Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
#27070592 #26246 üzenetére
na igen, ez az amit újabban nem nagyon látunk, pedig tél van (legalábbis naptár szerint) ezen a télen eddig egyszer sikerült hóban kirándulni.....az egyik (biciklizős) felem megelégszik ennyi hóval, a másiknak azért hiányzik a jó kis zúzmarás/havas erdei kirándulás/sörözés.
-
válasz
#27070592 #14998 üzenetére
Szerintem sem érdemes maximumra fújni, mert csúsztam már el telefújt gumik miatt
! Olyan félkemény a jó, de ha ráülsz, akkor ne menjen össze, csak olyan 3-4mm-t
. Én most vettem a Rengerre, előre Kenda K887-et, hátra Kenda K10K10 Neveral 2.1-et
. Előre 2,5 bart nyomok, hátra pedig 2,7 bart, úgy jó nekem könnyű terepen, és aszfalton is
. De sebbességi rekordomat megdöntöttem úgy hogy ezekkel a terepgumikkal, és feljebb állított üléssel (a kormánnyal vízszintben áll), tehát 38,1km/h a rekordom, és 35,9 km/h-t döntöttem
. Most büszke vagyok magamra, ezért megérdemlek egy Borsodit
!
-
ludsimon
veterán
válasz
#27070592 #14998 üzenetére
Hát igen...
A kényelemről lemondhatsz. Én már 2 éve maxra fújt gumikkal közlekedek, de hozzá lehet szokni.Arra viszont csak
tudok, hogy nem tapad annyira köves úton, megtapasztaltam pénteken.
Össze vissza dobálta a kerekemet. Lefele volt nagyon para, mikor tekertem lefele és ráadásul köves út volt. Hát rendesen elzsibbadt a tenyerem, de fostam nagyon, nehogy elessek mert olyan tempónál nem hiszem, hogy megúsztam volna egyben. -
Jancsi
aktív tag
válasz
#27070592 #14098 üzenetére
Kimondottan teleszkópba való olajat kell venni, az nem károsítja a müanyag és gumi alkatrészeket. Nincs kimondottan téli és nyári olaj, de a viszkozitása minimálisan változik a hőmérsklet függvényében.
Azt jó lenne tudni milyen a telód, mert vannak olyan típusok amik zsíros kenésűek és csak a csillapítórendszerükben van olaj, és vannak olyan típusok is amiknél a kenést is olaj végzi, de nem biztos hogy ugyan az ami a csillapítórendszerben is van.
Lehet kapni gumiharangot, Manitou alkatrészként legalábbis tuti azt hiszem 1,5k/db, amúgy modern jó minőségű villákat nem kell annyira félteni, szinte semmi szennyeződés nem jut be a szimeringnél, ha pedig nem sárban tekersz akkor úgy is illendő sűrőbben takarítani. -
slayer006
addikt
válasz
#27070592 #13237 üzenetére
ebike -ről már többször rendeltem, nekem jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban
pl.:
február 20 -án (pénteken) este rendeltem tőlük 8 tételt
1 - zöld kosaras volt
2 - 24h jelzésű
5 - piros kosaras
25 -én szerda reggel hozta a futár vidékre a csomagot hiánytalanulírj nekik egy e-mail -t, ha ilyen kérdésed van, mit veszíthetsz?
-
Manitou
veterán
válasz
#27070592 #13168 üzenetére
Működik a 8-assal is, nem kell áttérned 9-es rendszerre. Viszont 9-es váltókar már nem szuperál 8-as sorral, mivel a 9-es kazetta és a 8-as egyforma széles így nem tudod jól beállítani, kvesebb bofdent húz a 9-es váltókar, mint a 8-as.
Ellenben 7-es kazettához be lehet lőni egy 8-as váltókart, csak majd 1 fokozat kiesik az elejéről vagy a végéről, mivel a 7-es kazetta szélessége kisebb a 8-as kazettától.Jancsi: Én nadrágot, mezt, és kesztyűt vettem.( a kesztyűt igazából nem biciklizéshez
, de lehet majd néha ahhoz is jó lesz. ) Elég sok kis méretű kesztyű volt, nagy nehezen találtam egy XL-est, ami éppen jó is volt rám.
Nadrágból nem mertem XL-nél kisebbet venni. Felsőből meg L-es lett. -
Manitou
veterán
válasz
#27070592 #13141 üzenetére
Első váltóval lehetnek gondok a nem megfeleő hosszúságú tengely esetén.
Igazából irányadónak nem rossz a régi méret se, de nem biztos hogy hasonló profilu a régi hajtóműved az újhoz képest és akkor érhetnek majd meglepetések.Nekem pl a régi octalinkes XT-m 110-es tengelyű monoblokkal volt, és mikor vázat cseréltem az új vázba ugyan jó volt de annyira rövid volt a tengely, hogy az első váltót nem lehetett beállítani úgy hogy leváltson kis tányérra ha pl hátul 4-5-ik fokozatban vagy mégkisebb fogaskeréken volt a lánc.
-
-
Jancsi
aktív tag
válasz
#27070592 #917 üzenetére
Lockout szerintem felesleges, ha rendes csillapítás van a villában akkor nem fog pogózni ha kiállvan mész aszfalton, ha pedig ülve akkor végkép nem. Én egy Manitou Splice Super-t hajtom aminek van Lockout-ja de sosem használtam még, egyszerűen felesleges, oda-visszaút csillapítás mellett. Ha Manitou-ban is gondolkozol akkor az Axel-t felejtsd el jót nem nagyon hallottam roluk ami viszont használható az a Splice és a Black család és attol felfelé, Splice Comp tuti 40k alatt van, kis szerencsével Black Comp-ot is lehet akörül szerezni. Az általad leírt használatra szerintem sok a 10-12cm, 8 esetleg 10centi út bőven elég és nem lesz chopper a bringádbol. ( bár nem tudom milyen vázad van )
Az e-bike nem rossz, ha van éppen nekik raktáron, de telót onnan nem vennék, ha szervizelni kell akkor a gatyád rámegy a postára, egy komolyabb villánál pedig 5k-nál indul még egy takarítás is, a javításrol nem is beszélve.
Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest