- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaj
őstag
Ma végre jól kivezettem magam.
Eddigi napra pontosan 3 hetes időszakom alatt nem sikerült egy normális hosszú távú vezetést lenyomni. Mindig rövid távú melók voltak, le és felrakodás, semmi egész napos vezetés. Még nem sikerült egyszer sem 9 óra fölé lépni. De mivel ma reggelre adott volt egy rakott autó (40 tonna, 12.3 a B tengelyen és ezért jutalom csoki a BAG-tól, ha mérik egyáltalán) és 808 kilométer a lerakóig, gondoltam, most végre semmi más csak a vezetés, ami 10 órába belefér!
A vége 9 óra 45 vezetés lett, 740 km-rel. Fél távnál még jól álltam (5 óra, és 400 km), de a lengyel határ előtti 60 km bundás belerondított a tervembe. (Bundásban továbbra is csak a kenyeret és az almát szeretem!
A körülményekhez hozzátartozik, hogy a 7-esen Aalentől lengyel felé a pálya több száz kilométeren keresztül dimbes-dombos. Sokszor a 460-as Volvo csak 55-65 között húzta fel magát, lefelé a lejtőn gurítani meg nem nagyon lehetett a 30 másodperces tacho miatt. Szóval 15 másodperc után retarder, majd fék. Így is lett egy gyorshajtás a kártyámon, egyszer egy kicsit elbambultam. (Összesen van rajta már vagy 17, de igyekszem redukálni ahogy telik az idő. Ja, és ki számolja!Pedig jó lett volna 115-ig megereszteni, mint a Mercit a betanulón, mert ma is nagyon adta magát a pálya. 3+leálló sáv, tökéletes útburkolat, enyhén kanyargós útvonal, kellemes lejtők.
Azután, mikor megálltam, felhívtam az oktatómat, hogy megkérdezzem, neki mennyit sikerült lenyomnia legtöbbet 10 órában. Emlékszem, hogy beszélt róla, de nekem 760 rémlett. Mikor mondta, hogy 856 km 9 óra 56 percben, csak lestem. Persze igaz, mert akkor mutatta a tacho szalagról a fényképet.
Körkérdés:kinek menny volt a legtöbb? (Ha jegyzitek egyáltalán?) Tudom, nem ez a legfontosabb, és nem is ettől lesz valaki jó sofőr, és persze szerencse is kell hozzá gazdagon. Csak egyszerűen kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Motoros topic
- Bluetooth-headsetekről általában
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen autót vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest