- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
válasz
kmarci25 #9190 üzenetére
Sziasztok!
Csináltam 2 próbát, egyelőre nagyon nem az az eredmény, aminek lennie kellene.
Az alábbi technikával készítettem a kávét:
-Megkerestem a darálóval a „referencia pontot”, ahol a két örlő kezd találkozni és kattogó hangot ad, ettől kicsit a fine fele toltam a tekerőt. 14 grammot a mérlegen kimértem és be az őrlőbe. (május 9-es pörkölésű arabica/robusta keverék avx brazil kávéval próbáltakoztam)
-ezután kicsit megütögettem a szűrőkosarat hogy „le essen a kávé”, majd házilag készített wdt majd 51mm tamper. Ez ugye nem tökéletes, mert 51,4 mm kellene. Így amennyire lehet próbáltam vízszintbe hozni, mert alapjáraton első nyomásra a kosár egyik oldalán a kávé feljebb volt, mint a másikon.
Dupla espresso gomb megnyomása előtt egyszer indítottam üresen egyet a kávégépen.
Ezután 6-7 sec körül kezdett el jönni a kávé, elég gyengén folyt, 28 másodpercnél mutatott 12,9 grammot a mérleg. 1 perc 20-nál volt 70 grammnál és még folyt volna csak a pohár tele lett.
Kiütve a zacc nem tűnt rossznak, egyben maradt. (képet, videót szívesen küldök aki elég türelmes, hátha tud javaslatot adni mit rontok el.)Ezután a gépen kicsit állítottam a coarse fele, az eredmény kb hasonló lett, picit erőteljesebben indult meg, de 1:18-nál 70 gramm.
Oldal spriccelés stb nem volt egyik esetben sem.
Ennél a másodiknál mikor levettem a szűrőkosarat a kávé fent maradt a gépben.Többet egyelőre nem csináltam, mert ennek a kettőnek az elfogyasztása után szerintem ma hajnalig nem alszom el.
Ami még felmerült bennem, mert videókban nem nagyon láttam, hogy mi lenne a normális? A Gépnek magától kellene 30 mp körül megállnia? Vagy nekem kellene manuálisan megállítanom a gépet 30mp körül és az lenne az ideális ha 30 mp-nél 28 grammot mutatna a mérleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 RC drón szett - 2 akksi, Care Refresh, táska
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, sok tartozék
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 3 akku, táska, FPV RC2
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / Mini 3 drón eredeti DJI Battery Plus akkumulátorok
- TECHNOGYM RUN EXCITE 700 Futógép eladó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest