Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topic
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szunyogi
újonc
válasz
Alabástrom
üzenetére
Két oka van. Egyrészt a kalita papíron könnyen feltapadnak a szemcsék, ezért nekem az jött be, ha minél kevesebb öntést csinálok. Másrészt mivel drip assistot használok, ami gyorsít, ezáltal hogy nagyobb mennyiséget öntök a bloom után, többet tud ázni a kávé, mintha sokszor öntögetném rá a kis adagokat. Amikor 50grammokat öntöttem rá azt vettem észre, hogy mire abbahagytam az öntést, már át is folyt.
-
Szunyogi
újonc
válasz
Alabástrom
üzenetére
Igen, működik azzal is. Az oldódással sem volt problémám.
-
Szunyogi
újonc
Nekem ezeknél az anaerob kávéknál (mint pl a Manuel Elera), de egyébként a száraz kávéknál is, a rövid lefolyás jön be. Korábban szenvedtem a túloldottsággal, mereven ragaszkodtam a 3 perc körüli időhöz, aztán jött a heureka pillanat, hogy ezek oldékonyabbak, azóta - nem túlzok - mindig jól sikerülnek, nyilván ehhez az alábbi setup is kellett:
Orea, kalita papír, hario drip assist. Zp6 45 klikken minden kávénál. Víz visszasózott deszt víz (recept keserűsó+szódabikarbóna jutyubos ismert videóból), 90-93 fok között.
15-16gr kávé, 230-240gr víz. A felöntések és a bloom is sokszor érzésre megy, viszont mindig 3 öntést csinálok, arra figyelek, hogy a középső legyen a leghosszabb (pl. 60gr bloom, 120gr, 50gr vagy 80gr bloom, 110gr, 50gr stb). Bloom után 0:40 másodpercnél a második, majd 1:20 körül megy a harmadik öntés. 2 percen belül lefolyik szinte mindig, van hogy 1:45 alatt. Mivel a drip assist miatt folyik le ilyen gyorsan, a bloom-ot általában nélküle csinálom, hogy rendesen átnedvesedjen a kávé, ne csak átrohanjon rajta az elején.
A drip assist miatt, és a flat brewer miatt bár nem lesz annyira testes az ital mint egy v60, cserébe kb elronthatatlan, és nagyon egyensúlyban van benne minden, gyümölcsös édes italok születnek, bármiféle bántó keserűség nélkül.
Remélem tudtam hozzátenni a témához

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gitáros topic
- Call of Duty: Black Ops 7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest