Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

válasz Sk8erPeter #2318 üzenetére

"Kliensoldalon is validálsz?"

Persze, validálok, csak kikapcsoltam, hogy teszteljem a szerveroldali validációt.

"Ezt viszont nem egészen értettem. Akkor miért nem szerveroldalon, szerveroldali kóddal (nem kliensoldalon machinálva) állítod be a megfelelő radiobuttont checked="checked"-re? Attól még el lehetne tüntetve CSS-sel. Itt igazából nem is értem, mit szeretnél."

Elég nehéz elmagyarázni.. A lényeg az, hogy ugye ha nem választott valamit ki a user, akkor kidobunk neki egy validation error-t. Tehát hogyha ő az első választást megtette, de a másodikat már nem, akkor form submit után amikor visszatölti a formot a validációval, akkor visszaáll az egész alapjára, tehát, hogy az első választási lehetőség látszik csak, így ha mondjuk nem vette észre, hogy ott van egy második választási lehetőség is, akkor fogja a fejét, hogy mi az isten van.

"Mik azok a "beanimált cuccok"? Miért nem mindegy, hogy submitolás után van, vagy submitolás előtt? A submitolás előtt konkrétan mikor, amikor felébredt reggel? De komolyra fordítva: épp a júzer választása az érdekes, nem? Gondolom nem akarod ignorálni, amit bekattintott. Csak azt nem értem, akkor azt miért nem kezeled le szerveroldalon, az az első lépés minden formvalidálásnál, -feldolgozásnál, utána jön csak mindenféle kliensoldali bűvészkedés."

Úgy értettem, hogy ugyanúgy jelenjenek meg submit után, mint ahogy azt a user submit előtt hagyta.
    Így néznek a választási lehetőségek mezei, paint-es algoritmusban:

Tehát, ha először igenre ment, de utána nem választott, akkor ugyanabban a formában kéne visszaadni a dolgot neki, mint ahogy volt submit előtt.. Tehát azt mondom, hogy lementem #valami css-ét, vagyis igazából az összes lehetőségét egy array-ben, aztán submit után összehasonlítom a jelenlegivel, ha nem egyezik akkor beállítom úgy, hogy egyezzen.. Na de hogy tudom lekezelni az újratöltést?! :F

#2321:

Hát én sehogy sem tudtam működésre bírni, már nem is kell. :( Majd ha lesz egy másik ajaxos melóm meglesem! Danke :DDD

Új hozzászólás Aktív témák