- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
"(kiszedtem a nyomásfokozót ) de ugye ez csak amolyan habképző izé ezeken a főzőkön"
"Az első mondatot nem egészen értem, mivel ugye nincs más szerepe az ilyen szűrőnek és karkialakításnak (röfi) mint hogy felhabosítja a - szinte bármilyen finomságú - őrleményt"
Én ezekre reagáltam elsősorban.
Már hogy ne lenne szerepe a kávénak a tömítést tekintve?
Sose állítottam az ellenkezőjét. Simán lefullad a Dedica, ha jól lenyomkodja valaki a kávét. Az általad linkelt videóban is van erre vonatkozó megjegyzés. Én csak annyit állítottam, hogy a presszó egyik alapja, hogy a kávé maga tömörít, ennek őrlése, előkészítése, tamperelése, a megfelelő hőmérséklet és egyéb tényezők adják a jó végeredményt. Onnatól, hogy nyomásfokozós a kar, nem lesz optimális a kávé kivonatolása. Tehát vagy nyomásfokozós kar és kompromisszum, vagy hagyományos szűrő és pontos őrlés, mérés, előkészítés, tamperelés -> ideális esetben jobb kávé. Nyomásfokozós karban is lehet pepecselni, de mivel nyomásfokozós, nincs rajta akkora hangsúly, mint pl egy naked karnál, ahol összefröcsköli a konyhát és 8 másodperc alatt átzubog a víz, ha rosszul csinálsz valamit. A nyomásfokozós kar olyan, mint egy automata. Mindig tud egy korrekt, iható kávét, de igazán jó sose lesz.
"A víz útjának láncolatában a bojlertől a csészéig minden szerepet játszik, a pumpától a kávépogácsán és felsőszűrőn át a karba helyezett szűrőig."
Így van. Pl a hőstabilitás, vízterítés is befolyásolja, amiben pedig egy komolyabb gép más szintet fog képviselni. Vagy pl a víz. Tehát minden.
-
törölt tag
Az automatáknál a nyomásviszonyok stabilizálhatóak egy nyomásfokozóval, ha megvan a megfelelő lefolyás és főzési idő, csak azt a szemcseméretet kell eltalálni, ahol a legideálisabb a kioldódás az adott őrlővel, a lehető legfinomabb őrlemény, keserű mellékíz nélkül. Utána megint lehet állítgatni a nyomást és ha eltűnik a túl lassú főzés miatti fanyarság, akkor már csak a főzet hosszával kell játszani hogy meglegyen az optimális főzet.
Itt nem annyira játszik szerepet az előkészítés, mert egy rugós dugattyú végzi a tamperelést a főzőhengerben, igazából annyira nem számít ennek a kialakítása, hogy pl. a Jurákban egy ponton támadja a víz a pogácsát, míg karos gépeknél gondosan ügyelnek arra hogy egyenletes eloszlású esőztető rendszerként működjön a felsőszűrő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged