Hirdetés
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Home server / házi szerver építése
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
-
Ha valamit érdekel egy ilyen cucc belulrol.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sanchez638 #25 üzenetére
Most nézem az OCZ Colossus is mindössze 250GB-os volt.
Bár később lett belőle 500-as és 1TB-os ezutóbbi 4000$-ért. -
KROK640
nagyúr
válasz
Sanchez638 #25 üzenetére
2009-2012 viszonylatban két nagy bajom volt az SSD-kkel, az egyik az áruk, a második a kicsi kapacitásuk.
Ez aztán jött egy 120-as OCZ drive -
KROK640
nagyúr
válasz
#72042496 #22 üzenetére
A videó pont egy fontos dolgot mutat be : Simán deal-elnék azzal, hogy 3,5" a mérete ha nagyobb a kapacitása. Erre már akkor is gondoltam, amikor a 2-3TB-os HDDk világába becsöppentek a 32-64GB-os SSD-k, hogy miért ilyen kicsik? Normál (3,5") méretben lehet, hogy sokkal több lehetne a tárterület amit adnak.
-
törölt tag
Létezik 100 TB-os SSD is (Nimbus ExaDrive), csak 3,5" formátumú és egyébként lassú is. Linus videó; nem szeretem az ilyen előadásmódot, viszont jól bemutatja azt az SSD-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
tibaimp
nagyúr
Már régen megelőzte kapacitásban az SSD a HDD-t [link] . Árban viszont a nagy kapacitású SSD-k megfizethetetlenek, ezért is szerver cuccok. A kérdés pont fordított, hogy a HDD eléri-e valaha kapacitásban az SSD-t olcsóbban adva a "népnek" 30+ TB tárhelyet, vagy ez a sokat ígérő HAMR/MAMR technológia soha nem jön el!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sanchez638 #10 üzenetére
Akkor lassan ideje megtenned. Én 2021-ben vettem 4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA HDD-t, 25 ezer ft-ért (2021 március 1), aztán pár hónap múlva a chia miatt volt ez 50+ ezer is, de mára relative normalizálódtak az árak, ft romlással együtt is, 28-30 ezer ft-os kategória, 40 ezertől már 7200-es is van, de SSDben a 4TB még mindig 80 ezernél kezdődik ez HDD-nél a 8TB-os de majdnem 10TB belépője kategória.
Mikor én vettem akkor még 25 ezer 4TB HDD VS 200 ezer 4TB SSD volt a kérdés, ami nem volt kérdésAkinek ekkora tárhely kell, az úgyis archivál, szóval nem érdekes, hogy hatalmas sebességgel lóduljon be a cucc, de ráadásul a mai 7200-es nagy adatsűrűségű 256MB cache-es HDD-k meglepően gyorsan tudnak mozogni, film, zene, vagy egyszerűbb játék, kisebb kép esetén a különbség gyakorlatilag észrevehetetlen...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sanchez638 #7 üzenetére
Hát annak is ideje lenne ...
Ugyanis én nem lennék szívbajos, 10-20TBot még lazán beszereznék jó áron -
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Sanchez638 #10 üzenetére
Ez jogos. A HDD jövője nem is a "kisebb" kapacitásokban lesz, hanem az új HAMR/MAMR fejlesztések által elhozott 30TB+ HDD-knél, mert ott az SSD még megfizethetetlen.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Sanchez638 #7 üzenetére
Ezek az új HAMR/MAMR fejlesztések marha sok pénzükbe vannak a gyártóknak, így szerintem egy darabig nem fog beesni...
-
BBorg
tag
Tippem:
az egységnyi tárkapacitásra levetített kedvező ár: A legnagyobb egységnél a piacon legolcsóbbnak számító HDD TB-onkénti árának 3x-osa. (tehát az ma kb 7000(+-10%)Ft*61,44= 430080 vagyis nettó 338645 Ft 192 JohnnyMnemonic-ért). -
-
C64
őstag
Hiába érik el, a sebességgel nem versenyezhetnek ez kézenfekvő. A hdd hosszú távon halálra van ítélve.
-
tibaimp
nagyúr
Az a 61TB már elég fasza, kíváncsi vagyok a HDD-k mikor érik el ezt (ha elérik valaha, vagy marad az ígérgetés).
-
Sokan QLC SSD-re telepitik a windows-t, a kommentekből kiderült.
Nem kell annyira spórolni, mert nem lesz jó vége.
Persze ezek nem otthoni környezetben fognak végül kimúlni.
-
QLC-lel nagyon más nem is lehet, mint olvasás-intenzív területre szánt termék.
Egyébként nem hülyeség, fájlszervernek teljesen jó az ilyesmi, pláne, hogy első ránézésre olcsóbbak is ezen a területen, mint a vetélytársak.
Viszont mennyi ideig kell visszaolvashatónak lennie az adatnak? Milyen időközönként írja újra a vezérlő? Jól teletömve egy ilyen tárterületet, az jelentős elhasználódás is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A D5-P5336-os sorozat 61,44 TB-os modellt is kínál a szerverekbe.
- Nők, nőügyek (18+)
- Napelem
- Ukrajnai háború
- PlayStation 4
- Elektromos autók - motorok
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Politikai mémek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest