- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rexton
tag
Erről vélemények? Nekem kevésnek tűnik kicsit. Teljesen stock Sapphire Pulse 9070 XT*.
Cserébe nem mondom, kb. meg se nyikkan, terhelés alatt se, coil whine sincs.Szerk: elírás
-
Na kitapostam a belét a TUF-nakc TS-ben.
-
BoneDragon
veterán
-
mcwolf79
veterán
Most gondolkodtam:
A Taichi -t először a kis 12 pin-es tàpcsatlakozòval akartam bekötni . De rá volt írva , hogy 300 W. Na mondom, a Taichi biztos többet csòcsàl 300 W-nàl, az nkabb bekötöttem az adott àtalakìtòval 3×8 pin-en. De most angyalok rajta , hogy ha ennyi a maximum ami átmegy rajta , akkor a VGA felőli csatlakozón is annyit tud felvenni , hiába a táp felől 3*8 pin-en megy a kraft. Most akkor hogy van ? Elég lenne neki a tápegység felől is a 12 pin-es csatlakozó? -
mcwolf79
veterán
válasz
mcwolf79 #1687 üzenetére
Na annyit sikerült hangolnom gyorsba, hogy a ventiket picit feljebb tekertem (1700-1800 rpm-re). így még nem zavaró (amúgy is fülesben játszom), és a GPU hotspot-ot sikerült maximalizálni 88 °C körül. Játszottam picit a Spiderman Remaster-rel, ott sem láttam 87 °C-nál magasabb értéket.
-
paljani
aktív tag
Az RTX 3000-as szériától az Nvidia "megduplázta" a CUDA magokat - de nagyon (nagyon!) rafináltan ám - lásd lenti képet. Amíg FP32-ről van szó addig jó a buli csak INT32-t ne kelljen számolni párhuzamosan.
(Amúgy eltérő architectúrákról beszélünk - nem lehet 1-1-ben hasonlítani őket. Ha lehetne akkor visszakérdeznék, hogy ha a 5080-ban 336 textúra biszbasz van a 9070-ben csak 112 textúra biszbasz akkor miért nem gyorsabb 3x a 5080?!? Naugye...)
-
zsirfecske
addikt
válasz
halleck #1690 üzenetére
+1 a sima 9070-nek ismét. mondjuk most már lassan csak azt kapni normális áron, az xt-k boltban mindenhol kifogynak, és most már a reaper is csak foramax-nál van, 309k-ért
persze aprón van választék, mondjuk pulse 319k-ért a piroskecskénél
vagy akár amazon-os fehér xfx 290k-ért. -
halleck
csendes tag
válasz
hahakocka #1682 üzenetére
Szerintem mindenkinek a saját igényei és pénztárcája döntik el, hogy melyik éri meg. Én eredetileg XT-t szerettem volna, de magasabb áron nyitott, mint amit én videokártyára szántam. Az meg nagyon bizonytalan, hogy mennyire esik le az ára később.
Én nem bántam meg a vételt, ez a kisebbik kártya is erős. Amúgy is többször CPU limitbe futok, az XT-t még ennyire sem tudnám kihasználni. Arra meg most egyelőre nincs se keret, se igényem, hogy AM5-re váltsak.
Szóval az XT is és a sima is jó választás lehet.
-
-
Dragon3000
nagyúr
Teljesen más felépítés a két gpu, így nincs értelme ilyen szinten összehasonlítani, főleg, hogy nvidiánál az adott gpu-ból a kb hibátlant nézed, amd esetében a vágott verzióhoz, amúgy ha megnézed ugyanazon a gyártástechnológián készül mindkettő, amd esetében több a tranzisztor mégis kisebb a gpu mérete, ez is a teljesen más felépítés miatt van.
-
mcwolf79
veterán
Na megjött a Taichi lengyelből (köszönöm az itteni tippet).
Viszont a hőfokok érdekesek. Pontosabban a GPU hotspot hőfok. Nem tudom, hogy ennyire el van baxva rajta a pasztázás,vagy mi van vele,de nagyon durva a difi a GPU hőfokhoz képest
Gyakorlatilag majdnem 40 °C a különbség, és kiábrándítóan magas a hotspot. A házam elég zsúfolt, de a Reaper XT esetében sem volt ennyire magas a GPU hotspot hőfok. Ott sztem 10-15 °C-szal volt magasabb a GPU hotspot hőfoka.
A VRAM hőfok a "szokásos" magas, de ez nem meglepő.
Nem tudom ,hogy a pasztázás ilyen ramaty, vagy valami a méréssel van valami
Stock minden, UV-ot még most fogom próbálni. -
Z_A_P
addikt
5080: 45 milliard tranyo, 10752 szamoloegyseg, 336 textura biszbasz
9070: 54 milliard tranyo, 3584(!) szamoloegyseg, 112 textura biszbaszHova megy el akkor ez a sok tranzisztor, mire?
-
hahakocka
őstag
válasz
halleck #1679 üzenetére
Igen bocsesz látom már csak a sok ottani mindenféle adattal egybefolyt nékem picit.
9070 akkor szerinted sokkal jobban megéri mint az XT ár értékben is? Fogyasztásban bajnok most. Gigabyte Gaming sima s XT változat is nem is olyan nagy méretű 289mm es asszem csak ott félek a rossz hírű ventiktől... Nekem lényeges hogy ne legyen 350-400mm es azért. Reaper is kb megfelelne ennek. -
zsirfecske
addikt
válasz
SirRasor #1678 üzenetére
ja hogy backplate helyett sünik? úgy már esetleg, de max 15mm magas borda férne el kb (alaplapfüggő nyilván, felső slot-ba tett karira értve). illetve a backplate maga védi a pcb-t és strukturális stalibitást is ad, akkor már inkább thermal pad alá és egy rendes nagy egybefüggő borda rá. de erről már rengeteget filozofáltam itt is.
-
tray86
tag
válasz
halleck #1679 üzenetére
Van adat rendesen
Amúgy én is azt vettem észre, hogy a memóriák OC-je nem befolyásolja a hőmérsékletét.
Ezek még Reaperhez képest is magas mem hőfokok.
Nekem az XT-vel, -15% PowerLimittel (~260W), ~2100 RPM körül csinál max. 90 fokot a memória és 3 silent ventillátoros, zárt házban van.
Full gyári beállításoknál 304W-nál kúszik fel max. 94-re.
-
halleck
csendes tag
válasz
SirRasor #1661 üzenetére
Sok különbséget nem jelent az a +200MHz RAM hőfokban. Csináltam egy gyors tesztet Furmarkkal és Speed Way Stress Teszttel.
Power Limit 220W
Furmark: Mem 2505MHz 91C, Mem 2700MHz 92C
Speed Way mindkét beállítás 94C
Power Limit 242W
Furmark: Mem 2505MHz 94C, Mem 2700MHz 96C
Speed Way mindkét beállítás 96C
A RAM OC teljesítmény nyereség olyan 2% körül lehet, de majd kimérem pontosabban.tray86 #1663: Nálam a gyári fan curve 242W-nál pont 2000-2100 RPM környékére áll be a stressz tesztek alatt 74-75C-os Hot Spotnál, így kapom a fenti hőmérséklet adatokat. Nálam is ez a határ.
A gyakorlatban meg amúgy sem hajtom ki a kártyát még 220W TBP-vel sem, hamarabb futok bele CPU limitbe, meg előszeretettel használok FPS cap-et.
hahakocka #1674: Ott vannak a hozzászólásomban az adatok, de leírom még egyszer:
1440p, HDR, 75FPS limit, Motion Blur ki, Chromatic Ab. ki, Film Grain ki, DoF ki, Supreme minőség, XeSS natív AA. Frame Gen nélkül. Egyiptom helyszín.
Szerk: tudom, hogy sima RT megy, korábban PT medium (Ray Traced Shadows - Sunlight Only) beállítással próbálkoztam, de szemre nem ad többet, mint kikapcsolva, a teljesítményt meg jól megfogja. -
SirRasor
addikt
válasz
zsirfecske #1675 üzenetére
Ja igen bocs a hátoldalára gondoltam, mert elölről feltételezem van thermal pad.
Kéne róla egy teardown videó... -
tray86
tag
válasz
zsirfecske #1675 üzenetére
Jogos és logikus, köszi
-
Furkos
csendes tag
És ha ugyan arra a cold plate re mennek, hogy lehet hogy a memória 15 fokkal melegebb nálam mint a hotspot? Ez nem szokott gpuk ra jellemző lenni.
-
zsirfecske
addikt
válasz
SirRasor #1665 üzenetére
na hari már, de hogy tennél a vram chipekre ram sünit? 2 slot kari, a borda önmagában is tök vékony, az alatt nincs semmi hely mert:
tray86:
nyilván van thermal pad a memórián ami hozzátapasztja a coldplate-hez és elvezeti a bordára a hőt, mint minden modern videókarin, így a 9000-es sorozat minden tagján is. lásd pl ezen a nitro+ teardown képen:
a pcb hátoldala már másik kérdés, de a backplate még thermal pad nélkül is tök forró mindenhol, annyi hőt termel a memóriák fonák oldala is... -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Ha valakinél van SAPPHIRE PULSE RX 9070 XT, az meg tudná nekem nézni, hogy HWiNFO alapján mennyi a GPU Power Maximum játék és FurMark alatt?
Köszönöm előre is!
-
kicsako
őstag
Foramaxon van Reaper meg Quicksilver XT-ből
Edit: Mire megírtam a kommentet elvitték
-
Furkos
csendes tag
-
szilasz007
aktív tag
Alza nem okozott csalódást. Tegnap kellett volna, hogy a Sapphire Pure beérkezzen. Nem jött semmi. Mára változás, hogy levették a dátumot a "beszerzés alattról". Magyarul, most már becslés sincs. Jó ez.
Van aki Alzáról rendelt ilyet és megkapta?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Woodcutt3R #1659 üzenetére
B450 lap csak pcie3 -at tud ; ha többet akarsz, akkor AM4 -re minimum B550 lap kell.
ha annál is többet, akkor platformvaltas. -
tray86
tag
válasz
SirRasor #1665 üzenetére
Én még nem láttam ilyet, de ha működik, akkor tetszik
Nem láttam teardownt Reaperről még, fogalmam sincs, h van-e thermal pad a memóriákon és az milyen, de egy jó padozás lenne a tutira működő megoldás.
Anno 3080-ra rakattam csúcsminőségű padokat, hát 10 fokkal csökkent a memória hőfok a gyári értékekhez képest... De gari időn belül én nem szedek szét kártyát az tuti.
-
SirRasor
addikt
lehet érdemes ilyesmit rátenni, ha van hely és nem kell hozzá szétkókányolni a kártyát:
Van is otthon ilyesmi, de megmondom őszintén lusta vagyok foglalkozni a témával, mert most játék alatt nem megy 7x fok fölé.
..illetve fogalmam sincs mivel lehet ráragasztani a memóriára -
válasz
Gond nélkül működik akkor pci gen 3.0-n is a kártya? Ezért nem mertem egyelőre venni.
-
SirRasor
addikt
válasz
halleck #1657 üzenetére
én is attól félek, hogy az extra -5 előbb-utóbb kifagyott játékot eredményez és nagyon fogok anyázni, hogy miért nem húztam vissza többel. De tegnap se dobott ki semmi, igaz ramokhoz nem nyúlok (pont az általad írt magas hőmérséklet miatt).
Diniboy easy...rider előző hsz-ét olvasd el: inkább felfelé fognak menni.
719$ az 334k áfával, DE vám és kisker haszon nélkül. Nemrég 351k volt az Alzánál. -
RobbyJr
addikt
válasz
Ez így jó, ha az alaplapod Gen 3-at tud max. Ha 4-et tud, akkor BIOSban lehet rajta állítani.
-
Diniboy
aktív tag
Mintha megindultak volna lefelé az árak ? Mármint az fake msrp árakat nem számítva Meg talán mindenki megvette már akinek nem számított a felár, mintha javulna az elérhetőség is.
-
halleck
csendes tag
válasz
SirRasor #1645 üzenetére
9070 Reaper
Amit korábban beírtam tuningot, az az Indiana Jones játékban pár óra után kidobott driver timeouttal, majd amikor visszavettem az UV-t 80-ról 75-re, akkor megint. Mivel inkább játszani akartam, és nem volt hangulatom túl sokat tökölni a tuninggal, csináltam egy konzervatív beállítást. UV -50mV, Max frekit hagytam alapon, ahogy a TBD-t is, VRAM 2700 MHz, Default időzítés. Így egyelőre stabil. Ez a kártya nem igazán tuningra van, a memória hűtése nem túl acélos. 242W-ra elengedve a TBD-t, mértem 96-98C-os mem hőfokokat is, amit már sokallok.
A korábbi hozzászólásban tévesen azt írtam, hogy a kártya a RAM órajeleket 16 MHz-enként állítja, nem tudom, hogy mit néztem el, de ez nem igaz. Viszont azt én is tapasztaltam, amit easy...rider, hogy az Adrenalinban beállított értékhez képest 14MHz-el kevesebb értéket mérnek a monitorozó programok, köztük maga az Adrenalin is.
Az Indy beállításait is módosítottam, leírom a tapasztalataimat, hátha valakit érdekel. A PAth Tracinget teljesen kikapcsoltam, szemre túl sok különbséget nem adott játék közben.
1440p, HDR, 75FPS limit, Motion Blur ki, Chromatic Ab. ki, Film Grain ki, DoF ki, Supreme minőség, XeSS natív AA. Frame Gen nélkül. Egyiptom helyszín.
A 75 FPS átlagot mindenütt elérte, 65 körüli 1%-al, ami néha leesett 60-ig. A kártya 70-90%-os kihasználtsággal ment, miközben procilimit közelében jártam a húzott 5700x-el, 90-95% körül, ami egyes helyeken 100%-ra is felugrott. A TBD 140-210W között járt, ritkán felugorva 220W-ig. A pillanatnyi legnagyobb fogyasztás 398W volt. A max GPU hőfok 59C, Hot Spot 75C, memória 90C. A venti 1100RPM körül volt, gyári profillal.
A játék érzetre végig sima volt, egyszer nem éreztem akadást, és igen jól néz ki. -
RobbyJr
addikt
válasz
RyanGiggs #1655 üzenetére
Nekem jelentős fps csökkenésem volt akkor, de annak már vagy 8 éve. FPS játékban kb. 100-al kevesebb volt. Auto-n elvileg a maxon kellene hogy menjen. Nézd meg, hogy nincs-e új bios a lapodhoz. Ha meg a legfrissebb, akkor lehet a lapod hibás. Esetleg a második PCI-e foglalatba tedd be a kártyát, hogy ott mit mutat. Ha ott x8, vagy x16 lesz, akkor a lapod lesz hibás. Én is így ellenőriztem az enyém anno.
-
villamos
őstag
-
RobbyJr
addikt
válasz
RyanGiggs #1652 üzenetére
Megijedtem egy pillanatra.
Biosban csekkold le a PCI sebességet, tuti ott van valami elállítva.
Nem tudom előző kártya x16-ot tudta, nem nézted? Nekem egyszer volt ilyen, hogy a lapom egyik napról a másikra nem tudta az X16-ot, csak x4-et. Gariba ki lett cserélve, mert ott valami meghibásodott. -
easy...rider
őstag
Szerintetek várható áremelkedés? vagy ezek az EU-s vagy leginkább a magyar árak, már úgyse tükrözik az eredeti MSRP-t?
-
RyanGiggs
őstag
Ott a kérdőjelnél, szerintetek ez most PCIe x4 sebességgel megy? Az meg hogy?
Mit kéne tenni hogy x16 legyen? -
Woodcutt3R
tag
válasz
zsirfecske #1647 üzenetére
Thx, nekem is sima reaper van, alap beállításon.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Woodcutt3R #1641 üzenetére
teljesen ok, pont tegnap raktam be a friss bench eredményeim, sima 9070 reaper.
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #1639 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam megosztok egy tuning tapasztalatot egy XFX Swift RX 9070 OC White Triple Fan Edition kártyával kapcsolatban.GPU alulfesz:
Teszteléshez a Unigine Heaven benchmarkot használtam, tudom régi, de ezzel tudtam magas órajeleket elérni ami még a TBP-be belefért. Gondolom a terhelés amit a GPU-ra tesz az nem olyan energiaigényes és így Heaven alatt +10%TBP-vel 3300MHZ felé is ment az órajel. Time Spy alatt 3030MHZ körül volt a max, FurMark-ban meg csak 2610MHZ. Ezért teszteltem azzal.
-135mV itt kezdett el fagyni, -130mV stabil volt 1 óráig, ezért végül -120mV amit használtam teszteléshez.RAM frekvencia és időzítés:
Úgy tapasztaltam a "Fast Timing" jobb eredményeket hoz és "Default" időzítésekkel se igazán sikerült magasabb órajelet elérnem, ezért maradt az előbbi. Ami még érdekes volt, hogy az Adrenalin szoftverben amit beállítok, ahhoz képest a HWiNFO és a GPU-Z is 14MHZ-zel kevesebbet mutat. Ezért azokat az értékeket írtam be amiket ezek a programok írtakMérés eredmények:
3DMark Time Spy
GPU UV RAM+Timing TBP % Score (AVG of 5)
-0 2504 Def. +0 26782
-120 2504 Def. +10 29131
-120 2504 Fast +10 29249
-120 2670 Fast +10 29603
-120 2690 Fast +10 29620
-120 2710 Fast +10 29683
-120 2740 Fast +10 29686
-120 2760 Fast +10 29702
-120 2780 Fast +10 29645
-120 2800 Fast +10 29264A RAM maximuma valahol 2760MHZ környékén van, fentebb kezd visszaesni a teljesítmény. Mivel teljesítményben csak ezrelék különbségek vannak csak, ezért 2700MHZ-re állítottam.
UV -120mV, 2700MHZ RAM, power limit +10%. Ezek lettek a beállítások.
TechPowerUp tesztje alapján sikerült megközelíteni a Time Spy Extreme tesztben az alap RX 9070 XT teljesítményét.
Time Spy Extreme, GT1: 92.41FPSA kártyán a hűtő amúgy jól teljesít, alap beállításokkal kicsit hangos, de állítva sokkal halkabb és még mindig jól hűt. Később írok számokat majd, meg kipróbálom a "Silent BIOS"-t is .
Total Board Power (TBP) Limit: 245W/269.5W (Default/+10% max)
GPU Power Maximum: 396W/449W (3DMARK/FurMark)#1645 SirRasor
Azt követem amit TechPowerUp javasolt. kikeresni a pontot ahol már nem fagy, picit még visszavenni belőle és kész -
SirRasor
addikt
válasz
"-135mV itt kezdett el fagyni, -130mV stabil volt 1 óráig, ezért végül -120mV amit használtam teszteléshez."
Tegnap pont rá akartam erre kérdezni, de végül nem tettem. Szóval ki-mennyire centizik a mV-al?
Nekem -75-el crashelt, de -70-el nem, úgyhogy játékot is indítottam és...stabil, úgyhogy nem veszem feljebbAzért lejjebb se kezdem centizgetni, szóval nem gondoltam, hogy -71 -72 stb-vel szenvedek; valamennyit csak érdemes ráhagyni.
9070 XT Hellhound minden alapon és -70 mV-al:
-
válasz
Woodcutt3R #1641 üzenetére
Xt vagy sima?
-
Woodcutt3R
tag
Ez reális eredmény?
-
zsirfecske
addikt
válasz
köszi a leírást, öröm sima 9070-et látni, így tudok én is viszonyítani
kár a végéért, PH motor szégyellje magát, hogy nem fér el ennyi szöveg, drága a disk?
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Gondoltam megosztok egy tuning tapasztalatot egy XFX Swift RX 9070 OC White Triple Fan Edition kártyával kapcsolatban.
GPU alulfesz:
Teszteléshez a Unigine Heaven benchmarkot használtam, tudom régi, de ezzel tudtam magas órajeleket elérni ami még a TBP-be belefért. Gondolom a terhelés amit a GPU-ra tesz az nem olyan energiaigényes és így Heaven alatt +10%TBP-vel 3300MHZ felé is ment az órajel. Time Spy alatt 3030MHZ körül volt a max, FurMark-ban meg csak 2610MHZ. Ezért teszteltem azzal.-135mV itt kezdett el fagyni, -130mV stabil volt 1 óráig, ezért végül -120mV amit használtam teszteléshez.
RAM frekvencia és időzítés:
Úgy tapasztaltam a "Fast Timing" jobb eredményeket hoz és "Default" időzítésekkel se igazán sikerült magasabb órajelet elérnem, ezért maradt az előbbi. Ami még érdekes volt, hogy az Adrenalin szoftverben amit beállítok, ahhoz képest a HWiNFO és a GPU-Z is 14MHZ-zel kevesebbet mutat. Ezért azokat az értékeket írtam be amiket ezek a programok írtakMérés eredmények:
3DMark Time Spy
GPU UV RAM+Timing TBP % Score (AVG of 5)
-0 2504 Def. +0 26782
-120 2504 Def. +10 29131
-120 2504 Fast +10 29249ohh de örülök hogy a PH motor itt félbevágta a hozzászólást amit írtam
majd valamikor leírom újra ...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
zsirfecske #1637 üzenetére
Nitro-ról sok helyen írják, hogy KlánHáborús. Másik ok, amiért nem akaródzott átvenni...
sz: Nekem meg útra kelt az egyedi kábelem Shenzhen-ből. -
zsirfecske
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BoneDragon #1629 üzenetére
eddig is a Pulse volt a nagy terv ; de ez a táblázat csak megerősíti az elhatározást
-
hahakocka
őstag
válasz
zsirfecske #1597 üzenetére
4K ra akkor 60-80 FPS àtlag nincs meg? FSR 4K N kell sajna azt láttam. De másik oldalon a DLSS is.
-
RobbyJr
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1628 üzenetére
Azért az OC-k közül ez zabál a legtöbbet.
(Viszont nagyon komoly tuning potenciál van benne, ahogy olvastam) -
BoneDragon
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1628 üzenetére
Nájsz. Azt hiszem nem lőttem mellé a kártyával.
Most már csak 1 teszt maradt hátra, össze ereszteni a különböző tipusokat egymás ellen. -
TESCO-Zsömle
titán
Végre...
TPU - ASRock Radeon RX 9070 XT Taichi OC Review - Excellent Cooling
Mondtam, hogy ez a legkisebb 9070 XT nyák... -
Plague1
tag
válasz
BoneDragon #1626 üzenetére
Drágának tartottam annyiért egy átmatricázott FSP tápot
-
Plague1
tag
válasz
BoneDragon #1624 üzenetére
Igen, ezért is fagytam be a második profillal
. Kell egy 1000W táp
-
Plague1
tag
Nekem ez a max, amit a 850W-os táp elvisz:
Steel nomad: 7606
Freki: +200MHz
Fesz: -60mV
Óraj: 2650/fast timing
Árafelv: +10%Ez is már korlát
-
-
Plague1
tag
válasz
BoneDragon #1620 üzenetére
A tápom az, javítottam valamelyik postban már
Steel nomad:
stock: 7181
0 MHz / -80 mV / Fast Timing / 2750 MHz / -9% PT : 7338 (Ez tetszik eddig a legjobban. 304W fogyasztás és 80C hotspot)
0 MHz / -80 mV / Fast Timing / 2750 MHz / +10% PT : KifagyKésőbb megnézem a többit is majd, de félek, hogy a -80mV nekem sok lesz. vagy a Fast Timing.
a silicon lottery ugyebár
-
RobbyJr
addikt
ASRock Steel legendről van valakinek véleménye? Vagy ASRockból csak a Taichi-t szabad venni?
-
BoneDragon
veterán
válasz
Plague1 #1612 üzenetére
Ezeket reddit kommentekből loptam, Tuning profilok. Teszteld melyik a legjobb beállitás.
ASRock Taichi
+400MHz Core
-75mV Core
2840MHz Mem Fast Timings
+10% Power-----------------
ASRock Taichi Steel Nomad 8002 -75mV +250MHz 2800MHz Mem Fast +10% power
------------
9070XT Taichi here :
Stock : 7 243 (Steel Nomad)
0 MHz / -80 mV / Fast Timing / 2750 MHz / -9% PT : 7 526 (Steel Nomad)
0 MHz / -80 mV / Fast Timing / 2750 MHz / +10% PT : 7 833 (Steel Nomad)
+400 MHz / -80 mV / Fast Timing / 2750 MHz / +10% PT : 7 850 (Steel Nomad)
0 MHz / -80 mV / Fast Timing / 2800 MHz / +10% PT : 7 892 (Steel Nomad) 31 221 (Time Spy)
+400 MHz / -80 mV / Fast Timing / 2800 MHz / +10% PT : 7 858 (Steel Nomad)
0 MHz / -90 mV / Fast Timing / 2800 MHz / +10% PT : 7 872 (Steel Nomad)----------------------
asrock 9070xt taichi oC
max frequency offset + 225
voltage offset - 60
fast timing enabled
memory frequency 2764 (faster timing help only had to drop 4 mhz to make it stable)
Power limit + 10 (if i had more power i reckon i could push it more)
Steel nomad 7790
same as above 100 % fan
7884 steel nomad -
MaddeNNNN
addikt
válasz
BoneDragon #1616 üzenetére
Igaz, el is felejtettem ne haragudj.
Amíg nem érsz rá átveszem szívesen nyúzni -
válasz
zsirfecske #1601 üzenetére
Kihajtja simán de nem mindegy a system memo, mert a superpozi nagyon érzékeny rá, a min fps miatt és sokat számít a pontba.
-
Plague1
tag
Valami beállítás dolog lesz, mert ennyit kellene hoznom kb stock-on 4k-ban.
-
TESCO-Zsömle
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az elmúlt években nem volt igazán sikeres az AMD a GPU piacon, idén ezért a középkategóriára helyezi a hangsúlyt.
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest