- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13580 üzenetére
Járó motorral állítom, csak ha ki is tisztítom teljesen, az addig tiszta, amíg az első 5 db babot bele nem teszem.
Akkor ezen nem aggódom nagyon.
-
picur220
veterán
válasz
picur220 #13544 üzenetére
Na, vettem egy Mignon Silenziot, találtam egyet egy 100-asért. Elsőre tök jó kis gépnek tűnt, aztán elkezdtem utánajárni, mit is kéne csinálni ezzel a modellel.
Következő a kérdés: YT és Reddit és hasonlók alapján úgy kéne beállítani, hogy ha üresen hallom, hogy összeérnek a kések, akkor 2-3 osztásnyit visszatekerni durvább irányba és onnan elkezdeni kísérletezni úgy, hogy ne érjenek össze már a kések, ne halljam ezt a súrlódó csiszolódó hangot. Ha ezt megcsinálom, akkor 3-5 sec-es espressoim lesznek, használhatatlan. Ehhez még vegyétek hozzá, hogy ezt a kísérletezést nyitott karral csináltam... mintha robbantottak volna.
Ha nem foglalkozom az egésszel, hanem üresen már bőven a csiszolódós tartományban őrlök, simán tudok vele 20-30 sec-es espressokat csinálni, és kávéval bekapcsolva nem is hallok semmi rendellenes hangot. Most akkor mi az igazság? Baj ez a grinding noise, vagy nem baj?
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13543 üzenetére
Forgalmazzák még a DF54-et, vagy már csak a 64-et?
https://www.avxcafe.hu/index.php?route=product/list&keyword=df54&description=0
-
picur220
veterán
Biztos tök jó a Mazzer, de nem költök 400k-t egy őrlőre. 200-at is sajnálok érte. Azt persze megértem, hogy nincs 200k-s cucc 100k-ért, és lesznek limitációk, de szerintem a legnagyobb limitáció még mindig én vagyok, nem a technika.
DF54-et sehol nem lehet kapni jelenleg újan. Használtan sem nagyon találtam. Tudtok valami forrást?
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13528 üzenetére
Fellow Opus vélemény: https://www.reddit.com/r/espresso/comments/1fodzuq/long_term_fellow_opus_review/
Alatta kommentekben szintén megerősítik a cikkírót... Pedig tök jó áron lenne. És tök jól néz ki.Mignon Silentio-n gondolkodom még, meg hogy megéri-e a +45000-et a sima Mignonhoz képest. Valakinek tapasztalat?
Az AVX EGxxx-eket nézegettem egy időben, megtaláltam őket Alibabán fele áron. Ugyanitt volt nekem egy AVX által 80000-ért forgalmazott gép eredeti kínai verziója 25000-ért. Kezdőnek elment.
DF54 is egész olcsó most, és single dose. Ezt nem tudom eldönteni, mennyire hangos, így a netes infók alapján.
Varia-t is néztem most FB-n, viszont review-k alapján az is hangos.
Minél többet guglizok, annál jobban elbizonytalanodom...
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13526 üzenetére
Megnéztem, köszi, most 105 EUR-ért van fenn.
Kéziben ajánlották még a Timemore-okat, valakinek van tapasztalata velük? Némileg olcsóbb, és nekem olyan ember ajánlotta, aki "elég válogatós" kávé tekintetében, és elhiszem neki, amit mond.
Budgetben ilyen 100k körül gondolkodtam, de kíváncsi vagyok, hogy mondjuk 100-ért és 150-ért mi a legjobb választás.
-
picur220
veterán
Sziasztok!
Graef CM800-assal (és egy Gaggia Classic-kal) operálok már egy éve, viszont felmerült egy olyan probléma, hogy elég hangos. Kérdés: milyen őrlőre cseréljem le, ami legalább ezt a minőséget (de inkább akkor már jobbat) tud hozni, de halkabb? Kinek mi a tapasztalata?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- DJI Goggles N3 drón FPV szemüveg - ÚJ
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 3 akku, táska
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest