Hirdetés
- iPad topik
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szélvész tempót diktál a Team Group T-Force szériás SSD-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Na akkor köszi bigbokának a kölcsön vst szimplit, már futnak a tesztkörök!
Nagyon szép lefolyást produkál csakúgy, mint dupla társa. Ám míg a dupla IMS-VST kapcsán a kinut durván finomabbra kellett állítani, a szimpla LM klónhoz képest megúgy látom alig, ráadásul mintha kevesebb kv-val beérné. Tehát mindkettő hivatalosan 7g, de az LM nekem stabil 9.5g-ot kér és aztán esetleg az őrlés finomsággal lehet játszani, míg a VST finom őrlővel szerintem 8-8,5-ből megállna. Vagy durvábbal 9. A 9,5 egyszerűen sok bele.
Na, van egy hetem próbálkozni és elhitetni magammal, hogy jöhet az újabb buymycoffee rendeléskör -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Erdei88 #4069 üzenetére
Ja, teljesen igazad van erre nem is gondoltam. Én mindig megnézem mikori és ha túl friss, kivárom (vagy vállalom a kockázatot
)
Amúgy tuti nem szellőztetném, az csak a tesztre váró kv-nak jó - ott főznek két csészét és szevasz. De neked utána még egy-két hét, mire elfogy a zacsi és ha kirakod a pultra, jó eséllyel annyi levegő éri, hogy romlik a szerkezete akkor is, ha amúgy frissen pörkölték. A szellőztetés csak a nitrogénes csomagolásra vonatkozik szerintem. A CO2 kiáramlását nem lehet barátságos módon felgyorsítani...
-
RetepNyaraB
veterán
"húzta a száját"
feltehetőleg az ízlelőbimbaja nem tudott mit kezdeni a megszokott 650Ft/félkilós tégla (?) és egy nagyon alap Palermo blend közti különbséggel
Illetve a magyar az ugye híresen árérzékeny; "élvezeti cikkek" terén a minőség abszolút mindegy, csak óccsó legyen. Akinek nem inge...Kapucziner akciósoknál jobb ár/értéket nem nagyon tud egy hazai pörkölő se felmutatni (talán az AVX, de ott más gondok lehetnek időnként és a posta se olcsó), plusz én még két hetesnél régebbi pörkölést nem kaptam onnan. Sőt, többnyire várni kell, mert postára adás előtti napról származik.
-
RetepNyaraB
veterán
Az automatát sem szeretem
Vicc félre, automata előnye a nevében van, de ezért komoly pénzeket én nem adnék (ld. Jura és barátai egy autó áráért). Egy régi Saeco Xsmart plus (mielőtt még a Philips tönkretette) remek volt a célra.
Konkrétan ez a Bialetti nagyon kényes, anyám szutyok kotyogója nem az. Abba betolod a csíbófemilit és kijön a sárkányvér. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Bazsi1987 #4027 üzenetére
másfeles is jó, legalábbis a tartósból.
De én 3,5-ös laktózmenteset iszom.
Ha krémet akarsz buborékos hab helyett, akkor fontos megpróbálkozni minél kevesebb (lehetőleg nulla) levegőt a tejbe ereszteni. Tehát úgy ügyeskedni a propellerrel, hogy az örvény ne szívja be szörcsögve a levegőt. Megoldható, de kell egy alapmennyiségű tej hozzá és úgy sem egyszerű. Ha megfelel a hab is, akkor nem szóltam
Hideg tejből elég nehéz (nem reménytelen), de a hőfokot nem kell túlgondolni. Ne forrjon fel semennyire, az a lényeg. -
RetepNyaraB
veterán
Ezt most nagyon nyomja a "szegénymagyarvegyenolcsódekurvajókínaipresszógépet" hájpvonat. Én nem ülnék fel rá a helyedben, na de ki vagyok én
Ugyanaz a szutyok, nyomásfokozós kosárral ellátott, rettenetesen alap kis masina, mint az összes többi műanyag nagyjából ebben az ársávban. A vakítós extra marketingtől nem lesz finomabb a kávé.sz.zs. azt állítja a Szarvasival nagyon jó kv-t lehet főzni. Nekem sose sikerült, de akkor ő tu valamit; nála érdeklődj...
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
ServerWorks #3846 üzenetére
+1
Meg a sók hozzá persze. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Audison #3799 üzenetére
Én mondjuk egyáltalán nem a koffein miatt iszom, sőt, a jó minőségű arabica kv-ból készült 1:2 arányú italban jóval kevesebb izgatószer van, mint a 600ft\fél kiló diszkont szénporban, amit a nép java ízlelget otthon az alumínium kotyogóból. Brr...
Szóval részemről #csakazízélmény, napi háromszor.Nyilván ha nem ihatok, hiányzik. Ez is függés. De nem elalszom, hanem a rituálé és az ital íze hiányzik. Ettől még ezt fizikai függésnek hívom, bár nem leszek agresszív elvonási szakaszban
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
CptAdamica #3684 üzenetére
Biztos nem rossz, de ebben az árkategóriában már simán beértünk a kispörkölők világába és azt bármilyen teszt nélkül megmondom, hogy mikor Józsi neked
őrlikészíti össze az általa tegnapelőtt pörkölt saját válogatást, az köszönőviszonyban sem lesz egy tömeg gyártástechnológiában születettel minőségileg. Ha van 8-10 rugód egy kiló kv-ra, ne cseszd el gyárira. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
viktorhu #3681 üzenetére
El kellett venni valamivel a "friss citrusos, kicsit savanykás, ilyen könnyű, igen, érzem, hogy savanykás, különleges" ízét a cuccnak, amit csak azért nem köpött ki, mert tesztre kapta. A Szarvasival, aminek a szűrőjét szemmel láthatólag az életben nem tartotta csap alá, nehogy kimenjen belőle a jó kis kv íz (anyám fejéből se tudom ezt a marhaságot kiverni). Ez sznobéria nélkül valami borzasztó mélység. 15k követője van a hölgynek. Vagy mind Monty Python rajongó, vagy sokkal nagyobb a baj, mint gondoltam
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
viktorhu #3649 üzenetére
Nestlé Vera; attól is kövesedni fog rendesen, de az íze azért jobb, mint a random csapvízé.
Automaták nem a különleges (világos pörkölés, spéci afrikai arabica és barátai) kávékra készülnek többségükben, hanem gyorsan és kényelmesen csinálsz vele egy jó robusztás presszót, ha kicsit foglalkozol vele akkor jobbat, mint a kapszula.
-
RetepNyaraB
veterán
Sajnos nem gondolom igazán. Ezek az alap gépek semmi olyat nem tudnak, amitől komolyak lennének.
Tehát alap presszót tudsz készíteni, akár finomat, de feljebb lépni nem. De ha sose akarsz világosabb pörkölést próbálni, nem szeretnél drága kávékkal bohóckodni a különleges ízekért, akkor jó lesz.Én nyaralok épp valami vendégházban, ahol egy borzasztó DeLonghi pod\presszó termoblokkos hibriden kell főzni. Nyomásfokozós kosár, úgy szar, ahogy van. Kinu Phoenix+Aldis fekete zacskós prémium
szemes kátrány. A daráló az overkill, de a végeredmény meg oké. Erős (ez nem pozitívum, csak tény; én nem azért iszom, hogy üssön), fekete, némi krém, nem ihatatlan, meg lehet oldani, hogy 25-30mp között jöjjön le. Ám a "rendes karos gép" alatt sajnos nem ezt értem, hanem minimum egy pidelt gaggia babyt használtan. Sz.zs. tud évjáratot mondani, mert abból is van olcsó belsejű...
-
RetepNyaraB
veterán
Gondolom arra akart utalni a költő, hogy a kapszula fő előnye a bekapcsolom, 30s után 1 gombot megnyomok és jön a kv, mindenféle ízben is.
Ha molyolva töltögeted otthon, akkor már vehetnél egy rendes karos gépet és vitán felül jobb lesz az eredmény, az időt meg ugyanúgy rászántad.
Igazam-e van-e? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
pető bá' #3543 üzenetére
Nem kell felengedni hagyni, extrém gyorsan megy tönkre fagyasztás után. Esetleg pici vizezés és sutty az őrlőbe.
Nekem két hónapot állt a kb. 10 fokos lépcsőházi szekrényben eredeti szelepes csomagolásban plusz két nejlonzacsiban egy velencei gondolás
és hát megdöglött eléggé. Pedig ez nem volt felbontva. -
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
ServerWorks #3473 üzenetére
Háromezeré' nem várhatsz el sok mindent. Próbáld ki, aztán írd meg mi volt. A marketing maszlag pedig teljesen irreleváns bármilyen termék oldalán. Ez egy 80/20 presszó keverék, ennyi az érdemi infó. Gondolom pörkölés dátuma ismeretlen.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pető bá' #3454 üzenetére
Majd' egy éves baszódás eredményeként én most 25 dekát bontok és adagonként van lefagyasztva, azonnal.
Fekete olasz mag talán nem annyira kényes, de ezt is az eredeti aromazárt zacsiban fagyasztanám és csak készítéshez venném elő a lehető legrövidebb időre. Visszazáráskor kinyomva belőle a levegőt. Két hétre biztosan nem hagyom elöl, úgy megdöglik, mint a sicc. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids #3374 üzenetére
Na, ha ilyen fancy szűrőtartód+disztribútorod+tampered is lesz, szerezz be normális szűrőket is és dobd ki a nyomásfokozós gyárit, illetve majd egy szűrőmagasítót, ha már a Graeffel karba is őrölhetsz.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
korpicschess #3360 üzenetére
Bizonytalan, hogy mennyire működik presszó tartományban. Illetve egy topiktársnál kér hét alatt tört le valami kritikus helyen lévő műanyag basz. amíg garis, cserélik. Utána úgyis kuka.
Én nem kockáztatnék: ha van pénz akkor graef cm702, mint megbízható belépő kategória. Az is őröl karba. -
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
ANDROID??? #3308 üzenetére
Egy ilyen kis játékszer abszolút belépő szint (nyaralóban van egy, családnak jó, nem teszik tönkre, meg az omnia miatt is mindegy, min főzik le
).
Szóval hőhiányos (kell a hosszú előfűtés, aztán hűtőcsapolás is), fix 15bar nyomás, immár kicsi a szűrője is (agyő ipari méret), nincs benne háromjáratú szelep, pid, egyszóval semmi, amitől komolyabb lenne.
Világos pörköltet el lehet felejteni, arra alkalmatlan.
Ezért olcsó. Cserébe nem kell vele sokat baszódni (nem is tudsz). Ha jó kv-t, jól őrölve egyenletesen tömörítve kap, jó lesz a vége. Kár a kicsi szűrőért, a nyomásfokozós kosarat kiraknám, de ebben a méretben sokat kell keresgélni... -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#49155328 #3298 üzenetére
A srác nem írta, hogy ajándékba lesz. Az Mortein, aki meg is vette.
Amúgy én az ötvenedikre egy fullos gaggia szettet kaptam, meg egy -10 éve -csúcsfelszereltségű bicajt. Mindkettő használt és beljebb vagyok sok-sok feleslegesen kidobált pénzzel...Mortein@
mérd le a szűrőt, bár szerintem 58-as. Vedd meg a legolcsóbb pl. avx tampert kb 4-5k Ft és kész vagy. Ha ebben is az a nyomásfokozás, hogy egy műanyag lap, meg rajta egy szilikonalátét pici lukkal, na az igenis érzékeny lesz mindenre. Legalább is meghálálja, ha nem bénáznak a kv-val. Az aldis fekete arabica jó lesz hozzá, ~17g egy dupla. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
ANDROID??? #3293 üzenetére
Az Aldis szériát ismerem, noha ezt pont már nem. Feljebb párral írtam róla valami kérdésre. Jó lesz, kezdetnek, sok kompromisszummal, ha most kell. A lidlisről fogalmam sincs. Egy karoson minél kevesebb vevőcsalogató "fícsör" van, annál jobb.
-Ha nem riadsz el használttól, akkor egy Gaggia baby 40-50k környékén azért jobb vétel ezeknél.
-Az árukeresős linkelt Gaggiák nem érik meg. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Mortein #3279 üzenetére
Ha a főző a karos presszó, azzal azért lehet jókat húzni.
Szokásos alap: melegítsd elő 20 percet szűrővel együtt, csapolás előtt eressz ki belőle egy szimplányit. Legyen iható kv-d, rendesen őrölve és tömörítve (nem tudom, az aldis őrlő képes-e normális presszó előállítására). Ill. a régi aldis masina ipari 58mm-es szűrős volt, az nagy menőség. Ezt nem ismerem.
A nyomásfokozóssal se volt baj, nem kell túlgongolni ezeket a gépeket. Egy-egy drágább szűrő annyiba fáj, mint az egész hóbelevanc. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
adamssss #3211 üzenetére
Egyébként tobias40-nek teljesen igaza van, tudtam hogy megrázom a pofonfát, mikor elküldtem a kommentet. Szóval a POD valószínűleg minőségileg ugrás a kapszuláról, miközben ugyanolyan igénytelen az egész folyamat. Viszont nekem zéró tapasztalatom van podos gépekkel sajna.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
adamssss #3208 üzenetére
A Nespresso "elérhető" árban szerintem a kapszulás csúcs. Hátránya, hogy mindig kib@szottul ugyanolyan lesz (persze ez az előnye is) és sosem fogsz belőle érdekes kv-t inni, mert arra alkalmatlan.
Drágának drága, de ha ráfüggsz a dologra, akkor rendes szett+amivel eteted, az is drága lesz, nagyon.
Ha savatok van, az egész érdekes kv vonal megy a levesbe (világos pörkölésű, gyümölcsös, új hullámos cuccok, mert azok bizony savasak). Marad a monsooned malabar, az gyakorlatilag savmentes. De Nespressoban nem lesz asszem.
Végső indokként aszondom a nespresso környezetbarát, mert messze a legkevesebb kv-t használja fel és így a rendkívül környezetromboló kv termesztésből kicsit merít. Más kérdés a kapszula, mint szemét (és az utántöltős "zöld" kapszula nem az igazi, trust me).
Szóval alkalmi élvezetre és problémamentesen én szégyenszemre a kapszulára pluszegyezek. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
capafog23 #3174 üzenetére
100 rugóig bármit veszel, csak bemeséled magadnak, hogy lényegileg jobb, mint egy Graef 702. 100-150 között egy használt Mazzer verzió (beállíttatva), felette jöhetnek az ízlés-béli különbségek.
Kéziből egy Kinu Phoenix már érezhetően jobb, mint a Graef, de érezhetően drágább is. Ésígytovább... -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Mexbacsi #3167 üzenetére
A sznob topikban egy kollegának szétment két hét alatt (ha jól rémlik) és nem szögbeverésre használta. Presszóra is jó, de ijesztően béna anyaghasználat jellemzi. Szóval jó eséllyel sucks, de amíg garnacia van, csak magát szivatja az Aldi. Meg persze téged, amíg ül rajt a szervíz
-
-
RetepNyaraB
veterán
Valaki társulna egy Hario Switch-re? Két darabra már ingyen hozzák, amúgy meg elég sokért.
Eltököltem egy órát; a clever dripper sem jön ki olcsóbbra, milyest európai piacokon próbálkozunk. Akkor meg már ez igényesebb darab
Na folyvást, kérem! -
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Nem kell túlgondolni. A tej, főleg ha rányomsz két decit a feles kávéra (pláne cukorral), kisimítja az ízeket és beborítja az aromákat. Ez nem feltétlenül rossz, mindenkinek ahogy tetszik, de különbségek megállapítására már alkalmatlanná teszi az italod.
A téglával legnagyobb baj, hogy ahogy írod is, hiába lehet frissen valami aromája (amúgy van neki), ez elillan, mint köd a víz felett egy nyári reggelen. Már másnap nem lesz benne, csak a legprimérebb alapíze az egykori babodnak. Ami, tekintve a bolti pörköléseket, leginkább égett kesernyés.Értem, ez nem az elmebeteg kv totyik, de valami minimál közös nevezőnek lennie kell. Aki filteres Pickwick zöld teát iszik 100 fokos vízzel nyakon öntve és bennefelejtve a filtert a kancsóban/csészében elégedetten és jó neki, annak hiába magyarázod, hogy az nagyon gáz. De ha már magától kérdez, mert nem annyira jó akkor jöhet az eszmecsere.
Kb. 15k Ft egy alap Hario őrlő. Ciki, vagy sem, elindulásnak és rácsodálkozásnak jó lesz, kotyeszhoz meg pláne, mert nem kell az életedet eltekergetni. Ezt nevezem közös minimumnak. Különben nem beszélhetünk élvezeti cikkről. Akkor meg veheted a 650Ft-os T. familyt és nincs probléma, de beszédtéma se.
-
RetepNyaraB
veterán
nem értem, pedig elolvastam párszor...
Ha frissen őrlöd, miért lennél körbevéve döglöttel?
Attól most tekintsünk is el, hogy szó sincs árnyalatnyi különbségről, fundamentális különbségről beszélünk. Nem egy ital a kettő. Árnyalat ott van, mikor darálót cserélsz kicsit jobbra. De ha sokkal jobbra cseréled, az már megint nem árnyalat, noha talán nem is a "más ital" kategória. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#89309696 #3102 üzenetére
Nem értelek titeket. Írtam világosan, a fekete iható, HA friss.
Összes többi instant kuka. Daráló bejáratásra se jó a sok kávézsír miatt...Szerintem fél kiló az a negyed, a feketéből biztosan.
De én bevallom, már megszorulva sem veszem ezeket. Inkább nem szorulok meg -
RetepNyaraB
veterán
indukcijós? Dehogynem. Mindkettőből gyárt a Bialetti ilyet is. Nekem kotyesz van, de azt nem ajánlom, a Brikkát meg igen.
Polarstar
Én csak leharcolt darabokkal találkoztam és sikítva gyűlöltem őket. Még az is lehet, hogy hiányzott valami szűrő belőlük. Csak a kráterre emlékszem mindig, amit a kávéban ütöttek. -
RetepNyaraB
veterán
Szerintem a szarvasi egy pocsék konstrukció, egy lukon áttolja a vizet a pogácsán, szarrá csatornázva az egészet - és bár a Hausert nem ismerem, de felépítésre az előbbire hajaz. Ezért a pénzért én egy egyszerű kotyógósat használnék, vagy méginkább Brikkát. Utóbbinak legalább van presszójellege, gondolom ez a cél. Abból is a négyszemélyest, az pont kettő
Ni. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#89309696 #3084 üzenetére
Diszkontban nem nagyon lehet "olaszos" pörkölésen kívül mást kapni (kivéve akcióban, mint most a lidliben a Costa blond, vagy mi a neve). Sőt, általában élelmiszerboltokban ezt a vonalat kapod, ha eltekintünk pl. az Omnia világos pro verziótól; de tekintsünk el
Ez még magában nem akkora baj, bár az automaták szétszedhetetlen őrlőjének nem tesz jót az olajos, mindent dzsuvával, kávézsírral feltelítő, égett bab.
Sparnak van valami premium saját márkája (benzinkutakon szoktam régebben látni, míg érdekelt), ha frisset fogsz ki, egyáltalán nem rossz. Én az aldi fekete "barista" espressoját is ihatónak gondolom szintén, ha friss.
a Tchibot is szokás aljazni, de a milánói presszójuk automatába nekem megfelelt. A szicíliai inkább a gépet teszi tönkre. A "barista" meg drága a tudásához képest.
Többi boltról majd a többiek -
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids #3006 üzenetére
Ez igényfüggő. Nagyon kis pénzért egy Hario skerton pro (csak az, a többi nem) is elnavigál, csak eltekered vele az életed, világos pörire már sucks és ami 70 rugó, az azért nyilván jelentősen jobb egy 15k-s terméknél. De a kettő között nemigen van ajánlható, vagy legalábbis nem ismerem első kézből.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Mortein #2992 üzenetére
Az alátét segít a finomabbra őrlésben, ami olcsó őrlők esetében különösen hasznos, ha alapból képtelenek presszó finomságot előállítani.
Csak offban teszem azonban hozzá, hogy jellemző módon diszkontban venni speciális eszközöket (bicikli, PC, kávékészítő dolgok stb) nem a legjobb ötlet, kivéve, ha még fogalmad sincs az egészről. 18k forintból nagyon nehéz (nem igazán lehet) minőséget kihozni, pláne, ha ilyen parasztvakító dolgok vannak rajta, mint LED kijelző.A karos kávéfőző 4 évvel ezelőtti modelljét használtam 2 évet és miután kiismeri az ember a fekete lelkét, egész elfogadható, a nagyon kevés pénzért. Pl. ipari szűrőtartó mérete van, vagy volt anno (58mm) és ez máris némi javításra ad lehetőséget - tisztességes szűrőkosarak beszerzése pl.
De sosem fogsz vele tudni előáztatni, nyomást, vagy hőfokot szabályozni. Olaszos kávézásra megteszi, kezdetnek. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids #2937 üzenetére
Semmilyen őrölt kv-t nem érdemes venni. Se boltban, se pörkölőnél. Mármint, ha bármilyen ízigénnyel szeretnél fellépni. A kapszula vákuumos, abban olyan marad, mint mikor csomagolták (bármilyen is volt akkor
). A zacskós darált azonnal oxidálódik a levegőn, ahogy kibontottad, az aromák meg csak úgy huss!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids #2917 üzenetére
Úgy. Természetesen a Graef nagyon olcsó, ennek megfelelően
1 foglalkozni kell a beállításával. Szinte biztosan kell a gyári emelő alátét, amellyel finomabbra őröl. Akár kezdheted is rögtön a beszerelésével (5 perc).
2 ütni kell a pulthoz mint a répát, különben nem adja ki a cuccot -> rohadt hangos az egész procedúra.
3 vizezni kell a babokat őrlés előtt, különben nem adja ki a cuccot.
4 ez az egész hosszú távon elég idegesítő
5 egyáltalán nem asszonybarát, meglátásom szerint egy nő sem fog foglalkozni ilyen hülyeségekkel. Nekik plug&play kell: Niche Zero. Igaz, hogy az majdnem egy nullával drágább -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #2876 üzenetére
Nem ismerem a konkrét kávékat, meg a gépedet se, de egy automatát (igazából bármelyiket) nagyon könnyű túllőni. Egyszerűen nem tud megbirkózni egy komplex babbal, csak a legprimérebb ízek jönnek át rajta, ami bonyolult babnál keserű, vagy savanyú dominancia.
Én nem tudok jól főzni a karossal se, de azért sikerült már olyan helyen megfordulni, ahol nem esnek pofára egy jó kis
kőbányaietióp világossal. Meglepő dolgok derülnek ki az ízekről. Ez pedig már a lejtő kezdete, melyen nehéz megállni -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #2868 üzenetére
Én 18 éve járkáltam - mikor még a germánoknál éltem - Costába és nagyon kedveltem. Vagy törzsfejlődésen mentem át (bár a finom, déli jellegű presszót akkor is, meg most is szeretem), vagy a cég volt akkoriban jobb.
Off hegyek: Kétszer ittam verhetetlen és helyfüggetlen presszókat életemben; tán 2000 tavasza körül Rómában, egyszerűen nem tudtam rossz helyre betévedni, kezdve a főpályaudvar restijével, ahol a feles műanyagpohárban b@szta elém a néni, miután feltűzte a blokkot a szögre, mint nálunk a komenizmusban, 76' táján. A másik Irún, baszkföldön, kicsit régebben, mert arra volt dolgom pár hétig. Olyan krémes, sűrű gyilkokat azóta se. Baszkok nem viccelnek. Ami még nagy meglepetés volt, hogy Portugáliában minden putriban kapsz koffeinmenteset (ex-nejem szokta volt kedvelni) és jót. Ehhez képest itthon még mindig úgy kell szájhagyomány útján összevadászni az iható kávét felszolgálni képes helyeket
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peetta14 #2822 üzenetére
Nem sértegetni akartalak, bocs
Egyrészt nyilván ízlés kérdése (szerintem az xsmart remekül néz ki, mint egy kis barátságos űrlény a sarokban pisilve), másrészt bizonyítottan jól szerelhető, iható kávét főző ÉS kedvező árú mindenes.
Én most vettem egy prius3-mat. Nekem is jobban tetszene az Alfa ugyanannyi pénzből, de ez sajnos sokkal jobb autó, noha rusnya 🤷iatti@ senkit sem biztattam túlkapásokra
Én is húsz dekásban tartom fagyasztva, mert egyértelműen megtartja így a minőséget (vagy legalábbis nagy részét), míg a szekrényben simán megdöglik egy hét alatt, kinyitva. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peetta14 #2815 üzenetére
A kávé nem arról szól, mi néz ki jobban az asztalon...
Tök jó lesz a Melitta, a legpasszolóbb színben vedd!Polarstar@ uh brother, ez jobban mar, mint a kromofág. Mindennek az alja, mikor két ilyen ótvar cápa összeáll...
Mekker@ babkávét vegyél nyilván ÉS tartsd a fagyasztóban. Hardcore arcok adagonkén fagyasztják; nekem nincs akkora hűtőm.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peetta14 #2810 üzenetére
Vegyél használt saeco xsmart plus-t (a Philips előtti verziót), ha találsz valahol jó állapotút. Esetleg Pesten Bécsi úti szervízben tudnak segíteni. Annál több pénzt automatára kár költeni...
ServerWorks@ a bellarom az melyik discont is? Nyilván valami oem beszállító. Az etiop sidamo finom fajta, automatában nem fog jól működni, hacsak nem pörkölték szarrá (de nyilván úgy tettek).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #2798 üzenetére
Egy kalap izé az omnia barista. 3gy forinttal se ér többet a sima kivitelnél. Amit szintén nem veszek.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
viktorhu #2760 üzenetére
Brita nem ajánlott; undorító, zselés lerakódásokat csinál a kazánban
Csap alatti komoly szűrő, ha van rá hely és pénz.
Az a fajta változás, amit visszafelé veszel észre leginkább, ha nekiállsz pár hónap szűrt/kevert után csapvízzel főzni a cuccot. Mármint azon túl, hogy a kevert/szűrt víz nem teszi tönkre a gépeidet, a csap meg igen. -
RetepNyaraB
veterán
Egyáltqalán nem téged szeretnélek b@aszogatni, inkább általánosságban, csak a konkrét poszt miatt:
Pont manapság annyira nem polkorrekt a pet palackok szaporítása, ezzel a módszerrel pedig igazából maximalizáljuk a szemetet, ahelyett, hogy csökkentenénk.
Ha csak deszt vizet veszel, ott egy 5L kanna megy a levesbe, ennél nem tudunk közelebb kerülni a jóhoz, csak ha magunk desztilláljuk otthon, na az kicsit overkill az emberek 97 százalékának.
Viszont a desztvíz+sók kombó egy havi gyakorlat után alig-alig vesz el bárki életéből és mint írom ez a legkevesebb szeméttermelés (azt már alapvetésnek tekintem, hogy visszaváltós szikvizet iszunk és nem áruházi műanyagtemetőt vásárolunk).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#15611648 #2712 üzenetére
Semennyire, csak ha cél a reggel két percen belül letudott kávéfőzés, bármi nemű agymunka befektetése nélkül.
Előnye a mindig pont ugyanolyan kávé. A hátránya is.
A fenntarthatóság kérdés, mert bár a kapszula komoly szennyező, de nagyon kevés kávét használ fel, márpedig maga a kavetermesztes öko szempontból rémes. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#49155328 #2638 üzenetére
Nem vitatkozni szeretnék, de a frenchpress arra való, hogy lenyomd a kávét. Ergo nagyon szorul, a dugattyú, letörik a kezed napi rendszerességgel ebben tejkrémezni 10-20 húzás, mi? 50....
Tudom, mert van ilyenem. Másrészt a finom acél hálót se erre találták ki, inkább sűrű habot csinál, mint krémet. Nem jó az állaga, vagy nekem nem tetszik.
De a Tschibo se jó, legalább 0,75L. Minek ekkora szarokat gyártani 🤷 -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #2629 üzenetére
Rárepültem a témára, mert felszívtam magam a málló teflonbevonaton.
Árkeresők semmire se jók, cserébe véletlenül ráakadtam a Tschibo verzióra.
Acél, 3 decis (kisebb relatíve), indukcijós is, mi kéne még? Persze a szűrője lehet vacak, ki kell próbálni.
Egyébként a bialetti előtt egy Frabosk creamerem volt, porcelánból, azonos működési elv - nyilván a meleg tejet kellett beleönteni. Sajnos összetört és nem kapható. -
RetepNyaraB
veterán
Ja, egy emberre felejtős, illetve marad belőle napi háromra
A sorjásságban is igazad van, csekkoltam, de nekem csak a legfelső fél centin kopott meg - valszeg a pumpa fedő erősebb, mint a bevonat, ami tökfeleslegesen érintkezik a bakelit fedővel, ami meg ugye forog, csiszatolódik. Hülyekínaiakolaszok. A teflonnak csak annyi az előnye, hogy nem ég le.
-
RetepNyaraB
veterán
Én külön melegítem egy acél tejkiöntőben (indukciós a lapom, a bialetti meg teflonos alu, ez az egyetlen bajom vele), amíg forró nem lesz az edény oldala. Ha felforralod nem jó, ha hideg, akkor a kávéd nem lesz jó. Legyen meleg
. Utána igyekszem úgy pumpálni, hogy ne menjen bele levegő (nem emelem ki a tejből a pumpát, de ezt érzed húzogatás közben... ööö...). Ha már jelentős ellenállása van és olyan érzés, mint egy sima olajdugattyú, akkor jó. Utána párszor oda-vissza kell öntögetni pl. egy másik pohár és a habosító között, ettől lesz homogén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS37701 100% Akkumulátor
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő