlovákok a régi lebonyolítási rendszerbe ki sem jutottak volna, az aktuális formájukat/erejüket pedig érdemes a lejátszott (nem velünk) meccsek függvényében nézni. Két igen gyenge csapat... Az egyetlen értékelhető ellenfelünk Korea volt, már ahol győztünk, de ők meg talán a tornán ellenünk játszották a legrosszabb meccsüket (nem jókedvükben sírtak a lefújás után...)
Ja, és ez mondjuk magánvélmény, de az összes meccsünket figyelembe véve mi a mai mezőnyben a szlovákokhoz kerültünk közelebb (h ők lettek jobbak, vagy mi rosszabbak, ki-ki ízlés szerint értelmezze), nem a dánokhoz...[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
vicze
félisten
Azért a sorrend nem igazán számít.
Az ugyan olyan rossz ha gyenge ellenfelekkel kell játszani, esetleg olyan ellen akik tapasztalatlanságukból sérülésveszélyebek.
Akkor is a német dán párosból kellett volna megverni valakit, ha nem európai csapatok vannak a csoportban. Csehek 6-tal kikaptak egyből Koreától, egyértelműen gyengébb csapat.A német meccset lehetett és kellett volna hozni.
A IV-et kivéve egyik másik csoport se volt könnyebb, sőt a II-ben idáig se jutunk. -
Egon
nagyúr
A bírók nagyon szemetek voltak, pl. Vámos kiállítása egyenesen nevetséges volt.
Lehet Háfra labdavesztéseire mutogatni (mintha a vax nem lett volna rendben nála), de akkor Írassuk be Bírót is egy indítás-tanfolyamra (ne legyen már klubszimpátia alapján megítélve a válogatott teljesítmény)...Az utolsó momentum (amikor Tóth Esztinek túl hosszan dobta ki a labdát) annyira jellemző volt (pedig ott még lett volna talán esély egy gyors gólra).
Planéta óriási talány: az ő magasságával nem mer a kapu felé sem nézni, ez rossz vicc.
Albek elszórt 3 labdát 5 perc alatt, veszélyes lett volna visszahozni.
Összességében megérdemeltük volna az egy pontot, de szerencsénk sem nagyon volt (pl. amikor Planéta blokkjából behullott a kapuba a labda). Most fel van adva a lecke, a dánok ellen győzelmi kényszer lesz (persze ha még versenyben leszünk: Dél-Korea sem lesz egyszerű eset). A játék mindenképp biztató volt, védekezésben nagyot javultunk, és a csapat forgatásával sikerült támadásban is váltanunk (Szani nagyon jól szállt be, élmény volt nézni a labdalopásait és 1-1 átlövését)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vicze
félisten
Noni, f*nak nem nevezgetünk, nem 16perceket játszik hanem kb semennyit valós tétmeccseken. Az hogy Vasas meg Szombathely ellen játszik nem éppen a rutinját fogja növelni.
Amikor a kipattanót elcseszte az angol kommentátor csak annyit mondot, hogy nagyon mérges lehet majd magára ha 1-en fog múlni...
Akkor pont úgy éreztem hogy megjósolta a meccs végét. -
Kaba
veterán
Az edző is kicsit ludas a dologban.Az általad megnem nevezett játékost már korábban le kellett volna hoznia és támadásban a Planéta helyett(aki nem lő kapura) az Albeket kellett volna hoznia.
A sztárolás nem csak rá vonatkozik,hanem másokra is.Junior korban még hajtanak,aztán jönnek a zsíros szerződések és elkényelmesednek.(nem csak fejben). -
Egon
nagyúr
Azért egyáltalán nem rossz a Siófok játékoskerete, reális elvárás lenne a 3.-6. hely között végezniük. A Móvár talán erősebb picit, de nem sokkal (19 góllal biztos nem).
Más kérdés, hogy egy ilyen eredmény legalább annyira a játékosok, mint az edző felelőssége.
Abban pedig igazad van, hogy Siófokon az elmúlt 10 évben szinte mindig volt "edzőkérdés"."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Kaba
veterán
Nyilván nem az a Siófok amely az EHF kupát megnyerte.A játékoskeretét tekintve kb.egyenrangú a Móvárral,ezért nem lehet tőlük 19 góllal kikapni.Danyi korábbi csapatával bármelyik NB1-es edző nyert volna.
Nem is az edzői képességével van baj,hanem a jellemével.A hozzászólásod egyébként eléggé NS színvonalú volt.(ha jól emlékszem már korábban is volt ilyen jellegű hozzászólásod).[ Szerkesztve ]
-
TaliGa
aktív tag
Miért nem megoldás? Bölk játszhat irányítót, Zsuzsi meg átlövőt. Vagy abban reménykedsz, hogy augusztusban a Fradi majd egy top-irányítót igazol
, miközben Pena helyére májusban is csak egy Christensent tudtak összehozni!?
Lenne egy k.jó védekező sorunk, ja és mellesleg a Sióban is ő volt a kulcsember, ha másért nem, már azért is megéri, h ne a riválisokat erősítse..."So say we all"
-
f(x)=exp(x)
őstag
Ha valaki nem játszik, az nálad hanyas, ha nem 0?
Viccet félretéve, arra értettem, hogy nem mert velük komolyabban számolni Elek, ami a torna elején és a szezonban nyújtott formájuk alapján nem meglepő. Ezért is fáradtunk el a végére. Zácsikot és Tomorit csak akkor cseréltük, amikor már muszáj volt. A norvégok ellen Háfra se volt reménytelenül rossz, szerintem. -
f(x)=exp(x)
őstag
Barthának, ilyen döntésekkel amiket ő hozott még amatőr szinten se lehet eredményesnek lenni.
Egyébként szerintem ez a meccs vállalható volt győri részről, egy hetesen múlott, nem lehet mindig nyerni, mert akkor senki se nézne kézilabdát (azokon a győri szurkolókon kívül akik elhiszik hogy neki bármi közük van a sikerhez).[ Szerkesztve ]
-
f(x)=exp(x)
őstag
Mivel Danyit kirúgták, ezért edző edzőbuktató meccs volt. A kérdés csak az, hogy szándékos volt-e vagy sem.
És szerintem ezt így nem lehet megítélni. 2 esetben juthatunk közelebb az igazsághoz: a magyar kupában ha 9 gól körül nyer bármelyik csapat. Minden más esetben marad a találgatás.
Egyébként egy két sztárocskát elnézve egyáltalán nem kizárható a szándékosság, a honi bajnokság nem hiszem annyira meghatja őket. -
vicze
félisten
-
Egon
nagyúr
Anno 2000-ben ezen (is) ment el az olimpia: az elején lesérült Lőwy Dóra, és nem volt megfelelő helyettese. Nem kellene ezt megkockáztatni.
Három darab hármas védő pont elég: szükség esetén Kiss is tud játszani kényszerből (Zácsik nem annyira, ő mindig is kettes védő volt), és ha sérülés van, cserélni is lehet majd gondolom."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
f(x)=exp(x)
őstag
-
f(x)=exp(x)
őstag
Szerintem Zácsik, Klujber és Háfra sem kérdés hogy utazni fog.
Szerk.: én azért nem lepődnék meg, ha szélre visszajönne Faluvégi, Kovács nem nyújtott túl jó teljesítményt, Faluvégi meg az elmúlt 2 bajnokin és a Beitigheim ellen oda-vissza jobb volt, mint Lukács.[ Szerkesztve ]
-
f(x)=exp(x)
őstag
-
Egon
nagyúr
Ez a keret azért is érdekes, mert Helembai is sérült (boka), nem tudom mit keres a keretben. Kácsor meg annyira formán kívül van, hogy az ő meghívását sem igazán értem (azon a poszton Háfra és Zácsik mellett ott van akár Tomori is).
-
f(x)=exp(x)
őstag
-
f(x)=exp(x)
őstag
„Ha egy adott országban keresed a kenyered, akkor tegyél egy olyan gesztust, hogy megszólalsz a nyelvükön – ez olyan tiszteletadás, amit meg kell követelnünk.” (Danyi Gábor)
Mondja ezt az a Danyi, aki elég alap szinten beszéli az angolt, a világ egyik legkönnyebben tanulható és gyakorolható nyelvét.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Nyilván én is, és egyébként ha nem bénázunk annyit, még akár össze is jöhetett volna. Nyolc emberelőnyt kaptunk, nem tudtunk élni vele sajnos (no meg le kéne szoknunk a 7 a 6 elleni játékról a komoly csapatok ellen, ez már szerdán se működött, most is kaptunk vagy 3 üreskapus gólt).
Már a Győr ellen is rettenetesen rosszul játszottunk, NB1-es történelmünk második legsúlyosabb zakóját "hozva" (csak az első idényünkben, a Fradi tudott ennél jobban elkalapálni, és ha Minko a végén nem dobja kapufára azt a ziccert, pont ugyanaz lett volna a végeredmény mint akkor)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TaliGa
aktív tag
Én is azt gondoltam, hogy egy vállalható 5-6 gólos vereséggel, de jó lenne megúszni, erre 2. félidőben csodát csináltak
. Azért ez a sebtiben összerakott védelem baromi jó volt... És szvsz a tétnélküliség nem is annyira a csapatnak, hanem Eleknek tett nagyon jót, bátran próbálkozott, klasszak voltak az időkérések, az meg, h Janurikot be merte tenni...
"So say we all"
-
f(x)=exp(x)
őstag
Igen, én is. Ennek ellenére a Fradi pont úgy játszott, ahogy kell. Szinte végig passzívig (bár ennél a két bírónál ez nem volt nehéz), a védekezés pedig egészségesen agresszív, állandó kilépegetésekkel. Szóval nagy grat. a fradis lányoknak.
A másik oldalon meg nagyon gyenge teljesítmény volt, fordított esetben szerintem egy ilyen vereség után küldték volna el Eleket a csapattól. -
Egon
nagyúr
Kényszerpályán van az egész sportág, az anyagiak miatt.
A szomorú az, hogy olyan világban élünk (persze valójában mindig is ilyen volt a civilizáció), hogy az anyagi szempontok vastagon felülírják az egészségügyi hatásokat."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Köze nem volt hozzá szerintem.
A férficsapat már tavaly is gyakorlatilag csődhelyzetben volt. Az az egy év a másodosztályban, teljesen tönkretette a lehetőségeket (bár lehet hogy akkor is ez lett volna a vége, ha nem esünk ki anno)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
No, a hírek szerint Szabó Laura jön hozzánk. Érdekes lesz. Remélem lefogyasztják. Rea helyzete elég nehéz lesz így.
Anno nagyon szerettem Rea csupaszív játékát a Vácban, de már akkor is kijött pár meccsen, hogy hármas védőnek túl alacsony. Szerintem nem sokat fog játszani. Paróczy Sárát remélem elhajtják, ő sosem volt meggyőző.
Jobb lett volna, ha előbb megy csődbe az Érd: Kiss Nikit el tudtam volna képzelni Vácon, a szerb csaj helyett. Mondjuk kíváncsi leszek, hogy ő meg TG mennyi sót fog megenni Siófokon: tippem szerint nem sokat.
Másrészt az is eszembe jutott, hogy volt egy nagyratörő csapat, ami kibérelte a dobogó 3. helyét, és rendre a Fradi elé vizionálták sokan (leginkább az elvakult Győr-drukkerek, akiknek nem elég egy veretlenül végigvitt szezon, minden létező cím elhódítása folyamatosan, még a régi riválisok megalázása is kell a boldogságukhoz) - aztán csődbement. Most is van egy nagyratörő csapat, régóta a dobogó 3. helyén, ami a Fradi babérjaira tör..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Viszont Gréta lehet, hogy kifejezetten nyert az olimpia elhalasztásával.
Ebben lehet valami.
Én sokra tartom őt, főleg a vagánysága miatt, és el tudnám képzelni a Fradiban is, de a gólkirálynői címet sokszor másod-harmad vonal béli csapatokból kiemelkedő játékosok nyerik.
Először is, szerencsére jó pár évre elkötelezte magát Vácon, szóval én meg pont nem tudnám elképzelni más csapatban. Másodszor, az első osztályban hogyan definiálnád a harmadvonalbeli csapatot?
Sokszor van, hogy középcsapat vagy akár kiesőjelölt játékosa lesz a gólkirály, ebben igazad van (én még emlékszem Víglási Zsuzsannára a Szpariból, aki többször is volt gólkirálynő egy kiesés elől menekülő csapatban, és több példa is akard, akár a Vác vonatkozásában is), de ez szvsz semmit sem von le a cím értékéből. Másrészt ezek a játékosok általában első számú heteslövők is, Gréti esetében ez is növelte volna a cím értékét, hogy ő nem az..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest