Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
+1 Egy nagyobb, de csak fhd felbontású monitor jó jön a rosszabbul látóknak, mi éppen hogy akarjuk látni a pixeleket
De nekem a grafikában is tetszik, hogy pixeles, vagyis "számítógépes". -
Sirus86
aktív tag
Nem ismerem, de első blikkre a német oldalakon van alkatrészellátás, ami jó! Amúgy meg kínai lett.(wiki) Franc se tudja, nem vagyok mosógépszaki, csak 10kg-os mosógép felhasználó expat
Én nem venném. Maradnék az AEG, LG, Electrolux, Bosch környékén. A családunkban van több naggyerekes család, ott mindenkinek AEG csoport van, és ott kevesebb a szívás. Más, másra szavaz. De a zsanértokat nézd meg az ajtóknál a legtöbb Gorenjénél.. Műanyag...
-
-
Sirus86
aktív tag
A gyári garancián kívüli általában mindig nyögenyelős lesz. Magyarországon és másutt is hasonlóak a tapasztalataim. Olyan gépet érdemes venni, amihez van alaktrész is. (nálam pl. Aeg/Electrolux széria pont ezért jött szóba.) Illetve hülyeségnek tűnhet, de pl. egy Bauknecht/Whirpool gagyi műanyag rezgéscsillapítót gyárt vas csapágyakkal, amit te nem fogsz javítani, más márka meg nem. Nameg a gép súlya! Viccnek tűnhet, de nem az. Abban tényleg van "anyag". Eddigi Bauknecht gépeim mind 2 év után szétrázták magukat, az AEG szériák meg már régebben mennek. Az egyik 50kg volt, a másik 70kg. Nameg az ajtó zsanérja: Műanyag v fém. A műanyag ugye elöregszik... És még sorolhatnám.
-
-
Bölcs tanács, én azt szoktam csinálni, hogy általában márkás dolgokat vásárolok, hosszú garanciális idővel, ha beválik, garanciát is hosszabbítok rá. Mondjuk utóbbi egy mosógépnél, szárítógépnél jól jön. Egy routernél már nem lenne igazán bölcs, hiszen a 60K-s routerem is már gyönyörűen avul el. Már nemcsak WiFi 6 AX van, hanem Wifi 6E és jön a WiFi 7 is...Tavaly váltottam PC-ről laptopra, és az 5 éves VGA-m drágábban ment el mint amennyiért vásároltam 2016-ban... a CPU meg 15K-t vesztett az értékéből ... de ehhez kellett a globális chiphiány, és a bányászláz.
-
Szeleya
tag
válasz
antikomcsi #65 üzenetére
Az a baj, hogy sokan nem ismerik fel a saját igènyeiket.
Pl mostanában lesz esedèkes nálam egy második autó beszerzèse. (Egy városi futkosó már van, az páromhoz kerül anyataxinak. Èn meg veszek 40.000km re valami pályázósat)
Vehetnèk 9millióèrt is, de tisztában vagyok vele, hogy számomra mi a fontos, mire van szükségem, így szerintem a harmada lesz elköltve. Megint mások meg megveszik a sokèves prèmiumot hitelre úgy ,hogy még az átírás költségeit is a hitel fedezi. Induló szervíz természetesen sosem lesz elvégezve. Aztán késnek, hogy mennyibe kerül fenntartani. (Csináltam személyi kölcsönöket, ahol váltó felújítás, vagy motorcsere volt a cél) láttam olyan A6ot, ahol 148.000km-el lett megvève, 227.000eladva (nem tudta fenntartani), de olajcsere sosem volt... (Néha rátöltött) Emberünknek ott lett elege, amikor gumit kellet volna venni. -
koby11h
őstag
válasz
antikomcsi #65 üzenetére
Pontosan! Egyik volt tanárom mondta régen, hogy mindenből olyat vegyünk, hogy ha másnap tönkremegy, akkor tudjuk pótolni. A takaró meg a nyújtózkodás...
-
pusszycat
nagyúr
válasz
antikomcsi #65 üzenetére
A húgom vett egy használt vw, kigyúlt a motor égő rá egy évre, elvitte szervizbe, hát szét kell szedni a motort plusz a javítás, alkatrész lesz vagy 400 e ft. jó hát elhozta és eladta egy autó villamoság szerelőnek aki egy 10e ft. tekercset kicserélt benne és ennyi baja volt. Szóval nem mindegy hova viszed szereltetni főleg ha nő vagy mert úgy átb@nak hogy a fal adja a másikat.
-
Pontosan.
És az autónál az is baj, hogy fel sem fogja, hogy az még a legkönnyebb, hogy megvegye az autót. Aztán mikor negyedik, ötödik tulajként el kell vinni azt a 15-20 éves bömbit a szervizbe, és ki kéne perkálni az autó értékét, vagy többet, akkor néz mint Rozi a moziban. Az autó meg használathatatlanul rohad majd az udvarban, menni nem lehet vele sehova, de legalább a törlesztőt fizetni kell továbbra is.
-
Szeleya
tag
válasz
GoodSpeed #54 üzenetére
Èrtem amit mondasz. Pl tökre megèrtem azt, aki lízingel autót (vagy rèszletre veszi). Nem egy ilyennel találkoztam èn is. Euróban kapták a fizut. Úgy voltak vele, hogy hülye lesz most kifizetni 20000 eurót (330as árfolyamon) amikor 200 euró a törlesztő. Az infláció ès az árfolyam romlás miatt, ha most beváltja az eurót, az 6,6m. A teljes futamidő végén meg kifizet 8millát összesen. Ha meg kèsöbb váltja be, akkor kap 8,6ot az euróèrt. Ez tök èrthető. (Èn is így vennèk autót, hiába tudnám kifizetni egyben) Egy NPV/IRR számítás jó kiindulási pont.
Az előfizetèseket is megèrtem (bár èn nem vagyok a híve). Èn azokról az emberekről beszèlek, akik 3an-4en laknak egy szobában (2 felnőtt, 2gyerek). A gyerekek lábáról leszakad a cipő. Szar fizetèst kapnak (sajnos láttam nem egy bankszámla kivonatot), de kell az iPhone. Nem azokról beszélek akik rèszletre veszik, hanem azokról akik a rèszleteket se tudják hónap elejèn kinyögni. (Ha kerestek ketten 300.000ft-t, el kell tartanod 2gyereket, akkor sajnálom, de ne az 500.000fts telefonokat nèzegesd.)
Hasonló a helyzet az autók esetében. Elhiszem, hogy nagyon jó a Csillag,4karika,vese. De ha nem tudod feltartani, akkor nem való neked. -
talmam
tag
borzasztóak ezek az árak
engem a szék érdekelt de 5 perc googlizás után már spóroltam rajta 10K-t az oázisban
[link] és ott nem akciós úgylátom
-
simonzé
addikt
válasz
antikomcsi #55 üzenetére
Anno amikor még volt olyan, hogy analóg fotózás, a Sootersnel volt film elohivas akció. 24 kockas film elohivasa 999 ft, ajándék filmmel 1299 ft.
AJÁNDÉK filmmel...
-
pengwin
addikt
Ha egy 1440p monitort 1080p-ben hajtasz, akkor a képminőség tipikusan sokkal rosszabb lesz, mint egy azonos méretű natívan 1080p-s kijelzőé. Nem skálázódik jól. Sokkal jobban jársz alacsonyabbra vett grafikai beállításokkal.
Én egy 31.5"-es 1440p monitort használok (gyakorlatilag egy 24"-es 1080p képminősége, csak nagyobb), 27"-en már sok alkalmazásnál nekem probléma lenne a skálázással, mert van, amelyik még mindig szétesik tőle.
-
simonzé
addikt
Most vettem 30-ért egy 1 éves, 27 collos FHD-s HP monitort a 24 collos 4k-s mellé. Most vadaszom még egy ugyanilyen 27-es Hp-ra, mert nagyon bejön a képe. A 24-es 4k-sat 2 nap alatt adtam el 80-ert...
Ha nem vagy sznob, akkor a minőségi 27-es fhd-set ajanlom. Szerencsere romlik a látásom, a 4k-t megtartom az 50 collos tv-nél.Kozben a 6,7 collos mobilom 4k-t tud... Nem volt belőle fhd-s
-
Régen Telekomnál volt egy érdekes konstrukció. Olyan 10 éve... szóval fizettél havonta 22K körüli összeget... ezért a pénzért megkaptad a legújabb iPhone-t, de az iPhone nem lett a tiéd, amint kijött az újabb iPhone széria, és nem mondtad le ezt az előfizetést, akkor automatikusan frissíthettél a legújabbra. Így mindig megvolt a legújabb iPhone-od, és a garanciád is folyamatos volt... cserébe nem lett sosem tied a készülék
Szerk: 5 éve : https://szifon.com/2017/10/01/telekom-legyen-evente-uj-iphone-od/
-
nubreed
veterán
válasz
antikomcsi #55 üzenetére
Ezt én is ismerem.
Tényleg így van ahogy mondod. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a netes üzenetküldő alkalmazások legtöbbje nem fogyasztja az adat keretedet az ott indított hívásokkal sem egy csomó, akár az olcsóbb díjcsomagoknál is, tehát az "ingyen" telefonálás havi pár ezer ft-ból kihozható és még se kell érte leszurkolni mondjuk havi 20-at. Ha meg wifi-s helyen vagy, nincs is miről beszélni. Dehát ugye a pénzügyi tudatosság még mindig nem opció nagyon sok embernél.
-
válasz
antikomcsi #55 üzenetére
-
Na ez az, és hány olyan embert láttam, aki a törlesztő mellé a telefonnál, még egy jó kis csomagot is kap, mert ugye azzal volt akciós(abb). És büszkén mondják, hogy ez nagyon fasza, mert ingyen beszélnek bárkivel.
Ilyenkor kérdezni szoktam, hogy mennyiért beszélsz ingyen?
Törlesztő és előfizetés 25-30 ezer.
Aztán mondom, hogy jó neki, mert én nem tudok ingyen beszélni, nekem minden hónapban fizetnem kell érte 6-7 ezer forintot.
Aztán nem tudnak felhívni, mert kimenő hívás tiltásuk van, meg basztatja őket a szolgáltató, meg fizessenek, mert kikapcsolják a számot, meg hasonlók. Amúgy mindenki hibája, csak az övék nem. -
Ismertem a 90'-es években olyan jól menő könyvelőt, aki meg tudta volna venni a Suzukit egy összegben is, mégis hitelre vette.
Aztán van másik dolog. Amit mondasz az egyébként igaz, de fogyasztói társadalomban élünk. Sok ISP így láncolja magához az ügyfeleit 2 évre. Jól jár az ISP 2 évig fixyen van egy ügyfele, jól jár a gyártó, mert eladott egy iPhone-t, jól jár az ügyfél (abban a pillanatban, mikor még nincs kint az újabb modell), mert kapott egy iPhone-t, amit nem tudott volna megvenni egy összegben, így meg kinyögi. Igen, nyilván az utóbbi járt legkevésbé jól, mert két év múlva még mindig ezt nyögi és kint lesz az iPhone 16 -is, az övé meg már a 15-nél elavult.
De ha úgy járnának el ezek az emberek ahogyan írod akkor: rosszul járna az ISP, mert emberünk bármikor dobbanthatna (feltéve, hogy nincs hűsége ugye
, meg mondjuk van alternatív, előnyösebb szolgáltató), rosszul járna a gyártó is, mert elég érezhető veszteség lenne százalékokban mérve... emberünknek meg sosem lenne iPhone-ja, hogy jó lenne e ez neki, vagy sem az tőle is függ. Nekem pl iPad-em volt, iPhone-om meg sosem, iPad is azért mert 2018-ban azt tartottam a legjobb ár/érték arányúnak, tekintve, hogy a 120K-s Huawei Medipad M3 8.4 (Premium kiadás), megjelent az Android 6.0-val, kapott egy Android 7.0-t és azzal le is zárta a gyártó a támogatását. Soha többet Huaweit felkiáltás mellett váltottam Apple-re.
-
Szeleya
tag
Nem leszel népszerűtlen. Teljesen egyetértek veled. Olyan emberek vesznek fel a mai napig hitelt műszaki dolgokra, akiknek a napi megélhetés sem mindig adott....
Az a baj, hogy sokan azt gondolják, hogy az nekik ,,jár".... Hát nem, nem jár. Èn elhiszem hogy rohadtul szeretnének egy iPhone 14et, de ha nem tudod a számlák kifizetèse után, miután mindent kifizettèl, ami a kènyelmes megèlhetèshez kell megvenni egy összegben az adott műszaki cikket, akkor ne vedd meg. A ,,nekem az jár" ès a szeretnèm között óriási a különbség. (Itt persze nem rád gondoltam, csak így könnyebben átmegy a vèlemènyem) -
zetor2000
őstag
válasz
Trailblazer #33 üzenetére
Nekem 27" 4K LG izém van, és se nem folyik ki a szemem, se nem nagyok a pixelek, se nem semmi. És még csak drága se volt, mert 130K alatt vettem asszem, ~127 körül, 2 éve.
-
Killer01
őstag
Ilyen áraktól max a vérnyomásom emelkedik, nem a lázam....
-
válasz
pusszycat #43 üzenetére
Főleg ebben az árkategóriában. Sőt, sokat romlott a helyzet ilyen téren, mert azért nem volt jellemző régen, hogy 400 E Ft-tól ne legyen rajta OS. 2018-ban anyum i3-as 250 E Ft-os laptopján Windows 10 Home volt. Általában 500 E-től már Windows 10 PRO járt ... most meg, az én alapból 650 E Ft-os laptopom is Home-al fut, azt adta hozzá az ASUS. De egyébként elég nekem a Home, még akkor is, ha 2021 októberéig a régi gépemen, nagyjából 2009-től PRO licencem volt (Windows 7 Home-ról váltottam még 8 Pro-ra, és onnantól folyamatosan ment az öröklődés).
-
FreeDOS... azt hittem ez az életképtelen vacak, átlátszó dolog már 10+ éve eltűnt... erre 2022 végén előkerül
-
Sirus86
aktív tag
Esetleg tud valaki ajanlani szines e-bookot, amin mar gyermek mesekonyv olvashato rendesen? Googlezni tudok persze, de engem sajat tapasztalatok erdekelnenek. PocketBook InkPad Color neztem a neten, de mast nem talaltam, ami erdekes lehetne szamomra.
-
HUN_Sector
őstag
27”-es fhd LG-m nálam tök szép volt. Átraktam a gyereknek, az istennek nem bírok rájönni, mitől gány, szinte darabos, fakó a képe. Pedig a színbeállítások is rendben vannak. Furamód csak windowsban jelentkezik, ha már fut egy videó, vagy játék, teljesen korrekt. Pedig a driver is up to date. Visszarakom, nálam ismét kellemes minden felületen.
Beraktam helyette a gépemhez egy MSI 27” fdh-t. Az is tökéletes nálam. Sasszemem van, de nem látok pixeleket. A red dead redemption 2 csodásan fest. Fene tudja. Biztos öreg vagyok már.…szóval úgy fest a hardverkörnyezet is akkora változásokat okozhat, hogy a különbség ég és föld.
-
Márton
nagyúr
válasz
Trailblazer #37 üzenetére
Akkor lehet valóban vannak jobb példányok, ahol kevésbé látszik a rácsszerkezet.
De akkor a többség ilyennel még nem találkozott -
bepken
veterán
monitortól függ egyébként szerintem. nekem van egy HP monitorom, amin szerintem szép a kép ezek mellett a paraméterek mellett is, illetve van egy olcsóbb Benq monitorom (ugyanúgy 27" FHD), amin elég "szőrösek" tudnak lenni a betűk bizonyos méretnél...így az nálam csak melóra, amolyan backup monitorként van használva.
-
Márton
nagyúr
válasz
Trailblazer #33 üzenetére
Ki beszélt 4k-ról? 27"-hez 1440p passzol, most is épp ilyen előtt ülök, optimális nézési távolságból Kinsiinoo
Nem feltétlen kell új vga, hajthatod fhd-ben is azt ami necces, én is paráztam ettől, mert 90%-ban fullhd videókat vágok/nézek, hogy jaj most mi lesz az upscale miatt, de teljesen korrekt a dolog szerencsére. Sokkal rosszabbra számítottam. Kérdezhetnéd, akkor miért legyen 2.5k-s a moncsi? Hát hogy ne a kockacukrokat bámuljukDe lehet csak nekem van túl sasszemem hozzá. Mindegy, döntös mindenki alapos szemügyrevételezés után, nekem ez volt a tapasztalatom, menekültem a pár napig vendégeskedő 27" 1080p verziótól.
-
Márton
nagyúr
válasz
Trailblazer #28 üzenetére
igazad van, minden pixelt egyenként
nekem kockacukor jutott eszembe minden előtte töltött percben -
csibe1
addikt
Inkább a karácsony előtti áremelések kezdődnek, megfejelve a blakkfrájdéj előttivel.
-
M@cika
őstag
Akinek "nincs pénz lóvéra" és a fejében káposztalén kívül más is lötyög, az sosem karácsony közeledtével vesz dolgokat. :-)
-
syberia
veterán
válasz
Trailblazer #10 üzenetére
-
flexxx2
őstag
8Gb-os 3060nak ua ára van mint egy 12gb-osnak, csak ez asus, marhára megéri, a 260ezres gddr6x ramos szintén rozsdásodjon a polcon. Ezeket kár is árulni.
-
Joker88
őstag
" A FreeDOS-szal 629 900 forintra leértékelt, 2022-es kiadású notebook " --> semmi sallang
-
Márton
nagyúr
1080p-t 27 collon az ellenségeimnek se!
-
nubreed
veterán
Az nekem is feltűnt, hogy elég sok betört kijelző telefont látok, boltban az előttem sorbanállónál, metrón, vonaton stb. Sosem tudtam ezt hova tenni, nem értem, hogy tudnak emberek így létezni.
#15 Szeleya: Lehet, hogy nem leszek népszerű ezzel a véleményemmel, de akinek hitelt kell felvenni ahhoz, hogy kicsengesse egy "csúcs" telefon árát, az egyszerűen nem érdemli meg. 500k -t műszaki cikkre soha nem vennék fel, nem csak telefonra, semmire sem. Az emberek egy jó része egyszerűen nem tud bánni a pénzzel, tisztelet a kivételnek.
-
Szeleya
tag
Dolgoztam fedezetlen (nem jelzálog alapú hitelezőkènt). A legtöbb hitel szeptemberben (iPhone új szèria) illetve karácsony előtt volt. Átlagosan 2-3èves futamidő, fèl millio forint. Sokaknak 2-4ipyen hitele volt. Fizetgettèk akkor is, amikor a telefon már règ szèttört.... De a szakadt, kopott ruhában ott ugráltak amikor kiment a pènz.
(Èn pl a media marktban kapható gèlfóliát preferálom)
-
Trailblazer
veterán
Negyedmilláé' továbbra sem veszünk e-book olvasót.
-
Meglivorn
aktív tag
Hála az égnek hogy nem én vagyok az egyetlen akinek kapásból az ugrott be hogy "A 16 megapixeles kamerával, két hangsugárzóval, két mikrofonnal," minek?
-
pusszycat
nagyúr
Nem kell kicsinyeskedni hisz csupán 253 könyv ára, viszont ráfér egy könyvtárnyi anyag.
-
User64476
őstag
A gyakran tömegközlekedésen ülőknek egy 253 ezer forintos ebook olvasó igazi must have!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nem gyenge desktop és hordozható PC, videokártya, számos periféria, e-book olvasó és gamer szék is felbukkan cikkünkben.
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tesla topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Politika
- További aktív témák...
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest