Új hozzászólás Aktív témák
-
Szeleya
tag
válasz
antikomcsi #65 üzenetére
Az a baj, hogy sokan nem ismerik fel a saját igènyeiket.
Pl mostanában lesz esedèkes nálam egy második autó beszerzèse. (Egy városi futkosó már van, az páromhoz kerül anyataxinak. Èn meg veszek 40.000km re valami pályázósat)
Vehetnèk 9millióèrt is, de tisztában vagyok vele, hogy számomra mi a fontos, mire van szükségem, így szerintem a harmada lesz elköltve. Megint mások meg megveszik a sokèves prèmiumot hitelre úgy ,hogy még az átírás költségeit is a hitel fedezi. Induló szervíz természetesen sosem lesz elvégezve. Aztán késnek, hogy mennyibe kerül fenntartani. (Csináltam személyi kölcsönöket, ahol váltó felújítás, vagy motorcsere volt a cél) láttam olyan A6ot, ahol 148.000km-el lett megvève, 227.000eladva (nem tudta fenntartani), de olajcsere sosem volt... (Néha rátöltött) Emberünknek ott lett elege, amikor gumit kellet volna venni. -
Szeleya
tag
válasz
GoodSpeed #54 üzenetére
Èrtem amit mondasz. Pl tökre megèrtem azt, aki lízingel autót (vagy rèszletre veszi). Nem egy ilyennel találkoztam èn is. Euróban kapták a fizut. Úgy voltak vele, hogy hülye lesz most kifizetni 20000 eurót (330as árfolyamon) amikor 200 euró a törlesztő. Az infláció ès az árfolyam romlás miatt, ha most beváltja az eurót, az 6,6m. A teljes futamidő végén meg kifizet 8millát összesen. Ha meg kèsöbb váltja be, akkor kap 8,6ot az euróèrt. Ez tök èrthető. (Èn is így vennèk autót, hiába tudnám kifizetni egyben) Egy NPV/IRR számítás jó kiindulási pont.
Az előfizetèseket is megèrtem (bár èn nem vagyok a híve). Èn azokról az emberekről beszèlek, akik 3an-4en laknak egy szobában (2 felnőtt, 2gyerek). A gyerekek lábáról leszakad a cipő. Szar fizetèst kapnak (sajnos láttam nem egy bankszámla kivonatot), de kell az iPhone. Nem azokról beszélek akik rèszletre veszik, hanem azokról akik a rèszleteket se tudják hónap elejèn kinyögni. (Ha kerestek ketten 300.000ft-t, el kell tartanod 2gyereket, akkor sajnálom, de ne az 500.000fts telefonokat nèzegesd.)
Hasonló a helyzet az autók esetében. Elhiszem, hogy nagyon jó a Csillag,4karika,vese. De ha nem tudod feltartani, akkor nem való neked. -
Szeleya
tag
Nem leszel népszerűtlen. Teljesen egyetértek veled. Olyan emberek vesznek fel a mai napig hitelt műszaki dolgokra, akiknek a napi megélhetés sem mindig adott....
Az a baj, hogy sokan azt gondolják, hogy az nekik ,,jár".... Hát nem, nem jár. Èn elhiszem hogy rohadtul szeretnének egy iPhone 14et, de ha nem tudod a számlák kifizetèse után, miután mindent kifizettèl, ami a kènyelmes megèlhetèshez kell megvenni egy összegben az adott műszaki cikket, akkor ne vedd meg. A ,,nekem az jár" ès a szeretnèm között óriási a különbség. (Itt persze nem rád gondoltam, csak így könnyebben átmegy a vèlemènyem) -
Szeleya
tag
Dolgoztam fedezetlen (nem jelzálog alapú hitelezőkènt). A legtöbb hitel szeptemberben (iPhone új szèria) illetve karácsony előtt volt. Átlagosan 2-3èves futamidő, fèl millio forint. Sokaknak 2-4ipyen hitele volt. Fizetgettèk akkor is, amikor a telefon már règ szèttört.... De a szakadt, kopott ruhában ott ugráltak amikor kiment a pènz.
(Èn pl a media marktban kapható gèlfóliát preferálom)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nem gyenge desktop és hordozható PC, videokártya, számos periféria, e-book olvasó és gamer szék is felbukkan cikkünkben.
- Gumi és felni topik
- Gitáros topic
- Apple MacBook
- Drón topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest