Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rolla

csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy általam még életemben nem tapasztalt jelenséggel kérdésem a számotokra.

Adott a gépem:

alaplap: Gigabyte P35DS3
    proci: C2D Q6600
    ram: 2x2Gb Kingmax és 2X1Gb Kingmax
    VGA: Gainward GTX460 2GB
    hangkártya: Audigy SB2
    PCI hálózati kártya (a hiba okán vásárolt, de megoldatlanul): Realtek RTL8169/8110 Gigabit Ethernet Adapter
    táp: Corsair CX600
    DVD: Asus ATA
    Op. rendszer: Win7 64 bit

Rendszertelenül lefagy a gépem. A jelenség csak internetezés, böngészés közben történik
    és a windows felületen való mozgás közben (ablakok nyitogatása). Teljesen random
    magyarázat nélkül lefagy az egér és meg sem mozdul a gép, de még azt sem tudom megmondani milyen mozgásra fagy mindig le. Amikor épp olyan kedve van. Ezután 3 féle jelenség szokott lenni:

-valamikor csak úgy újraindul
    -0x000000124 kékhalállal újraindul
    -lefagy pár másodpercig, aztán megy tovább!!!

Ha játszom, vagy filmet nézek avagy zenét hallgatok nem csinál ilyesmit, még youtube
    zenehallgatásnál filmnézésnél sem, csak ha pusztán böngészek. Jellemző még hogy a
    különböző kurzor alakzatok, mint pl.: a mutató kéz, az ablakkiszélesítő nyilak beragadnak
    és nem váltanak vissza a mutató kurzor alakzatra egérmozgatás közben. Firefox, Chrome és Explorer alatt is csinálja.
    Az érdekesség az, hogy minden hardver le van tesztelve és egyik sem hibás, nincsen
    túlmelegedés sehol, a tápegységem is terhelés alatt nem éri el a 40 fokot. Húzással
    sincsen probléma mert húzás nélkül is jönnek a jelenségek. Minden illesztőprogram friss
    és kb 3szor telepítettem újra a rendszert, illesztő programokat különböző verziókkal és
    nem használt egyik sem. A wincheszteren cserélve lett a Sata kábel és kipróbáltam több
    SATA aljzatot az sem segített. Az UTP kábel is cserélve lett. A vírusirtó sehol nem talált
    semmit (ESET Smart Security és a NOD32 sem)

Viszont nagyon fontos dologra jöttem rá a napokban. Van egy USB-s NETGEAR internetes wifi
    adapterem amivel nem csinál semmit csak időközönként (egy hónapban 3-4-szer) azt érzékeli
    a gép, hogy nem működik rendesen az USB-s eszköz, és emiatt nincs is net. Ezt úgy
    orvosolom, hogy kihúzom újraindítom a gépet és bedugom, aztán működik megint. Ilyenkor
    arra gondoltam, hogy belerakok egy PCI-os hálózati kártyát, mert az USB-s jóval lassabb
    netet képes fogadni, és letiltom az alaplapit. Sajnos a probléma nem oldódott meg.
    Ellenben a multiplayer játékok gond nélkül mennek, akár órákon át (BF3, MW2/3).
    Mi lehet a gond???

Itt egy kép a kékhalálról: link

Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy merre keressem a hiba forrását, akkor azt nagyon
    megköszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák