Új hozzászólás Aktív témák
-
rolla
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy általam még életemben nem tapasztalt jelenséggel kérdésem a számotokra.
Adott a gépem:
alaplap: Gigabyte P35DS3
proci: C2D Q6600
ram: 2x2Gb Kingmax és 2X1Gb Kingmax
VGA: Gainward GTX460 2GB
hangkártya: Audigy SB2
PCI hálózati kártya (a hiba okán vásárolt, de megoldatlanul): Realtek RTL8169/8110 Gigabit Ethernet Adapter
táp: Corsair CX600
DVD: Asus ATA
Op. rendszer: Win7 64 bitRendszertelenül lefagy a gépem. A jelenség csak internetezés, böngészés közben történik
és a windows felületen való mozgás közben (ablakok nyitogatása). Teljesen random
magyarázat nélkül lefagy az egér és meg sem mozdul a gép, de még azt sem tudom megmondani milyen mozgásra fagy mindig le. Amikor épp olyan kedve van. Ezután 3 féle jelenség szokott lenni:-valamikor csak úgy újraindul
-0x000000124 kékhalállal újraindul
-lefagy pár másodpercig, aztán megy tovább!!!Ha játszom, vagy filmet nézek avagy zenét hallgatok nem csinál ilyesmit, még youtube
zenehallgatásnál filmnézésnél sem, csak ha pusztán böngészek. Jellemző még hogy a
különböző kurzor alakzatok, mint pl.: a mutató kéz, az ablakkiszélesítő nyilak beragadnak
és nem váltanak vissza a mutató kurzor alakzatra egérmozgatás közben. Firefox, Chrome és Explorer alatt is csinálja.
Az érdekesség az, hogy minden hardver le van tesztelve és egyik sem hibás, nincsen
túlmelegedés sehol, a tápegységem is terhelés alatt nem éri el a 40 fokot. Húzással
sincsen probléma mert húzás nélkül is jönnek a jelenségek. Minden illesztőprogram friss
és kb 3szor telepítettem újra a rendszert, illesztő programokat különböző verziókkal és
nem használt egyik sem. A wincheszteren cserélve lett a Sata kábel és kipróbáltam több
SATA aljzatot az sem segített. Az UTP kábel is cserélve lett. A vírusirtó sehol nem talált
semmit (ESET Smart Security és a NOD32 sem)Viszont nagyon fontos dologra jöttem rá a napokban. Van egy USB-s NETGEAR internetes wifi
adapterem amivel nem csinál semmit csak időközönként (egy hónapban 3-4-szer) azt érzékeli
a gép, hogy nem működik rendesen az USB-s eszköz, és emiatt nincs is net. Ezt úgy
orvosolom, hogy kihúzom újraindítom a gépet és bedugom, aztán működik megint. Ilyenkor
arra gondoltam, hogy belerakok egy PCI-os hálózati kártyát, mert az USB-s jóval lassabb
netet képes fogadni, és letiltom az alaplapit. Sajnos a probléma nem oldódott meg.
Ellenben a multiplayer játékok gond nélkül mennek, akár órákon át (BF3, MW2/3).
Mi lehet a gond???Itt egy kép a kékhalálról: link
Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy merre keressem a hiba forrását, akkor azt nagyon
megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mini PC
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest