Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Öcsielvtárs #1079 üzenetére
Ezekre pont nem raktaroznak be egyes nagykereki se.
Pl Lenovo nak nem a Aqua nagykere a disztributor.
Le van osztva ki hez mi tartozik. -
4Grider
félisten
válasz
#1067 üzenetére
Én céges beszerző is vagyok kb. 8 éve, havi kb- 2-3 milkát költök számtech cuccokra. Nem véletlenül vásároltam itt néhány alkalommal, a kazy eléggé elől szerepelt a számtech cuccok árösszehasonlító oldalain, az egyetlen hátrányuk az volt, hogy kb. 1 hét volt náluk az átfutás.
-
dejo60
csendes tag
Meglepődve tapasztaltam, amikor az oldalukra akartam menni, mert kerestem konkrét dolgot, és náluk általában jó árak voltak.
Amúgy május elején vettem tőlük 2 db Seagate IronWolf Pro ST12000NT001 merevlemez-meghajtó 3.5" 12 TB winchestert, ami meg is jött rendben.
De korábban is teljesen meg voltam mindennel elégedve. Ha nem holnapra kellett akkor általában 5-10 nap között mindent megkaptam.
Bennem elsőre az merült fel, hogy kinézte a céget egy NER-lovag.
Kár ezért a boltért! -
sakal83
addikt
válasz
ShadowGuy #1051 üzenetére
Ilyenkor a felettes szervhez kell menni. Parancsuralmi rendszerek. A donteseit a felettes vizsgalja ki. Ezert irtam az ugyeszseget, mert ok a torvenyi felugyeletet latjak el. Ha hibazott a NAV akkor az ugyeszseg foszabalykent kiegyenesiti.
Kicsi az esely az aszf alapjan, de hatha.
A kovetkezo lepes majd a birosagin szakasz, azert kell jelezni mar ebben a szakaszban, hogy a biro is atnezze az idejeben, hogy kie a lefoglalt penz! Es ugy hatarozzon rola, hogy van tudomasa az esetedrol.
Az fmht es vht azert irtam, mert ha vagy nem talaltak meg minden vagyont, vagy ha erkezik meg es arra nincs kiterjesztve a foglalas vagy ha vmi oknal fogva fel kell oldani, igy azonnal le lehet ra csapni.
Kb ennyit lehet tenni.
A bunszervezeti minosites nem segit sajnos...
Ui: nem tanacsot kell kerni a hatosagtol, hanem igenyt kell benyujtani! Mert azt indokolassal el kell utasitani ha nem hajtjak vegre.
-
ShadowGuy
csendes tag
válasz
sakal83 #1050 üzenetére
Én pont ezt írtam bele, berakva az átutalásról szóló bizonylatot és az előlegszámlát is, illetve hogy ezért az összegért én semmit nem kaptam, és hogyan kaphatom vissza.
Ugyanazt a sablonválaszt kaptam, amit a többiek... Bár, a szövegben az is szerepel, hogy továbbították a Fejér megyei NAV-nak. Bár ezek után már nem értem, hogy minek. -
sakal83
addikt
válasz
#1049 üzenetére
Az aszf szerint a megrendeles visszaigazolas megerkeztevel letrejott a szerzodes.
Ami furcsa, hogy elolegrol az aszf nem rendelkezik.
Sajnos ugy nez ki az aszf alapjan, hogy az a penz mar az eladoe volt, igy valoban nem is adhatja vissza hatosag neked, mert nem alltok semmilyen jogviszonyban, es nincs tulajdonjogot sem mar a penz felett.
Az esetleges jogellenes lefoglalashoz igy nincs kozod, es eszkozod sem, mert nem vagy elszenvedoje. Meg az is furcsa, hogy ilyen tagan beszamoltak a levelben rola neked.
Amit megpobalnek!
Irnek egy panaszt, amyben leirnam, hogy elutaltam elolegkent xynak xy ftot megrendelesre, azonban a szerzodes teljesitese nem valosult meg, igy az eloleg a jogi termeszetenel fogva visszajar, amely osszeg tudomasod szerint lefoglalasra kerult. Mindezt emaillel es atutalasi bizonylatokkal alatamasztanam.
Kernem hogy utaljak vissza a penzt, ha nem akkor a lefoglalas megszuntekor rendelkezzenek ugy, hogy visszakeruljon a szamladra.
Mindeztva NAVnak kuldenem oly modon, hogy kuldjek tovabb a felugyelo ugyeszegnek elbiralasra, tehat kvazi az ugyeszsegnek cimezve.
Nincs sok esely sztem, de egy provat meger. Sajnalom.
Amit meg megtennek, ha nem jon be, hogy kozjegyzonel fizetesi meghagyast kezdemenyeznek, es ha jogeros lesz, akkor vegrehajtast inditanek. Penzbe kerul, kicsinaz esely h lesz vagyon, de hatha.
-
sakal83
addikt
válasz
#1041 üzenetére
Na ez érdekes.
Az h bunszervezeti minosites van, az a mindent visz kategoria vagyonelkobzasban.
Azonban az erdekes, illetve kerdes, hogy ez vetelar volt, vagy eloleg stb?
Illetve a jóhiszeműseg is kerdes, mert nem a buncselekmeny targya a lefoglalt osszeg, es bizonyitottan nem a buncselemenybol szarmazik...
Kaptal szamlat a megrendelt termekekrol? Illetvevaz aszfet belinkelned?
En ezt nem engednem el, mert sztem linkel a hatosag. Megkeresnem a felugyelo ugyeszseget azzal, hogy a te vagyonodat erintette a lefoglalas.
-
Kix88
csendes tag
válasz
Angelland13 #1038 üzenetére
Én is pont az előbb kaptam egy hasonló választ. Röviden tömören "a vételár visszafizetésére továbbra is a KazyComputers Kft felé áll fenn, annak érvényesítésére polgári jogi úton van lehetőség."
-
crea1984
tag
Sziasztok!
Leirnám az én siker sztorimat
MBH Bank VISA bankkártya, fizetés Barionon keresztül.
Tegnapi napon felhivtam a bankom elmondtam a chargeback igényemet. Egy adott e-mail cimre el kellett küldenem néhány dokumentumot ezt azonnal megtettem és ma délelött 11 órakkor landolt a számlámon a pénz.
Ez gyorsabb votl mint gondoltam, nem hiszem Kazyék küldték volna vissza, egyelöre nem tudom ki intézte, de a bank mondta, hogy fizikai levélben fognak értesiteni a dologról....
Sok sikert mindenkinek. -
nanofocus
tag
Annyit tudok hozzátenni, ( webshopot üzemeltetünk ) hogy:
- Az árukeresőt nem botolják, néha eltelik 2-3 hét is mire kikerülnek az értékelések, simán lehet hogy régebbi vásárlók értékelései, csak az tud értékelni aki e-mailes visszaigazolást kapott a vásárlásról. A guenstiger.de a fő cég, számukra mindig előre 1 hónapra kell kifizetni a megjelenést, valószínűleg ha lejár akkor leveszik a céget automatán az árukeresőről.
- Proforma számlát mi is csak céges ügyfeleknek állítunk ki, nekik automatikusan küldünk, magánszemélyeknek csak szimpla utalásos e-mail számlaszámmal + webshop automata e-mail.
- Itt egy FB csoport a további károsultaknak ha valaki még nem ismerné: https://www.facebook.com/groups/1260018985677244
-
pitör84
tag
Hoztam létre egy csoportot azoknak akik károsultak a KazyComputers kapcsán, elég sok emberről tudok, aki beleestek és akár milliós tétellel is károsodott, szerintem fogjunk össze... [link]
-
XinAgent
tag
válasz
phanzetomox #1030 üzenetére
Sőt, ott vannak a nem kaptam se terméket, se a pénzt vissza. 5*
De ez is vicces:
Persze magas a magyar ÁFA, de azért legyünk a helyünkön. Még sajnáljuk is az adócsaló céget amiből a tulajok szedték csak meg maguk. Azért ez nem egy Robin Hood helyzet volt.Ő pedig még nem tudja, de azért 4* így is:
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #1029 üzenetére
Nyugodtan értsd félre, pontosan tudod miről van szó.
A lényeget tudod, a többit engedd el bátran.
-
phanzetomox
őstag
válasz
ShadowGuy #1007 üzenetére
Szerintem nem botolják (mégis miért tennék? Évekig jól ment a shop volt egy csomó jó értékelésük alapból még én is adtam nekik 5-st pár éve.).
Éves szinten több ezer vásárlójuk volt, ahhoz képest nem is sok az értékelés. Több shopot üzemeltetek, van amelyik megszüntetést követően még hónapokkal később is kapta az 5-s értékeléseket. Nincs ebben semmi furcsa.
Az árukeresős értékelési kérések hetekkel később mennek ki, akik most 5-sre értékelték azok még megkaphatták a termékeket. Ha megnézed dátum szerint láthatod, hogy most már 90%-ban negatívak jönnek, az az 1-1 beeső 5-s értékelés pedig simán lehet a korábbi több ezer vásárló egyike, aki épp most nyitotta meg az emailt de még májusban vásárolt. -
phanzetomox
őstag
válasz
Tikakukac #984 üzenetére
Több száz perben vettél részt? Az akár ezres számú bírósági megjelenés. Mikor szoktál élni?
Vagy ha konkrétan egy esetben vettél részt, alkalmazottként, ahol csak nagyjából ráláttál arra, hogy mi történik, és ebben az esetben volt több száz áldozat akkor az azért nagyon nem ugyanaz.
Mintha arról beszélnénk, hogy több száz vilagbajnokság alapján mi a tanácsod egy sportolónak, bár te nem vettél részt a bajnokságokon csak megnézted a meccseket. -
Omateee
tag
válasz
raziel01 #1019 üzenetére
Valahogy nekem ezek a dolgok azonnal red flag-nek számítanak. Pont annyi idő kiállítani egy díjbekérőt, mint megírni egy ilyen emailt.
Jah hát nyílván tudjuk, hogy egy előlegszámla lecsapódik a NAV-nál, az email nem fog.
Előre utalni legvégső esetben, a korábban említett feltételek megléte mellett ajánlott.
Mondjuk egy 500e Ft-os PC összerakásánál nem hinném, hogy az a pár 1000Ft kellene szamítson, hogy egy ilyen webshop vagy egy normál ügymenettel dolgozó között döntsön valaki. Tudom naiv vagyok, mert a valóságban az emberek többsége a fillért is röptében megb..... -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
sakal83 #1011 üzenetére
Nálunk próbálkozhatnál, hidd el, már kb. az első mondatból tudjuk mi történt... És nem zéró esély van a NAV-nál sem, de ahhoz, hogy bàrki érdemben csesztesse őket, ahhoz pontos infó kellene az ügyről. Ezért kell a rendőrségen feljelentést tenni. (és ha személyesen teszed, nem hagyni, hogy elküldjenek, kötelesek felvenni a feljentést)
-
Omateee
tag
válasz
sakal83 #1010 üzenetére
Miért szerinted a banknál csimpánzok ülnek, akik nem tudják lekérni a bejelentés után a célszámla bankjától a státuszát?
Értelmetlen dolgot beszélsz, nettó időpazarlás visszatartani a rendelkezésre álló információt.
Ehhez hasonló tanácsok mellett kár leírnod, hogy 20 éve ilyen ügyekkel foglalkozol, a saját szavad hitelességét ásod alá. -
sakal83
addikt
válasz
sakal83 #1010 üzenetére
Azt halkan jegyzem meg 20 eve foglalkozok hasonlo esetekkel is
mar fentebb leirtam mik a kifutasok.
Egy probat meger a szuk informaciok kozlese a sajat bank fele. De meg az elejen tobb esely lett volna ra.
Itt mar csak az a fo kerdes hogy foglaltake vagy inkasszaltak. Ha a 2. akkor ZERO esely van h a NAV visszautalja. Ha az elso, akkor evidenciakkal alatamasztva NAVak kuldeni hogy a penzbjogosultja te vagy, az a te penzed. Es egyúttal a felugyelo Ügyészségnek is!
-
sakal83
addikt
válasz
Omateee #1005 üzenetére
Hihbmeg. Olvasd el mit irtam. Ha annyit leir, hogy megrendelt arut a ceg pedig nem kuldte, az tunHET online csalasnak.
Miert kellene leirni/tudni, hogy inkasszalva van a szamla adocsalas miatt?
De valogwn az is egy jo ut, hogy mindent IS tudunk, bar azzal csokkentem az eselyet a penz visszaszerzesenek.
Mert sanszos, hogy polgari perem majd lehet kovetelni egy 0as kftn...
-
ShadowGuy
csendes tag
Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy miért botolják még mindig Árukeresőn a weboldaluk értékelését. Meg úgy amblokk az Árukeresőt se értem, miért nem vették már le a p.csába a Kazyt úgy, ahogy van.
Nem feltűnő egyik moderátornak sem, hogy már rengeteg ember jelezte az értékelések között, hogy valami baj van? Meg úgy maga a webshop se működik már? -
-
sakal83
addikt
Mert az MNB azt mondja, hogy minden megtevesztes miatt inditott online trantakcio online csalas...
https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/digitalis-biztonsag/az-adathalasz-csalasok-legjellemzobb-tipusai/hamis-online-ajanlatok
Abszurd de igaz h online csalasnak hivjak....
Epp ezert nott sokszorosara az online csalasok szama. Az MNB kibovitette a fogalmakat, amik a bankoknak jelenteniuk kell...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron