- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Házi hangfal építés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Ha ez csoport lenne, még el is fogadnám...
Egyrészt nem kerülne sokba összességében (a Móvár miatt), másrészt lenne némi esély lenyomni a franciákat és a Móvárt, és így továbbjutni...
Sajnos jó eséllyel nem mostanában fog teljesülni az a régi vágyam, miszerint jó lenne túllépni az árnyékunkon, és az eddigieknél jobban szerepelni valamelyik megmérettetésen (erre leginkább az EL-ben lenne talán lehetőség: a bajnoki ezüstöt megszerezni lehetetlen (bronzunk már van ugyebár); az MK-döntőhöz pedig extra adag szerencse kellene).[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Na ja.
Tegyük hozzá, hogy az is elgondolkodtató, hogy ott van pl. Pál Tamara, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartottak a posztján, és aki pont Vova klubcsapatában játszott, sem lett behívva, még úgy sem, hogy kvázi 4 ember esett ki előle (2 irányító és 2 átlövő); és akit pont Vovának kellett volna stabilan beépítenie egy felnőtt csapatba...
Utólag nyilván könnyű okosnak lenni, de mindenképp gáz az is, hogy olyan embereket hívott be a sérültek helyére (Tóth, Klivinyi), akik garantáltan nem lesznek ott a következő olimpián, és akik kb. semmit sem tudtak hozzátenni egy jobb szerepléshez, tehát nyugodtan lehetett volna helyettük pár fiatalt bedobni a mélyvízbe (elsősorban Farkas és Simon, akár Pődör, Kukely vagy Kajdon, esetleg Ballai jöhetett volna szóba), ennél lejjebb akkor sem végeztünk volna.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Rém gyenge volt, kár volt néznem.
Annyira ostoba játékosok vannak a válogatottban, hogy arra nincsenek szavak. Adott egy kapus, aki csak fent véd, lent szinte semmit - erre felfelé lövöldözgetünk neki...
A pontot az i-re Márton lerohanás helyzete tette fel, aki a meccs végén (amikor már a félhülye és félvak is látta hogy mi a helyzet) előadja ugyanezt...
Mondjuk ez csak egy a sok összetevő közül (a legtöbb játékos olyan lassú, hogy rossz nézni, aki meg gyors, annak esze nem sok van). Hiba volt Tóth Esztert és Klivinyit kivinni (Farkas Johannát meg nem).
A bíráskodás is elég "érdekes" volt (a végén már nekünk fújtak, de 40 percig nagyon nem), ez a sportdiplomácia egyértelmű kudarca is. Lemondhatna az egész bagázs, elnököstül, mindenestül.
Tartok tőle, hogy a férfiak is kábé ugyanezt fogják előadni januárban."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Én néztem kb. 45 percet...
MIt ne mondjak: sírtam...
Érdemes lenne elmerengeni azon, hogy miképp lehetséges: jóval több pénz áramlik a kézilabdába, mint mondjuk 15 éve; ennek csak a létesítmények szintjén van látszatja, a válogatott gyengébb mint valaha. Ez olyan magyarosch..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Kaba
veterán
Igen, így volt, így már húzós lesz a továbbjutás.
Más témák. A Görbicz lett javasolva új elnöknek Győrben(az érettségit időközben már megszerezte?), igaz annak idején ő is támogatta a Dézsit a polgármester választáson.
A Fradi meg állítólag a Lekicet akarja leigazolni irányítónak( szerintem vele már nem lesznek előrébb).[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Bodó piros lapja az év vicce volt (illetve nem: a lengyel-magyar U21-es focimeccsen befújt tizenegyes talán még azt is übereli). Ugyanakkor valóban gáz volt a sok hiba,
az összes hetesük kimaradt stb. Sajnos 1-1 jó megoldásra kb. ugyanannyi hiba jutott mindenkinél (pl. Martins eldurrogtatott labdái, kimaradt ziccerek stb.). Azt sem értettem, hogy miért Mikler véd végig."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Nem látom az összefüggést a tavalyi Debrecen elleni és az idei, Móvár elleni meccs között... Vagy O.K. Móvárra tart?
Aligha...
Egyébként ha minden meccset nyerünk ami hátravan és reálisan nyerhető (tehát nem a Fradival vagy a Győrrel játszunk), akkor 10 pontot szerezhetünk. A Siófok is 10-et szerezhet hasonló feltételekkel, de ehhez ütniük kell idegenben a Debrecent, ami azért nem egyszerű.
A Móvár akkor szerezhet 10 pontot, ha minket is megvernek, nekik már olyan nagyon necces meccsük nem lesz (leszámítva a Győr ellenit, de azzal nem is kalkuláltam). Mondjuk a Siófoknak is lesz 4 elég könnyű meccse.
A Sió ellen kellett volna legalább egy iksz, és összehasonlíthatatlanul kedvezőbb helyzetben lennénk. Vagy mondjuk nem kellett volna full kretént nyomni az MTK ellen otthon, a bajnokság elején...
Persze még nyilván nincs veszve semmi, de az utóbbi meccseken produkáltnál jóval több kell, mind a Kisvárda ellen idegenben, mind a Móvár ellen.
Amiben még lehet reménykedni, hogy a Debrecen presztízs jelleggel erősen beleáll a Siófok elleni meccsbe, és lesz is erejük nyerni. Ebben az esetben elég egy iksz Kisvárdán ahhoz, hogy a Móvár elleni meccs eredményétől függetlenül a Siófok előtt végezzük (feltételezve persze, hogy nem veszítünk pontot a többi nyerhető meccsen). Az ötödik hellyel is simán kiegyeznék.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Na ja, csak épp egy darab hármasvédő van a csapatban, és el sem tudom képzelni, hogy mi lesz ha ő esetleg nem elérhető...
Egyébként kapus poszton erősödünk, irányítóban nagy talány hogy hozzuk-e az idei szintet (kérdés hogy Ballai és Kuczora mire lesz képes; meg hogy egyáltalán kiben gondolkodik majd az új edző: remélem nem Aront fogja favorizálni, mert akkor a védekezés kuka), balszélen kicsit gyengülünk, de összességében elvileg sokkal több játékos rendelkezésre fog állni, és remélhetőleg Kácsor ennél csak jobb lehet...
Szóval akár még erősödésnek is tanúja lehetünk az idei szinthez képest. Ha minden jól megy."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Az egy dolog, de vajon a 7. helyezett ettől még indulhat? Ha jól tudom, a feljutóknál is van olyan, hogy ha az 1. helyezett nem vállalja, felkérik a 2. helyezettet - de ha ő sem vállalja, akkor nem jut fel senki az alsóbb osztályból, hanem a kiesett csapat megőrizheti az adott osztályú tagságát... Ennek mintájára, vajon van valamilyen korlát?
Illetve az előző hozzászólásomhoz kapcsolódva: mi van, ha a Békéscsaba elleni zakó annak a következménye, hogy Fodor esetleg jelentős összegekkel lóg a jelen gárdának is?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Mindenesetre nekem külön öröm, hogy megelőztük a Debrecent: mindig van ott 1-2 nagyarcú drukker, aki minden évben fogadkozik, hogy most aztán már jól beelőzik a Vácot - aztán valahogy (szinte) sosem jön össze...
-
Egon
nagyúr
YT-on közvetítette a Debrecen, én azt néztem. Nem tudom, hogy felrakják-e valahova.
Az első félidőben nem egész 5 perc után 5-0 volt, Vili bá időt is kért...Aztán mentünk 8-1-re is, utána kicsit feljebb jöttek, de 4-5 gólnál nem voltak közelebb az első játékrészben (a másodikban párszor feljöttek mínusz háromra). Szinte minden támadásunk gól lett, ők meg bénáztak ezerrel (Vámos ötből nulla, Giegerich hatból nulla, LOL...). Egyedül Tóvizi és Hornyák dobált jó százalékkal, meg Despotovic is összehozott 6 gólt 13 kísérletből, de a többiek igencsak felejthetők voltak. Nálunk elég jó (30% fölötti) volt a kapusteljesítmény, az elején nagyon jól ment a védekezés is. A legjobb ember Koni volt, de Bukovszky és Szabó is sokat tett a győzelemért. Kácsor és Aron kevésbé volt jó, de azért elég sok gólpasszt adtak, és ketten együtt csak lőttek 10 gólt (bár elég sokat hibáztak is).
Lakatos még mindig nincs, gyakorlatilag egy cserével játszottuk végig a meccset (Szabó jött be Aron helyett védekezésbe, illetve sokat támadott is Fanny helyett). Na jó, még Bárdy is játszott pár percet, lőtt két szép gólt 3 kísérletből, de ennyi.
A bíráskodásra most egy szavunk sem lehetett.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
A horvátok tök jól védekeztek, ez a szerbek ellen is megmutatkozott, amikor utóbbiak 15 perc alatt egy gólra voltak képesek. Nem a szerbek bénázása miatt, mint az a "szakértő" Szabóné Borsos megállapította, hanem mert tényleg jól össze lett rakva nekik. Egyébként nálunk is jól működött időnként a védekezés.
Ellenben a támadásban nulla elképzelés volt kb. mindhárom meccsen (leszámítva 1-1 kettős zárást Zácsiknak).
Egyébként abban full igazad van, hogy némelyik játékos annyira ostoba, hogy már fáj."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Hát igen, sajnos a jó teljesítmények elmaradnak. Triffa (egyelőre?) kemény visszalépés Arenharthoz képest (tán csak a Fehérvár ellen védett jól, bár azért a meccs végén kellett az a 3-4 bravúr tőle is hogy meglegyen a pont, de előtte túl sok köze nem volt a meccshez).
Csenge más tészta, szerintem neki csak meccshiánya van. Nagyon remélem, hogy az elvileg könnyebb meccseken (NEKA, Békéscsaba, Érd stb.) sokkal több lehetőséget kap majd (ő tudná tehermentesíteni Lakatost és Kácsort is: én úgy csinálnám, hogy a kezdő belső emberek kapnának 40-45 percet ezeken a meccseken, így Kuczora is tudna játszani 30-35-40 perceket, felét irányítóban, felét balátlövőben). Bár az is igaz, hogy a csodatinit is játszatni kellene, így lehet hogy inkább őt kellene beküldeni Kácsor helyett, a már megnyert meccseken, legalább 15-20 percekre."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Érdekes ez a kérdés.
A tudósítónk honlapján egyrészt az szerepel, hogy a sportcsarnok 15 ezres bérleti díját (nem derül ki, hogy ez négyzetméter, óra, nap, mifene) az új vezetés 12 ezer forintra csökkentette. Valamint állítólag elengedtek egy 9 millás tartozást a klubnak. Viszont (eddig?) a klub 50%-os díjat fizet csak, ez egy tavalyi döntés, ami még az előző városvezetéstől származik.
Ha mindkét fél igazat mond, akkor vélhetőleg az történt, hogy ugyan csökkentették a sportcsarnok bérleti díját, ugyanakkor megvonták az 50%-os kedvezményüket. Ha ez így van, akkor szerencsésebb lett volna, ha a klub kommunikációja részletesebb, és nem az indulatokra ható. Ha nem így történt, ahogy fentebb vázoltam, akkor pedig valaki hazudik."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Na ja.
Mondjuk megint az van, hogy lehet így is meg úgy is értékelni ezt az EB-t. A csoport ismeretében kb. senki nem számított továbbjutásra, arra meg végképp nem, hogy 2 pontot is viszünk a középdöntőbe. Ráadásul a középdöntőben is nyertünk egy meccset, és szerintem ezzel a szerepléssel előzetesen a legtöbben kiegyeztek volna. Az érem másik oldala: megteremtettük magunknak a lehetőséget, de sajnos nem tudtunk élni vele, és persze keserű a szájíz, mert ott voltunk nemcsak az olimpiai selejtező, de az elődöntő kapujában is...
Érdekes kérdés, hogy mi lett volna, ha a hiányzók itt lettek volna. Lehet hogy rosszabbul szerepeltünk volna, mert mindenki tőlük várta volna a gólokat?Egyébként megint annyit hibáztunk, hogy rossz volt nézni. A portugálok szinte 100%-os hatékonysággal lőtték a ziccereket - mi meg 2 hetest is ki tudtunk hagyni. A svédek elleni zakó azért is bosszantó, mert ott volt kapusteljesítmény, amire lehetett volna építkezni.
Most már marad a vízilabda, remélem mindkét csapat érmes lesz (no meg a hétvégén remélem kijutok az MTK elleni meccsre, és még jobban remélem hogy nyerünk is).[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Undorító ez az új fórummotor, kész vagyok tőle...
nem volt jatekelem, amiben jobbak lettunk volna, nagyon nincs mirol beszelni
Ennek ellenére, plusz a sok kihagyott ziccer és a bírói "elhajlás" ellenére is csak néggyel kaptunk ki, ez azért jelent valamit... Azt gondolom, hogy ha csak egy is a javunkra módosult volna a negatív tényezők közül, akkor mi nyertünk volna, ezért is bosszantó a vereségnincs olyan ember a huszeveseink kozott, aki nem fossa ossze magat amikor ugy kemenyen kilep ra egy Bulath kaiberu jatekos
Kácsor legalább kétszer is ellentmondást nem tűrően jött lendületből és lőtte át a falat - igaz, rendezetlen védelem ellen. A végén viszont nekem úgy tűnt, sajnos feladtuk fejben: nyoma sem volt annak a lendületnek az utolsó 3 percben, mint mondjuk tavaly a Siófok ellen, amikor gyors átlövésgólokat tudtunk lőni (pedig az sem volt alacsonyabb fal).
Egon, vili bacsival kibekultel a vegen? 😁 nem jott arra veletlenul?
Ezt azért bővebben meg kell magyaráznom, mert a végén azt hiszik a topictársak, hogy valamiféle huligán vagyok...Nos, az első félidőben Vili bá, az ellenfél edzője (Köstne Vilmos) hevesen reklamált a bíróknál egy ítéletet, amivel magára vonta a közönség haragját: többedmagammal megszólítottuk (légvonalban 3-4 méterre lehetett), hogy a másik oldalon simán befújtak könnyebb kézzel hasonló ítéleteket a sporik, azt miért nem raklamálta meg? Valamiért velem vette fel az öreg a szemkontaktust, és félhangosan csúnyákat mondogatott, amire én a korára és a vélelmezett szellemi állapotára vonatkozó jelzős szerkezettel válaszoltam...
Ezután ő tovább morgott, én meg csak röhögtem rajta...
Semmiféle gesztust nem tett (mondjuk 1 perccel utánatok távoztam a csarnokból, szóval nem tudom hogy később odajött-e, de nem hiszem). Előbb a bírókkal beszélt hosszasan (kíváncsi vagyok, miről...), aztán a másik oldalon nyilatkozott a tudósítónak (ekkor én már kifelé mentem)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Jól hallottam, Afentáler tényleg a Fehérvárba megy?
Elég meglepő, ha tényleg így tesz. És persze úgy tűnik megint hozzuk a formánkat: nem két, hanem három (Klujber, Szekerczés, Afentáler) szék között a pad alá..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Szerintem a horvátokat le bírjuk nyomni, a hollandok túl erősek, a spanyolokkal játszhatunk ki-ki meccset.
Én bizakodó vagyok, hogy legalább a csoportból továbbjutunk..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Én írtam egy sort a Szeged győzelméről fentebb...
A Veszprémről inkább nem is írok már semmit: így is kaptam az áldást, amikor szkeptikus voltam az idei szereplésüket illetően, sajnos bejött amit gondoltam (sőt: ennyire gyászos csoportbeli szereplés a legrosszabb álmaimban sem szerepelt...).
-
peterszky
őstag
"visszatérve az utolsó mondatodra: amúgy meg azért mert a Vác oda-vissza verte a harmadik Érdet, én nem gondolnám, hogy megérdemeljük a dobogót"
Nyilván nem, mert nem szerzett annyi pontot, hogy odaérjen, de ha ezen múlt volna a dobogó, az egymás elleni eredményen a végelszámolásnál, akkor igen, mert jobb volt a szezonban ellene.
Egyébként sajnálom, hogy a Békéscsabából és a Vácból is "hullottak" a játékosok a héten, ez is kicsit visszássá teszi az egész helyzetet, hogy utána ki-ki tudjon a másikra mutogatni neki nem tetsző eredmény után, még ha pl. egy epeműtétet nem lehet nagyon szándékosnak tekinteni... Egyébként a győriek már sírnak, hogy a Vác gyakorlatilag "Fradi" az András - Era - Szacsa trió miatt
Míg a fradisták egy része meg előre gerinctelenezi a viharsarki lilákat.
Egy kis extra: ha a Győr 15 góllal többet lő és 9 góllal többet kap, mint mi, akkor sorsolás dönt a bajnoki címről. Ez is egy "vicces" eset lenne.
What else you gonna do on a Saturday?
-
peterszky
őstag
Tudom, hogy milyen tervek vannak, azaz most már nem tervek, mert pénteken bemutatják az új keretet és nem csak Timuzsin lesz ott, mint nagy név. De ettől függetlenül a Vácnak is a hajrában olyan eredményei voltak, amikre nem lehet azt mondani, hogy kevésbé "meglepő", mint a Gyöngyös - Fradi. De összességében úgy gondolom, hogy megérdemeltük a bennmaradást, egy okból: a Vácot oda és vissza megvertük.
What else you gonna do on a Saturday?
-
Egon
nagyúr
Ennyi.
Ezek után lesz némi pikantériája a Fradi-Vác női derbinek: egyesek szerint, mivel Németh András ezer szállal kötődik a Fradihoz, lefekszünk majd nekik, és nagyarányú vereség lesz a vége - míg a tegnapi eseményeknek inkább arra kellene ösztönözni a csapatot, hogy jól felszívja magát, és a lehető legminimálisabb különbségű vereséget szenvedje el (még akkor is, ha a VKSE külön klub)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ruti
Közösségépítő
és ahogy számítani is lehetett rá, a Gyöngyös és a Fradi okosban X-elt, így kiejtették a Vácot.
vajon miért is nem volt fogadható az esemény???
kéziben elég ritka a döntetlen, de mit ad isten, most éppen így sikerült...no kommentSession Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
Egon
nagyúr
Ha racionálisan nézem igazad van, de emocionálisan nem tudom elfogadni. Olyan kevés kellett volna a Debrecen, a Siófok, tulajdonképpen a Dunaferr és most a Várda ellen is a pontszerzéshez, és igazán kiélezett végjátékból csak egyetlen esetben, a Fehérvár ellen jöttünk ki jól, ez bánt.
-
g0dl
addikt
"vagonszám a fociba öntötték a pénzt mindig is, és ott hol vagyunk a világelittől"
Érdekes mértékegség ez a "vagonszám". Egyrészt persze igaz, ugyanakkor foci szinten nálunk még aprópénz megy focira a nemzetközi, pláne BL szinthez képest. ( ez ténykérdés, nem mondom, hogy akkor mi is rakjunk bele többet, izlés dolga ki mit gondol erről)
Kézilabdában más a helyzet, ott most mi dobogós ország vagyunk a rálöltött pénzben férfi, és női vonalon egyránt. ( Parmarson átigazolásánál 1 millió euró körül ment a bírkózás, egy celeb Neymar meg sokszáz millióért ment bohóckodni Párizsba.)
A Premier League jó példa, szerintem nálunk is a légiós helyzet körül keresendő a gyökérok. Ezzel nem azt mondom, hogy ne legyenek légiósok, de egy bajnokság második felére pályázó csapatnál ne legyen már a pélyáralépők fele légiós.
Elhangzott a közvetítésben, hogy a Cseheknél egy darab BL-ben jászó van, nálunk 12. A 12-ből kb, 6 aki nem padozni jár a BL-be, hanem érdemi szerepet kap.
-
TaliGa
aktív tag
Annyira azért ez nem egy csikócsapat, a mag BL csapatokból jött, és nem először játszott válogatott mezben. A három meccsen meg lehet nézni hány percig vezettünk, szépítgethetjük, hogy milyen jól rohantunk az eredmény után, de sima vereség volt mindhárom. Rengeteg ki nem kényszerített hiba, kihagyott hetesek, ziccerek - ha így játszanak teher nélkül, akkor az elkövetkezendő 10 év nagyon szép lesz. Bodó közben a férfi válogatott Zácsikjává érett, Bartók lehet, hogy ígéretes, de őszintén, ha egy cseh srác 14-et dob, akkor miről beszélünk. Igazából senkit nem tudnék kiemelni, ami egyébként általános jellemzője mindkét vonalon a hazai kézilabdának, azaz más csapatok megtáltosodnak a nemzetközi tornákon, a kapusaik remekelnek, mindenki pörög, nálunk meg minden csak "ígéretes".
"So say we all"
-
Egon
nagyúr
Pont ezt boncolgattam az Index fórumon: szerintem sem az MK-ban kellene kiharcolni az EHF-indulást. De azért még jólesik a lelkemnek a legjobb hatba jutás is...
Nem fogok tudni kimenni a Fradi ellen..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Ez így van, de a foci külön állatfaj, az már "elesett", szerintem komolyan nem érdemes vele számolni, főleg amilyen viszonyok uralkodnak.
De azért a kézilabda eddig "sikertörténet" volt, jó ideje, férfi és női fronton egyaránt (kb. Kökény Beáék óta). Úgyhogy nekem ez így csalódás.
De legalább a Vác továbbjutott, ez mindenképp pozitívum..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Miért fanyalgunk? Szépen levezetted, de az ember ilyenkor nyilván nem tudja függetleníteni magát a női válogatott szereplésétől sem, egyben ítéli meg a sportágat; és az a nagy helyzet, hogy a még pár éve is világversenyen minimum a legjobb nyolcra esélyes, de többször is a legjobb négy közé jutott válogatottjaink most ippeg hogy benne voltak az első 16-ban, miközben a sportágba vagonszám ömlik a pénz - az a minimum, hogy sokan fanyalognak...
[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
Félreértés ne essék, imádom Ilic-et, de szombaton amikor 7 méterről, büntetőből, színizomból hasba küldte szegény, nyomorult Ivic-et, akkor azért leültettem volna egy 15 percre, hogy ezt gondolja át...
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
TaliGa
aktív tag
Möbelringen kupa: A norvégok ellen volt 45 percnyi valóban "játéknak" nevezhető vmi, aztán erre jött másnap egy totál fordulat, aki ott szenzációsan játszott, mintha még kézizni is elfelejtett volna Korea ellen (pl. Misi). Az látszott, hogy ennél jobbak lehetünk, mert rengeteg olyan összeállítást kipróbált Kim, ami biztos kuka, és mondjuk Nadinet vagy Lukácsot sztem nem fogjuk pihentetni. Beállójátékunk az nincs, pontosabban nagyon deficites. Nagy Görbicz drukker vagyok, de 2es védőben el kell őt felejteni, viszont középen és a szélen támadásban nagy szükség van rá. Háfra nagyon ügyes volt (nagy tehetség sztem), Klivinyi és Kovács szokás szerint ingadozó formában. Zácsikról meg mindig az jut eszembe, h világklasszis adottságok mellé kevés mentális erő jutott (az a fajta bátorság hiányzik, amikor vki egy teljes csapatot a hátára vesz).
Végül is egy langyos, 0 kapusteljesítményt és védekezést mutató játékban az oroszok elgyepáltak minket, norvég meccs jó volt, uccsó tíz perc kivételével, Korea ellen meg baromi szenvedés, de legalább a mundér becsülete megmaradt."So say we all"
-
đe$|re
senior tag
Ugyan így látom én is. Kapjon minél több lehetőséget, dobjon csak kapura nyugodtan, mégha a hatékonysága 50% alatt marad is. Az nem megoldás, hogy kihagy két lövést, egyből lekapom a pályáról, leszidom, aztán a meccs végéig el is felejtem. Vagy lerakom szélre, mint ahogy Szegeden Pastor tette sokszor. Azzal nem fog sem meccsrutint, sem önbizalmat szerezni. Pedig, ha belegondolunk, hogy Ancsin kezébe egy ágyú van elveszve és akkor ballövőbe ott van Jamali. Tökéletes példa arra, hogy a Veszprém nem tudott/akar megfelelő időt biztosítani számára, mint régen Perez esetében, kölcsönadták s láss csodát.
Ligetvárit csak TV-ben láttam, de bátran vállalkozott, gólokat szerzett, védekezésben helytállt. Blagotinsek meg. Örültem, hogy a Veszprém szerezte meg és nem Gaber érkezett. Vranjes csiszol rajta és be is építi rendesen, akkor Nilssonnal szerintem meg is van a BL legjobb beállós párosa.
Ilicnek, Lacinak már egyáltalán nem 50 percesn játékosnak kellene lennie, hanem 20 percesnek, esetleg 30. Szerencsére Chema már alig kapott szerepet, ettől függetlenül a 3 irányító közül ő tudta legjobban összerántani a védőket, ezáltal helyzetet teremtve a lövőknek.
Egon:
Nehezebbnek nehezebb lesz egyértelműen. Hiányosságokat pótolni kell, erősségeket megtartani és arra építkezni. Ez meg úgyis csak az idő haladtával derül ki, hogy Vranjes, hogyan és milyen gyorsan tudja átülteni az elképzeléseit. 1-1,5 év átmeneti időt jósolnak.[ Szerkesztve ]
-
TaliGa
aktív tag
Tényleg így van, nüanszok, szinte egyetlen kapufáról kipattanó labda döntött, hogy ki győz, és ki nem. Négy szinte azonos játékerőt képviselő csapat, rengeteg bravúros megmozdulás, jó reklám volt a kézilabdának. Az FF4 amúgy biztos, hogy nem igazságos megoldás, de izgalmas
.
"So say we all"
-
Egon
nagyúr
Aludtam rá, és azt kell mondjam: igazad van. Nagyon jellemző, hogy a négy meccsből három ért véget mindössze egyetlen gól különbséggel.
Ugyanakkor Sabaté nyilatkozata kicsit kiverte a biztosítékot: túlzásnak érzem, hogy jobb lett volna a Veszprém mint a PSG, hiszen utóbbi csapat szinte végig vezetett (ha a Veszprém átvette a vezetést, azonnal dobtak 2-3 gólt).
Kíváncsi vagyok, Vrjanes mit hoz majd ki belőlük. A PSG sajnos egyre jobban összeáll, a Vardar is bivalyerős, a Barcát sem írnám le, és ott vannak még a német csapatok is. Ellenben a Veszprém játékosai öregszenek, Ilics és Nagy Laci pályafutásának lassan vége. nagyon sajnálom a tavaly elszalasztott esélyt: tartok tőle, hogy nem mostanában lesz még egy ilyen egyértelmű sansz a BL-győzelemre..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TaliGa
aktív tag
Ha ez is volt a búcsú Szegeden, sztem méltó volt az idényhez, Pedró kínaiból dobott gólja, Bodó időntúli szabaddobása nagyon szép volt.
Veszprémet pedig nem temetném, de ha most kiesnek, hú, akkor én is beállok abba a sorba, ahol a szögeket adják Sabate megfeszítéséhez."So say we all"
-
f(x)=exp(x)
őstag
Érdekes meccs volt, én nagyon sajnáltam, hogy így dőlt el (egyébként is a Szegednek szurkoltam). Ennek ellenére azt mondom, a Szeged nem tudott ebből jól kijönni. Nilson túl gyorsan felfutott, a kapu meg kb. üres volt.
Más: a mai sorsolásról mi a véleményetek? Én nem nagyon örültem...
[ Szerkesztve ]
-
TaliGa
aktív tag
MK Győr-FTC
Mi volt Broch-hal, miért nem játszott? Sérült? Amúgy a mutatott játék alapján a Fradi megérdemelten nyert, a Győr meg nulla kapusteljesítmény, puha védekezés (milyen védelem az, amikor Amorim, és Groot kiállítás nélkül végignyom egy meccset...), és Martin is sz*rul meccselt. Sztem jobb a Győrnek, ha az első 15 percben Görbe irányít... Szucsi, Misi rég nem játszott ilyen jól, de ilyenkor szokott az lenni, hogy a köv meccsen meg betliznek."So say we all"
-
ruti
Közösségépítő
akkor most Szeged-Silkeborg:
pazar 2. fi, FF szintű játék.
MK döntőben meglepit szimatolok, ezért is van meg már a jegy a debreceni négyes döntőre.-
A Veszprém a Kielcének nem tud visszavágni, pedig szívesen végignéztem volna azt is.-
Győr-Fradi MK:
A Fradi meg behúzta, ami nemcsak a mai nap alapján járt neki, abszolút megérdemelték.
Bíró Blanka nyert nekik egy magyar kupát, a mezőnyjáték még kevés lett volna a győzelemhez.
2 magyar csapatot várok a BL FF-ba.Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
ígyvanferi
addikt
Én nagyon szurkolok a fradinak (szinte jobban, mint az ETO-nak, hiába a győri szív), hogy összejöjjön a FF, de eléggé tartok a románoktól. Mindig ott vannak a nagy siker kapujában, tavaly ugye szerencsétlenül jött ki a lépés, hogy az ETO volt az ellenfél a negyeddöntőben. De majd idén. Érzem, hogy meglesz. Meg a Győrnek is persze. Egy Győr-Fradi-Vardar-Larvik FF-et néznék meg a legszívesebben. Végülis a Midtjylland is jöhet, csak ne Mr. Neaguék jussanak tovább, az a fontos a magyar győzelmeken felül.
-
TaliGa
aktív tag
Nagyon nem szabad félvállról venni Győrben a Metzet, mert amilyen periódusokat produkál mostanában az ETO, hát eléggé veszélyes (borzasztó helyzetkihasználás, ingadozó forma, és vhogy nincs állandó kapusteljesítmény se). A Fradit semmiképp nem írnám le, ha jobbik arcát mutatja simán ütheti a CSM-t (tavaly a bukarestiek az FF-be simán el voltak könyvelve bukónak, sok botlás a selejtezőbe, és lám mégis odaértek a csúcsra, úgyhogy a Fraditól sztem a legjobb formája kell). A Veszprémről 2-3 hete azt mondtam volna, hogy esélytelen az FF-re, de kétségkívül javulnak, és ha Aron rendbe jön beférnek a 4 közé, de sztem idén a döntő esélytelen. Szegedtől meg azt várom, hogy egyszer végre kijöjjön a lépés, és érjenek oda, szimpatikusabbak, mint a Veszprém.
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
Egon
nagyúr
Jah, mindhárom váci csapat nyert (a focisták is), jó hétvége volt...
Kár, hogy nem tudtam kimenni a múlt héti meccsre (mondjuk előzetesen 10 fillért nem adtam volna a győzelemre). Érdekes, hogy az Érd leikszelt a tökkieső Kisvárdával: le kellett adni a pontot?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TaliGa
aktív tag
A német és a horvát csapat is verhetőnek tűnt (utólag), és mégis mindkétszer kikaptunk. Nem akarom Sabatét lehúzni, de azt hiszem, hogy a meccselés a leggyengébb oldala, pl. németek ellen már sokkal korábban cserélhettünk volna kapust, vagy a horvátok ellen is bátrabban forgathattuk volna az embereket. Egyébként nem vagyunk kutyaütők, az meg külön pech, hogy Nagy L. 15 percet "bírt", ő nagyon kellett volna, mert azon az oldalon a németek piszkosul megszórtak a szélről.
"So say we all"
-
Egon
nagyúr
Igen, pont ezért bosszantó, hogy kikaptunk: verhető volt az ellenfél. Komolyan mondom, ezért volt jó az olimpia: ha ki se jutunk, legalább nem idegeskedik az ember...
Azt mindenképp hozzátenném, hogy a bírók, khmmm, már megint..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Kovácsot az első félidő végén becserélték, akkor semmit sem produkált. Utána volt egy jó 10-12 perce, dobott pár gólt, de aztán az utolsó igazán fontos 10 percben kb. a kapu felé sem mert nézni.
Klivinyi legalább próbálkozott: persze sokszor olyankor, amikor nem kellett volna, így nagy volt a hibaszázalék. Görbe is elég gyengus volt: 1-2 jó megmozdulására sok hiba jutott (valahogy helyezkedésileg sem volt az igazi: gyakran túl közel játszottunk a falhoz)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TaliGa
aktív tag
-
WonderCSabo
félisten
Picit behalt a topik, dehat csak most kezdodott a BL szezon.
Vardar-Fradit en is neztem, meglepo az eredmeny, grat a csajoknak. Snelder nagyon jo igazolas volt, ez mar most latszik, ahogy Misike is. Biro Blanka is jol szallt be, bar csak rovid idore volt "ziccerkapus", meglatjuk egy teljes meccsen mit tud, de en bizakodo vagyok.
-
B0V9B
tag
A klubszékházban is nagy lehetett a balhé, le is mondott a vezérigazgató.
Azért így kikapni nagyon csúnya... és ezt évekig-évtizedekig fogják ismételni, hogy honnan jött vissza a Kielce.
Mentálisan nem vagyunk rendben! Ezzel kellene már foglalkozni utánpótlástól kezdve, nem körbe-körbe futtatni a gyerekeket. -
Egon
nagyúr
Így van...
A váci tudósító (tudodki) már a korábbi NB1-es szerepléskor is azt tippelte a honlapján, hogy a fiúk előrébb végeznek, mint a lányok - nem gondoltam volna, hogy ebben az évezredbentizedben igaza lesz...
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy végezhettek volna hátrébb is a fiúk..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Egy nem túl acélos lengyel csapat elleni meccs került túlsztárolásra. Szinte végig vezettünk, szóval megérdemelten nyertünk, de hogy mire mehetünk egy komoly csapat ellen (az esetleges fejlődést is bekalkulálva), az minimum necces kérdés...
A legnagyobb gondnak azt látom, hogy nincsen utánpótlás."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Fasza...
Tudsz még valamit a jövő évi keretről? Jöhet privátban is...Én csak annyit tudtam eddig, ami hivatalosan is megjelent: két (kis túlzással nyugdíjas korú) játékosunk hosszabbított (ez ugyebár édeskevés, még akkor is ha az egyik húzóember). Bíró gondolom elmegy (a Fradiról hallottam pletykálni vele kapcsolatban), Basic-ot meg RSV-t remélem elzavarják (feltéve hogy lesz valami értelmes igazlás helyettük).
A Siófokkal kapcsolatban az új szerb jobbátlövőre gondoltam (Liscevic-el bitang jó csapatuk lesz jövőre, az Érdet is verhetik)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TaliGa
aktív tag
Ez a koncepció (spanyol stílus?), és a 9 fiatalból 4-5 sztem totál zsákutca. Ahogy az olyan edzői nyilatkozatoktól is falra tudok mászni, hogy az alapokat kell megtanulni újra - bocs, de azt nem a válogatottban tanulják, hanem olyat választanak ki, akik már tudják. Nehogy már hirtelen mindenki elfelejtett kézilabdázni, na persze, ha nímandokat válogatunk, rutin és tehetség nélkül, akkor a később megszerzett rutinból sem lesz tehetség. Az meg hogy Faluvégi és Kornél volt a két alapemberünk irányítóba...
"So say we all"
-
ígyvanferi
addikt
De Planéta még masszív is, nem csak magas, Kiss Éva legalább vékony. De jogos.
A palijával volt, így az autogram kérés is elmaradt.
Most jön ugye még Nora Mörk is átlövőnek Tomori mellé. Így még nehezebb lesz érvényesülnie. Az tényleg jó megoldás lenne, ha akár csak kölcsönadnák valamelyik kisebb csapatnak, hátha megkapná a kellő figyelmet és fejlődhetne.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Azt felejtsük is el, főleg a mai után. De jó is volt ezt nézni. Persze mindig jó nézni a lányokat, de ilyenkor nyilván különösen.
A stúdióban ülők helyében azért hanyagolnám a lehetséges kimenetelek latolgatását, mert 3-4 fölött azért elsiklottak. Még akkor is, ha tényleg előrebocsátunk a csapatnak egy győzelmet a japánok ellen (így lesz, de azért na...). Kína miért ne verhetné meg Angolát? Akkor ők lesznek a 4. helyen továbbjutók. Illetve második helyen továbbjutva kaphatjuk akár a hollandokat is ellenfélnek. Csak annyi kell, hogy a lengyelek megverjék őket pénteken (azzal nem számoltam, hogy a svédek kikapnak Kubától vagy x-elnek velük, az azért tényleg esélytelen).
Wikin azt találtam a csoportbeli helyezés eldöntésének kapcsán, hogy: Rules for classification: 1) Points; 2) Head-to-head points; 3) Head-to-head goal difference; 4) Head-to-head goals scored; 5) Goal difference.
Mi a különbség a 2-es, 3-as, 4-es pontok között? Már hogy mi mit jelent, azt persze értem, de pontegyenlőség esetén, ha a két csapat döntetlent játszott, akkor ez a három kitétel szükségszerűen egyezik, nem? Vagy mit nem veszek észre? Pontok döntenek, aztán az egymás elleni eredmény, aztán a gólkülönbség. De a középső miért van háromfelé bontva? -
ígyvanferi
addikt
-
TaliGa
aktív tag
Siralmas vót. Bár nagyjából az jött ki, amire számítani lehetett - Görbe messze van még a régi formájától, Planéta használhatatlan, N. A. meg egyszerűen a krízishelyzetet nem képes kezelni (van egy forgatókönyve, aztán ha az nem működik...). Simán benne van a női kéziben egy ilyen betli, Tomori, Szucsi, Zácsik, Erdősi kifogott egy rossz napot, na bumm, de a védelemben akkora lyukak voltak, hogy fájt, ez meg nem a formán múlik. Innen csak felfelé lehet menni
"So say we all"
-
Traxx
őstag
Én néztem, Landin visszahozatala jó döntés volt. A szlovénoknál meg Razgoron ment el a véghajrá, nagyon sokat hibázott. Bár igazából az egész csapat elfáradt, és nem tudtak mit kezdeni a német hatosfallal.
Sz*r lehet így veszteni, annyi biztos...ha Zvizej azt a ziccert beveri +3-nál, akkor más lélektani helyzetből vághattak volna neki az utolsó 5 percnek.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Egon
nagyúr
Tomorit én is kiszúrtam (NA-t nem volt nehéz...
), de Görbét nem láttam, és TT-t sem.
Viszont Mátéfi Eszter ott beszélgetett a büfében egy asztalnál, míg sorban álltam a Fehérvár japán csajaival..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Traxx
őstag
Én az elmúlt ~10 évben csak azért néztem magyar bajnoki focimeccset, mert a kollégám kint volt
A spanyol bajnokság azért jóval másabb kávéház, nincs "bohócliga" érzete az embernek. És nem 400 ember van kint egy meccsen.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Egon
nagyúr
A továbbengedéssel az a gond, hogy ha mondjuk egy ütközés következtében valaki lenyeli a nyelvét, pont megfulladhat, mire jön az orvosi segítség...
Nem egyszerű a probléma."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
fatal`
titán
Elvileg a legjobb amerikaiként van ott (Brazília címvédőként szerepel és ők győzték le kubát az amerika kupa döntőjében). Én amerika kiemelt szerepét nem értem, miért nem az ázsiai bajnok az első kalapos? Dél-Korea talán egyedüli nem Európaiként képvisel minőséget. Az meg egyenesen vicc, hogy még az amerikai 2. (Argentína) és erősebb kalapba kerül, mint az ázsiai bajnok.
-
Egon
nagyúr
No, akkor ez az "apró" infó hiányzott a pletykából...
Az biztos, hogy nem lesz egyszerű csapatot építeni a nagy fluktuáció miatt, de ettől függetlenül azért igencsak örültem volna még 1-2 (jó képességű, valódi erősítést jelentő) játékos érkezésének, különösen a "hiányposztjainkon" (kapus, beálló).
Örültem volna pl. Sipeki Flóra visszatértének (és ami azt illeti: Tápai Szabinát is szívesen láttam volna ismét váci mezben, már csak esztétikai okokból is...Bár tartok tőle, hogy az NB1 legszebb triója, a Tápai-Szádvári-Ivanics tengely nemhogy soha többé nem fog összeállni egy csapatban, de jó eséllyel egyikük sem fog soha Vácott játszani...
).Szomorúan láttam, hogy a Fehérvárt választotta (bár nem tudom, hogy egyáltalán akarunk-e még másokat is leigazolni (mintha valami ilyesmi jelent volna meg anno valahol).
-
Egon
nagyúr
Tudsz valamit a váci igazolásokkal kapcsolatban?
Hallottam valami halvány pletykát, hogy állítólag az eddig beharangozottakhoz képest, valami Popovics nevű játékossal is erősítünk (gondolom nem a Bojana; vagy ha mégis, akkor elhiszem, hogy a felsőház a cél jövőre...).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest