- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6781 üzenetére
S pont ezért nem adnék érte egy Ft-ot sem! Semmit nem kapsz hozzá, ha kellene. Mármint az “arany” alkatrészekre gondolok ( csepptálca rács, gözcső, lefújócső, stb. ). Jah és ezek kezdenek el a legjobban rozsdásodni a tartály , csepptálca alatt, felett.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6654 üzenetére
Szerintem az összes Segafredo nagyon az alja.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6603 üzenetére
Naná, én nem iszom robit
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6597 üzenetére
Juteszembe! Milyen a Goriziana?
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6543 üzenetére
Esetleg ez?
Ennél jobb klasszikkal nem találkoztam mostanság. Nem is szén bár frissebb szokott lenni általában. -
sz.zs.
senior tag
válasz
gergo5991 #6345 üzenetére
Ez butaság. A koffein a kávé védekező mechanizmusa a kártevők ellen. Tehát, minél magasabb termőterületen terem egy kávé, annál kevesebb a kártevő = annál kisebb a koffein tartalma. Ezért borulsz meg pl. a "mocsári" robusztától és ezért ihatsz bátran este is pl. egy jó etiópot ami 1770-2000 m-en terem.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
tamas.nick #6281 üzenetére
Igen, éppen ezért a víztartály helyére egy másfél decis pici befőttesüveget tettem, hogy minél gyakrabban kelljen utána tölteni. Persze ez nem minden kávéfőzőnél kivitelezhető.
-
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
válasz
#72961024 #6066 üzenetére
Ez egy extrém alacsony sózás. Én amikor még kevertem magamnak a vizet , az volt a “mondás”hogy 1,2.g keserűsó , 0,25 g szódabikarbóna. Aztán azóta láttam, hogy lementek 0,8 g só-0,2 g szóda tartalomra. Egyébként meg nem kell ezt túllihegni, én volt, hogy 2 g só - 0,5 g szóda párossal nyomtam hónapokig, semmi vízkő nem lett attól sem. Kísérletezd ki magadnak , hogy hogyan ízlik jobban .
-
sz.zs.
senior tag
válasz
vatoloco26 #6038 üzenetére
Persze , karnak és a szűrőnek is melegnek kell lennie. De a kávé ne legyen benne
-
sz.zs.
senior tag
válasz
vatoloco26 #6036 üzenetére
20 perc kell neki karral együtt.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Viiktor1989 #6034 üzenetére
-
sz.zs.
senior tag
válasz
viktorhu #6006 üzenetére
Nem általános, de a Gaggia alubojlerének biztosan nem tesz jót. Meg ugye egészségi szempontból is fontos, hogy még a kávé pogácsa kiszűri az alumínium 90 százalékát, addig a gőz csapon szabadon távozhat. Automatánál nem tudom hogy miért mondanak ilyet, nem ismerem az automata gépek felépítését.
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
És mire jó a timer? Szerintem annak akkora szórása van gramban mérve, hogy nem lesz konzisztens a kávéfőzés. Illetve van olyan kávé amelyikből 16 gram kell egy kosárba és van olyan amelyik ből 20 gram. Szerintem őrlőben az egyik leghaszontalanabb funkció az otthoni kávézást figyelembevéve. Nem beszélve arról, hogy ezeknek a funkcióknak a használatához a bab tartályban kell dögleszteni a kávét.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
justgiveup #5949 üzenetére
Sztem ez a legalja ami jó lehet: [link]
-
sz.zs.
senior tag
válasz
pecsenye88 #5718 üzenetére
-
sz.zs.
senior tag
válasz
pecsenye88 #5698 üzenetére
Háát pedig a Dedicát és a Classicot nem is lehet egy lapon említeni. Ha van rá keret akkor mindenképp a Gaggia!
-
sz.zs.
senior tag
válasz
pecsenye88 #5695 üzenetére
Kezdésnek új Graef CM702, vagy használt Mazzer ( jófogáson van most 2 ajánlott darab is 100e körül ) vagy kézi ( Kinu, 1z presso). De kérdés, hogy mi lesz a kávéfőző ?
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5582 üzenetére
Én ezt használom: [link]
-
sz.zs.
senior tag
válasz
eastsider #5565 üzenetére
Azt, hogy mi az optimális adag, úgy tudod meg, hogy amikor tömörítés után ráteszel finoman egy 100 ft-ost, aztán felhúzod a kart, majd rögtön leveszed és megnézed, hogy látod-e a 100-as lenyomatát. Ha éppen hogy csak. az a jó. ha atom mód belepréselte, kevesebb őrlemény kell, ha nem is látszik a lenyomata, több.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
sherlock82 #5460 üzenetére
Bármelyik Mo.-i pörkölőnél is pl.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
szokeherceg #5414 üzenetére
-
sz.zs.
senior tag
válasz
#72961024 #5407 üzenetére
Annyit még hozzátennék ehhez az egész történethez, hogy akiknek eldugult, azoknak tuningolt, szűkítőzött gépük van. Itt egy 0,55 mm-es furaton keresztül megy a víz a fejbe, azért jóval hamarabb alakul ki dugulás.
És tekintettel a Nord a illetve Vera ásványi anyag tartalom különbségére (~ 60 mg / liter - ~ 160 mg / liter) Én mindig is javasoltam a Vera mellett kb. három havonta vízkő mentesítést. -
sz.zs.
senior tag
Ezt a kávét szívesen felajánlom valakinek, aki eljön érte Érdre, vagy oda tudom adni hétköznaponként délben a XIII. ker.-ben.
Nekem túl sok benne a robuszta, vagy inkább úgy mondanám, hogy nem túl jó minőségű benne a robuszta, mert írtam már 100 % robuszta kávét is, de az teljesen rendben volt. 20 g hiányzik belőle és nem a gyári csomagolásban van. -
sz.zs.
senior tag
A 702-höz képest a 800 nem előrelépés. Ugyanaz a kés van benne, viszont jóval több benne a pangó őrlemény, mert van benne egy lemezke ami az őrlemény antisztatizálásáért felelős, viszont vissza is tartja rendesen.
A DeLonghi KG521-ben is hasonló kúpos kés lehet.Szóval ezek közül a legolcsóbb a 702, bőven teszi a dolgát, felesleges többet kiadni az ilyen műanyag halmazokra.
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
Barátom szomszédja egy rozsdamentes tepsiben teríti szét egyenletesen a zöld kávét és hőlégfúvóval nyomatja az első reccsig.
Szemre jól nézett ki amit pörkölt, de kóstolni még nem kóstoltam.
Abban a juta zsákban szerintem csak megdöglik a kávé.
Én kiürült szelepes, simítózáras kávés zacskóban tárolnám. -
sz.zs.
senior tag
válasz
Taltos0711 #5175 üzenetére
Símán lehet, hogy a friss kávéval már ezen az álláson
is be fog fulladni.
Az Alza jó lesz sztem, általában friss szokott lenni. -
sz.zs.
senior tag
válasz
Taltos0711 #5171 üzenetére
Biztos. Egy döglött kávét sokkal finomabbra kell őrölni ahhoz, hogy ideális körüli lefolyást kapjál, vagy épp nem is lehet annyira finomra állítani az őrlőt. Ha leírod, hogy merre felé laksz, akkor lehet tudunk ajánlani beszerzési helyet a kávéhoz.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Taltos0711 #5152 üzenetére
A lefolyást nézve ez is döglött szerintem, azért szőkül ki annyira már viszonylag hamar és jön le gyorsan.
jah és az a Hario nem biztos, hogy alkalmas
presszó finomságot konzisztensen hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest